icon

Ako zvládnuť sklamanie z meškajúcich zásnub?

11. aug 2024

Cochvila budem s partnerom oslavovat 2 vyrocie nasho vztahu. Uz ocakavam, ze pride aj poziadanie o ruku kedze sa mi v slabej chvilke priznal, ze ma chcel poziadat ked sme kupili dom. Lenze prisli ine vydavky tak to odlozil. Bojim sa, ze sa sklamem ak na vyrocie dostanem len kvety a mozno, ze bude len vecera a sex. Zrejme prsten nedostanem pretoze sme teraz kupovali do domu krb co stalo cez 1000€. Snazim sa na to pripravit ale bojim sa, ze zas budem cakat. Ked som sa ho pytala povedal, ze caka na spravny okamih. Som trocha v depke z toho pretoze vsade vidim len zasnuby, svadby atd. Kamoska sa teraz vydava, sestrina dcera ma 25 a vydava sa. Ja mam coskoro 40 a len cakam. On mi jasne povedal, ze ma chce za zenu ale, ze nech na neho netlacim. Lenze tym, ze mame dom je kopec vydavkov tam a ja som mu povedala, ze nechcem prsten za milion. Povedala som mu aj kedy by sme sa mohli zasnubit. Ze bud na vyrocie alebo na vianoce alebo moje narodeniny. Len to cakanie je ozaj nekonecne. Milujeme sa a planujeme aj rodinu preto ho mozno aj tlacim lebo on si mysli, ze budem hadam plodna az do smrti.

tykat
11. aug 2024

...sme kupili dom...
Co to znamena? Kto je majitel?

benit
11. aug 2024

Mas 40, cakas na popytanie, pred tym nie dieta. Popytat nechce lebo na neho tlacis. No dievca aby si to dieta este stihla.

sima234
11. aug 2024

@cimage aj my sme mali už termín svadby aj ostatné základné veci okolo svadby vybavené kým som dostala prsteň.

autor
11. aug 2024

Partner je odomna o 5 rokov starsi . Uz mu to viaceri vysvetlovali, ze ja uz moc casu nemam. Ako mne by bolo aj jedno kedy svadbu ale jeho rodina sa postavila proti aby sme dieta splodili mimo manzelstva. Su velmi pobozny a ked som mu to vysvetlovala povedal, ze je to v bozich rukach ci budeme mat dieta. Ze chce ho mat ale ked nebude treba sa s tym zmierit. Skrz to sme sa vlastne aj pohadali. On stale nevie pochopit, ze pre mna je to priorita to dieta mat. Ano mohla som ho mat skor lenze vtedy som este nedospela k tomu aby som to dieta mala. A vykricala som mu, ze mi odopiera pravo stat sa matkou. Uz som premyslala aj nad moznostpu umeleho oplodnenia aj adopcie ale nesplnam poziadavky. Mam 40, prijem nemam taky, ze by som si mohla vyskakovat. Na adopciu mi dieta nedaju hned. Co mi ho daju v 50? Je to tiez asi obmedzene vekom.
Dom mame spolocny aj hypo

kristinka92
Autor odpoveď zmazal
sima234
11. aug 2024

Mám pocit, že to dieťa chceš ty a nie tvoj partner. A popravde sa mu ani nečudujem, v 45 rokoch mať malé dieťa, bude zaberák.

muchotrafka298
11. aug 2024

No tak ked su taki velmi pobozni, tak sex budete mat pravdepodobne (urcite) len za ucelom plodenia deti a pri takychto ludoch neprichadza do uvahy ani umele oplodnenie. Kedze si napisala, ze sa vyjadril, ze ked pan Boh da dieta bude. Lebo nemusis byt ani lekar ani vzdelana v tejto oblasti aby si vedela, ze po 40tke je nadej na pocatie dietata prirodzene velmi mala.

alchemilkazltozelena
11. aug 2024

Však keď sa tomu dieťaťu doslova pri sexe bráni tak jasné že ho nebudete mať nikdy 😂 logika....

autor
11. aug 2024

@sima234 on mi hned povedal ked sme sa dali dokopy ze chce dieta. Stale mi ukazoval babatka ze ake su chutne a basnil o tom ake to bude az budeme mat svoje.

Este premyslam, ze ho zacnem ignorovat, odopriem mu sex a aj to co ma rad a uvidime co urobi. Na byvaleho to zafungovalo

sima234
11. aug 2024

Lenže hovoriť o dieťati a mať dieťa o ktoré sa treba starať sú rozdielne situácie.
A odopieranie sexu? Čo máte 15? Veď sa s ním normálne porozprávaj.

alchemilkazltozelena
11. aug 2024

Asi nie keď je to už bývalý a nie súčasný 😂

autor
11. aug 2024

Lebo ja tiez potrebujem vediet na com som. Zila som 7 rokov v partnerstve kde ma byvaly len tahal za nos. Boli sme sice zasnubeny ale na viac sa neodhodlal a kvoli tomu som ho aj opustila

koniarova
11. aug 2024

A u tohto si necháš robiť to isté? Trochu sebaúcty.

autor
11. aug 2024

@sima234 a o com ked to nedokaze pochopit? Vysvetloval mu to uz aj kamarat co je gynekolog, ze pokial do 40 si dieta nespravime tak moze zabudnut, ale on je jak zadubeny. Normalne niekrdy mam na neho take nervy, ze by som ho najradsej treskla panvicou po tej jeho speostej gebuli aby sa konecne uz spamatal!

autor
11. aug 2024

@koniarova dostal ultimatum, ze pokial do roka nic nepodnikne odchadzam od neho

vler
11. aug 2024

Autorka toto je cele zle. Obe rodiny sa vam nenormalne montuju do vztahu, spomaleny priatel vravi ze si Ta chce vziat ale skutky sa v podstate nedeju, na dieta mas najvyssi cas ale on pouziva kondom a vravi ked ziadne dieta nebudete mat tak je s tym v podstate ok

koniarova
11. aug 2024

Držím palce.

sima234
11. aug 2024

Tak potom ti napíšem rovno, že on dieťa podľa mňa nechce. Bohužiaľ.

slavomira236
11. aug 2024

Taky pobozny a sulozi s kondomom.? On dieta nechce

abbey1
11. aug 2024

Prečo s nim žiješ? Si ochotná sa vzdať dieťaťa, aby si bola s ním?

muchotrafka298
11. aug 2024

Ty si chces brat silou mocou cloveka, o ktorom takto pises na diskusne forum? Sprosta zadubena gebula? A ze mu to vysvetluje gynekolog? Akoze co? Ze ma s tebou mat sex v jednom kuse pocas tvojich plodnych dni a mozno motyka vystreli a tvoja fertilita bude zazrakom ako u mladej baby a otehotnies na prvy sup? Mozes byt milionkrat zdrava a aj on, ked sanca na pocatie kazdym mesiacom klesa. Uz teraz si nastvana, podrazdena, co bude dalej? A ziadny "velmi pobozny" nebude s tebou sulozit s kondomom, lebo u nich je sex len za ucelom plodenia deti. On proste dieta nechce, takze je najvyssi cas to pochopit. Tieto debaty ste mali mat uz davno predtym, ako ste isli do spolocnej hypoteky a nehnutelnosti.

mima86
11. aug 2024

Ked je taky pobozny, tak sex by bez svadby nemal mat vobec.

koniarova
11. aug 2024

@mima86 ten je pobozny, len keď sa mu to hodí.

autor
11. aug 2024

@muchotrafka298 ved mi sme sa o tom bavili a on jednoducho povedal, ze dieta neskor. Kamarat mu vysvetlit ako to je s otehotnenim pri starsich zenach a on to uzavrel tak, ze vsak je to v bozich rukach.

marianarem
11. aug 2024

Tak pripada mi to, ze problem tu nie je v svadbe, kedze uz mate nejaky ten termin a partner sa jasne vyjadruje, ze ju chce. Problem su tu proste biologicke hodiny, asi by si uz co najrychlejsie chcela zacat skusat babatko a kazdy dalsi den ti pride ako strata casu. Je to neprijemna situacia, no obavam sa, ze tlakom toho vela neziskas :( No hadam uz to partnerovi nebude trvat viac ako par mesiacov (teda neviem, kedy ma byt ta svadba, ale pride mi to, ze nie za dlho), tak by som sa asi zdrzala prilisnych scen, nech sa zbytocne na poslednu chvilu nerozhadate.

koniarova
11. aug 2024

Ja by som osobne tu svadbu sakra zvážila. Z kratšej cesty ľahší návrat

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
11. aug 2024

@lonely66 ja som mu tiez navrhovala urad a rozhneval sa lebo chce svadbu tak ako sa patri. Ja som chcela na jar, cim skor tym lepsie. On zas na jar nie ale v zime.

muchotrafka298
11. aug 2024

Dieta neskor? V tomto veku? No ja fakt neviem, ze co je toto za exemplar. To nemal ani v skole biologiu ci co? Si mysli, ze budes plodna do 60-tky, kym on si rozmysli. Lebo prirodzena cesta tu nie je uz na mieste. Ty nemas na co cakat. Ked fakt dieta silou mocou chces, tak s tymto partnerom to nebude v dohladnej dobe, ak vobec.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
11. aug 2024

@lonely66 ale on hovoril o buducom roku nie teraz