icon

Ako zvládnuť život bez blízkych kamarátok?

14. aug 2024

Ahojte, ani tak nečakám rady, ale skôr či to niektorá z vás tiež tak máte? či sa dá na to zvyknúť, či ste s tým v pohode.. Som skôr introvert, ale kamarátok som mala vždy dosť a pár bližších. Keď som sa odsťahovala a narodilo sa mi dieťa vzťahy začali chladnúť, už nebol čas na stretnutia, iba príležitostne, keď sa dalo aspoň sme telefonovali a stále si písali, ale rokmi aj to chladne. Ja netvrdím, že to nie je aj mojou vinou, veď o každé priateľstvo je potrebné starať sa.. No chýba mi to veľmi, že sa nemám s kým poradiť, vyrozprávať.. Mám úžasného manžela, ale také tie ženské rečičky mi chýbajú 🙂 chodím na detské ihriská a tam sa dá porozprávať, ale sú to také reči skôr o deťoch a počasí.. nič hlbšie.. Keď mám čas a telefón v ruke už neostala ani jedna kamoška, ktorej môžem spontánne zavolať.

Strana
z2
lakebabe
15. aug 2024

Mam také najlepšie kamošky ešte zo skoly, ale vďaka neustálym sťahovaniam posledné roky už sa moc nestretavame, sme len na telefóne . Jedna v zahraničí, druhá 200 km a tým, že my sa s muzom dosť často presúvame a sťahujeme v ramci sr ani nejako extra bližšie kamarátstva cisto so ženami už nenadvazujem . Mame s mužom ale velmi veľa kamarátov spoločných, páry s ktorými trávime aj víkendy a dovolenky a tak, ale myslím, že také kamarátstva ako boli ešte z čias strednej školy a potom už to nebude.

autor
15. aug 2024

@janinah cca 250km, takže celkom bráni to stretávaniu, lebo keď už prídem do rodného mesta prvom rade som s rodinou.. ale mám tam kamarátku z detstva no tiež je to stretnutie 2x do roka žiaľ.. no klobúk dole po 35 rokoch 🙂

autor
15. aug 2024

@lentilka46 ďakujem, vidím, že to máme viaceré tak .. asi kolobeh života

autor
15. aug 2024

@7miriam77 ďakujem, toto je pekný pohľad na "vec" 🙂 snáď čoskoro aj ja dospejem ku tomu, že mi to nebude chýbať..teda nejde o kávičkovanie, ale o takú spriaznenú dušu

autor
15. aug 2024

@h2 živo ide ďalej a vzťahy z minulosti už nemám chuť nejak obnovovať, človek sa formuje a priateľstvá sa menia do určitej doby.. a práve tie mi chýbajú, tie už sformované a nie tie priamo z dávnej minulosti.

autor
15. aug 2024

@luccija snáď aj to bude, dúfam 🙂

autor
15. aug 2024

@peknyvladko presne ako píšeš .. je to tak

autor
15. aug 2024

@zelenina1 no ľahšie sa to napíše ako realizuje.. najskôr ti na citlivejšie témy musí človek sadnúť a to sa nedeje každý deň .. teda aspoň u mňa :D

autor
15. aug 2024

@walentina7 ďakujem za takýto pohľad 🙂

autor
15. aug 2024

@panonia rada čítam takéto pohľady, že viac nás je takých a potom sa to zmení a človek je spokojný tak ako to je

autor
15. aug 2024

@panonia mňa to celkom pobavilo :D najlepší príspevok

autor
15. aug 2024

@danieli to je pekné 🙂

autor
15. aug 2024

@ivik4 tak snáď nikdy ani nebudeš musieť.. nevieš čo život prinesie

autor
15. aug 2024

@mimikarol úplne chápem, s jednou kamoškou máme tiež rovnako staré deti a ešte sa nevideli len cez videohovor.. človeka to mrzí hlavne keď sme si boli tak blízke len pár rokov dozadu

autor
15. aug 2024

@sumalee Ďakujem, tento príspevok obzvlášť potešil. Nie to, že to máš takto ako ja, ale to, že naozaj v tom nie sme samé ❤ a nie si divná, ja to prežívam úplne rovnako aj chcem nejaké nové priateľstvo no stále je tam také to ale.. možno istá nechuť niečo budovať od začiatku, ale aj to, že to už naozaj nie je tak ľahké ako bolo kedysi

autor
15. aug 2024

@radacak takže nie sme v tom samé 🙂

autor
15. aug 2024

@andrea_ff ďakujem za príspevok, najhoršie na tom je, že to mrzí a ťažko sa zvyká.. no je nás ako čítam takých veľa

autor
15. aug 2024

@pamelalea dúfam áno 🙏 😀

akvi
15. aug 2024

Ja som na tom podobne, sťahovali sme sa niekoľkokrát a vždy som začínala budovať priateľstvá znova a znova, pretože kamošky "na diaľku" síce mám z mladosti, ale to fakt nestačí. Ja nemám problém si kamošky nájsť, akurát som rokmi zistila, že už nemôžem mať také očakávania, ako som mala, že budem mať naozaj dobrú kamošku, ktorej môžem zavolať/navštíviť ju kedykoľvek a nebude to brať ako niečo neslušné/nevhodné. Proste kamarátstvo ako bolo na SŠ/VŠ už asi mať nebudem. Pravdupovediac som si zvykla, že to je tak a dáko ma to už ani netrápi.

autor
15. aug 2024

@vilma7 to úplne chápem

u2jana
15. aug 2024

@akvi som na tom podobne. Tiez som si zvykla, nic ine mi nezostava.

ivik4
15. aug 2024

Autorka ale ja Ta chapem, neboj sa. Stahovala som sa do ineho mesta, viem co to je . Ale hladala som , velmi som sa snazila zoznamovat a teraz mam nerozlucne kamaratky aj tu, nie len hoc ake take zname

11bodka11
15. aug 2024

Ja si myslim ze take kamaratstva ako boli pocas skoly sa uz tazko najdu. To su spolocne roky v skole, zazitky, prve lasky atd. Alebo kamarati zo susedstva od detstva. To boli zazitky, cele dni vonku do tmy, vedeli sme o sebe vsetko. . Co uz teraz takmer 40 rocne zeny s detmi? To sa uz tazko s niekym tak zblizis. Mozno este v praci. Ale to tiez vacsinou trva len kym sme kolegyne. Mala som super kolegyne, aj sme mimo prace sa stretavali. Odisla som na md a zabudli na mna.

Strana
z2