icon

Ako zvládnuť život v nefunkčnom vzťahu?

17. apr 2024

Zaujíma ma ako to máte ostatné ženy ktoré ste v nefunkčnom vzťahu?
Vždy som si povedala že nič také nebudem akceptovať, no realita je úplne iná. S manželom sa často hádame a máme výmenu názorov. My sa až tak vadime že hádžeme po sebe veci, on na mňa nadáva ja vrieskam naňho. Viem že to je zle. Keď je kľud tak je všetko ok. No keď sme obaja doma tak sa len hádame. Ja kmitam od rána do večera v domácnosti a okolo detí. On mi nič doma nepomáha. No vyčítať mi vyčíta že neviem nič spraviť, je pedant na poriadok. Nechutí mu barsco tak aj jedlo mi kritizuje. Keď si na chvíľu sadnem tak nadáva mi že čo sedím že som lenivá krava. Jediné čo robí že zoberie deti von na výlet alebo prejsť sa. Okrem toho nič. Ja sa s nimi učím. Keď dostanú zlú známku zas som ja na víne že nič som ich nenaučila. Niekedy už mám toho dosť, poplacem si a idem ďalej. Musím si držať hubu a krok. Kvôli deťom, kvôli rodine. Áno chcem mať kľud a pokoj od neho, no čo kam mám ísť s deťmi pod most bývať. Sama neutiahnem podnájom a samej mi hypotéku nedajú....

Strana
z2
zltalienka
17. apr 2024

Tak keď po svadbe ostal taký, mala si vtedy hneď konať....keď si si vravela, že toto nebudeš tolerovať. Máš školopovinné dieťa (keďže riešiš zlé známky a učenie sa s dieťaťom) to je už riadne dlho, čo to toleruješ.

sevrin
17. apr 2024

Ja len žasnem koľko žien si vie tak výborne vybrať. Tie legendy o ženskej intuícii budú asi len hoaxy.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
minenkak
17. apr 2024

A načo varíš ,upratujes,by som mu ani neoprala keď sa mu nepáči ,presne moji rodičia to len preto že si na to foter zvykol a bral ťa ako samozrejmosť,nerob nič ,však sa vadite tak či tak a aspoň nebudeš unavená

gribka1
17. apr 2024

Možno to je taký druh lásky. Pohádate sa a udobríte sa v noci. Sú rôzne spôsoby ako reagovať. Ignorovať, že no a čo, keď sa ti nepáči, urob po svojom. Alebo sa hádať, a zvyšovať grády, nech to stojí za to, až po bitku. Alebo si ži po svojom, s úsmevom, nevšímavo. A uvidíš, čo to prinesie.

rozculena
17. apr 2024

ako s ním môžeš spávať?? Alebo ťa znásilňuje?

januarova
18. apr 2024

Ten sex s ním si aj užívaš? Máš orgazmus? Lebo teda pri takejto atmosfére s ním spávať... Máš hrosiu kožu...

prunee
18. apr 2024

Nedrz nic! Zda sa, ze mu vyhovies vo vsetkom, ci jedlo, sex, upratovanie podla jeho gusta... Preco? Staraj sa o deti, ale nie o neho, urcite nie za take spravanie sa k tebe, co ti ma co nadavat, blb jeden, aj ty mas pravo sediet, ci oddychovat, ci cokolvek, nielen on. Pre tie deti je ta atmosfera u vas velmi zla, snad si to uvedomujes... Hladaj riesenie, ako to cim skor zmenit.

autor
18. apr 2024

@rozculena Ako s ním môžem spávať, veď sme manželia. Aj keď sa hádame no to netrvá večne. Jedným uchom dnu druhým von. Občas mám slabú chvílku že si poplacem ale vstanem a idem ďalej.

januarova
18. apr 2024

Ty máš také názory o manželstve ako pred 50 timi rokmi.
Aj tvoj manžel ti niečo pri sobáši sľúbil, nie len ty jemu... Takže keď on niečo vyžaduje, môžeš aj ty. Ty si taký istý človek ako on. On nie je tvoj majiteľ, kráľ, cisár... Je tvoj manžel... A keď to nefunguje, ty to nemusíš trpieť, lebo čo povie rodina, atď. Je to tvoj život, nie ich. Aké detstvo budú mať deti, keď sa takto hádate, veď to je neustály strees pre ne...

belaaaaaaaaa
18. apr 2024

Vieš, to že to trpíš ty, je tvoj problém. No to, že dvaja egoisti toto robia svojim deťom, tak to je fakt..Rozbíjate im dušu svojim správaním a krikom na čriepky. Celý život sa to bude valiť s nimi. Takže buď párová terapia, ale predpokladám, že tvoj no nazvem ho manžel, určite nie. Škoda slov na takého... Držím Ti palce, kôli Vašim deťom, ktoré si určite prajú kľud. Samozrejme, človeka nezmeniš, iba svoj prístup k nemu alebo dovi a dopo.

viestta
18. apr 2024

Autorka, vies, ked tak citam pripada mi ako v tom vtipe Jozo ma uz nelubi bo ma uz tyzden nezbil...
Nakrici na teba, ty nakricis na neho, mas slabu chvilku tak si poplaces, lebo vidis, ze to co robi nie je v poriadku, ale si manzelka, tak plnis vsetko co si slubila pri sobasi... Spytam sa ta, ci on nesluboval, ze si ta bude vazit, ctit, ze ta bude milovat? Ci bliakanie za kazdu blbost je jeho prejav ucty a lasky?

stanulienkat
18. apr 2024

Nerob to tým úbohým deťom. Budú opakovať tieto choré vzorce po vás. Manželovi neupratuj, neper, nevar. Ma ruky. Záhadou zostáva, že keď takýto zostal po svadbe, kedy ste stihli dve deti? S prvým dieťaťom by som utekala preč od neho.

beronsche
18. apr 2024

Autorka - najma kvoli detom by si nemala v nefunkcnom vztahu zotrvavat..
Myslis, ze je pre ne dobre vyrastat v napatej atmosfere, v strese?
Ze im davas dobry priklad do buducnosti? Dobry zaklad pre buduci zdravy vztah?
Ze sa na nich patologicky vztah rodicov negativne nepodpise?
No, ak si to myslis, velmi, velmi sa mylis..
Budu to prave tvoje deti, kto si to "vyzerie"..
Kvoli nim by si to mala ukoncit!!
Ak uz kvoli sebe toho nie si schopna..

viestta
18. apr 2024

@beronsche treba sa spytat aj inac. Ci chce aby z jej syna vyrastol takyto manzel, ktory sa bude vrsit na jej buducej neveste a mozno aj vnucatach. Alebo aby z jej dcery vyrastla taka, na ktorej sa bude vrsit muz podobny tomu, ktory je jej otcom. Lebo tie deti iny vzor nepoznaju, tak ked sa nestane zazrak a uvedomia si, ze toto je zle tak ho budu opakovat

autor
18. apr 2024

Neviem prečo by som mala hneď rozviesť sa. Manžel je dobrý otec o deti sa stará berie ich von. Dobre zarobí, nepije nefajčí, cez voľný čas je doma nechodí do krčmy.

viestta
18. apr 2024

Vsak sa nerozvadzaj. Su aj ine moznosti. Napriklad ist na parovu terapiu, kde sa obidvaja naucite zvladat konflikty a komunikovat medzi sebou. Napriklad rozdelit si povinnosti okolo domacnosti aby aj pan dokonaly mal nejake moznosti predviest ak sa niektore veci spravne robia a nerobit ti len supervizora. Vsak ked vie lepsie navarit, nech vari, preco necha varit tu, ktora to nevie? Ci to su len huste reci a neuvaril by ani vajce na makko? A aj ty sa musis naucit byt dostatocne asertivna a nenechat si od neho po hlave skakat, naucit sa neeskalovat konflikty. To ale neznamene drzat, hubu a onú, len aby doma klud bol.

zooeynka
18. apr 2024

Ktovie co by nam tvoj muz napisal keby mal moznost....jeho pohlad na vec. Skus mu to tu dat precitat....a moze sa vyjadrit.

banderaska29
18. apr 2024

tu je to proste zas iba hrach o stenu. autorka sa vyrozprávala ale tam to končí. nechce našu pomoc. nechce to zmenit. ani sa dalej neunúvam. hodí po tebe niečo, vynadá ti, potom to prejde jednym uchom dnu a druhým von ako sama píšeš, vyspite sa spolu a život ide ďalej. super. krasa. takže ti prajem všetko dobre a vela síl.

klotildabazarik
18. apr 2024

Byt je jeho? Ci napoly?

autor
18. apr 2024

@banderaska29 Písala som že nedala by som to sama s deťmi, alebo zaplatíš mi každý mesiac podnájom?

rozculena
18. apr 2024

tak keď máš takého výborného muža,načo sa tu sťažuješ?

20erika07
18. apr 2024

Ked sa nechceš dostať z tohto manželstva, tak bohuzial, skusat len komunikovat a v klude. Ukaz mu , ze sa da v klude komunikovať, nenechaj sa stiahnut na jeho úroveň ked to kypí. Treba vyuzit chvilu ked bude vsetko ok, sadnite si a normalne si spíšte povinnosti a rozdelte si ich. Povedz mu, ze to potrebujes prebrat v klude, chces sa dohodnúť a chces aby deti vyrastali v harmonii. Ak sa nebude vediet ovladat, postav sa a odid z miestnosti a hlavne nic neurob! Ani prstom nepohni. Vybav si deti, ulohy, daj detom najest, oper len im a sebe ak bude mat pripomienky, povedz, ze sa potrebujes kludne a vazne porozpravat ,inak nevidis vyznam starať sa o jeho potreby, ked on ma uplne na haku tvoje . V ziadnom pripade uz neprilievaj olej do ohna pri ziadnej vymene nazorov, ale konaj tak , ze mas svoju hrdost a nebude vsetko po jeho.

viestta
18. apr 2024

ty sa tu neobuvaj do @banderaska29 Ty si si vybrala chlapa akeho si si vybrala, ty mas s nim problemy (ale teda nakoniec ani nemas ako tak citam). Kazda ti poradila, kazda tak ako ona vasu situaciu videla. Mnohe aj po vlastnych skusenostiach s podobnym chlapom ako je ten tvoj.
Prisla si si pre rady, dostala si ich. Mozes sa nimi riadit, nemusis. V konecnom dosledku je to tvoj zivot, zivot vas dvoch a zivot vasich deti. Ty, vy dvaja ste za to v akom prostredi ziju zospovedni a deti si odnesu dosledky vasich rozhodnuti a aj spravania do zivota.
Ked chces nieco zmenit, tak to zmen. Vyber si z tych rad tie, ktore sa ti pozdavaju. Su tu aj take, ktore pre teba nie su prijatelne. V poriadku. Ale nemusis ich brat ako utok.
A v konecnom dosledku nemusis si ani jednu z tych moznosti vybrat. Nam je to uplne a celkom jedno. Takze nebudeme ti platit podnajom aj ked sa rozhodnes odist. Je to tvoja kapusta, nie nasa

tykat
19. apr 2024

Mozno keby radsej do krcmy chodil, aspon by ste mali doma klud.

aurinia
19. apr 2024

Nenadavat si, viac ucty k sebe, nekričat, diskutovat, viac času na seba, utriedit priority (doležitejsie je pokoj ako poriadok), pohladenie, vzajomna pochvala (nie len kritika) a viac sexu. Inak sa vam to rozpadne.

liv1
19. apr 2024

Toto sa od vas deti naucia, toto im davate do vienka na ich cely zivot. Ak mas dceru, bude si mysliet ze toto je norma a ze muzi sa k nej takto mozu spravat. Syn to iste.
Ked nemas prostriedky na odchod teraz, zacni poriadne tajne setrit. Nieze mu o tom povies. Prestan sa s nim hadat, vidis ze to nema zmysel alebo chod k psychologovi na konzultaciu, ktory ti pomoze zmenit komunikaciu tak, ze vdaka tomu ze budes ty inak reagovat, aj on sa zacne menit. Toto je jedna stranka ktoru by som ja osobne urobila, ak by som nejakym zazrakom chcela zotrvat v takomto nanic vztahu. Vies raz kludne aj on tebe moze povedat, ze uz ho to nebavi. Takze tak ci onak mala by si byt vzdy v stave, ze sa svet nezruti ked sa rozidete.

banderaska29
19. apr 2024

tak na čo si sem písala? Tak si to trp. kto chce, hľadá sposoby. pozri na mna, tiež som sa vysekala z nefunkcneho vztahu, sama bez pomoci rodiny, priatelov. neplakala som do vankuša a rozhodne som nedovolila, aby tak vyrastali moje deti. hoci teda moj ex manžel ani z daleka nebol a nie je taky trpák, ako ten tvoj.

@viestta ďakujem, že si sa ma zastala ❤

Strana
z2