Ako zvládnuť vekový rozdiel vo vzťahu?
Dievky, mam novu znamost, ja mam 30 a on 40, velmi dobre si spolu rozumieme, zatial sme neni v nejakom vaznom vztahu. Problemom je moja mama ktora je velmi proti kvoli velkemu vekovemu rozdielu a velmi sq snazi ma presvedcit aby som to nechala tak, ze to do buducna nebude dobre, ze uz teraz je ten rozdiel vidiey atd...ja ho mam velmi rada, neviem co mam robit, viem ze aj mama to dobre mysli ale ked uz zacne s tymi recami je mi normalne zle...mate niektora skusenosti? Velmi by som chcela aby ho spoznala ze je to fajn muz ale viem presne ako tp dopadne, bude sa pretvarovat a ked odide bude do mna hustit ze je to moj zivotny omyl...
@egonsk Ja čakám na odpoved autorky, či ona už mala vzťah. Lebo nepísala zatiaľ že áno. Potom keby vzťah ešte nemala, tak mama má pravdu v tom, že ak pôjde do vzťahu s niekým, čo mal dlhoročný vzťah, žil s niekým, má oveľa viac skúseností a ona nemá žiadne, tak je v dosť výraznej nevýhode a to by sa ani mne nepáčilo ako matke keby si moja dcéra čo nemala ešte nikoho nájde nejakého čo mal napríklad 3 dlhoročné vzťahy a žil predtým s priateľkou, prípadne má aj deti. On skúsený, ona naivná, ak nastanú problémy, je vo výraznej nevýhode.
@marsmykkok pri zdravom 40tnikovi treba vzdy pocitat, ze uz ma nejake dieta, alebo ak nahodou nie, tak urcite uz mal mat minimalne jeden viacrocny vztah za sebou, lebo proste to je zivot. Ak absentuju obe tieto veci, nie je to ta spravna partia.
Mame s manzelom 9-rocny vekovy rozdiel, nikto netusi, kto ma kolko rokov, obaja vyzerame mladsie a sme spolu uz vlastne 19 rokov😂nerieeeees a tvoja mamina ti do toho nema co kecat, keby mal 70, prave sa vratil z odvykacky, vyhlasil osobny bankrot, mal 3 nemanzelske deti - to by som chapala, ze ta chce chranit
Mám 27 pomaly a manžel 40.
Žiaden vekový rozdiel nevidieť kedže nie každý 40tnik musí byť už šedivý, zostarnutý a odžitý pán s 3 deťmi.
Skús to mame vysvetliť.
Ak je slobodny a tvojej mame naozaj vadi iba vekovy rozdiel, tak jej vysvetli, ze je taky isty ako mladsi, je slobodny, nema deti, tak vek je len cislo.
Ja si myslím, že už si dospelá, nie?
Ja a mm mame rozdiel 12 r a sme spolu stasny.Vobec nám neprekáža vek .Poznám parí kde je aj väčší vekový rozdiel niekde to klame niekde nie .
Mama s nim žiť nebude ,pokiaľ ste ešte len v záberu tak uvidíš čo bude .Moji rodička sa mi pliesť nemohli do života ja som si nedala .
ked som mala 30 randila som s 21 rocnym.Co na to tvoja mama? btw sme x rokov manzelia
Radsej mladsi pri ktorom sa nemusis takdobre citit alebo ziaden?
10rokov nie je vela. V niektorych pripadoch skor ideal.
Bola by som toho nazoru keby je tam mozno 20-30rocny-ze uz takmer generacny rozdiel to uz je ozaj k “zamysleniu”. Ale aj tak….
S mamou sa nehadaj-ma viac zivotnych skusenosti ako ty, tak ako ti pisu vysie, zisti preco mu ten dlhorocny vztah akoze pekne povedane nevysiel??? Zil takpovediac roky na psiu knizku, zbabelec odmietol na seba zobrat zavazok nazvany manzelstvo so vsetkym co k tomu patri vratane BSM - aby nemusel ist nadobudnuty majetok na zakonitu manzelku v pripade rozvodu a mohol ju lahko poslat na ulicu, a teraz zbabelo si pohladal mladsie vydanie-teba? Nemaj ruzove okuliare a hlavne spoznavaj pravdu! Neboj sa byt na neho kriticka! To co sa nepacilo jeho dlhorocnej byvalej sa nebude pacit ani tebe, to preco ju opustil caka aj teba! On to uz raz urobil-nezachranil svoj predchadzajuci vztah tak necakaj, ze ho bude po rokoch zachranovat s tebou! A nenaskoc na odrhovacku typu- ONA si nasla ineho, ONA ma nechala, je to JEJ vina, ONA blablabla iba on ma svatoziaru nad hlavou chudacik a ty si ta jedinna uzasna co ho chapes, co si s tebou tak uzasne rozumie blablabla . Takych beha po svete dost a ty nemusis byt ich dalsia obet v ich zozname. Hladaj si zodpovedneho manzela, si uz po 30-tke....
@marsmykkok mala som vztahy, bud s vekovo rovnakymi alebo kusik starsimi lenze mne tito chlapi nevyhovovali lebo mi skratka prisli ako deti...aj tie reci, proste nevyspele atd
Máme 12 ročný rozdiel. Mama bola tiež proti.
Dnes ho má rada.
Tvoj život.
Nie si 15 ročná.
Smelo do toho.
Mama, chápem že máš obavy aj rešpektujem tvoj názor ale už sa k tomu nevracajme.
Máme sa radi a zvyšok sa ukáže.
Dakujem
@autor pridavame sa k tym parom, co maju vacsi vekovy rozdiel - 8,5 roka. Mala som 20, muz skoro 29. Rozumieme si od sameho zaciatku. Ja som nebola typicka splasena 20tka, on uz mal cosi odzite a vyblaznene. Ale nasli sme si svoje "blaznovstva". Do 2 rokov sme sa brali, otehotnela som, ale v tom roku sme uz chceli zasnuby a rok na to svadbu. Tento rok mame 15. vyrocie, a aj ked nie vzdy bolo ruzovo a presli sme si roznymi zivotnymi situaciami, obaja mame toho, koho sme chceli. 😊 Za mna spatne, ak by som mojho manzela nepoznala, znovu mala 20 a som taka aka som, znovu chcem starsieho, s rovesnikmi som si nerozumela. Do vyberu mi rodicia nehovorili, a to mam prisnych a narocnych rodicov. Vedeli vsak, ze moje rozhodnutie bolo zrele (prisla som s prvym a jedinym domov, a to vedeli, ze domov pride ten, s ktorym si budem ista). Mamka ti isto nechce zle, ale su rozhodnutia, ktore musime nechat na deti, a tym aj verit nasej vychove. Drzim palce! 😊
Ja zas chápem aj mamu. V 30 ok, ale neskôr to bude taký dedo a ty ešte pomerne ok 🫣 aj keď zas radšej “dedo” ako chňup…
Mojej mame až šibalo medzi mnou a mužom je 12 rokov, no nepomohla si aj keby ju slaktrafilo 😅 ja si odjakživa robím podľa seba ak viem ze to tak ma byť a ostatok ma nezaujíma je to môj život,, teraz má mama radšej môjho muža ako mňa on je dobrák od kosti kludas 😅
@cukorfalat presne okolo mňa je veľa 40 tnikov slobodných a to preto ze normálnu ženu je problém nájsť nemajú záujem a napichanu, zmalovanu jak vajce, silikónovu a takú co potrebuje minút na seba viac ako na inse a čakajú ze ich chlap bude financovať, ,, ved aj tu sú témy muž mi malo zarobí ja chcem ale lepšie žiť 😅
@cukorfalat a pritom dnes je to asi uz aj normalka. Mam skoro 36 a vela mojich spoluziakov nema rodinu ani partnera 😬
Máme v rodine takéto páry a dlhoročné manželstva. Všetky predsudky treba zahodiť, lebo sa nikdy nevydas. Všetkému nechaj voľný priebeh, ono sa to ukáže čo je prave.
Argument, že ten vekový rozdiel vidieť už teraz sa mi zdá od nej trocha mimo. To idete na modeling? Mňa by ako matku zaujímala viac jeho osobnosť a či s ním môžeš byť šťastná a nie vekový rozdiel. Svietili by mi kontrolky, že prečo chce mladšiu, aby si sa nepopálila. Ale neodhovarala by som Ťa. Len by som chcela vedieť či to má šancu na šťastnú budúcnosť.
Ja som mala 29 ,on o 13 viac,už sme spolu 17 rokov.Tolko asi k veľkému vekovému rozdielu😂😂😂😂.Ak sa naozaj máte radi,nedaj sa ovplyvniť mamou.Vela stastia
@cukorfalat ja vychadzam z vlastnej skusenosti z chlapov, ktorych vidim v okoli. Mne by ale svietili vsetky kontrolky.

mozno na neho tvoja mama ziarli, lebo v nom vidi svoje skryte tuzby .... lebo ine logicke vysvetlenie na nejake nastojcenie o tom, ze by ste nemali byt spolu tam fakt nevidim.