Ako zvládnuť zlé vzťahy so svokrou počas tehotenstva?
Dobrý večer prajem,
musím sa vyventilovať lebo mi drbne z toho celého. To každá má svokru ježibabu? Ani neviem ako začať, taká som vytočená proste. S manželom bývame u svokrovcov, finančná situácia nám zatiaľ inak nedovolí. Hľadáme si vlastne bývanie. Vzťahy medzi nami a svokrovcami sú relatívne ok. Ja som kľudná povaha nemám rada konflikty väčšinou som ticho a nech si hovoria čo chcú. No aj môj pohár už pretiekol. Pred týždňom cca som zistila, že som tehotná. S manželom sme sa tešili a prišlo na oznamovanie rodine. Komentáre jeho matky ma úplne dostali. Že načo nám je ďalšie dieťa, to nevieme čo robíme. Veď máte malé dieťa (dcéra má 3 roky). Bo jej je ľúto malej bo už bude odstavená. Normálne som po týchto slovách ostala ako obarená. Manžel sa hneď ohradil, že to ako rozpráva. Tehotenstvo mám od začiatku rizikové a pred včerom som skoro potratila. Po príchode domov to už zaklincovala. Bo len problémy so mnou a tam degesky ciganky v 14 rodia jak nič. Nie aby ju zaujímalo, či je dieťa v poriadku ale to ju sere že je to rizikové a teda musím oddychovať. Po tomto tu u mňa klesla na úplne dno. Pohádali sme sa a samozrejme robí naprieky, len odídem z miestnosti hneď na mňa nadáva a ohovára ma. O domácnosť sa staráme rovnako, každá niečo robí. Samozrejme teraz robí všetko možné, len aby ukázala a mohla povedať, že ona robí všetko doma a nikto nič nerobí, len ona. A ju všetko boli, lebo toto robila a toto robila a hento. Sak nikto jej nehovorí aby robila. Ignorujem ju daj robí, šak keď sa ľúbi tak sťažovať. Proste nechápem, aby to 60 ročná ženská robila tehotnej žene zle. Dobre pri tom vie, že mám zdravotné problémy. Ta nie aby tam pomohla vnučku zobrala aby som si oddýchla ale naprieky robiť a psychické vydieranie. Ja ani neviem ako na také reagovať, mňa takto rodičia nevychovali. Moja mamka ma krásny vzťah s babkou. Takže ja takéto intrigy neovládam. Ako by ste to riešili? Skôr sa bojím, že ten psychický teror ublíži bábätku.
Ak ste to dočítali celé ďakujem Vám.
mmá. Le
Treba sa osamostatnit a nerodit deti do detskej izby.
Kazdy to ma nejak tazke v živote.. Ste tam min 3r asi, kedze dieta tolko ma.. ak je to zle, mali ste riesit podnajom
Su rodiny co maju rodinu 10tky, 100vky lilometrov a nikto im dieta nevezme na ihrisko. A tiez platia ucty
Financna situacia nedovoli vlastne byvanie ale druhe dieta ano?
Určite nájdete si peniaze na podnájom na tvojom mieste idem čo najskôr prec
Kazdy to ma nejak tazke v živote.. Ste tam min 3r asi, kedze dieta tolko ma.. ak je to zle, mali ste riesit podnajom
Su rodiny co maju rodinu 10tky, 100vky lilometrov a nikto im dieta nevezme na ihrisko. A tiez platia ucty
@pralinka86 presne tak,bud si musia pomôcť sami alebo si platia opatrovatelky a pomocničky.Tu sa od 60r zeny očakava,aby opatrovala,robila a ešte čušala vo vlastnom dome,lebo nevesta....
Namiesto druheho dietata sa mali zmôcť aspon na podnajom.
Úprimne? Dospelí jedinci si robia deti halabala, bez toho aby mali svoj byt, svoje zázemie a sťažujú sa na to, že starí rodičia chcú aj svoje súkromie.. Trošku trápne ss sťažovať na svokru ktorá tam býva, že jej vadiš lebo hold, ma na to právo, odrobila si na dom, aby mala svoj kľud a nie aby v detskej žili ďalší styria ľudia .😀 Ľudia, ktorí nemajú žiadne myslenie a len si robia deti bez rozmyslu. Zbytočne sa hnevaš. Hnevaj sa na seba, že neviete si dávať pozor a, že stále žijete v detskej izbe. Na bývanie nie sú financie, ale na deti áno? To je čo za spôsob uvažovania? Hodny naozaj tej osady. Svokre by som sa radšej ospravedlnila a nie ešte vyskakovala a presťahovala sa do svojho a neobtazovala rodičov.
A čo robí zle? Že pravdu povie? Že na staré kolená vidí dvoch neschopných ľudí, ktorí sa dokážu len množiť a čakajú s otvorenými rukami na pomoc? No žiaľ, treba rozmýšľať. Keby sa vám pošťastia 2-3 deti naraz tak čo? 6ti budete v jednej izbe??
Necitam komenty ale svokra ma pravdu. Pod jej strechou chcete priviest dalsie dieta na svet co by ste mali byt vdacny ze uz s jednym dietatom tam mozete zit. Ja by som sa hanbila hadam ako pes keby dalsie cakame a byvame u druhych.
Hladala by som vlastne byvanie a vzala svoju rodicovsku zodpovednost na seba. Muz by isto siel aj mimo Slovenska robit len nech sa nam financne polepsi
Myslím si,že bez vlastného bývania je nezodpovedné mať ďalšie dieťa .Antikoncepcia existuje.
A nie, nemá každý svokru jezibabu občas majú svokry nevesty bosorky. Vzťahy s ľuďmi sú ťažke ale vieš, zamyslela si sa nad tym, že občas je problém aj v neveste? Ja som "nevesta", veľakrát si zakusnem do jazyka, aby dobre bolo. Ale nikdy by ma nenapadlo sa sťažovať na svokru ktorá by mi dala bývanie zadarmo, najmä keď ešte aj dieťa do toho privediem, čo jedno, rovno dve deti.
Namiesto zľutovania seba samej si mala uvažovať o sebe a ako sa správate. Ako dve malé deti. Tak samozrejme, že aj ona má právo sa k vám takto chovať, žiadate si o to.
Potom sú tu ženy, ktoré vedia čo je antikoncepcia, ktoré sa snažia mať zázemie aby malo ich dieťa čokoľvek...
Takže namiesto sebalutosti a nie, ak potratis za to nemôže svokra. 😉 Desí ma kto zvyšuje krivku pôrodnosti, keď čítam tieto diskusie nechcem vedieť čo nám tu bude vládnuť za 20r, keď takéto osoby vychovávajú deti...🫣
Tak zase, veľa rodin býva so svokrovcami , rodičmi, jednoducho nemajú na vlastne bývanie, le musia sa naučiť vychádzať s rodičmi.
Autorka nereaguje, asi sa jej komentare nepacia...vyrastala zrejme v bavlnke, kde boli idealne vztahy a vsetci si pomahali....to znamena, ze babka isla do dochodku v 50 -55ke, bola este plna sily, nezrobena, ochotna pomahat neveste...
@autor zial, doba sa zmenila a ty si si to nejak nevsimla....dnes mnohi funguju daleko od rodin a musia si pomoct sami, sami dvaja muz a zena...aj s rizikovym tehotenstvom a uz existujucim dietatom
naozaj ste si mali najskor poriesit byvanie a potom mat dalsie dieta....este povedz, ze fungujete v spolocnej kuchyni?!...a nie, nenazyvaj ju jezibabou, proste to akceptuj
Tak zase, veľa rodin býva so svokrovcami , rodičmi, jednoducho nemajú na vlastne bývanie, le musia sa naučiť vychádzať s rodičmi.
@annamalaga tak, tak, ale mala by tam fungovat v prvom rade vdacnost a nie nadavanie, ze svokra je bosorka
Toto musi byt vymyslene, mi nevravte, ze je zena taka blba, ze si rodi deti do svokrinho domu, vsak ked nemam na vlastne byvanie tak sa nerozmnozujem!! Rizikove tehu, vidis ani to dieta nechce byt s vami v takom prostredi 🫣🙄 uz teraz ma viac rozumu jak vy dvaja dokopy
Reku, precitam si story a vyjadrim podporu v boji so svokrou, ale docitala som len po: "S manzelom byvame u svokrovcov".... vsetko co je povedane za tym je uplne irelevantne.
Tak sa odsťahuje alebo choďte bývať teraz k tvojim rodičom?
Akože nehnevaj sa,ale prvá vec,čo ste mali urobiť,je osamostatniť sa a až potom si mala začať rodiť deti 🤦🏻♀️ Píšeš,ako si finančne nemôžete dovoliť vlastné bývanie a ty si akože vážne myslíš,že si ho budete môcť dovoliť,keď budeš rodiť jedno dieťa za druhým? Výpadok príjmu,zvýšené náklady,takto sa neosamostatníte nikdy a ja sa svokre ani nečudujem,že nie je z teba nadšená,tiež už by rada mala na dôchodok svätý pokoj a nie mať v dome nonstop vrieskajúce miminá..Takže bolo by dobré zamyslieť sa v prvom rade nad sebou a nad svojimi rozhodnutiami a potom začať súdiť druhých..
Ale že vám tá ježibaba dovolila u nich bývať, vtedy ti bola dobrá? Energie, stravu všetko si platíte?! Čakáte druhé dieťa, strechu nad hlavou nemáte a ty sa ešte čuduješ, že sa ti nepoklonila? Ako u nich bývate, v koľkých izbách!?
Jasne, svokra potrebuje vás mat na krku. Za chvíľu štyroch. Ďalšia dokonalá nevesta, ktorá si nevie zabezpečiť vlastne bývanie. Svokra ma pravdu.
Ja sa svokre ani nečudujem. Nemáte vlastne bývanie, deti si robíte jedna radosť….co tak najskôr porodiť vlastne bývanie a potom rodiť ako jabloň?
No, svokra vela empatie nepobrala, ked ma tie blbe reci o tom, ze ciganky rodia bez problemov a ty mas rizikove... ale vy ste asi tiez chybali, ked rozdavali rozum - tak nemate financie na vlastne byvanie, ale urobite si druhe dieta. To sa velmi mylis, ked si myslis, ze svokra do toho nema co kecat. Ma! A zasadne. Pretoze si privediete dalsie dieta pod jej strechu. Dovolila vam to vobec? Preco by sa mala radovat, ak tam bude mat nastahovany dalsi hladny krk? Preco by sa svokra mala starat o starsie dieta, ked si ty na rizikovom? Toto absolutne nie je jej povinnost. Deti su vase, vy sa mate primarne starat. To, ze stari rodicia pomahaju, je ich dobra vola, nie povinnost.
@annamalaga 2 pracujuci nemaju na podnajom? Ok no tak nebudu spolu byvat a mat deti. Co urobia ak svokra preda byvanie a odstahuje sa niekam mimo Slovensko? Alebo 300-400km na Slovensko? Pojdu pod most?
… vybrala si si muža, ktorí si Ťa nasťahoval k mamičke do detskej izby a ešte s ním ideš mat dve deti … svokra je Tvoj najmenší problem
@annamalaga 2 pracujuci nemaju na podnajom? Ok no tak nebudu spolu byvat a mat deti. Co urobia ak svokra preda byvanie a odstahuje sa niekam mimo Slovensko? Alebo 300-400km na Slovensko? Pojdu pod most?
@natalka13 pozri sa, u nás sú podnajmy 500-600€, bežný pracujúci zarobí 800-900€, nedá sa každému robiť v zahraničí, študovať vzdelávať sa, na to treba aj mať. Kopec rodin už takto býva aj v zahraničí aj u nás. Jednoducho úver ti nedajú. To že si oni spravili deti a nemajú na to, nevychádza im to je už ich problém.
Svokra sa asi tesila, ze ked ma dcera 3 roky, konecne pojde do skolky a ty do prace a bude aj na vlastne byvanie. A vy takto.. Dalsie 3 roky u nej, a mozno aj viac.
Akože budem aj ja hnusná, ale veľmi sa vám asi nechce hľadať nové bývanie, však? Ja trošku aj chápem svokru.. ste na obtiaž, a ešte aj ďalšie malé decko..
@natalka13 pozri sa, u nás sú podnajmy 500-600€, bežný pracujúci zarobí 800-900€, nedá sa každému robiť v zahraničí, študovať vzdelávať sa, na to treba aj mať. Kopec rodin už takto býva aj v zahraničí aj u nás. Jednoducho úver ti nedajú. To že si oni spravili deti a nemajú na to, nevychádza im to je už ich problém.
@annamalaga ved su dvaja. A ak mam zle platenu pracu v dolnej hornej idem do dolnej hornej kde zarobim viac . Tiez sme tak s muzom sli za lepsou pracou.
moje deti ziju obe zatial v podnajmoch. Este netusia kde sa usadia, jedno este studuje .
Prve sa nam narodilo do podnajmu-planovane.
Preco kazdy bere automaticky ze bude zit v detskej izbe do 40tky?
Finančná situácia nedovolí vlastne bývanie ale druhé dieta áno? Po tomto si nenájdete už dupľom bývanie. Možno ste jej naobtiaz, ja by som tiež doma nechcela syna co ma dve zdravé nohy a ruky a zenu ktorá má dve zdravé ruky a nohy a dve deti. Akože nezaostávam si svokru, len ju viem pochopiť ze ten nesúhlas druhého dieťaťa vyplýva z tohto. Možno ozaj čakala, že dieťa pôjde do škôlky, ty do prace a konečne odídete. Sorry not sorry
Nebude bosorka náhodou nevesta? Žiješ pod cudzou strechou, rodíš deti do inej ako svojej domácnosti a ešte očakávaš že ti ma pomáhať s malou aby si si ty oddýchla? Tak v prvom rade, dieťa ma rodičov, ktorí sa on majú starať. Je len jej dobrou vôľou ti zobrať dieťa von, v žiadnom prípade povinnosťou. A v druhom rade, budete u naj nasáčkovaní štyria, pritom ona staršia žena by pochopiteľne chcela mať svoj kľud. Čo sa ti to paci alebo nie, ale nezodpovední ste ty aj tvoj muz. Nemáte financie na vlastne bývanie, ale deti rodiť to áno.

Ten kto ti ma pomahat ,zobrat zabavit dieta atd je manzel,nie svokra.Jedna vec je co rozprava,ale druha vec je co robi...asi este chodi do prace,ma na krku dom,asi aj zahradu,domacnost a ste tam vy vratane dieťaťa.Rovno ti napišem,ze zena v tomto veku potrebuje už aj oddychovat počas dňa a nebyť v jednom kole.
Lahke riesenie...do mesiaca mozete byť v podnajme a mat pokoj.
A kec nemozete,lebo financie,tak " drž hubu a krok"...