Ako zvládnuť rozpad manželstva a rozvod?
Ahojte,
prosim o odpoved dievcata, ktore si presli rozchodom- rozvodom.
Mam 37r a s manzelom sme spolu 11r, manzelmi 8r., mame dve deti 8r. a 2r. Nase manzelstvo bolo ako na hojdacke, raz pekne chvile, potom hadky, zvacsa kvoli ,,drobnostiam ,, alebo manzelovej mame, s ktorou ma manzel mimoriadne dobry vztah.
Vyvrcholenie celeho nastalo zaciatkom decembra, ked zahlasil, ze on chce byt konecne stastny, tak odchadza. Po novom roku si chce zobrat vsetky veci a definitivne sa odstahovat. Telefonovala som aj so svokrou (ktora ma od zaciatku nepriala) a ta mi povedala, ze im svita svetielko nadeje po 10r. ( svetielko, ze opusta zenu a deti).
Ja som sa s nim snazila o tom rozpravat, uvedomila som si aj svoje chyby , no on povedal, ze uz so mnou byt nechce, jedine s detmi, za ktorymi chodit bude. Ze si chce najst niekoho, kto ho urobim stastnym, lebo ja som to za tie roky nedokazala. A ze keby som sa aj zmenila, nebolo by to tak, ako by on chcel a on sa menit nebude.
Je mi tak velmi tazko na dusi :((
Alo ste zvladli rozpad manzelstva a rozvod? Ako ste dokazali byt nad vecou? Hoci mam dve dcerky, bojim sa samoty :(
Ano, mame novy dom, dve deti, po rodicovskej sa vraciam do celkom dobre platenej prace, nic by nam nechybalo. Sportujeme obaja, vzorne sa staram o deti , vela veci zariadim sama,..len som bola zrejmw viac mamou akou manzelkou, teraz to uz vidim ale uz jw nwskoro :(
,,Len,, som nedokazala vychadzat s jeho mamou a to bol najvacsi kamen urazu.
A pytala som sa na frajerku, vraj nie, potom ci ma potencionalnu nejaku , ze mozno, ani ako na zenu sa na mna posledny mesiac nepozrie, pritom sa aj staram o seba /((
Autorka, nemá žiadnu "potenciálnu", má normálne frajerku. Čím viac píšeš, tým viac som o tom presvedčená. Ináč by neodišiel.
No tak a už máš odpoveď...on to teraz vidí tak, že mamička a novy objav sú to najsuper pod slnkom a nad ne niet.
Ty máš z toho ponaučenie. Keď si sa mu dostatočne nevenovala ako žena, tak to pri budúcom partnerovi môžeš napravit. A to sa týka aj tých hádok kvôli hlupostiam.
ja by som mu s kludom anglicana povedala, ze ked chce nech ide ale ze deti chces do striedavky, nech mas cas konecne aj na seba. Az potm by si videla ako by sa tvaril a mozno aj zacal trochu rozmyslat
Autorka,tvoja svokra je riadna špina 👎
Toto je už fakt morálne dno, povedať žene, ktorá jej porodila 2 vnúčatá, že sa teší z nádeje, že ťa manžel opustí 🙄
Z takýchto osôb je mi na grcanie. Viem z vlastnej skúsenosti,ako hlboko to človeka zraní, lebo aj moja svokra vypustila z 🍄🟫 niečo podobné.
Tiež chcela,aby jej synček "dostal rozum" a rozišiel sa so mnou. Len sa jej to za 24,5 roka zatiaľ nesplnilo 😅
To zvládneš, uvidíš, o rok si povies, že to bolo síce ťažké, ale nevyhnutné. Deti určite do striedavej a trvaj na dodržiavaní pobytu u neho - nech máš čas na sebarozvoj. Neboj sa toho, že si niekoho nájde - no a čo? A to, že si mala byť milšia su kecy - aj od vlastnej matky. Ja som ešte nevidela manželstvo, ktoré by zachranila "milota" ženy, ked ten druhý už mal plán uteku. Ja mám v rodine tetu (mamina sestra), čo tiež rozbila manželstvo synovi a hadaj čo - má ho teraz na krku 20. rok a on si chodí len po prietrtoch, žiadne vnúčatá a potom do mama hotela, teta už vidí, že len sebe zle urobila. A bývalá nevesta druhýkrát vydatá a má aj deti.
on je mamičkár,svokre nebude žiadna vyhovovať....
Ma milenku. Nikdy to neprizna. Na tvojom mieste by som mu to poriadne spestrila. Aby chodil vecer von? No tak nechaj mu deti a ty chod niekam ci? Budes sediet doma, plakat do vankusa a on sa bude niekde trtulit s milenkou zatial co sa ty staras o jeho deti 24/7? Dufam, ze mu nerobis ziadny servis, jedlo… Ani bicykel by som o neho neoprela. Slovo s nim neprehovorila.
Ale zase je pravda, ze zeny velakrat robia kopec chyb a az ked pride na lamanie chleba si ich uvedomia..
To ti povedal dobre kecy. Držím palce.. nech teda ide
Mne sa strašne ľúbi,ako každá hneď pausalizuje podľa normy ,,všetci muži sú rovnakí".
Podľa žien na MK muž nemôže byť jednoducho nešťastný,musí mať hneď milenku.Proste muži nemôžu cítiť nič iné ako lásku buď k svojej žene,alebo milenke.
Možno dotyčný ostáva dlhšie vonku,v práci alebo s kamošmi preto,aby musel,čo najmenej času tráviť so ženou.Kebyze sa o jedná o ženu,mali by ste dámy uuuplne iný meter.To je tá vaša spravodlivosť.
Je úplne jedno,či milenku má,alebo nemá.Aj milenka,aj sipmle odchod je len dôsledkom dlhodobej zjavnej nespokojnosti so vzťahom doma.
A to treba riešiť.
Môžem ti poradiť už len jedinú vec - keďže je už aj tak všetko jedno a už nemáš čo stratiť.
Viem ze je to takže, ale skus začať byť stále usmievavá, milá a priateľská. Snaž sa o seba starať, buď k nemu veľmi dobrá- nech mu ten odchod maximálne sťažiš 😊 a pri prvej hádke s jeho milenkou olutuje ze opustil skvelú ženu ✌️
Je mi to veľmi ľúto. Ber to aspoň z tej lepšej strany - zbavis sa tej trafenej svokry
@dankabg no ten tiež 100% nie je svätý a ten pol rok nedrží celibat....
@dankabg ....alebo chcel autorku jednoducho vyprokovovat k tomu,aby nebola jak psi cumak a zabojovala o neho.
Keby mal niekde lepšiu,už je preč dávno.Bez nejakých ultimatov,časových odkladov a vysvetľovania.Aspon podľa mňa.
To je taká ženská taktika držať druhého za gule tým,že si ,,akože " dokážem naklepnut hocikoho.
@simona20201309 nikde som neverila, že je svätec. Myslím si, že na rozpade manželstva majú vinu obaja, bol to len príklad toho, že primárne neodišiel za inou.
Ak by aj nemal vo výhľade novú ženu, tak to má v hlave zrovnane, že nechce ďalej takto žit. A má pravdu, vztah nemá byt ako na hojdačke, buď to funguje alebo nefunguje. Aj deti týmto veľmi trpia, sú z tejto kolísavej atmosféry medzi vami dezorientovane a lepšie im bude stretávať sa s rodičmi oddelene.
@doriiis Samozrejme, že muž môže byť nešťastný a môže vzťah ukončiť, aj keď nemá milenku. Ja si ale myslím, že tento konkrétny muž milenku má. A neviem, o akom dvojitom metri píšeš (začína to tu byť obľúbené slovné spojenie), žena neopúšťa rodinu bez detí, až na veľmi ojedinelé prípady.
Presne toto zažívam ja po 16 rokoch vzťahu a 5 rokoch ako manželia. Boli sme aj na poštovej terapii, potom som bola u terapeutky aj ja sama. Ešte stále manžel si hľadá podnájom a potom od nás odchádza. Aj my sme mali pekne chvíle ale v posledných rokoch ich bolo menej. Terapeutka sa ma spýtala čo konkrétne mi na ňom bude chýbať a ja som si vlastne uvedomila že nič. Aj ja mám slabé chvíle, ale bude mi chýbať asi už len zo zvyku keďže sme strávili toľko času spolu. Avšak uvažovala som nad tým všetkým a prišla som k záveru že keď budem mať čo ja viem 50 rokov nechcem stratiť život a sebaúctu kvôli jednému chlapovi ktorý si nevazil čo má.

Tak to, že sa ti výsmeju, je asi ten najmenší problém a ak by k tomu aj došlo, bol by to len dôkaz ich úbohosti.
Áno môže byť, že u mladej nájde to, čo u teba nemal, ale zas na druhej strane sa môže veľmi ľahko stať, že dotyčná bude mať iné vlastnosti, ktoré ho nebudú robit šťastným a potom čo? Zas ju výmeni za inú a takto dookola?