icon

Ako zvládnuť rozvod po 14 rokoch manželstva?

30. aug 2025

Ahojte, po 20tich rokoch spoločného života a 14 rokoch manželstva sa chce manžel rozviezť, vraj ma už neľúbi, nechce so mnou byť aj to dáva jasne najavo. Všetko vraj kvôli tomu, že som panovačná, atď a už toho má plné zuby.
Máme 14 ročnú dcéru, ktorá nieje jeho biologická (samozrejme o to vie). Na koľko sme počas vzťahu mali krízu, ja som si našla milenca a vzniklo z toho bábo, no vtedy som bola mladá, sprostá, zľakla som sa a keď mi teraz už manžel povedal, že sa o nás postará, tak som sa rozhodla ostať a s milencom som prerušila kontakt. Zobrali sme sa, aby mala dcéra jeho priezvisko a mala ho v rodnom liste. Vtedy teda milenec vedel ako to je a moje rozhodnutie rešpektoval. Obaja sme sa k celej situácii postavili veľmi zle a dnes to ľutujeme, že sme to spolu už vtedy neskúsili.
No dnes je situácia taká, že sa naše cesty opäť stretli. Neviem či osud, či zhoda náhod. Vyrozprávali sme si veci, povedala som mu v akej som ja momentálne situácii, že sa budeme rozvadzať a že ostanem s dcérou sama a pravdepodobne aj bez bývania na koľko chce manžel náš spoločný byt predať.
Biologický otec mi ponúkol pomoc a padli aj slová, že by chcel nejak nadviazať kontakt s dcérou a vidím, že aj medzi nami preskočila iskra.
Dlho som nad všetkym rozmýšlala a možno naozaj sa všetko pre niečo deje mali sme sa znova stretnúť.
Problém je, že neviem ako to vysvetliť dcére a ako rodine a známym ak by sme na koniec naozaj spolu začali tvoriť pár.
Manžel je rozhodnutý, že odíde, trvá to už dlho čo sa len obchádzame, tak či nieje čas ísť ďalej a prijať osud. Cítim, že pre niečo mi prišiel znova do života, že toto už bude to pravé orechové.

reanda
30. aug 2025

sranda sledovat, ako ludia z jedneho obycajneho pribehu spravia telenovelu s x znicenymi zivotmi 😀

michaelam2
30. aug 2025
@anonym_autor

@margitaf ja som sa mu neprosila. Bola som v tom, že si ideme každy svojou cestou a ja vychovám dceru sama, na koľko som na na jej bio otca hnevala. Sám prišiel bez nátlaku, bez prosíkania.

@anonym_autor a ked teda vsetci vedeli ze dcera nie je jeho tak preco ste jej to nepovedali uz davno?

midori123
30. aug 2025

Autorka, ja ti verím, že takto si si to asi nikdy nepredstavovala, že si skôr dúfala v sťastný koniec a že sa to dcéra nikdy nedozvie, ale holt, život nás vie občas riadne prekvapiť a postaví nám do cesty rôzne situácie.
Poviem ti na rovinu, že túto situáciu ti nezávídím a rozhodne ľutujem tvoju dcéru.
Vy traja ste sa dobrovoľne do tejto situácie dostali, ale jej sa nikto nepýtal. Teraz sa obávam, že vám to dá všetkým pekne vyžrať.
Na tvojom mieste by som sa osamostanila aj s dcérou, ale bio otca by som z toho celého na začiatok úplne vynechala.
Ona bude musieť naskôr stráviť váš rozvod, to, že sa jej rozpadla rodina a nie hneď do toho riešiť ,,výmenu otcov”
To je veľa aj na koňa a nie na 14 ročné dieťa.

draik
30. aug 2025

Dieťa sa narodilo za manželstva?

autor
30. aug 2025
@midori123

Autorka, ja ti verím, že takto si si to asi nikdy nepredstavovala, že si skôr dúfala v sťastný koniec a že sa to dcéra nikdy nedozvie, ale holt, život nás vie občas riadne prekvapiť a postaví nám do cesty rôzne situácie.
Poviem ti na rovinu, že túto situáciu ti nezávídím a rozhodne ľutujem tvoju dcéru.
Vy traja ste sa dobrovoľne do tejto situácie dostali, ale jej sa nikto nepýtal. Teraz sa obávam, že vám to dá všetkým pekne vyžrať.
Na tvojom mieste by som sa osamostanila aj s dcérou, ale bio otca by som z toho celého na začiatok úplne vynechala.
Ona bude musieť naskôr stráviť váš rozvod, to, že sa jej rozpadla rodina a nie hneď do toho riešiť ,,výmenu otcov”

@midori123 ďakujem za normálnu odpoveď. Veru, predstavovala som si to úplne inak. Myslela som si, že jej bio otca už nikdy neuvidím, že sa nestretneme.
A hlavne by ma nenapadlo, že sa manžel bude chcieť rozviezť, ale dcéru miluje, to viem, no neviem čo ďalej

autor
30. aug 2025
@draik

Dieťa sa narodilo za manželstva?

@draik nie, boli sme len partneri, teda skôr už spolubývajúci, čo sme sa len pozdravili a hotovo. Zlyhala som a vznikla z toho dcéra.

midori123
30. aug 2025

@anonym_autor ale veď vy ste sa s manželom najskôr vzali, aj keď teda si už bola tehotná od iného a až potom sa narodila dcéra. Či tomu zle rozumiem, a vydávala si sa, až keď bola malá na svete?

autor
30. aug 2025
@midori123

@anonym_autor ale veď vy ste sa s manželom najskôr vzali, aj keď teda si už bola tehotná od iného a až potom sa narodila dcéra. Či tomu zle rozumiem, a vydávala si sa, až keď bola malá na svete?

@midori123 aha, zle som to napísala, áno, vydávala som sa tehotná

midori123
30. aug 2025
@anonym_autor

@midori123 aha, zle som to napísala, áno, vydávala som sa tehotná

@anonym_autor to len reakcia na odpoveď pre @draik, lebo registrujem ho tu, že občas radí iným ženám, keďže je právnik.

autor
30. aug 2025
@midori123

@anonym_autor to len reakcia na odpoveď pre @draik, lebo registrujem ho tu, že občas radí iným ženám, keďže je právnik.

@midori123 ďakujem, zle som sa vyjadrila, moja chyba

midori123
30. aug 2025
@anonym_autor

@midori123 ďakujem, zle som sa vyjadrila, moja chyba

@anonym_autor v pohode😊
Moc tebe a hlavne dcére držím palce 🙏

autor
30. aug 2025
@midori123

@anonym_autor v pohode😊
Moc tebe a hlavne dcére držím palce 🙏

@midori123 ďakujem, vidím, že veľa ľudí hneď súdi človeka a negatívne reaguje, no ja som si svoj život takto nepredstavovala.
Bola som mladá, hlúpa, zľakla som sa, na koľko som dcerinko bio otca ani neľubila, ani poriadne nepoznala a on bol vtedy taký, že partia, atď
Dnes je vidno, že sme obaja dospeli, vyrozprávali sme si veci, pochopili jeden druhého a aj obanovali ako sme sa k tomu vtedy postavili.

midori123
30. aug 2025
@anonym_autor

@midori123 ďakujem, vidím, že veľa ľudí hneď súdi človeka a negatívne reaguje, no ja som si svoj život takto nepredstavovala.
Bola som mladá, hlúpa, zľakla som sa, na koľko som dcerinko bio otca ani neľubila, ani poriadne nepoznala a on bol vtedy taký, že partia, atď
Dnes je vidno, že sme obaja dospeli, vyrozprávali sme si veci, pochopili jeden druhého a aj obanovali ako sme sa k tomu vtedy postavili.

@anonym_autor áno, veľa ľudí, vrátane mňa, si koľko krát povedia, že mať tak tento rozum a tie roky, veľa vecí by sme urobili úplne inak.
Ale tak žial, toto sa zmeniť nedá, tak teraz nám už nič iné nezostáva, len to už nejak vyriešiť a dobojovať najlepšie ako viem.

autor
30. aug 2025
@midori123

@anonym_autor áno, veľa ľudí, vrátane mňa, si koľko krát povedia, že mať tak tento rozum a tie roky, veľa vecí by sme urobili úplne inak.
Ale tak žial, toto sa zmeniť nedá, tak teraz nám už nič iné nezostáva, len to už nejak vyriešiť a dobojovať najlepšie ako viem.

@midori123 ono naozaj, keď si človek uvedomí, že si vtedy myslel, že robí správnu vec a zrazu sa všetko zmení.
No mám aj strach či ak by teda vyšiel vzťah s jej bio otcom či to je vôbec dobrý nápad, či radšej už neostať sama, keď manžel odíde od nás.

anonym_bef700
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mne sa zda tiez ze mas ruzove okuliare. Dobabrala si zivot dcere aj muzovi ale najviac pises ako ste sa s milencom znova nasli, dospeli a ako to je osud. To fakt ides skakat z jedneho vztahu hned do druheho a vobec ta netrapi ako sa bude citit tvoja dcera ked sa dozvie ze si jej cely zivot klamala? Toto je strasne zlyhanie teba ako matky. Ak sa to uz aj posralo mala si sa k tomu postavit zodpovedne ale ty ss hned ides davat dokopy s milencom a dcera co🤦🏼‍♀️ a to ze o tom vie cela dedina/mesto radsej nekomentujem

anonym_494faf
30. aug 2025
@anonym_bef700

@anonym_autor mne sa zda tiez ze mas ruzove okuliare. Dobabrala si zivot dcere aj muzovi ale najviac pises ako ste sa s milencom znova nasli, dospeli a ako to je osud. To fakt ides skakat z jedneho vztahu hned do druheho a vobec ta netrapi ako sa bude citit tvoja dcera ked sa dozvie ze si jej cely zivot klamala? Toto je strasne zlyhanie teba ako matky. Ak sa to uz aj posralo mala si sa k tomu postavit zodpovedne ale ty ss hned ides davat dokopy s milencom a dcera co🤦🏼‍♀️ a to ze o tom vie cela dedina/mesto radsej nekomentujem

@anonym_bef700 a najmä to, ze milenec, teda vlastne pravý tatko dcery ma záujem o svoje dieťa. Keď o neho bude mať záujem aj nebiologicky, som zvedava pre koho sa rozhodne autorka, kto bude mať to právo, podľa nej.
V každom prípade je tento príbeh hodný telenovely.

autor
30. aug 2025
@anonym_bef700

@anonym_bef700 práveže na dcére mi záleží najviac... Nič nieje dôležitejšie ako ona a vlastne aj preto som sem napísala, lebo neviem čo robiť a tak dúfam, že mi niekto normálne napíše svoj názor, svoju radu. Možno je tu niekto, kto si v živote preskákal viac ako ja a vie rozumné podať radu.

deti95060810
30. aug 2025

sa čudujem že to doteraz dcére nikto z rodiny "nevyzvonil" .
ste súdržná rodina.
u nás by to už decko vedelo aspoň z troch strán.

autor
30. aug 2025
@deti95060810

sa čudujem že to doteraz dcére nikto z rodiny "nevyzvonil" .
ste súdržná rodina.
u nás by to už decko vedelo aspoň z troch strán.

@deti95060810 tak nikto to tak neberie, nikto nerieši z rodiny.

anonym_bef700
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_bef700 práveže na dcére mi záleží najviac... Nič nieje dôležitejšie ako ona a vlastne aj preto som sem napísala, lebo neviem čo robiť a tak dúfam, že mi niekto normálne napíše svoj názor, svoju radu. Možno je tu niekto, kto si v živote preskákal viac ako ja a vie rozumné podať radu.

@anonym_autor no objektivna rada je ze z dlhodobeho hladiska je uprimnost najlepsia cesta. No tu je uz viac premennych. Nedajboze bude mat depresie alebo spacha samovrazdu a budes si trieskat hlavu. Vykasli sa na milenca, sadnite si s muzom a premyslite ako a kedy to poviete vasej dcere. Ak by ste to vedeli iba vy bola by moznost pockat. No kedze to vedia vsetci okoo nej treba zaistit aby sa to dozvedela od vas. Ona je teraz najdolezitejsia

autor
30. aug 2025
@anonym_bef700

@anonym_autor no objektivna rada je ze z dlhodobeho hladiska je uprimnost najlepsia cesta. No tu je uz viac premennych. Nedajboze bude mat depresie alebo spacha samovrazdu a budes si trieskat hlavu. Vykasli sa na milenca, sadnite si s muzom a premyslite ako a kedy to poviete vasej dcere. Ak by ste to vedeli iba vy bola by moznost pockat. No kedze to vedia vsetci okoo nej treba zaistit aby sa to dozvedela od vas. Ona je teraz najdolezitejsia

@anonym_bef700 viem, že jej to treba povedať, ale mám v sebe vnútorný boj, bojím sa ako zareaguje, poprípade ako bude brať po takej informácií svojho otca, aby na neho nezanevrela, poprípade neostala drzá. Teraz majú perfektný vzťah, miluje ho najviac, od malička je len taká, že tato, táto. Rozvod v pláne nebol, ani by ma nenapadlo, že sa niečo také stane, že prestaneme fungovať ako pár a budeme musieť toto riešiť.

tetapetra
30. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_1d9653 samozrejme, že s ňou chce byť v kontakte, on má problém so mnou, nie s ňou a výživné platiť chce a aj keby nechcel, ma ju v rodnom liste, je jeho dcéra, vychoval ju, len medzi nami to šlo dole vodou.

@anonym_autor je mi ľúto tvojho manžela, tvojej dcéry, otca tvojej dcéry a aj teba. Len tak zničiť toľko životou a prečo?

autor
30. aug 2025
@tetapetra

@anonym_autor je mi ľúto tvojho manžela, tvojej dcéry, otca tvojej dcéry a aj teba. Len tak zničiť toľko životou a prečo?

@tetapetra ako som písala, ja som dcéru chcela vychovať sama na koľko som v tom momente bola sklamaná zo seba aj z bio otca už len z toho, že som ostala tehu, ale aj z toho ako sa k tomu v prvotnom momente postavil. Bol mladý, sprostý ako aj ja, nerozmýšlali sme nad následkami a manžel mi odpustil a chcel nás obe za čo som mu najviac vďačná, no prestal ma ľubiť po toľkých rokoch už teda dlhšie to škrípalo a aj keď som sa snažila to napraviť on snahu už nemá. Dcéra s tým, ale nemá nič spoločné, proste medzi nami to prestalo fungovať. To sa v manželstvach stáva, ale bojovala som, lebo som ho ľúbila, toľko sme spolu prežili a naozaj sme si aj dobrym aj zlým spolu prešli.

mira0611
30. aug 2025

@anonym_autor no prosim ta, toto je dobry zaklad na nejaku mexicko-brazilsku telenovelu.

mira0611
30. aug 2025
@anonym_autor

@lienka.7 na cudzie dieťa? Ona je jeho, miluje ju, vychoval ju. Prestali sme si my rozumieť, nie on s dcérou!!!
Bol pri jej pôrode, má jeho priezvisko, nieje cudzia.

@anonym_autor vies moja, vacsina otcov ani na svoje biologicke nechce platit vyzivne, nie este na cudzie dieta.

mira0611
30. aug 2025
@midori123

@midori123 ja si myslim, ze ak sa toto dozvie, najma aj preto lebo je na otca naviazana tak ona psychicky skolabuje.

nin12345
30. aug 2025

Ja sa snažím nikdy nepisat urážlivé komentáre ale vieščo? Ty si tak tupá, do seba zahľadená, vypočítavá trúba že odchod. Tak narobíš si s milencom decko, manžel je ochotný sa starať a ešte si ťa aj zobrať a celý život sa tváriť že je jej otec. Ty ju celý život klameš. Pravdepodobne si aj celý čas panovačná. A keď ten muž konečne dostane rozum a kopne ťa do prdele. Tak sa nacapis na bývalého milenca lebo nemáš ani kam ísť a chceš ho predstavovať dcére?🤣 To si robíš srandu. Tvoja dcéra už 14 rokov otca má. A ty jej pre nejaký svoj vrtoch chceš úplne zruinovať život. A všetko to píšeš s takou ľahkosťou akoby to bola bežná vec a akoby o nič nešlo... Ja neverím že dospelé ženy môžu naozaj byť takto strašne blbé.

anonym_494faf
30. aug 2025
@nin12345

Ja sa snažím nikdy nepisat urážlivé komentáre ale vieščo? Ty si tak tupá, do seba zahľadená, vypočítavá trúba že odchod. Tak narobíš si s milencom decko, manžel je ochotný sa starať a ešte si ťa aj zobrať a celý život sa tváriť že je jej otec. Ty ju celý život klameš. Pravdepodobne si aj celý čas panovačná. A keď ten muž konečne dostane rozum a kopne ťa do prdele. Tak sa nacapis na bývalého milenca lebo nemáš ani kam ísť a chceš ho predstavovať dcére?🤣 To si robíš srandu. Tvoja dcéra už 14 rokov otca má. A ty jej pre nejaký svoj vrtoch chceš úplne zruinovať život. A všetko to píšeš s takou ľahkosťou akoby to bola bežná vec a akoby o nič nešlo... Ja neverím že dospelé ženy môžu naozaj byť takto strašne blbé.

@nin12345 ale prosím ta. Hlavne ze ona bude so svojou láskou. Nejaká dcéra ju nezaujíma. Si mysli, ze ľudia jej to nepovedia? Keď už predtým stebotali o tom, ze chodi s milencom na kávu?

nin12345
30. aug 2025
@anonym_494faf

@nin12345 ale prosím ta. Hlavne ze ona bude so svojou láskou. Nejaká dcéra ju nezaujíma. Si mysli, ze ľudia jej to nepovedia? Keď už predtým stebotali o tom, ze chodi s milencom na kávu?

@anonym_494faf ako ja žasnem😵‍💫

autor
30. aug 2025
@mira0611

@anonym_autor vies moja, vacsina otcov ani na svoje biologicke nechce platit vyzivne, nie este na cudzie dieta.

@mira0611 to neznamená, že sú všetci takí