icon

Ako zvládnuť zlé vzťahy so svokrou počas tehotenstva?

30. apr 2025

Dobrý večer prajem,

musím sa vyventilovať lebo mi drbne z toho celého. To každá má svokru ježibabu? Ani neviem ako začať, taká som vytočená proste. S manželom bývame u svokrovcov, finančná situácia nám zatiaľ inak nedovolí. Hľadáme si vlastne bývanie. Vzťahy medzi nami a svokrovcami sú relatívne ok. Ja som kľudná povaha nemám rada konflikty väčšinou som ticho a nech si hovoria čo chcú. No aj môj pohár už pretiekol. Pred týždňom cca som zistila, že som tehotná. S manželom sme sa tešili a prišlo na oznamovanie rodine. Komentáre jeho matky ma úplne dostali. Že načo nám je ďalšie dieťa, to nevieme čo robíme. Veď máte malé dieťa (dcéra má 3 roky). Bo jej je ľúto malej bo už bude odstavená. Normálne som po týchto slovách ostala ako obarená. Manžel sa hneď ohradil, že to ako rozpráva. Tehotenstvo mám od začiatku rizikové a pred včerom som skoro potratila. Po príchode domov to už zaklincovala. Bo len problémy so mnou a tam degesky ciganky v 14 rodia jak nič. Nie aby ju zaujímalo, či je dieťa v poriadku ale to ju sere že je to rizikové a teda musím oddychovať. Po tomto tu u mňa klesla na úplne dno. Pohádali sme sa a samozrejme robí naprieky, len odídem z miestnosti hneď na mňa nadáva a ohovára ma. O domácnosť sa staráme rovnako, každá niečo robí. Samozrejme teraz robí všetko možné, len aby ukázala a mohla povedať, že ona robí všetko doma a nikto nič nerobí, len ona. A ju všetko boli, lebo toto robila a toto robila a hento. Sak nikto jej nehovorí aby robila. Ignorujem ju daj robí, šak keď sa ľúbi tak sťažovať. Proste nechápem, aby to 60 ročná ženská robila tehotnej žene zle. Dobre pri tom vie, že mám zdravotné problémy. Ta nie aby tam pomohla vnučku zobrala aby som si oddýchla ale naprieky robiť a psychické vydieranie. Ja ani neviem ako na také reagovať, mňa takto rodičia nevychovali. Moja mamka ma krásny vzťah s babkou. Takže ja takéto intrigy neovládam. Ako by ste to riešili? Skôr sa bojím, že ten psychický teror ublíži bábätku.

Ak ste to dočítali celé ďakujem Vám.

mmá. Le

sense
1. máj 2025

Autorka a prečo nezoberie vnučku druhábabka tvoja mama a môžeš oddychovať koľko chces

martinka13
1. máj 2025

Zlé, ale si pod jej strechou. Postarajte sa s mužom a osamostatnite sa. Jediné riešenie. Inak budeš musieť akceptovať všetko, čo má na srdci. Ona je tam šéf.

ukgirls
1. máj 2025

jej dom je vam dobry ... ale co mate robit? manzel ked vie robit deti nech hlada aj vas domov-vase miesto aj ked len podnajom .. ste ci sa ti to paci alebo nie u svokry doma a to nikdy nebude vas domov.. mozete sa este nalepit na vasu stranu rodiny-tam mate pekne vztay bez intrig -tak chod byvat k mame-ale zarucujem ti,ze aj tam sa to pokazi ..lebo nidy nemaju byt 2 gazdine na jednu domacnost

luccija
1. máj 2025

Tak hľadajte to bývanie rýchlejšie.Svokre asi už praskli nervy, že má plný dom a na ceste ďalšie dieťa.Treba sa osamostatnit

1ryba
Odpoveď bola odstránená
michaela329
1. máj 2025

Chyba je robiť si deti, keď nemáte poriesene bývanie. A hej, svokra je celkom krava, ale vy ste dvaja dospelí ľudia, druhé dieťa na ceste a stále v detskej izbe? Tak potom mala byť antikoncepcia. Teraz už len nejako vydržať, alebo ísť do podnájmu - alebo k Tvojím rodičom.

tulipanik12
1. máj 2025

Ja veru mám svokru ježibabu, no už som ju 10 rokov nevidela a ani nepočula a nikdy v živote mi nezobrala dcéru von ani ku nim na prázdniny ani nijak inak mi nepomohla.

prasiatko30
1. máj 2025

Najviac sa mi paci to, ze svokra jezibaba ale u jej rodicov byvat nemozu. Vsak sa zbal a na cas tehotenstva sa nasackuj ku rodicom aj s 3r vnukom. Nech si uziju aj tvoji rodicia a pomozu a obskakuju. Sorry, ale toto ste si naplanovali strasne sprosto. Svokra ti to hovori priamo, bez servitok, ale bohuzial ma pravdu. Ste v jej baraku, ani nevieme kolko realne pomahas za tieto 3-4roky a teraz este toto.

veselo_neveselo
1. máj 2025

Svokra to sice spravila netaktne, ale ma "pravdu". Byvate u nich, dalsie dieta na ceste, naozaj to vyzera ze je toho na nu vela. Asi by si aj ona potrebovala oddychnut, mat klud. A vy do toho pridete s dalsim babatkom, a cakate, ze bude nadsena?
Asi sa aj boji, ze jej tam ostanete, ze teraz uz duplom nebudete mat peniaze na to najst si vlastne byvanie.
Neboj, vztahy so svokrou sa zlepsia ked odidete a budete mat usporiadany vlastny zivot.

Na romov nepozeraj, oni maju inak nastavenu rodinu kulturu, s deckami sa nijak nemaznaju, nevychovavaju, tak tam prstom neukazuj.

ivik4
1. máj 2025

Musela som si to este raz precitat. Fakt, strasna bestia Ta zenska,ktora Vam dala strechu nad hlavou

mischy00
1. máj 2025

Asi si čakala iné reakcie ale žiaľ, pridávam sa k väčšine. Treba si vyriešiť vlastné bývanie a necakat, že keď som u niekoho doma, tak ten zalezie do kúta a bude ticho cušat. Aby Vás náhodou nejako neobmedzoval. To ze tam pomáhate, je normálna vec, žiadny aplauz nedostanes, vo vlastnom by si bola na to sama.
A obskakovat ta ma v prvom rade manžel, nie svokra....sa zobud

domkakvet
1. máj 2025

Byvame u svokrovcov, tak po tejto vete som vedela, ze nic dobre dalej nebude, no zial jej dom jej pravidla, tak bud pojdes do vlastneho, alebo to budes trpiet.

mischy00
1. máj 2025

Skus si to zobrať opačne....máte vás dom a býva s vami svokra, odchod v nedohľadne....ma zdravotné problémy a od vas chce, aby ste boli ticho, pomáhali jej a nerusili ju, lebo jej to nerobí dobre. Ako čerešnička na torte by síce nepriniesla do domu ďalšie dieťa, ale napríklad ďalšieho psíka....Veľmi by som bola zvedavá tvojej tolerantnosti a ochote byť neustále skvelá nevesta.

hortenziaj
1. máj 2025

Pre toto by som nikdy nebýval so svokrou a ani vlastnou mamou. Vlastné,hoc aj podnájom ,ale byť v kľude a v pokoji. Nám sa s jedným dieťaťom podarilo kúpiť dom, s dvoma by nám to už nevyšlo. Ale pred deťmi ,ako som vedela že som tehotná,som makala ako fretka aby sme mali veľkú rezervu a veľa šetrili

lienka.7
1. máj 2025

@autorka svokra ma pravdu, deti si máte robit do vlastného, ani sa jej nečudujem. Na vlastne bývanie nemáte, ale na robenie deti ano. Cize vas tam bude mat minimálne ďalšie 3 roky. 2 male decka. No amen tma. A co je to skoro potratit? Nebude zbytocne drama Queen. Za to, ze svokra z tvojej novinky nepadla na zadok, je zla? Sa trosku skladní s tými hormónmi.

minenkaa
1. máj 2025

Mozno chce mať svokra jednoducho kľud ,v 60 počúvať dalsie decko revat,chodiť do prace ,je už aj dosť

la_dolce_vita
1. máj 2025

Som uz starsia, vnucata este nemam, ale mladi chodia na navstevu na par dni. Tesim sa z toho, ale ked odidu, je to ulava, pretoze je to narocne. Ze by u mna byvali aj s detmi nastalo, to si predstavit neviem. A este by som bola pre nevestu jezibaba, no dakujem pekne za taku vdacnost :(.

lucia13022023
1. máj 2025
@la_dolce_vita

Som uz starsia, vnucata este nemam, ale mladi chodia na navstevu na par dni. Tesim sa z toho, ale ked odidu, je to ulava, pretoze je to narocne. Ze by u mna byvali aj s detmi nastalo, to si predstavit neviem. A este by som bola pre nevestu jezibaba, no dakujem pekne za taku vdacnost :(.

@la_dolce_vita presne. Akože ja som mlada aj dieťa mam male, ale akurát sme sa o tom bavili s tetou, u ktorej bola sesternica na týždeň s dvomi 2r a 4r a ze ich miluje, chýbajú jej ale to ticho, pokoj je k nezaplateniu.
Ja aj svojich rodičov milujem, sestru, jej deti... Ale bývať by som s nimi už nechcela, takže viem pochopiť prečo svokra nie je 2x nadšená z druhého dieťaťa.

mischy00
1. máj 2025

A mozno svokra nemá chuť "počúvať" mladych sexujucich ľudí nad svojou hlavou, môže jej to byť nepríjemné. Chce mať kľud, mňa by zaujímalo ako ste rozmýšľali keď ste stihli svadbu, dieťa a bývanie vôbec nič...veď toto sa nestane všetko za 2 mesiace....

bielasovicka
1. máj 2025

Svokru sere to, že čakáte už druhé dieťa, a ešte stále bývate u nej. A ma určite pravdu. To ako môžete takto rozmýšľat? Narobiť si deti bez vlastného bývania.

janinah
1. máj 2025

Tak toto autorke zjavne nevyšlo,nik na tu ježibabu spolu s ňou nenadáva....tak sa radšej odmlčala....

mischy00
1. máj 2025

V tomto prípade sa hlasim do klubu: svokra ježibaba✋️✋️.....tiež by som neskakala meter do výšky, ak by som na starobu mala v dome donekonečna bývať s mladými

cacianka
1. máj 2025
@sulejmanka

Nebude bosorka náhodou nevesta? Žiješ pod cudzou strechou, rodíš deti do inej ako svojej domácnosti a ešte očakávaš že ti ma pomáhať s malou aby si si ty oddýchla? Tak v prvom rade, dieťa ma rodičov, ktorí sa on majú starať. Je len jej dobrou vôľou ti zobrať dieťa von, v žiadnom prípade povinnosťou. A v druhom rade, budete u naj nasáčkovaní štyria, pritom ona staršia žena by pochopiteľne chcela mať svoj kľud. Čo sa ti to paci alebo nie, ale nezodpovední ste ty aj tvoj muz. Nemáte financie na vlastne bývanie, ale deti rodiť to áno.

@sulejmanka súhlasím, som vo veku svokry, tak ju úplne chápem, že chce mať svoj kľud. Nie každý je akčný a chce žiť v pobočke cirkusu, najme keď je vo vlastnom. Do dôchodku má ešte zo 4 roky, už nie je taká čiperna a fyzicky či psychicky zdatná, aby zvládala taký ruch v jej dome.
Niekomu nevadí žiť aj 10 ľudí pokope, ok, ale táto pani svokra je asi iný typ.
To však neznamená, že ju obdivujem za slovník, jej postoj a vyjadrovanie.

cacianka
1. máj 2025
@mischy00

Skus si to zobrať opačne....máte vás dom a býva s vami svokra, odchod v nedohľadne....ma zdravotné problémy a od vas chce, aby ste boli ticho, pomáhali jej a nerusili ju, lebo jej to nerobí dobre. Ako čerešnička na torte by síce nepriniesla do domu ďalšie dieťa, ale napríklad ďalšieho psíka....Veľmi by som bola zvedavá tvojej tolerantnosti a ochote byť neustále skvelá nevesta.

@mischy00 tam by ani nebola šanca že odíde, iba nohami napred o 30 rokov...

prasiatko30
1. máj 2025
@janinah

Tak toto autorke zjavne nevyšlo,nik na tu ježibabu spolu s ňou nenadáva....tak sa radšej odmlčala....

@janinah rozmysla kde sa tu zislo tolko jezibab 😂😂😂 len ona vila amalka 🧚🧚🧚🧚

lienka.7
1. máj 2025
@cacianka

@sulejmanka súhlasím, som vo veku svokry, tak ju úplne chápem, že chce mať svoj kľud. Nie každý je akčný a chce žiť v pobočke cirkusu, najme keď je vo vlastnom. Do dôchodku má ešte zo 4 roky, už nie je taká čiperna a fyzicky či psychicky zdatná, aby zvládala taký ruch v jej dome.
Niekomu nevadí žiť aj 10 ľudí pokope, ok, ale táto pani svokra je asi iný typ.
To však neznamená, že ju obdivujem za slovník, jej postoj a vyjadrovanie.

@cacianka nevieme, ako to presne bolo/nebolo. Je tu iba "vylev" urazenej nevesty, ktorá je nasrana, lebo nie je stredobodom vesmíru. Inak teraz je akoze riziková pomaly každá druhá tehotná, a to hneď od ocikania testu pre istotu.👌 nevieme, ako to bolo pri prvom dieťati, ako sa tam o neho kto staral/nestaral ... možno svokra túžobne očakávala, ze nevesta pôjde konečne konečne roboty, decko do skolky a uvoľnia jej dom, nech ma aj ona trosku pokoja a súkromia. A teraz bum, je zase tehotná. Uprimne ti poviem, tiez by som jej povedala svoje. A ked sa pani neveste niečo nepáči, nech sa paci, moze ist treaz na 3 roky obstastnovat svoju matku.
Mimo to, pevne dúfam, že všetky tie urazene nevesty, ktoré majú údajne svokry najhoršie bosorky, keď budu v ich koží, tak budú tie najlepšie a najtolerantnejsie svokry na svete a nezmenia sa na tie najhnustnejšie čarodejnice opäť ony.

gov
Odpoveď bola odstránená
taktotedanie
1. máj 2025

Ak nemate zabepecene byvanie lebo nemate financie tak dieta dalsie je podla mna nie najlepsia volba ale vy ste sa rozhodli
Teraz ju budes musiet trpiet a je mi ta luto

la_dolce_vita
1. máj 2025

"Hladame si vlastne byvanie"... tak šup šup posurit to hladanie a bude klud od jezibaby. Ake jednoduche...

lienka.7
1. máj 2025
@taktotedanie

Ak nemate zabepecene byvanie lebo nemate financie tak dieta dalsie je podla mna nie najlepsia volba ale vy ste sa rozhodli
Teraz ju budes musiet trpiet a je mi ta luto

@taktotedanie tebe je ľúto nevesty, ktorá sa s dvomi malými deckami bude roztahovat vo svokrinom dome? Žartujes, ze?