icon

Ako zvládnuť vzťah s nadšeným psíčkarom?

Včera o 12:35

Ahojte baby, mali ste niektorá z vás vzťah s psíčkarom ?
Ak vymyslíme nejaký výlet tak je najradšej za turistiku žeby mohol zobrať aj svojho psa. Ráno aktivity nemáme skoro žiadne lebo venuje sa iba psovi. Večer dlho vonku nemôžme byť lebo vtedy musíme zas venčiť psa. Mňa to už úprimne nebaví. Aj keby sme šli na výlet tak zoberie s nami jeho psa.
Som divná ja ? Lebo už fakt neviem.

Strana
z5
autor
Dnes o 06:57
@anonym_8bbbad

@anonym_autor podla mna prehanas. Na psovi si vieš otestovať, ako sa bude partner chovat k detom a hovorím ti to, že je to 1:1. Keď ma takýto starostlivý vzťah voči psovi, Tes sa, nasla si husband material. Bude sa venovat detom, chodit s nimi von, tráviť s nimi čas a ako je schopny sa blaznit so psom a dávať im lasku, tak sa bude spravat sj k vašim detom

@anonym_8bbbad to je pravda. Už len to keď mi povedal že by dieťa brával vonku a ja by som si oddýchla tak ma prekvapil.

anonym_7c9a7e
Dnes o 06:57
@anonym_693f58

@anonym_7c9a7e Ano nemas. Nemas totiz empatiu, ktora by ti kazala zamysliet sa nad myslienkou toho druheho. V tomto pripade si sa ani nepokusila.

@anonym_693f58
nemam empatiu, lebo som sa nezamyslela nad tvojou myslienkou?
ved som sa nad nou prave zamyslela, cize empatia mi kazala nad nou sa zamysliet - podla tvojej logiky...

nejak mi nedava zmysel, co pises

tilly
Dnes o 07:07
@arek00

@tilly som slovak ako repa, tam som este nebol. Ale môže byť. Ved vsade vo svete je to ine...

@arek00 môj pes bol vo viacerých krajinách (13), ako priemerný cestujúci Slovák 😅. Tak trošku viem porovnať, ako ktorý národ ľúbi psíky.

beronsche
Dnes o 07:24
@anonym_autor

@anonym_8bbbad to je pravda. Už len to keď mi povedal že by dieťa brával vonku a ja by som si oddýchla tak ma prekvapil.

@anonym_autor ja si zase myslím, že to nedokazuje nič..
Len, aby to nedošlo do takého extrému, že pes bude dôležitejší ako dieťa...

anonym_3ae51c
Dnes o 07:24

Kedysi som mala partnera ktorý nemal rád psov už by som v živote do takého vzťahu nešla je to pre mňa nepochopiteľné a čudné my s manželom sme psíčkari vieme čo to obnáša máme aj deti a obaja tomu rozumieme ak to ty tak nemáš tak by som do takého vzťahu nešla

anonym_238dce
Dnes o 07:27
@anonym_8bbbad

@anonym_autor podla mna prehanas. Na psovi si vieš otestovať, ako sa bude partner chovat k detom a hovorím ti to, že je to 1:1. Keď ma takýto starostlivý vzťah voči psovi, Tes sa, nasla si husband material. Bude sa venovat detom, chodit s nimi von, tráviť s nimi čas a ako je schopny sa blaznit so psom a dávať im lasku, tak sa bude spravat sj k vašim detom

@anonym_8bbbad Booze toto je taka somarina jak mraky. Absolutne to tak nie je. Ja psickar tede nie som vobec, nemam velmi vztah k zvieratam a k detom mam velmi kladny vztah, milovala som byt s detmi (co mala sestra) a tie deti milovali mna, milujem svoje deti, rada s nimi travim cas, mam rada vseobecne deti v skolke, na ihrisku, rada sa im prihovaram, pomozem, zasmejem sa s nimi a je to nieco uplne ine starat sa o dieta a starat sa o psa. Naozaj vobec nevypoveda vlazny vtah k zveri o tom, ze clovek bude mat taky isty vlazny vztah k detom. Pozor, nehovorim o tyrani zvierat, hrubom zaobchadzani so zvieratami. Tam samozrejme su zrejme ine psycho problemy a traumy a to sa urcite prenesie aj do vztahu s inymi osobami aj s detmi.

sova7
Dnes o 07:34
@anonym_d812de

@anonym_autor a keby mal deti?
Ale...je trošku divný, lebo pes počká, kľudne môže ísť o pol hodinu skôr vonku aby ste mohli ísť na večeru, či do kina. Tiež by si mohla trošku počkať ty, kým vyvenčí ráno. Je to o komunikácii, tolerancii, nastavení rebríčka.

@anonym_d812de porovnávať psa a deti?!

sova7
Dnes o 07:35
@anonym_autor

@anonym_autor popri venčeni psa?

beronsche
Dnes o 07:47
@anonym_238dce

@anonym_8bbbad Booze toto je taka somarina jak mraky. Absolutne to tak nie je. Ja psickar tede nie som vobec, nemam velmi vztah k zvieratam a k detom mam velmi kladny vztah, milovala som byt s detmi (co mala sestra) a tie deti milovali mna, milujem svoje deti, rada s nimi travim cas, mam rada vseobecne deti v skolke, na ihrisku, rada sa im prihovaram, pomozem, zasmejem sa s nimi a je to nieco uplne ine starat sa o dieta a starat sa o psa. Naozaj vobec nevypoveda vlazny vtah k zveri o tom, ze clovek bude mat taky isty vlazny vztah k detom. Pozor, nehovorim o tyrani zvierat, hrubom zaobchadzani so zvieratami. Tam samozrejme su zrejme ine psycho problemy a traumy a to sa urcite prenesie aj do vztahu s inymi osobami aj s detmi.

@anonym_238dce. Presne. toto je tak silne individualne..
Kolko ľudí miluje svojho psa a deti/ ľudí veru nie..

oblecenie99
Dnes o 08:27

Nečítam všetko... Ale podľa mňa je to v poriadku , že ti to vadí. A preto hľadaj niekoho, kto psa nemá. Niekto nechce partnera s dieťaťom. Aj to je v poriadku.
A že na jeho prístupe k psovi vieš otestovať, ako sa bude partner chovať k deťom? 😅 Ja vlastne rozmýšľam, či poznám vôbec ľudí dobrovoľne bezdetných, 30 plus, ktorý zároveň NEmaju psa či mačku, ktoré majú prednosť pred všetkým.. a ani moc nie. Taký človek môže byť skvelým otcom a starostlivym a bla bla... Alebo zazijes, že pes bude mať prednosť pred všetkým a celá rodina sa bude prispôsobovat zvieraťu. A je to aj logické... Proste aj ho máte, tak asi budete chodiť do hotelov, kde psov vítajú. Ty si možno nájdeš lepší, krajší, pre teba a deti vhodnejší, ale smola, budeš sa prispôsobovať.. ak to tebe nevadí, tak fajn.
Moja rada: ak ti to teraz vadí a prekáža, kašli na to.

nelka93
Dnes o 08:51

Mame psíka, cize sme psickari obaja, ale ona zvládne byt sama doma. Ked ideme na túru, tak ju samozrejme vezmeme, k moru chodíme sami a o ňu sa postarajú rodicia a radi. Áno chlpy sú, ale každý deň povysava robotický vysávač a nic nam od psa nesmrdi, lebo sa o to staráme.

bg92
Dnes o 09:14

proste je psickar. ty nie. bud sa s tym zmieris alebo si najdi ineho partnera, kompatibilneho s tebou.
pes je pre neho clen rodiny, na ktoreho potreby sa dba - nie je fer pozadovat, aby ho teraz zanedbaval kvoli tebe. sucasne je v poriadku, ze tebe to vadi (lebo psickar nie si) - ale riesenie je mat ineho partnera, nie zanedbavanie psa.
nikto z vas nie je divny - mate rozne postoje k traveniu casu so zvieratom

carolynka
Dnes o 10:03

Raz ma doma zivu bytost tak je za nu zodpovedny. Pes, dieta, to je jedno co to je, je to ziva bytost s biologickym potrebami. Ak si raz zaobstaram psa robim to s tym, ze mi to do istej miery obmedzi zivot. Si predstav, ze ty si ten pes a si.doma sama x hodin a nemozes ist ani na wcko. Ak ti pes vadi , treba ist o dum dal a nie ziadat od priatela aby psa zanedbaval.

arek00
Dnes o 10:15
@tilly

@arek00 môj pes bol vo viacerých krajinách (13), ako priemerný cestujúci Slovák 😅. Tak trošku viem porovnať, ako ktorý národ ľúbi psíky.

@tilly ten pes ma viac scestované, ako ja 😎

anonym_8bbbad
Dnes o 10:37
@anonym_autor

@anonym_autor a nielen to, ja som chcela psa, môj muz sa o neho viac staral najmä kvôli venceniu, lebo ja som chodila do roboty pred 6:30, chcela som docasky, aj o tie docasky sa staral a chodil vencit. A s detmi je to rovnako, vozi ich skola, skolka, po krúžkoch, keď som chcela ist na dovolenku s kamarátkou, mamou, tak úplne v pohode sa bez jedinej vycitky postaral o deti. Teraz psa nemame, ako náš pes zomrel, tak sme si povedali, že sa budeme venovat detom a zaobstarame si ho, až keď budú staršie, tak super sa o deti stara, brava ich bicyklovat, na ihriska, lebo ja na to uz nie som a nebavi ma to byt na ihriskach. Takze toto je veľmi dobrý signál pre teba, že ma v sebe tu starostlivost.

Strana
z5