icon

Ako zvládnuť vzťah s narcistickým manipulátorom?

gabinka37
25. máj 2024

Pekny deň želám 🙂
píšem sem, pretože potrebujem asi nasmerovať a poradiť. Som aktuálne v situácii, kde som s priateľom takmer 3 rok. Od začiatku vzťahu boli problémy, písal iným ženám, začali sme spolu skoro bývať, časté hádky. Od začiatku som vedela a videla že ma problém, hlavne finančný. po takmer 2 a pol roku sa rozhodol ísť na liečenie gamblerstva na prednú horu a ja som sa vrátila domov k rodicom do BB (predtým som bývala s ním v Ba) celý čas sme si si volali, chodila som za ním. Mala som pocit, ze sa zmenil, predtým o rodine a deťoch ani pocut nechcel a počas liečby stále niečo navrhoval, riešil. Veľmi mi ublížoval, vydieral ma na začiatku vzťahu a mám pocit, že sa otočil úplne, po liečbe chodil občas ku mne a potom pár dni doma u jeho rodičov, pustili ho z liečebne v apríli, Zlom nastal keď sa začali ozývať ľudia, ktorým dlží peniaze, doslova ma sklamal a rodičov tiež, pretože im ukradol peniaze aby splácal dlzoby, jasne že ma to zobralo a pohádala som sa s ním že mu dávam úplný koniec, dala som mu ultimátum, on následne zacal na instagrame dávať príbehy s jeho fotkou a hudbou, ktorá bola (vulgárne na ženy) teda myslel tým mňa, vyhrážal sa mi že keď sa vrati naspäť do Gamblerstva tak za to môžem ja, vydieral ma. Mali sme ísť na rodinnú chatu, išla som za ním domov, proste zase ma začal manipulovať a pred vchodom sme sa pohádali. Od 01.05. ani za mnou neprisiel a to sme od seba vzdialený cca 40 km, predtým s tým problém nemá, keď som sa mu snažila dovolať, stále ma rušil, pise mi že ako mu chybám, ako chce byt so mnou a že pôjdeme spolu do podnájmu ako sme sa dohodli, včera som mu napísala že ma prísť aj on si veci urovnať osobne a nie len ja že on je muž od toho aby veci riadne vyriešil, nikdy takýto chladný ku mne nebol, s rodičmi tiež nevychádza ale vtierat sa mi nechcem, inokedy sme spolu počas liečby každý deň volali a teraz je doma ani nezavolá, len pise, a dokonca som sa dozvedela, ze ma zoznamku, kamarátka ho tam našla, ja proste už nechápem ani nerozumiem vo mám robiť, na jednej strane už nemám k nemu city, kvôli tomu urážaní mojej osoby, aj tie pesničky na storky čo dával, ale na druhej strane som stále na neho naviazaná, je manipulátor a ma narcisticku poruchu, Prosím Vás o radu pripadne čo mám spraviť, stále ma k nemu niečo ťahá ale to je skôr len predstava a to že mám štokholmský syndróm. Ďakujem všetkým za rady. pre info, mám 24 rokov, on 28.

Strana
z2
diewcatqoo
26. máj 2024

Podla mna mas nejaku poruchu aj ty, ked sa mu stale ozyvas. Naco si komplikovat zivot s niekym takym? Rada sa tyras?

isis234
26. máj 2024

@gabinka37 citujem... Od začiatku vzťahu boli problémy, písal iným ženám, začali sme spolu skoro bývať, časté hádky..... Toto ti nestačí aby si čim skôr ukončila vzťah? Vymazala jeho číslo z mobilu.?
Prosím ťa, navštív psychologa. Lebo ty ho máš stále v hlave!
Neznič si život. Maj sa rada a rob to, čo ťa baví. Choď na prechádzku do prírody, na výlet. Tam stretneš niekoho, kto bude rezonovať s tebou a budete si rozumieť.
On sa ti nehlási, lebo nechce. nemá záujem. Nechaj ho na pokoji! Je dospelý človek, zodpovedný sám za seba! On sa už nezmení a ty ho nemeň- nemáš právo

gabika0825
26. máj 2024

@gabinka37 bože, veď si mladá baba. Prosím tá nestracaj čas s týmto človekom. Od dnes si povedz že kasles na neho a už mu ani nevolaj. On už s tebou dávno nepočíta, veď to s tebou ani nemysli vážne 🙈. A navyše ešte má aj potvrdený narcizmus a ešte aj gambler je 🙈 veď sa zamysli, naco ti je taký človek v tvojej blízkosti? Rýchlo sa odmotaj ti radim a čím skôr pretni kontakt s ním.

gabinka37
autor
26. máj 2024

ďakujem za všetky správy ! naozaj som rada, že ste mi povedali veci z iného pohľadu a to mi otvorilo oči, žiadne ľutovania, žiadne vyplakávania, idem okamžite zablokovať jeho číslo, a všetky soc. siete aby ma nekontaktoval a aby som už nemala myšlienky na to že ‘to sa zlepší’, ja ďakujem za každú správu a idem robiť ktorý ;) prečítala som si moju správu 2x a pochopila som to, že to čo by som bola ochotná urobiť ja sa snažím aby urobil on. ale on je chorý, ma iné zmýšľanie a návštevu psychológa už riešim 🙂

mojemenonikto
26. máj 2024

@gabinka37 Uz si zablokovala to cislo? Prezrad nam to 😉

gabinka37
autor
26. máj 2024

@mojemenonikto áno ;) všade je zablokovaný a cítim sa lepšie …. pretoze som čakala na jeho správu a neustále kontrolovanie telefónu či už odpísal mi dobre nerobilo ;)

mojemenonikto
26. máj 2024

@gabinka37 Výborne 😀. A nech ti ani nenapadne ozvať sa mu. A nereaguj ani na pokusy z jeho strany.

gabinka37
autor
26. máj 2024

robim a budem robiť všetko pre to aby som si vytvorila život kde bude ja v hlavnej role a túto situáciu už nikdy v živote a ani vo vzťahu nedovolím 🙂 ďakujem za podporu a hlavne že ste mu narovinu povedali veci ako sú, neuvedomovala som si to všetko, lebo aj ľudia okolo majú vzťahy a vždy som to počúvala od malička / nič nie je dokonale, aj vo vzťahu sú problémy, žiaden vzťah nie je dokonalý/ ale toto je už podľa mňa obrovský problém … ak by niekto mal záujem, budem rada ak by som tu spoznala baby, ženy a pripadne spoznala nových ľudí 🙂 nové kontakty mi len pomôžu zabudnúť a pripadne si len občas napísať aby som prišla na iné myšlienky 🙂

enmery
26. máj 2024

@gabinka37 Nie je problém ako problém. Tieto vety o tom, že žiadny vzťah nie je bez problémov, je myslené na úplne iné situácie a nie na gemblera, narcistu, manipulátora a vypisovateľa na zoznamkách😄Pokojne napíš správu. Môžeme o tom pokecať viac.

domkakvet
27. máj 2024

@gabinka37 ty by si potrebovala tiez odbornika.

soucekovejbazarik
28. máj 2024

@gabinka37 Jediné čo ti pomôže je vzoprieť sa samej sebe. Ja osobne mám skúsenosť s takýmto vzťahom. Prvého pol roka sme boli "ok" a potom sa to začalo. Prvý rozchod keďže si nebol istý či má ľúbi. O niekoľko dní sme sa dali dokopy..a tak dookola..k tomu pribúdali ani nie hádky ale stále odchádzal keď som nespravila to čo mi kázal. Večne suchý žiadna pusa ani nič ale žiarlivosť na prvom mieste. Doslova posadnutosť. Vždy keď sme sa dali dokopy tak bol milý atď. Písal so ženou ktorú niekedy chcel a stale o nej básnil a dokonca hneď po rozchode ju volal von písal o sto šesť ako ju zoberie niekam atď. Pred pár dňami som dokonca zistila že bol v bordelu čo keď som sa ho na to keď sme boli vo vzťahu spýtala povedal že nie.. Stále vravel že nikdy nebudem mat takého ako on a nikdy nikoho nebudem tak milovať atď.. Jediná záchrana je vzoprieť sa samej sebe. A ver že to ide. Dôležité je ale aby ste neboli v kontakte. Nikdy viac! Pokiaľ sa na niekoho naviažeš nie je ľahké z ničoho nič byť bez danej osoby. A preto sa už netyraj a nájdi si koníček, začni si budovať vlastný biznis..Proste lepší život..Bez neho..To ťa bude motivovať..A keď ťa raz uvidí ako ďaleko si to dotiahla a on nikde tak ver že to bude ten najlepší pocit.

stanulienkat
28. máj 2024

Do takého nýmanda by som si ani nohy neutrela. Bože dievča, si to aj čítaš po sebe? Však to je úplná stoka a dno ten chlap.

gabinka37
autor
28. máj 2024

@soucekovejbazarik áno, to iste on vravel mne, že nikto ma nebude milovať tak ako on, nikdy si iného nanájdem a jeho veta pri hádke VŽDY bola, že jedného dňa pochopíš a budeš ľutovať o koho si prišla 🤣 predtým som to zobrala tak že som sa vrátila a ešte ospravedlnila za hádku … dnes ľutujem len jednu vec, že som to neurobila skor 🙂 už od nedeľa je zablokovaný a žiadne kontakt a ním nemám a dokonca písal mojej rodine, a včera som našla od neho aj email z pondelka v spame 😂 že nech toto nerobím, a že nech sa mu okamžite ozvem aby sme veci vyriešili a porozprávali sa 😂 lenže to on ešte nevedel že som sa rozprávala sama so sebou a uzavrela som stanovisko ROZCHOD ! 🍀 stále keď som to spomenula, že to ukončím povedal/ ale veď prestaň také hovoriť 😂 ach dievčatá a ženy, mne tak odľahlo od nedele že fuuu … to sa nedá ani opísať 🥂

isis234
28. máj 2024

@gabinka37 psy sa bránia útokom... len sa pousmej,, hore hlavu, tlieskam, že si zatvorila dvere, urobila hrubú čiaru👏👍 Neobzeraj sa späť! Choď vpred, cestou za šťastím a krásnym, zmysluplným životom. Ver, že ťa čaká niečo krásne❤
V duchu si povedz.. ak sú anjeli, Boh za nás, kto je proti nám? Mysli na niečo pekné

jks27
30. máj 2024

Na Facebooku je skupina NIKDY VIAC. Tam ti pomôžu. Od toho ruky hneď preč, hoci je to ťažké, ale takýto človek sa NIKDY nezmení. Si mladá, prosím, neznič si život s človekom narcistom.

soucekovejbazarik
31. máj 2024

@gabinka37 To sa teším že sa s ním už nekontaktuješ🙂 Ver mi bude to možno ťažšie ale zvládneš to..No a teraz ti odporúčam zbehnúť niekam na víkend a užívať si slobodný život bez výčitiek 😊

meteska
16. jún 2024

@mercy13 presne tak! Utekaj, kym mozes. Ja som si s nim zalozila rodinu, a je to 20 rokov pekla. Nedaj sa obmäkčiť ničím! Mne sa vyhrážal zamovraždou, a bolo mi ho ľúto. A od svatby sa ku mne správa ako k handre. Využije každého dookola proti mne, ohovára ma, klame, žiadna dôvera ani intimita! Jednoducho neurob chybu ako ja! Prosím!

mercy13
16. jún 2024

@meteska tuto spravu si chcela venovat autorke 🙂

meteska
17. jún 2024

@mercy13 áno, sorry 😊

0silvia0
17. jún 2024

@meteska aj ty stale mozes skoncit takyto zivot. Preco dobrovolne zijes v pekle?

meteska
18. jún 2024

@0silvia0 Lebo som bola doma s mladsim synom, ale coskoro idem do prace, a budem na tom pracovat, aby som bola stastna bez neho. Mozno este stretnem niekoho, kto bude za to stat...

0silvia0
18. jún 2024

@meteska veľmi ti držím palce, nech si v živote šťastná❤

meteska
27. jún 2024

@0silvia0 ďakujem ❤️

Strana
z2