icon

Ako zvládnuť život s bordelárskym partnerom?

1. okt 2025

máte doma aj vy bordelárov a celý vzťah riešite len kde čo nechal, ako by mohol niečo doma urobiť, nech si uprace milion svojich vecí, nech si uprace auto atď? lubim ho, ale toto ma nejako prestáva baviť. keď aj príde zmena, tak iba na chvíľu.. dá sa to vôbec nejako zmeniť?

Strana
z3
anonym_adda7b
1. okt 2025

@anonym_autor nie, nezniesla by som to, netvrdím, že je puntičkár, ale poriadok v byte mal, aj keď som ho spoznala. Pochybujem, že sa to dá zmeniť

kavasmliekom
1. okt 2025

@anonym_autor môj práveže neznáša bordel. Vždy po nás odkladá vecí, ale len také drobnosti 😄 mne vždy odloží nedopitu kávu, alebo lyžičku keď položím vedľa šálky 🤣 omrvinky, ani sa nestihnem otočiť 🙈 po jeho upratovaní (keď sa nudí a premiestnuje všetko v skriniach) vždy všetko hľadáme, aj ja aj on. V mojom bordeli aspoň viem, čo kde mám 🫢

anonym_46a9cb
1. okt 2025

nie ...nedá sa to zmeniť...

biba_18
1. okt 2025

nie, nedá sa to zmeniť ... ak sa s ním nechceš rozísť, proste upratuj za ním ...

maryetta
1. okt 2025

Nezmenis. Len si zvyknes resp. Ti to casom uz aj bude "jedno". Jeho chaos.
Ja mam vo "svojim" poriadok. Presne viem ci v kuchyni ci v skrini. Satniku kde co mam.

acce
Odpoveď bola odstránená
biba_18
1. okt 2025

@acce všetko je o povahe a fungovaní mozgu. výchova s tým neurobí nič ...

marhulka13
1. okt 2025
@acce
Odpoveď bola zmazaná

@acce ver, ze nie. My obaja sme s mužom az veľmi poriadkumilovní, dcéra ešte tiež, no syn čistá katastrofa. Toho hy mohol bordel aj zožrať

acce
Odpoveď bola odstránená
biba_18
1. okt 2025

@acce no a tu vidno že nemáš skúsenosti, ale musí byť po svojom lebo to píšeš ty, tak je to predsa pravda...
moja mama bola na poriadok úplne vysadená, čo všetko sme museli doma, všetko povysávané, poutierané - a aj tak to nepomohlo - sme 2 súrodenci a každý sme iný v tomto smere ...

acce
Odpoveď bola odstránená
anonym_adda7b
1. okt 2025
@acce
Odpoveď bola zmazaná

@acce nie je to o výchove, vidieť to u súrodencov, kde jeden má v izbe poupratované, druhý ako po bombardovaní a vychovávaní sú rovnako. Píšeš kraviny, kedysi boli na vojne takmer všetci muži a zďaleka nie všetci boli poriadkumilovní, keď sa z nej vrátili

biba_18
1. okt 2025

@acce bože už netrep ... vojna ešte nikoho robiť kominky nenaučila - to že ich robí niekto na vojne neznamená že ich robí aj potom ...

lenkasarka
1. okt 2025

@anonym_autor toto by som ja nedala. Ja musím mat všade poriadok. Maximálne čo tolerujem je občas prach. Prídem z prace vidím ležať prach,ľahnem tiež,lebo každý deň ho určite utierať nebudem. No inak musí byt vsetko upratané.

acce
Odpoveď bola odstránená
biba_18
1. okt 2025

@acce sú ľudia ktorý sa kvôli bordelárstvu partnera nehrútia ...

lauruska_sumienka
1. okt 2025

@anonym_autor takeho mam doma. raz som mu iniciativne sla upratat jeho veci, dostala som zdrba. teraz mu uz len poviem odloz si to, a ked mi na to povie, ze nech to urobim ja tak mu poviem, ze v tom jeho bordely sa ja nevyznam a zase budem ja ta zla ze on nic nevie najst. tak nech si to odlozi sam aby to vedel aj najst, lebo ja mu to hladat nebudem

euka210
1. okt 2025

@anonym_autor nezmenis ho...ja mam takeho doma, typ..tu polozim tam polozim a sam nevie kde co ma 🤦‍♀️. Ale aspon nejake veci do neho opakovane "hucim", aby robil. Par veci sa naucil za 15r 😁😁😁 ...je to o trpezlivosti a ci aj on trochu chce. Mam k tomu 3 synov, takze bojujem za poriadok 😭...ale oni sa skor naucia ako manzel

zuzanita1609
1. okt 2025

Dá sa to "kúštik" ovplyvniť,ale len do takej miery,keď je to ešte znesiteľné pre oboch, domácnosť. Keď idem k našim domov na víkend 1-2x do mesiacia,len zahlásim drahému,aby sa to snažil troška korigovať... použité veci, prádlo, ponožky nech hodí aspoň do práčovňe, keďže má navarené, poprosím ho,nech po sebe rovno umyje,alebo aspoň hodí do umývačky. Ale je pravda,že už sa trošku zmerkoval,nebol zasa úplný bordelár,ale ja ani spať nejdem keď je v drese plno riadu 🤭. Možno som ja tá "chybná" 😆.

20erika07
1. okt 2025

Nie je vyslovene bordelar, ale z duše neznasam ked neodlozi vec tam kde bola, ale inam. Neuprace si za sebou take maličkosti ako omrvinky ,alebo necha nieco male na stole a tak. Na male veci je asi slepý. V skrini som mu vzdy urobila kominky, po par rokoch ma to prestalo baviť, keďže to co vyberie uz nedokáže dat na miesto, tak ked to ma rozbŕlané, pekne mu poskladané prádlo položím na to rozdrbkane. Je to jeho vizitka. Skriňu som mu jednu menšiu dala aby som sa na to nemusela pozerať ked vyberám zo svojej 🙂
Takisto rôzne papiere bločky, čaká, ze sa samé odložia.
Ja sa viem nas*at a to co necha tak, ja som schopná pritvarat oci a obchádzať to kym to neodlozi. Aj za cenu, ze niekto pride a uvidí jeho bordel. Vysvetlím.
Oblecenie nenecháva pohodene ani ponožky nemusím zbierat. Snaží sa aj ked sa oholi poumyvat to , ale pre neho je to dobre aj ked tam 5 chlpov ostane.
Zo začiatku to bolo horšie, uz po tých rokoch je to znesitelnejsie aj ma viac snahy.
Doma si veľmi nezakladali na poriadku, sama svokra si to priznala , ze az na tom nebazirovala. Pri mojom svokrovi, viem , ze by to bola márna snaha.

anonym_b43a7a
1. okt 2025

My sa o domácnosť staráme spoločne, máme takú tichú dohodu, že ja sa venujem práčke a on umývačke, ostatné podľa toho kto sa čoho chytí. Ale obaja sme vo svojich drobnostiach bordelári. Ja ho beriem ako vedecký výskum a fascinuje ma, ako a kde si dokáže nechať veci. Sem tam, keď nájdem v chladničke 0,02 dl vody vo fľaši, alebo prázdny obal z niečoho, tak to odfotím a len tak mu to pošlem, bez slov. Bavíme sa na tom obaja.

anonym_59ffcf
1. okt 2025

@anonym_autor bordelar/bordelarka to sa z dlhodobeho hladiska nezmeni vyrazne. Plne chapem ako sa citis, byvala bola bordelarka.

zuzanita1609
1. okt 2025

A to nespomínam garáž a dielňu.
.tade musím chodiť s klapkami na očiach pre kone,aby som videla len kam stúpam,pred seba 🤭. Keď som sa ponúkla,že by sa tu už zišlo poriadne poupratovať,ako sa povie "od podlahy",už bolo "opováž sa dievča zlaté,to je môj organizovaný bordel,na ten mi nešahaj" (ale je pravda,má tam bordel neuveriteľný,ale vždy nájde to, čo hľadá do pár sekúnd) 😅.

lubossi
1. okt 2025

jasne.. u nas doma je to vzdy ako v segregovanej osade a za 15r to je primarny startovac nasich hadok. Nici ma to, ja som velmi usporiadana osoba a ked nemam harmonicky poriadok kolo seba tak sa neviem sustredit na nic, ani na zivot.

viestta
1. okt 2025
@acce
Odpoveď bola zmazaná

@acce jasne, zatocil s nimi. Sikanou. Kolko vojakov na ZVS to neunieslo a skoncili svoj zivot skor ako ZVS, to uz sa nespomina... Buzeracia sa stala pracovnou aj vychovnou metodou... Dakujem pekne

lindous
1. okt 2025

U nás som ja tá menej poriadkumilovná, aby som bola úprimná 😄 neznesiem špinu, odpadky atď., ale také to že všade všetko, voči tomu mám vysokú toleranciu, ako je napísané vyššie, organizovaný chaos, ja presne viem čo kde a ako… určite to nejak korigujem vrámci spolunažívania, ale aj môj manžel povolil z usporiadanosti… ale nikdy sme to vyslovene neriešili, vyplynulo to prirodzene zo zdieľania domácnosti, že sme sa jeden druhému trochu prispôsobili

andrejka1974
1. okt 2025

@anonym_autor nezmeníš ale dá sa s tím žiť ja som tiež pri mojej najmladšej pochopila že netreba siliť poriadok aj tak do 10 minút je to rovnaké

cimage
1. okt 2025

Bud si zvyknes, polavis so svojich narokov, alebo budes mat nervy kazdy den. Prestane to bavit teba, alebo jeho. Ak sa nechce, tak sa nezmeni.

acce
Odpoveď bola odstránená
viestta
1. okt 2025
@acce
Odpoveď bola zmazaná

@acce nie, moj zlaty. Velitelia nikoho sikanavat nemuseli. Na to mali mazakov a ono mali oci zavrete a ruky ciste. Nas kamarat skocil po roku na vojne z okna. Kvoli sikane. Samozrejme rodina sa dozvedela, ze nestasne vypadol. Vsetci dufaju, ze skocil sam, ze mu tam nikto nepomohol. Tolko k tomu, viac nebudem rozvijat.

Strana
z3