icon

Ako zvládnuť vzťah s nadšeným psíčkarom?

Včera o 12:35

Ahojte baby, mali ste niektorá z vás vzťah s psíčkarom ?
Ak vymyslíme nejaký výlet tak je najradšej za turistiku žeby mohol zobrať aj svojho psa. Ráno aktivity nemáme skoro žiadne lebo venuje sa iba psovi. Večer dlho vonku nemôžme byť lebo vtedy musíme zas venčiť psa. Mňa to už úprimne nebaví. Aj keby sme šli na výlet tak zoberie s nami jeho psa.
Som divná ja ? Lebo už fakt neviem.

arek00
Včera o 18:58
@tilly

@sandrasstini v ita na to majú špeciálne nákupné vozíky. Dáš tam aj väčšieho psa a nakupuješ. Taliani sú celkovo asi najviac dogfriendly národ.

@tilly som slovak ako repa, tam som este nebol. Ale môže byť. Ved vsade vo svete je to ine...

anonym_693f58
Včera o 19:03

Mam priatela so psom. Psov mam rada. Ten jeho sa mi nepaci, nemam rada to plemeno. Ale ten pes za to nemoze. Mam ho rada, aj on mna. Pocuva ma dokonca viac ako priatela.

anonym_b3ce92
Včera o 19:36
@tilly

Ako ti písali vyššie, aspoň vidíš, že je zodpovedný a vidíš, aký bude otec. Ak je havko dobre vychovaný, budú aj deti.

My sa tiež prispôsobujeme psovi, výlety apod. V pohode. Doteraz sme sa prispôsobovali deťom, teraz psovi. Ale ten pes je poslušnejší a vďačnejší 😂.

@tilly poslusnejsi...presne ja hovorím, snáď ľahšie je mať štyroch psov ako dve deti v puberte 🤣

anonym_a04e05
Včera o 19:55

Ja psickar nie som ale zas... ten pes tu bol skor ako ty... zrejme si vedela ze ten pes uz je jeho sucastou... nemoze ho len tak zrazu nechat bokom. Je to uz sucastou jeho zivota... bud sa prisposobis ale o nie... to nie ze si na druhej kolaji. Ty na tu kolaj nechces ani nastupit 😉

anonym_0a509c
Včera o 20:07
@anonym_6bd3f0

@anonym_2d0982
@anonym_autor
Este generaciu do zadu pes bol na strazenie na retazi
na dvore a teraz sa idu vsetci poondat zo psa a dalsia generacia psov bude vladnut nad zdegenerovanymi ludmi.

@anonym_6bd3f0 zdegenerovaný si jedine ty

rozculena
Včera o 20:10
@anonym_6ab2bb

Veľakrát mi stačí keď idem do výťahu potom, ako tam bol niekto so psom … a áno, je to hneď cítiť.

@anonym_6ab2bb v našom paneláku býva dosť psov,nikdy výťah nesmrdel,ale po cigaretách a zažratom pote smrdí,a to teda psy takto nesmrdia

anonym_d5ca94
Včera o 20:38
@anonym_autor

@arek00 u nás to tak je a začína mi to vadiť. Dokonca sme mali ísť na dovolenku v lete ako partia. Samozrejme tá dovolenka sa zrušila lebo by sme išli bez psov a partner s jeho partiou boli v takej depresii že týždeň bez psov určite nevydržia. Hľadali sme riešenia ale aj tak nič z toho. Proste psy sú na prvom mieste vo voľnom čase.

@anonym_autor S niekym takym by som si ani nezacaka, pre mna absolutne neprijatelne. A teda nie uplne zdravy vztah k psovi ma ten dotycny..

anonym_2b2985
Včera o 21:21

@anonym_autor pre niekoho ako banalita,ci blbost.No ja som tiez z tych,ze tieto psie zivoty nemusim.Nemam nic proti psom,mackam,rybkam atd.Ale skratka aj na tomto sa zaklada vztah.Aj ked tu sa to zvrtava zas okolo toho,ze ano,psik sem,psik tam.Treba pochopit,ze nie kazdy je na toto.A este to prirovnavat k dietatu 😅.To mas tak,moj kamarat si nasiel zenu,ktora miluje macky a zbiera ich z ulice.On macky neznasa.Zacalo to jednou,dvoma a dnes ich maju 9 v 2izbovom byte.Toleruje jej to,lebo ju lubi,ale je nestastny (potajme).Vsade macacie zachody,byt prisposobeny mackam,este on pride vecer unaveny a panicka mu povie v lezernej polohe na gauci spoza mobilu,nech spravi zachody a vynesie to.On toto cele znasa,lebo nechce o nu prist,no zivot o hovne,doslova.Byt psickarom je uplne vpohode,normal,a aj byt mackarom,ci rybarom,ci mat hady a pod.No treba k tomu prisposobit aj partnera.Ak ti to nie je prijemne,vadi ti to,tak zial,ver,ze inak to nebude.Ludia miluju svoje zvierata a su to pre nich clenovia rodiny.Ak si sa v tom nenasla,nie je na tom nic zle.Ja by som tiez psa nechcela a ani partnera so psom.Nie preto,ze neznasam zvierata,no skratka nebudem prisposobovat cas zvieratu.Mam ine plany,zaujmy a podla toho som hladala aj partnera.

biba_18
Včera o 21:28

@anonym_2b2985 akože sorry, to že ona z neho urobila vynášača hovien je len a len jeho chyba…

anonym_324d33
Včera o 21:43

No neviem nič moc úprimne.
Stále sa podriaďovať duncovmu kákanie neviem. Úprimne nebavilo by má to.
Poznam kamos je taký on keď raz ten pes zajde hádam sa skantri aj on a tiež mi s tým ide na nervy ze stále psa brat všade ako batoka. Lebo nemôže ho nechať samého a pod. Ufff. Neviem a to je iba kamos. Ja milujem. Psa. Ja mam tiež svojho na záhrade a má svoj domček a krmim ho a tak. A nežijem s tým teda v byte. Pes je sám. Na záhrade a Pohoda. A dokáže prežiť sám na záhrade aj neviem koľko. Aj týždeň ak má čo žrať a teda nemusíme ho brat nikam s nami keď ideme s našimi niekde. Mam psov rada a mam jedného ale neviem si úprimne predstaviť že by mi toto robil priateľ. Našťastie som takého nadšeného psickara nemala. A úprimne vadilo by mi keby ze musíme aj dovolenky shapovat len čisto autom lebo letecký hafan nemôže. No neviem toto nie. A to nemôže ho niekto aj iný vyvencit. Alebo nemoze na tyzden ho nechať súrodencovi alebo nemôže proste nechať na týždeň niekde na opäť Rovanie? Sú rôzne opatrovateľky a beru za to peniaze. Dá sa nájsť. Však nemusí v kuse stále iba s hafanom chodiť. Toto by má otravovalo úprimne mam byť úprimne. prisposobovat sa stále psovi uff

anonym_324d33
Včera o 21:46
@anonym_2b2985

@anonym_autor pre niekoho ako banalita,ci blbost.No ja som tiez z tych,ze tieto psie zivoty nemusim.Nemam nic proti psom,mackam,rybkam atd.Ale skratka aj na tomto sa zaklada vztah.Aj ked tu sa to zvrtava zas okolo toho,ze ano,psik sem,psik tam.Treba pochopit,ze nie kazdy je na toto.A este to prirovnavat k dietatu 😅.To mas tak,moj kamarat si nasiel zenu,ktora miluje macky a zbiera ich z ulice.On macky neznasa.Zacalo to jednou,dvoma a dnes ich maju 9 v 2izbovom byte.Toleruje jej to,lebo ju lubi,ale je nestastny (potajme).Vsade macacie zachody,byt prisposobeny mackam,este on pride vecer unaveny a panicka mu povie v lezernej polohe na gauci spoza mobilu,nech spravi zachody a vynesie to.On toto cele znasa,lebo nechce o nu prist,no zivot o hovne,doslova.Byt psickarom je uplne vpohode,normal,a aj byt mackarom,ci rybarom,ci mat hady a pod.No treba k tomu prisposobit aj partnera.Ak ti to nie je prijemne,vadi ti to,tak zial,ver,ze inak to nebude.Ludia miluju svoje zvierata a su to pre nich clenovia rodiny.Ak si sa v tom nenasla,nie je na tom nic zle.Ja by som tiez psa nechcela a ani partnera so psom.Nie preto,ze neznasam zvierata,no skratka nebudem prisposobovat cas zvieratu.Mam ine plany,zaujmy a podla toho som hladala aj partnera.

@anonym_2b2985 fuj toto som nemala ani čítať.... Že 9 mačiek z ulice . 😒😔fuuuuj v dvojizbaku
.. No tá ju musí mať zlatú... Keď s ňou tento chalan funguje v tomto zverinci.
Fuj. V tomto byte by som na návšteve nezostala ani pol hodinu a nezjedla tam. Ani kúsok ničoho ani nevypila. Neviem si ani len predstavit ten smrad hnus spinu a parazity a tu srsť :O. Toto som nemala proti noci čítať ani nezaspim. Som za domácich milacikov ale rozhodne na záhradke keď žijú. Nie keď sa valajú v posteli s nami brrrrrrrrr

anonym_324d33
Včera o 21:48
@summer23456

@anonym_autor a ten pes sa má teraz akože doma posrat, aby ste boli dlhšie von? Tiež mám psa a áno, je to o tom, že výlety plánujem tak, aby pes netrpel. Je to pre tvojho priateľa (aj pre nás) proste člen rodiny, živá bytosť, ktorá má city a potreby, zbožňuje nás a my jeho, preto ho logicky neodlozime len tak doma do kúta a kašľať naňho. On chce byť s nami a my s nim. Myslím, že to ty nikdy nepochopíš, lebo proste nemáš k tomu psovi žiaden vzťah. Nechaj priateľa, nech si nájde takú, čo ocení jeho dobré srdce a zodpovednosť.

@summer23456 Bože si mimo sorry

anonym_8bbbad
Včera o 21:52
@anonym_autor

@martinmmartin akože dovolenky a výlety sú. Práveže dosť často len stále so psom. Bez psa sme vlastne ani neboli niekde na dovolenke

@anonym_autor podla mna prehanas. Na psovi si vieš otestovať, ako sa bude partner chovat k detom a hovorím ti to, že je to 1:1. Keď ma takýto starostlivý vzťah voči psovi, Tes sa, nasla si husband material. Bude sa venovat detom, chodit s nimi von, tráviť s nimi čas a ako je schopny sa blaznit so psom a dávať im lasku, tak sa bude spravat sj k vašim detom

anonym_6bd3f0
Včera o 21:57

@anonym_autor
Tato diskusia co disiahne tak 200 prispevkov len potvrdzuje ze pes je dolezitejsi ako clovek 😂

mandarinka555
Včera o 23:40
@anonym_autor

@martinmmartin akože dovolenky a výlety sú. Práveže dosť často len stále so psom. Bez psa sme vlastne ani neboli niekde na dovolenke

@anonym_autor No takto zlatko...keď príde domov neskôr, pes ho nezdrbe, že mešká...keď sa opije, psovi je to jedno...keď má rozhádzané ponožky, pes do neho nej*be, že všade je smrad...Takže jeho život je rozprávka aj bez teba a pes bude vždy na prvom mieste😝 Ty počkáš, ale pes bez venčenia vykadí pol kila 💩 v jeho obývačke. CHÁPEŠ UŽ??? Apropos...pes ho NIKDY nezradí, ani nepodvedie😝😝😝

anonym_aae641
Včera o 23:44
@anonym_6bd3f0

@anonym_autor
Tato diskusia co disiahne tak 200 prispevkov len potvrdzuje ze pes je dolezitejsi ako clovek 😂

@anonym_6bd3f0 O to nejde, treba len vnímať pocity aj potreby partnera, nielen vlastné.

anonym_aae641
Včera o 23:48
@anonym_324d33

No neviem nič moc úprimne.
Stále sa podriaďovať duncovmu kákanie neviem. Úprimne nebavilo by má to.
Poznam kamos je taký on keď raz ten pes zajde hádam sa skantri aj on a tiež mi s tým ide na nervy ze stále psa brat všade ako batoka. Lebo nemôže ho nechať samého a pod. Ufff. Neviem a to je iba kamos. Ja milujem. Psa. Ja mam tiež svojho na záhrade a má svoj domček a krmim ho a tak. A nežijem s tým teda v byte. Pes je sám. Na záhrade a Pohoda. A dokáže prežiť sám na záhrade aj neviem koľko. Aj týždeň ak má čo žrať a teda nemusíme ho brat nikam s nami keď ideme s našimi niekde. Mam psov rada a mam jedného ale neviem si úprimne predstaviť že by mi toto robil priateľ. Našťastie som takého nadšeného psickara nemala. A úprimne vadilo by mi keby ze musíme aj dovolenky shapovat len čisto autom lebo letecký hafan nemôže. No neviem toto nie. A to nemôže ho niekto aj iný vyvencit. Alebo nemoze na tyzden ho nechať súrodencovi alebo nemôže proste nechať na týždeň niekde na opäť Rovanie? Sú rôzne opatrovateľky a beru za to peniaze. Dá sa nájsť. Však nemusí v kuse stále iba s hafanom chodiť. Toto by má otravovalo úprimne mam byť úprimne. prisposobovat sa stále psovi uff

@anonym_324d33 Ty nemáš rada nikoho, nieto ešte svojho psa👎 Nezverila by som ti ani plyšáka🐶

anonym_63e46b
Dnes o 03:52
@anonym_6bd3f0

@anonym_autor

@anonym_6bd3f0 no asi sa treba zamyslieť, čím to asi bude. Zamyslieť sa nad nami ľuďmi...

biba_18
Dnes o 04:10

@anonym_6bd3f0 ak sa postavím v tomto prípade na stranu psa neznamená že je pes dôležitejší. ale že ty nemáš voči tomu odkázanému tvorovi ani štipku empatie…

anonym_a3dc01
Dnes o 04:35

Ja ako clovek, ktory ma psa a berie ho so sebou vsade kde sa da, ti napisem, ze kde sa neda, tam ho neberiem a idem iba s priateľom.. kino, wellness, predlzeny vikend, koncert, dovolenka.. psik vydrží min 8 hodin sam v pohode a na dlhsie mam pre neho strazenie.. s tvojim chlapom by som nebola

anonym_a4ba48
Dnes o 05:06

@anonym_autor áno si divná. Máme doma dvoch psov, bolo to naše rozhodnutie a áno, prispôsobujeme sa im. Pes ťa nikdy neoklame, na rozdiel od človeka. Evidentne tento partner nieje pre teba vhodný, pretože ty svoju averziu voči psovi asi neprekonáš. A ver tomu, že isto Ťa nevymení za svojho psa. Nájdi si niekoho, kto bude vidieť len teba a nie aj iných okolo seba. Kto nemá rád zvieratá, nemá rád ani ľudí.

anonym_63e46b
Dnes o 05:40
@anonym_a4ba48

@anonym_autor áno si divná. Máme doma dvoch psov, bolo to naše rozhodnutie a áno, prispôsobujeme sa im. Pes ťa nikdy neoklame, na rozdiel od človeka. Evidentne tento partner nieje pre teba vhodný, pretože ty svoju averziu voči psovi asi neprekonáš. A ver tomu, že isto Ťa nevymení za svojho psa. Nájdi si niekoho, kto bude vidieť len teba a nie aj iných okolo seba. Kto nemá rád zvieratá, nemá rád ani ľudí.

@anonym_a4ba48 áno, tiež sa mi javí, že vnútorné dobro človeka súvisí aj so vzťahom k zvieratám. Na druhej strane netreba zakrývať, že zvieratko je veľký záväzok, ktorému človek (rád) obetuje časť svojej slobody, voľnosti, času. A partner by v tom mal byť kompatibilný.

anonym_7c9a7e
Dnes o 05:57
@anonym_a4ba48

@anonym_a4ba48
ešte dake ine klise nemas ako toto nizsie? 🙈
Kto nemá rád zvieratá, nemá rád ani ľudí.

ja nemam rada zvierata, priznam sa, nemam k nim vztah vobec - vyrastala som s nimi ako dieta a stacilo mi a to sme mali vsetko, co si vies len predstavit, naozaj vsetko - a babky mali kravy, prasce, kone, ovce, vsetko a starali sme sa, pomahali atd

teraz v dospelosti zvierata nemam, nechcem, vyhybam sa im, proste ich nepotrebujem. Mam siroku rodinu, kopu super vztahov, priatelov atd - tak co teraz, nemam rada ludi?
To fakt?

anonym_4a784d
Dnes o 06:00

@anonym_autor Vieš, psíčkar považuje svojho psa za člena svojej rodiny.Znama mi rozprávala,ze v časoch začiatku konfliktu na Ukrajine fungovala na hraniciach ako dobrovoľník.Nechapala ženu, ktorá cestovala s relatívne malým dieťaťom,dedkom na invalidnom vozíku a s obrovským chlpacom.So sebou mali máločo,ale psíka nenechali napospas osudu,aj keď im komplikoval život v danej situácii.V tvojej situácii buď prijmes priateľovho psa ako keby to bol jeho kamoš, alebo bude pes príčinou tvojej frustrácie a nezhôd vo vzťahu

tiezjedna
Dnes o 06:15
@anonym_autor

@anonym_2d0982 no je to divné. Pripadám si v tom vzťahu že ten pes je ešte dôležitejši ako ja

@anonym_autor pretože je...
Ja by som to nedala, a to máme zvieratá tiež. Ale ja sa nenechám obmedzovať ani vlastnými deťmi, nie tak cudzím psom.

anonym_693f58
Dnes o 06:18
@anonym_7c9a7e

@anonym_a4ba48
ešte dake ine klise nemas ako toto nizsie? 🙈
Kto nemá rád zvieratá, nemá rád ani ľudí.

ja nemam rada zvierata, priznam sa, nemam k nim vztah vobec - vyrastala som s nimi ako dieta a stacilo mi a to sme mali vsetko, co si vies len predstavit, naozaj vsetko - a babky mali kravy, prasce, kone, ovce, vsetko a starali sme sa, pomahali atd

teraz v dospelosti zvierata nemam, nechcem, vyhybam sa im, proste ich nepotrebujem. Mam siroku rodinu, kopu super vztahov, priatelov atd - tak co teraz, nemam rada ludi?
To fakt?

@anonym_7c9a7e Ano nemas. Nemas totiz empatiu, ktora by ti kazala zamysliet sa nad myslienkou toho druheho. V tomto pripade si sa ani nepokusila.

beronsche
Dnes o 06:42
@anonym_autor

@summer23456 som si to neuvedomila ale máš pravdu. Dokonca vravel že toho psíka berie ako vlastné dieťa a preto ho nedá ani nikomu inému na starosť. Povedal že ja by som tiež nenechala dieťa na starosti niekomu inému a má pravdu. Len som nerozmýšľala

@anonym_autor neviem no. mame psa, býva s nami vo vnútri, veľa veci sa mu samozrejme podriaďuje, je to predsa živý tvor a máme ho radi, je to súčasť našej rodiny.
Ale povedať, že psíka beriem ako dieťa a preto ho nikomu nedám ani len na stráženie, to je už podľa mňa dosť cez čiaru. To už zaváňa takým fanatizmom..

anonym_63e46b
Dnes o 06:45
@beronsche

@anonym_autor neviem no. mame psa, býva s nami vo vnútri, veľa veci sa mu samozrejme podriaďuje, je to predsa živý tvor a máme ho radi, je to súčasť našej rodiny.
Ale povedať, že psíka beriem ako dieťa a preto ho nikomu nedám ani len na stráženie, to je už podľa mňa dosť cez čiaru. To už zaváňa takým fanatizmom..

@beronsche takmer každý sme v niečom fanatici. Mnohí by (sme) vedeli o sebe rozprávať... Tento prípad mi nepripadá najhorší.

anonym_238dce
Dnes o 06:49

@anonym_autor Ja Ta lutujem, ja by som toto napr. nedala. Ja nie som absolutne psickar, takze mat vsade za zadkom psa ci na dovolenke, ci na prechadzke, ci v restike ci kde kolvek...to si ja napr. neviem ani predstavit. Ked Ti to vadi, tak skus ho fakt nechat nejakej vacsej psickarke, ktora toto vsetko bude brat ako samozrejmost ze ma psa ako privesok v kuse so sebou.

autor
Dnes o 06:56
@anonym_6bd3f0

@anonym_autor

@anonym_6bd3f0 áno 😂 v pohode. Šak už každému ako to vyhovuje