Ako zvládnuť úzkostnú vzťahovú väzbu?
Ahojte dievčatá vedeli by ste mi pomôcť, aspoň radami či osobnou skúsenosťou. Tie ktoré máte tiež úzkostnú vzťahovú väzbu alebo máte o tom povedomie. Ako sa s tým vysporiadať? Vždy vrátane terajšku som si pritiahla do života mužov, ktorý ma len zneužívali a ja som sa na nich úzkostne naviazala a nedokázala to opustiť. Je mi strašne zle zo seba, zo svojho života. Priateľ mi hádže len odrobinky a ja sa bojím chcieť viac. Myslíte, že keby som začala na sebe pracovať, zmenil by sa i jeho postoj ku mne? Ďakujem.
Ono uz to je pokrok, ze si si zacala niektore veci uvedomovat.
Stačí niečo maličké... nejaký talizman, ktorý ti pomôže 😉
Autorka kľudne mi napíš🙂
Presne viem o com pises. Bola som na tom podobne ako si Ty. Totalna zavislost na partnerovi, ci vseobecne blizkom okoli. People pleaser. Zvyknuta, ze lasku si treba zasluzit 🙂
Mam pre Teba dobru spravu. Da sa to zmenit. Ale treba na tom pracovat kazdy den. Vytrvat. Ratat s tym, ze obcas pride regres. Nevzdavat sa.
Ako pisal vyssie
@mojemenonikto prechadzky su super. Pocas prechadzky sa sustredit na seba. Nie rozmyslat o partnerovi 🙂 kracat a uvedomovat si svoje telo. Dych, svaly, vzduch na pokozke, spev vtakov. Sustredit sa len a len na seba. Ako si zacnes uvedomovat svoje telo, postupne to prejde do toho, ze si zacnes uvedomovat aj svoje duchovno.
Velmi dobra pomocka je pisanie si dennika. Na dennej baze. Nemusia to byt siahodlhe litanie. Staci sa zastavit a napisat si ze za co si na seba hrda. Co sa stalo pekne. Za co si vdacna.
A rovnako je dobre si uvedomit a prijat svoje slabiny. Ano, mam uzkostnu vztahovu vazbu. To je uzasny prvy krok. Chces to zmenit a hladas sposoby. Aj to je super. Lebo chces sama sebe pomoct. Ty si pre seba ten najdolezitejsi clovek. Tvoja hodnota nezavisi od ludi okolo Teba. Kazdy z nas ma rovnaku hodnotu. Sami pre seba sme najcennejsi.
Dalsia vec je dokazat si uvedomit svoje hranice. Co znamenaju hranice som ja objavila prosim pekne az ako 38 rocna 😀
Ked poznas svoje hranice, cize dokazes definovat situacie, kde sa uz necitis komfortne, tak s tym treba zacat pracovat. Naucit sa povedat: nie, nechcem. Mas pravo odmietnut. Cokolvek. Skus to na drobnostiach. Niekto Ta zavola von a Tebe sa nechce. Tak povedz: dakujem Ti za pozvanie, vazim si to, ale dnes sa mi nechce.
Kazdym takymto krokom sa trosku zvysi Tvoje sebavedomie.
Je super, ze vies, kde je problem. Teraz to skus krok po krociku menit. Nebud na seba prisna. Nepojde to zo dna na den. Kazdy maly pokrok sa pocita 🙂
A wau moment necakaj. Treba na to ist postupne, den po dni.
Ja som citala o tom knihu;)
Skus oiziadat o castejsie psychoterapie a nezacni zo ziadnymi predrazenymi kurzami od "smejdokouciek! Tym sa vyhni oblukom
Nerozhodovali za teba v detstve rodičia viac ako je nutne stylom my vieme čo je pre teba dobre?
Mohla si mať svoj názor?
Ja mam presne taký istý problém ako autorka. Avšak môj otec vždy cestoval do zahraničia za prácou odkedy som bola dieťa.. cize možno tam je ta chyba u mňa.
@soldi ďakujem Ti za spätnú väzbu.
uz len to,ze si sama prisla na to,kde je tvoj problem....je prvy krok k uspechu💪💪💪.

Nerozmýšľala si nad tým, čo by ti urobilo radosť? Tebe samej, bez toho aby v tom bol akokoľvek zapojený tvoj partner? Niečo malé si kúpiť? Alebo si pozrieť nejaký film? Kniha? Nemala si nikdy nejaký sen? Hoci ešte ako malé dievča na tej základnej škole?