Ako zvládnuť spoluprácu s otcom dieťaťa?
Ahojte, prvýkrát píšem sem na MK dlho som sa odhodlávala, lebo keď niekedy vidím aké ostré tu ženy ku sebe sú, tak som rozmýšľala či vôbec zverejniť diskusiu...chcem vás v prvom rade všetky poprosiť o úptimný názor čo najlepšie by bolo robiť v mojej situácii...ide tu o to, že som otehotnela s jedným chalanom s ktorým som sa poznala len pol roka, nepostavil sa k veci vôbec dobre posielal ma na potrat, no neskôr mi povedal, že by sa chcel podieľať na výchove svojho dieťaťa s čím som nesúhlasila keďže ma posielal na potrat, písal mi nepekné veci, urážky, kričal na mňa po telefóne, že keď si "decko" nenechám vziať pokazím život všetkým trom, no priznám sa, že takisto mám na tom určite podiel viny keby som v niektorých situáciách reagovala inak by to mohlo byt možno aj teraz iné...nevieme spolu vôbec vychádzať resp sa ani v kľude porozprávať aj dnes som s ním volala, lebo sme niečo preberali a hneď na mňa začal či som blbá a pod znova urážky...jedine čo by som chcela je to aby sme si v kľude sadli a porozprávali sa kvôli dieťaťu začínam vnímať viac a viac, že ono otca potrebuje hlavne dnes mi to došlo keď susedina malá trénuje program na deň otcom a nemá tatina..uvedomila som si to v tej sekunde keď mi povedala: aj ja by som chcela poznať svojho tatina, skoro mi srdce puklo 😢 myslíte, že mu mám normálne zavolať nech sa stretneme a normálne preberieme nejaké veci ohľadom bábätku, alebo sa neozývať vôbec keď je takýto egoista? Veľmi zvažujem čo bude pre bábo najlepšie, lebo aj keď som bola v nemocnici q krvácala som žiadny záujem nemal..ďakujem za všetky rady ❤️🙏🏻
Dieťa si teda nechávaš? Ak nie nekomunikuj s ním už vôbec, ak áno len o podstatných veciach o dieťati.
@januska12323 nechávam mám po 12tt
Ja som vyrastala bez otca, vôbec ho nepoznám a nikdy som sa kvôli tomu zle necítila... samozrejme, isto je to individuálne, ale proste u nás doma sa z toho žiadna tragédia nerobila a tak som to tak aj brala...určite by som to nelepila na silu s človekom, ktorý ťa iba uráža a s ktorým neviete normálne komunikovať... bála by som sa ako dlho mu vydrží to že sa chce podieľať na výchove a ako to bude vyzerať, pretože za mňa radšej nepoznať vôbec ako raz áno, raz nie, k tomu urážky jeden na druhého atď...
kašĺala by som na somára... načo ti je takýto chlap.
nevolaj, nech sa ozve on. A tebe držím palce. Neboj, možno mu nájdeš lepšieho otca
Maly vyrasta bez otca … videl ho parkrat a naposledy pred 4 -5 rokmi. (Ma 7) nikdy mu nechybal. Vie kde zije … ale fotka mu nehovori nic. Je to individualne … ale detom nechyba, co nepoznaju. Zalezi na tom ako sa k tomu postavis, ale lepsie byt sama ako s debilom.
Podľa toho ako on reaguje keď len spolu hovoríte, tak takého bastarda by som do rodného listu neuviedla. Ušetris si kopu nervov. Nebudeš musieť debilovi agresívnemu dávať dieťa na víkendy a ťahať sa po sudoch. Kým tvoje dieťa pôjde do škôlky, možno už budeš s chlapom ktorý dieťa prijme za svoje.
Prepac ale radsej "ziadny" otec ako darca spermie, ktory ma posielal na potrat. Obavam sa, ze tento exemplar nie je schopny byt otcom akeho si predstavujes, naozaj veris, ze bude s dietatom travit cas na ihrisku a do skolky na program chodit? Takyto vykvet?
Na tvojom mieste je dôležitá psychická pohoda. Normálne si s ním sadni, vysvetli mu, čo potrebuješ, tiež mu jasne povedz, že nech sa nehnevá, ale nemôžeš mu tolerovať také správanie. Jeho „výbuch“ berieš ako prehnanú reakciu na neočakávané okolnosti. Jasne mu povedz, že počas tehotenstva je stres pre teba veľmi nežiaduci. Ak sa chce podieľať, tak len tak, aby ti pomáhal a aby si mala čo najmenej stresu. Ja si myslím, že by si to mala skúsiť, vsak co mozes stratit? Všetko pekne opatrne, tak aby si to s ním mohla ľahko ukončiť, ak sa to nebude vyvíjať tak, ako chceš ty. Niektorí ľudia pod stresom vedia byť poriadne hovada. Prajem vela stastia 👍
Teraz za teba hovoria hormóny, emócie....ak máš peniaze a zazemie o tom nepíšeš a má ti kto pomôcť tak by som to nechala tak.Ved otcom bude...ak bude chcieť ísť na besiedku pôjde, aj tráviť čas s ním môže....hlavne potrebuješ kľud a nie sa s ním hádať svoj postoj k dieťaťu a k tebe už ukázal...koľko máte rokov?Radšej by som zostala sama...poznáte sa krátko, ak máte spolu byť budete....
Na tvojom mieste je dôležitá psychická pohoda. Normálne si s ním sadni, vysvetli mu, čo potrebuješ, tiež mu jasne povedz, že nech sa nehnevá, ale nemôžeš mu tolerovať také správanie. Jeho „výbuch“ berieš ako prehnanú reakciu na neočakávané okolnosti. Jasne mu povedz, že počas tehotenstva je stres pre teba veľmi nežiaduci. Ak sa chce podieľať, tak len tak, aby ti pomáhal a aby si mala čo najmenej stresu. Ja si myslím, že by si to mala skúsiť, vsak co mozes stratit? Všetko pekne opatrne, tak aby si to s ním mohla ľahko ukončiť, ak sa to nebude vyvíjať tak, ako chceš ty. Niektorí ľudia pod stresom vedia byť poriadne hovada. Prajem vela stastia 👍
@bystrozraky Lenže aj keď mu zavolám, tak s nim sa asi nedá komunikovať bez toho aby sme sa pohádali..vždy jedna arogantne, nepríjemne a všetko otočí proti mne, tak naozaj neviem čo mu povedať resp ako mu vysvetliť, že sa chcem konečne v kľude bez nejakých naťahovačiek a hádok porozprávať..
Čo také s ním ešte chceš preberať? Odstrihni ho zo života a ideálne nepíš ani do rodného listu. Dieťaťu takýto blb chýbať nebude.
Hlavne veľa zdravia tebe i bábätku. Ak sa takto zachoval, nekontaktoval by som ho. Co ty vieš, možno o rok ti do života vstúpi niekto iný, kto bude rad, ze je tatino tvojmu dieťaťu.
Daj tomu cas, si este len na zaciatku. Na zaciatok mu napis , ze si sa rozhodla dieta nechat. To je cele. Dajte si pauzu od komunikacie aby vychladli emocie, porozmyslate. Rozhodnutie co a ako nerob teraz. Nemusite zacinat ziadny rozhovor, uvidis ako sa casom k situacii postavi.
Ak bude nadalej agresivny tak sa zariad ze budes slobodny rodic. Nebud s clovekom len aby dieta "malo" otca. V zlom prostredi budete vsetci nestastni. Mozno casom najdes vhodneho partnera.
Ale je nutne si aj uvedomit, ze napriek vsetkemu stale bude on biologickym otcom. A ak sa on rozhodne, ze chce byt v zivote dietata tak ma to pravo.
Daj tomu cas, si este len na zaciatku. Na zaciatok mu napis , ze si sa rozhodla dieta nechat. To je cele. Dajte si pauzu od komunikacie aby vychladli emocie, porozmyslate. Rozhodnutie co a ako nerob teraz. Nemusite zacinat ziadny rozhovor, uvidis ako sa casom k situacii postavi.
Ak bude nadalej agresivny tak sa zariad ze budes slobodny rodic. Nebud s clovekom len aby dieta "malo" otca. V zlom prostredi budete vsetci nestastni. Mozno casom najdes vhodneho partnera.
Ale je nutne si aj uvedomit, ze napriek vsetkemu stale bude on biologickym otcom. A ak sa on rozhodne, ze chce byt v zivote dietata tak ma to pravo.
@miroslava21 on vie, že si dieťa nechávam
Tak si daj cas ako som pisala. Mas pred sebou cele tehotenstvo.
Tak si daj cas ako som pisala. Mas pred sebou cele tehotenstvo.
@miroslava21 Ono my sme si veľmi rozumeli až dokým som neostala tehotná no 😃🤦🏼♀️ mali sme spoločné záujmy, vedeli sme sa o všeličom porozprávať, volávali sme aj 2hod..ale ako sa dozvedel o tehotenstve úplne iný človek z neho
Čo také s ním ešte chceš preberať? Odstrihni ho zo života a ideálne nepíš ani do rodného listu. Dieťaťu takýto blb chýbať nebude.
@januska12323 ona rozmýšľa už asi o alimentoch. Keď ho odstrihne, tak žiadne mat nebude. A peniaze asi potrebovať bude na dieťa.
radšej nájdi dieťaťu iného otca, tento je nejaký vadný kus. Ale nebolo by zle pri tom hľadaní používať antikoncepciu a otehotnieť až keď ste si obidvaja vaším vzťahom a budúcnosťou úplne istí
@januska12323 ona rozmýšľa už asi o alimentoch. Keď ho odstrihne, tak žiadne mat nebude. A peniaze asi potrebovať bude na dieťa.
@bielasovicka každý potrebuje peniaze, ale to neznamená, že musí s ním žiť.Ma čas si všetko premyslieť vidieť ako sa správa počas tehotenstva
Čakám kto si tiež všimne ze toto vôbec nieje prvý príspevok autorky a ze už dostala v inej diskusii "riadne nalozene" lebo pýta radu ale poradiť si nechce nechať.
nie, prestan riesit sentimentalne hluposti o tatinkovi. Takehoto chlapa viac nekontaktuj, strat sa. Uz ked ta posielal na potrat a nemozes sa s nim ani citit, si mala povedat, ze si tam aj bola... do RL by som ho vobec nepisala. Niekedy je lepsi ziadny otec, ako jeden, co bude cele detstvo robit problemy.
Ak predsa by si sa nejak dala dokopy a dokazala s nim fungovat, tak len dufam, ze to nebude jeden s tych ockov, s ktorym sa o par rokov budes natahovat bud o kazdy cent vyzivneho, alebo o to, aby si vobec s dcerou bola...
Je to este skoro na uzavretie celeho, ale v kazdom pripade, by som si dala pauzu o uvahach o otcovi a venovala sa sebe. On moze byt v soku a tak, a nepozname ho.. ale si predstav ze takto sa s nim budes bavit dalsich xrokov... mozno aj 18...
Aha, čiže jeden z tých mužov kde sex je len na rozptýlenie. Žiadna zodpovednosť ak niečo..
V ktorom si teraz mesiaci? Ja by som to teraz veľmi neriešila. Pár dní pred pôrodom možno sa zmení situácia úplne (či k lepšiemu alebo k horšiemu). A potom sa podľa tej situácie rozhodneš a zariadiš. Zatiaľ ži tak ako keby tam nemal byť, aby ti to bolo aj psychicky ľahšie. A keď situácia vyjde pozitívnejšie, tak to bude len dobre. A ak sa nič do pôrodu nezmení, tak budeš na to pripravená a nebudeš mať zbytočne nádeje.
Keď už teraz na teba nadáva, bude na teba nadávať stále...možno aj po papuli dostaneš...kašli na neho...takého otca tvoje dieťa nepotrebuje...
Keď už teraz na teba nadáva, bude na teba nadávať stále...možno aj po papuli dostaneš...kašli na neho...takého otca tvoje dieťa nepotrebuje...
@earlgrey jedine čo som chcela je s ním začať normálne vychádzať kvôli dieťaťu, ale s ním je to ako hádzať hrach o stenu..ani tak ani tak
No tak v tom prípade sa sústreď na svoje zabezpečenie. Ja neviem, o čom sa hádate, takže do toho už nevidím. Možno by bolo lepšie skočiť niekde na čaj. Ale podľa toho, čo píšeš, to nevyzerá dobre. O čom sa hádate? Ty niečo chceš a on nie, alebo o čom vôbec? odpoved na: Lenže aj keď mu zavolám, tak s nim sa asi nedá komunikovať bez toho aby sme sa pohádali..vždy jedna arogantne, nepríjemne a všetko otočí proti mne, tak naozaj neviem čo mu povedať resp ako mu vysvetliť, že sa chcem konečne v kľude bez nejakých naťahovačiek a hádok porozprávať..
No tak v tom prípade sa sústreď na svoje zabezpečenie. Ja neviem, o čom sa hádate, takže do toho už nevidím. Možno by bolo lepšie skočiť niekde na čaj. Ale podľa toho, čo píšeš, to nevyzerá dobre. O čom sa hádate? Ty niečo chceš a on nie, alebo o čom vôbec? odpoved na: Lenže aj keď mu zavolám, tak s nim sa asi nedá komunikovať bez toho aby sme sa pohádali..vždy jedna arogantne, nepríjemne a všetko otočí proti mne, tak naozaj neviem čo mu povedať resp ako mu vysvetliť, že sa chcem konečne v kľude bez nejakých naťahovačiek a hádok porozprávať..
@bystrozraky mas spravu
Ani by som ho nezapisala do rodného listu
Ahoj nepísali sme si my náhodou? Ak si to ty tak ti držím palce ale tým že sa stále točíš do kola a zakladáš tie isté diskusie nič nevyriešiš a s takým človekom už vôbec nie. Daj na tie rady čo som ti dala aj ja aj ženy tu v diskusii nechceme ti zle. Z neho dobrý ocko nikdy nebude...
Ak to nie si ty tak prepáč.
Ahoj nepísali sme si my náhodou? Ak si to ty tak ti držím palce ale tým že sa stále točíš do kola a zakladáš tie isté diskusie nič nevyriešiš a s takým človekom už vôbec nie. Daj na tie rady čo som ti dala aj ja aj ženy tu v diskusii nechceme ti zle. Z neho dobrý ocko nikdy nebude...
Ak to nie si ty tak prepáč.
@nin12345 určite je, píše dookola.

Dieťa si teda nechávaš? Ak nie nekomunikuj s ním už vôbec, ak áno len o podstatných veciach o dieťati.