Ako zvládnuť rozvod po 14 rokoch manželstva?
Ahojte, po 20tich rokoch spoločného života a 14 rokoch manželstva sa chce manžel rozviezť, vraj ma už neľúbi, nechce so mnou byť aj to dáva jasne najavo. Všetko vraj kvôli tomu, že som panovačná, atď a už toho má plné zuby.
Máme 14 ročnú dcéru, ktorá nieje jeho biologická (samozrejme o to vie). Na koľko sme počas vzťahu mali krízu, ja som si našla milenca a vzniklo z toho bábo, no vtedy som bola mladá, sprostá, zľakla som sa a keď mi teraz už manžel povedal, že sa o nás postará, tak som sa rozhodla ostať a s milencom som prerušila kontakt. Zobrali sme sa, aby mala dcéra jeho priezvisko a mala ho v rodnom liste. Vtedy teda milenec vedel ako to je a moje rozhodnutie rešpektoval. Obaja sme sa k celej situácii postavili veľmi zle a dnes to ľutujeme, že sme to spolu už vtedy neskúsili.
No dnes je situácia taká, že sa naše cesty opäť stretli. Neviem či osud, či zhoda náhod. Vyrozprávali sme si veci, povedala som mu v akej som ja momentálne situácii, že sa budeme rozvadzať a že ostanem s dcérou sama a pravdepodobne aj bez bývania na koľko chce manžel náš spoločný byt predať.
Biologický otec mi ponúkol pomoc a padli aj slová, že by chcel nejak nadviazať kontakt s dcérou a vidím, že aj medzi nami preskočila iskra.
Dlho som nad všetkym rozmýšlala a možno naozaj sa všetko pre niečo deje mali sme sa znova stretnúť.
Problém je, že neviem ako to vysvetliť dcére a ako rodine a známym ak by sme na koniec naozaj spolu začali tvoriť pár.
Manžel je rozhodnutý, že odíde, trvá to už dlho čo sa len obchádzame, tak či nieje čas ísť ďalej a prijať osud. Cítim, že pre niečo mi prišiel znova do života, že toto už bude to pravé orechové.
@tetapetra ako som písala, ja som dcéru chcela vychovať sama na koľko som v tom momente bola sklamaná zo seba aj z bio otca už len z toho, že som ostala tehu, ale aj z toho ako sa k tomu v prvotnom momente postavil. Bol mladý, sprostý ako aj ja, nerozmýšlali sme nad následkami a manžel mi odpustil a chcel nás obe za čo som mu najviac vďačná, no prestal ma ľubiť po toľkých rokoch už teda dlhšie to škrípalo a aj keď som sa snažila to napraviť on snahu už nemá. Dcéra s tým, ale nemá nič spoločné, proste medzi nami to prestalo fungovať. To sa v manželstvach stáva, ale bojovala som, lebo som ho ľúbila, toľko sme spolu prežili a naozaj sme si aj dobrym aj zlým spolu prešli.
@anonym_autor mne to nemusíš vysvetľovať. Myslím,že vieš, že najväčší dopad to bude mať na dcéru. Každé "tajomstvo" sa raz výjde na povrch.
Ja sa snažím nikdy nepisat urážlivé komentáre ale vieščo? Ty si tak tupá, do seba zahľadená, vypočítavá trúba že odchod. Tak narobíš si s milencom decko, manžel je ochotný sa starať a ešte si ťa aj zobrať a celý život sa tváriť že je jej otec. Ty ju celý život klameš. Pravdepodobne si aj celý čas panovačná. A keď ten muž konečne dostane rozum a kopne ťa do prdele. Tak sa nacapis na bývalého milenca lebo nemáš ani kam ísť a chceš ho predstavovať dcére?🤣 To si robíš srandu. Tvoja dcéra už 14 rokov otca má. A ty jej pre nejaký svoj vrtoch chceš úplne zruinovať život. A všetko to píšeš s takou ľahkosťou akoby to bola bežná vec a akoby o nič nešlo... Ja neverím že dospelé ženy môžu naozaj byť takto strašne blbé.
@nin12345 Ja som svojho manžela nenútila, aby si ma vzal. Boli sme rozídutí, odsťahovala som sa. Vedela som, že som spravila chybu a bola som rozhodnutá si dcéru vychovať sama, lebo som teda s jej bio otcom byť nechcela a bohužiaľ som si veľa chýb uvedomila až, keď bolo neskoro, no sám prišiel, že chce byť s nami aj keď mala nieje jeho aj som sa ho spýtala či si je istý tým čo chce a som mu za všetko vďačná aj napriek tomu, že sa chce rozviezť.
@nin12345 Ja som svojho manžela nenútila, aby si ma vzal. Boli sme rozídutí, odsťahovala som sa. Vedela som, že som spravila chybu a bola som rozhodnutá si dcéru vychovať sama, lebo som teda s jej bio otcom byť nechcela a bohužiaľ som si veľa chýb uvedomila až, keď bolo neskoro, no sám prišiel, že chce byť s nami aj keď mala nieje jeho aj som sa ho spýtala či si je istý tým čo chce a som mu za všetko vďačná aj napriek tomu, že sa chce rozviezť.
@anonym_autor no v poriadku tak myslím si že pre dcéru v tomto veku bude dostatočná nálož spracovať váš rozvod nemyslíš? Rovno jej chceš naložiť že jej otec nie je jej otec. Že jej biologický otec je tvoj dávny milenec ktorý sa o ňu celý život nezaujímal, nestaral sa o ňu. A že s ním má teraz žiť a zoznamovať sa? Lebo ty po rozvode považuješ za najjednoduchšiu možnosť nasackovat sa k milencovi s ktorým si už ani predtým nechcela byť? Veď týmto ju úplne zničíš. Keď ste ju celý život klamali tak neste to bremeno aj ďalej
Daj manželovi šancu na nový začiatok a podpíš mu rozvod.
Choď za milencom.
@anonym_autor ja by som to dcere urcite nehovorila v jej veku. S bio otcom sa moze stretavat ako s tvojim partnerom. A keby mala tak 20 rokov, by som jej to ako dospelej zene povedala ako to bolo. Ale urcite teraz nie. Uz rozvod bude tazky pre nu.
O tomto sa asi fakt poraď s odborníkom. Má 14, ale to je stále dieťa. Keď si predstavím sebe v 14tke, keby mi mama povedala, že môj otec je niekto iný. To uvedomie byt klamaná vlastnými rodičmi. Tak Ti poviem, že by to mnou teda parádne zamávalo a to som bola bezproblémové dieťa. K tomu ešte rozvod. Ako tu už niekto spomínal, môže sa este kvôli tomu nechcená, ty chceš ísť hneď žiť s novým mužom. Pre ňu môžeš byt zradkyňa. Uf, úplne celá situácia hrozné ale bohužiaľ len preňu.
@lienka.7 na cudzie dieťa? Ona je jeho, miluje ju, vychoval ju. Prestali sme si my rozumieť, nie on s dcérou!!!
Bol pri jej pôrode, má jeho priezvisko, nieje cudzia.
@anonym_autor Halóóó...nie je jeho! Vrátil sa ti do života suchoprd a ty si v prdeli s hormónmi. Takže späť do reality a daj si pokoj s chlapmi, lebo si v sakramentskej pi***
@anonym_autor ahoj. Ja by som Ťa chcela povzbudiť kvôli Tvojej dcére. Nie je to ľahká situácia pre nikoho z Vás.
1. Mysli na to ,že nie si prvá ani posledná ktorá takéto niečo rieši.
2. Rozvod nie je Tvoja vina , v manželstve ste /boli ste dvaja
3. Oznámiť dcere by Ste to mali teda spoločne a čo najviac v pokoji. Najprv rozvod ,potom.otcovstvo.
4. Podržať (vtedy) a rovnako opustiť Ta sa rozhodol Tvoj muž. Bol to jeho vyber aj ked poznal okolnosti. Takže sa zbytočne neobviňuj viac ako treba.
5. Rob všetko v záujme dcéry teraz - zaslúži si úprimnosť, lásku a pochopenie plus treba uniesť jej reakcie na Vás dospelych - rátaj so všetkým . Aj s tým ze Vas /jedneho z Vas možno dočasne znenavidi a budete čakať na jej odpustenie. Skus aj šk.psychologa pre ňu ak bude treba.
6. Vyhnite sa vzájomnému obviňovaniu pred ňou
7. Predstavenie biologického otca zatiaľ vynechaj. Možno Ta prekvapí a bude ho chcieť sama spoznať časom. Najprv porieste rozvod a utrasenie najsurovejšich prvých emócií
8. Skus myslieť pozitívne. Že to môže dopadnúť dobre. Že dcéra zareaguje lepšie ako si myslíš. Že možno bude mať nakoniec dvoch otcov. Nič nie je vylúčené a nemožné. Držím Vám palce
Boze ake ste drzé fakt, stane sa aj v lepších rodinách.. noa a co? Myslela si ze bude žiť s manželom do konca zivota šťastná, stalo sa co sa stalo. A vy hned utocite ako supy, nemam slov ako..autorka vie ze spravila chybu, ale myslela si ze bude s manželom navždy a výchovaju dcéru spolu no nevyšlo to 🤷♀️
Odporúčam najprv si spravit zázemie a potom riešiť ďalší vzťah
@tetapetra ako som písala, ja som dcéru chcela vychovať sama na koľko som v tom momente bola sklamaná zo seba aj z bio otca už len z toho, že som ostala tehu, ale aj z toho ako sa k tomu v prvotnom momente postavil. Bol mladý, sprostý ako aj ja, nerozmýšlali sme nad následkami a manžel mi odpustil a chcel nás obe za čo som mu najviac vďačná, no prestal ma ľubiť po toľkých rokoch už teda dlhšie to škrípalo a aj keď som sa snažila to napraviť on snahu už nemá. Dcéra s tým, ale nemá nič spoločné, proste medzi nami to prestalo fungovať. To sa v manželstvach stáva, ale bojovala som, lebo som ho ľúbila, toľko sme spolu prežili a naozaj sme si aj dobrym aj zlým spolu prešli.
@anonym_autor keby ste zariadili aby tato citliva informacia ostala iba medzi tebou a muzom mohli ste sa rozviest a v klude fungovat
Boze ake ste drzé fakt, stane sa aj v lepších rodinách.. noa a co? Myslela si ze bude žiť s manželom do konca zivota šťastná, stalo sa co sa stalo. A vy hned utocite ako supy, nemam slov ako..autorka vie ze spravila chybu, ale myslela si ze bude s manželom navždy a výchovaju dcéru spolu no nevyšlo to 🤷♀️
Odporúčam najprv si spravit zázemie a potom riešiť ďalší vzťah
@anonym_1d7651 jasne ze sa to stava, ale ked podvediem muza a mam dceru s inym nevyzvonim to sirsej rodine, u muza v praci a u seba v praci. Alebo nedovolim aby sa to dozvedeli. V kombinaci s tym ze dceru klamu je to cista hlupost. Nehovoriac o subeznom basneni o tom ze sa da dokopy s milencom
No ešteže je na vine muz, nie promiskuitna autorka 👌
Vlaci sa (verejne) s iným, s ktorým otehotnie, toho nechce (alebo on ju, bohvie aký dovod, keď sa vlacila aj s iným pomedzi to), k svadbe ju teda chuderka donúti teda (bývalý ci aktuálny? Frajer), prijme dieta za svoju bio dcéru, stara sa o kukucku. Samozrejme vie o tom celé mesto, len dievčina nie.. Nefunguje im to, zrazu sa opäť na scéne objavuje dávny milenec a pravy otec, dokonca je to jej kolega v praci, kde všetci vedia čo a ako, autorka s nim hneď chce ísť bývať (milenec asi nemá rodinu a záväzky, tiez na 14 rokov cakal), lebo nemá kam ísť a zoznamovať bio tatinka s dcérou. Vy tejto rozprávke tu aj veríte? To fakt?
@anonym_autor ahoj. Ja by som Ťa chcela povzbudiť kvôli Tvojej dcére. Nie je to ľahká situácia pre nikoho z Vás.
1. Mysli na to ,že nie si prvá ani posledná ktorá takéto niečo rieši.
2. Rozvod nie je Tvoja vina , v manželstve ste /boli ste dvaja
3. Oznámiť dcere by Ste to mali teda spoločne a čo najviac v pokoji. Najprv rozvod ,potom.otcovstvo.
4. Podržať (vtedy) a rovnako opustiť Ta sa rozhodol Tvoj muž. Bol to jeho vyber aj ked poznal okolnosti. Takže sa zbytočne neobviňuj viac ako treba.
5. Rob všetko v záujme dcéry teraz - zaslúži si úprimnosť, lásku a pochopenie plus treba uniesť jej reakcie na Vás dospelych - rátaj so všetkým . Aj s tým ze Vas /jedneho z Vas možno dočasne znenavidi a budete čakať na jej odpustenie. Skus aj šk.psychologa pre ňu ak bude treba.
6. Vyhnite sa vzájomnému obviňovaniu pred ňou
7. Predstavenie biologického otca zatiaľ vynechaj. Možno Ta prekvapí a bude ho chcieť sama spoznať časom. Najprv porieste rozvod a utrasenie najsurovejšich prvých emócií
8. Skus myslieť pozitívne. Že to môže dopadnúť dobre. Že dcéra zareaguje lepšie ako si myslíš. Že možno bude mať nakoniec dvoch otcov. Nič nie je vylúčené a nemožné. Držím Vám palce
@romiada najlepsie rady zo vsetkych komentov. Aj ta postupnost, velmi dobre si jej poradila 👍
Chúďa dievča. Predstav si ty, že máš 14 a povedia ti, že tvoj otec, ktorého zbožňuješ nie je tvoj otec, predstavia ti nejakého cudzieho chlapa, že otec je toto a ešte s ním máš bývať. Celé zlé. Mali ste jej to povedať už dááávno kedy by to až tak neriešila. Ale ty máš pocit, že toto bude to pravé orechové.... Moja zlatá
Chúďa dievča. Predstav si ty, že máš 14 a povedia ti, že tvoj otec, ktorého zbožňuješ nie je tvoj otec, predstavia ti nejakého cudzieho chlapa, že otec je toto a ešte s ním máš bývať. Celé zlé. Mali ste jej to povedať už dááávno kedy by to až tak neriešila. Ale ty máš pocit, že toto bude to pravé orechové.... Moja zlatá
@anonym_04dbde ona si toto ale vôbec neuvedomuje. Nemá kde bývať tak logicky pôjde k nemu, dcera-nedcera. Dôležité je ze opäť preskočila iskra a oni dvaja budú spolu.

@mira0611 to neznamená, že sú všetci takí
@anonym_autor a bio otec nema svoju rodinu?