Ako zvládnuť sklamanie z meškajúcich zásnub?
Cochvila budem s partnerom oslavovat 2 vyrocie nasho vztahu. Uz ocakavam, ze pride aj poziadanie o ruku kedze sa mi v slabej chvilke priznal, ze ma chcel poziadat ked sme kupili dom. Lenze prisli ine vydavky tak to odlozil. Bojim sa, ze sa sklamem ak na vyrocie dostanem len kvety a mozno, ze bude len vecera a sex. Zrejme prsten nedostanem pretoze sme teraz kupovali do domu krb co stalo cez 1000€. Snazim sa na to pripravit ale bojim sa, ze zas budem cakat. Ked som sa ho pytala povedal, ze caka na spravny okamih. Som trocha v depke z toho pretoze vsade vidim len zasnuby, svadby atd. Kamoska sa teraz vydava, sestrina dcera ma 25 a vydava sa. Ja mam coskoro 40 a len cakam. On mi jasne povedal, ze ma chce za zenu ale, ze nech na neho netlacim. Lenze tym, ze mame dom je kopec vydavkov tam a ja som mu povedala, ze nechcem prsten za milion. Povedala som mu aj kedy by sme sa mohli zasnubit. Ze bud na vyrocie alebo na vianoce alebo moje narodeniny. Len to cakanie je ozaj nekonecne. Milujeme sa a planujeme aj rodinu preto ho mozno aj tlacim lebo on si mysli, ze budem hadam plodna az do smrti.
pekny zivot sa da prezit aj bez muza a deti.. niekedy lepsie, ako dotlacit sa nasilu do rodiny.. a ty uz zacinas jednat zo zufalstva, to nedopadne dobre
Ešte raz sa opýtam. Vzdáš sa dieťaťa kvôli životu s nim?
Úprimne si myslím, že on neplánuje ani svadbu, ani dieťa.
Asi mate pravdu dievcence. Lebo zatial pocuvam z jeho strany len same vyhovorky preco to nejde a uprimne uz mi to lezie na nervy
Pozri autorka si ochotná byť s ním aj v prípade, že dieťa mať nebudete?
@sima234 lubim ho ale neviem Ti odpovedat.
Zorad si priority. Ak chces naozaj silou mocou dieta, tak sa co najskor rozid s tymto chlapom a najdi si ineho, ktory to dieta tiez bude chciet a podpori Ta v tom. Aj ked mozno ho uz mat nebudes.
Chces s tymto chlapom zostarnut aj napriek tomu, ze dieta mat nebudete? Co je pre teba dolezite? Lebo bohuzial, nerada to pisem, ale ty mas 40 a treba sa pozriet realite do oci. Hlavne, co sa tyka splodenia a donosenia zdraveho dietata.
Dalsia vec je, ze ci si naozaj o tom presvedcena, ze tento chlap je pre teba ten pravy.
Mala si tieto vsetky veci mat davno vyjasnene, kedze ste spolu 5 rokov pred spolocnym zavazkom vo forme hypoteky a nehnutelnosti. Vtedy si sa mala zobrat a odist od neho, ked si videla, ze dieta "neskor" a svadba asi nikdy.
Sorry autorka,ale toto je fakt zúfalé.Ked si chcela hlavne dieťa,tak si si nemala nájsť pobozneho trtka ale normálneho chlapa.
Partnerovi som povedala v decembri, že náš vzťah dozrel manželstvo. Jeho reakcia, že v novembri ma požiada o ruku. Čiže o rok. Tak mu hovorím, že dovtedy budem dávno vydatá alebo končíme, lebo dlhšie chodenie nám iba uškodí. Do mesiaca bol prsteň a v septembri svadba.
A zas som mala partnera, ktorý to isté čo tvoj, tlačíš na mňa, nechaj mi slobodu sa rozhodnúť... Nikam sa neposúval, iba sľuby. Už sme 10 rokov od rozchodu a stále sa občas ozve, že keby som na neho netlačila, mohli sme byť spolu šťastní. No nie, nemohli. Ja by som sa utrápila a on by si honil ego. Čiže mne to prinieslo vyslobodenie a šťastné manželstvo s iným. Môj bývalý to doteraz neprekusil a rovnako ako mňa teraz platnými sľubmi terorizuje svoju manželku. Ona sama sa vyjadrila: Prečo ty máš takého dobrého muža a mne ostal tento?
Jednoducho potrebuješ zaujať postoj: chcem si založiť rodinu, tlačí má čas. Môžem s tebou počítať? Áno alebo nie? Ak nie, musíme sa rozlúčiť. Už je dosť starý, aby to vedel. A každé vykrúcanie a sľuby bez skutkov znamenajú nie. Tak sa adekvátne zariadiť a hlavne tá ochota sa podľa jeho odpovede zariadiť, aj keď bude nepríjemná.
Ked je taky pobozny (aj jeho rodina),ako to ze vam “dovolili” zit spolu pred svadbou? Ved to je hriech..zatlac nanho hlavne s tym dietatom,prepac,ale fakt uz nie si najmladsia,tak na co cakat
Je jedno čo hovorí keď skutok je iný. Rozhodni sa sama chceš ostať a mať snim dieťa aj keď len sľubuje? Buď ho teda znásilní alebo poškod ihlou ochranu. Neviem čo iné ti napísať. Ale som zvedavá čo bude s vami.
Keď sa chceš tak silou mocou vydávat,tak ho poziadaj ty ,oznam dátum svadby a je
@minenkak to by on neprijal.
Mi nie sme spolu 5 rokov. Sme spolu rok a pol
Ako by neprijal,tak sa potom nechce ženiť
@lonely66 ved to. On mi povedal ze ma chce za partnerku a neskor za manzelku, ze chce somnou dieta atd. Len teda ja neviem dokedy chce este cakat. Pytala som sa ho ci sa zasnubime tento rok vobec a on ze mhm. A to bolo cele. Ked sa ho to opytam po zase dlhsej dobe odpovie jeden krat a zmeni temu. Asi mu uz s tym lezem na nervy ale ja som sa kvoli nemu vzdala vela veci.
V tomto veku by mal byť zrelý a spoznať oveľa skôr, či ťa chce. Moj mal 25r a myslel si, že spolu budeme chodiť 5 rokov, kým sa rozhodne. Boli sme spolu 8 mesiacov, keď sme sa zasnúbili.
Ty si tomu svojmu dala veľmi dlhé ultimátum. Vzhľadom na váš vek. Mesiac určite stačí. Akurát že potrebuješ zaujať pokojný postoj. Nie vydupávanie si niečoho, odopieranie, trestanie. On má plné právo nechcieť svadbu a dieťa a ty máš plné právo si zariadiť život bez neho. Hnev nepomôže. Iba prijať s pokorou danú situáciu a začať konať. Hlavne kvôli sebe.
Veď mu na rovinu povedz že nemienis už čakať skrz vek a dieťa+ ak náhodou chcete viac detí . Keďže ako vravíš chce deti až po svadbe.
zial si vo velmi nepriaznivej situacii, kedy uz je na dieta dost neskoro, a este mas aj velmi kratky vztah, s nerozhodnym muzom, asi to budes naozaj nechat v rukach bozich, svadba je to posledne, co by ma trapilo
prepáč ale v tvojom prípade, naco riešite zásnuby jak nejaky 20rocni? tak buď sa chcete zobrať a vybavíte to aj o pár dni alebo teda nie a ides ďalej v živote…čo chceš čakať koľko? on sa “chce” ešte len zasnubit a brat sa v zime 2025. No ďakujem pekne další rok a pol a tiež len možno. Nechcem byt sprostá ale to budeš mat kolk9? 41? alebo už 42? a ešte sa len idete snažiť? IVF sa napríklad rieši až po roku snaženia bez výsledku tak to by si koľko mala 43? 44? až ti život pretečie pomedzi prsty… normálne si s ním zajtra sadni a začnite sa rozprávať. ake ma plány? kedy sa beriete? a žiadne mhmmm
Už v minulom príspevku sme ti písali, že klame, odkladá to ešte dom, svadbu nie vtedy, dieťa áno a, keď nie nič sa nedeje...nič sa nezmenilo zariad sa.Aspon nepíš, že si tu nepísala pred mesiacom.Robis tie iste chyby aj s tým predtým si bola zbytočne dlho a čakala...máte 40 r vy si máte život zariadiť sami a nie čo povedia rodičia.
Zlata moja, on ma pohodlny zivot, ktoreho sa nemieni vzdat. Dieta by mu to naburalo. A ta poboznost len kedy sa mu to hodi. Zasnuby a nezmysly uz v tomto veku fakt riesit netreba. Dat mu ultimatum rok tak to si sama seba zhodila. Ma dalsi pohodlny rok pred sebou, potom ti da prsten a dalsi rok dva pokoj. Lebo stale bude nieco do domu treba a nebudu peniazky na svadbu, o dietati ani nehovorim.
Máte zvlástny vzťah. Všetko ako chce on a jeho rodina (pobožný s kondómom a sex pred svadbou, ale dieťa už nie, lebo čo by povedali ľudia na okolo). Každého názor je dôlezitý, ale Tvoj názor a Tvoja priorita dieťaťa je najposlednejšia. Je to chumaj na pohľadanie. Budeš mať s ním ,,perfektný" život, keď o vašej budúcnosti rozhoduje všetko iné (predsudky, tradície, jeho zadubená hlava) ale vy ako pár určite nie. Za mňa je to chorý vzťah. Som za submisivitu ženy, ale ten dominantný chlap nemôže byť sebec a chumaj. On do 45 čakal na princeznú? Nie. Len ho prekukli ženy skôr a radšej zutekali, ako by mu robili pajáca, lebo pravdepodobne normálneho vzťahu nie je schopný. Prepáč za úprimnosť. Držím Ti veľmi palce, lebo toto si nezaslúžiš určite a Ty to možno vieš, len si dúfala, že po tom predošlom vzťahu budeš konečne šťastná a zasa si si našla sebca na pohľadanie. On Ťa rád nemá, takto sa k milovanej osobe nespráva.
Ja by som mu povedala že moja predstava je taká aby sme sa do konca roka ešte zasnúbili, priala by som si zásnuby kde on neho dostanem prsteň na nejakom tichom mieste medzi nami dvoma a budúci rok do leta aby sme spravili svadbu a po svadbe by sme hneď išli na dieťa. Ak mu na tebe záleží tak spraví všetko aby si bola šťastná. Ak sa do konca roka nič neudeje, pomaly hľadaj únikový plán. A na tvojom mieste by som na sex s ním vobec ani nemala chuť. Cítila by som sa zneužitá a oklamaná. Žena musí mať na intímnosti nastavenú aj hlavu, cítiť sa ľúbená a v bezpečí.
Prečo si mu povedala,kedy by ste sa mohli zasnubit?Keby ťa pozval na piknik do prírody a spravil to tam,malo by to menšiu váhu?Už týmto na neho tlačis.A ak budeš sklamaná tak len pre svoje očakávania.

@lonely66 keby v zime, tak nacase zzcat vybavovat. Urcite v zime povie, ze je zima, tak v lete a svadby sa nedocka. Tento pan nevyzera na zenenie a toboz deti.
Bola by som rada vedela kolko su takto spolu.