Aký máte názor na ľudí, ktorí si po sebe nevedia umyť riad?

26. apr 2024

Aký máte názor na ľudí ,ktorí si po sebe nevedia umyt riad? Doma keď som ja návšteve na pár dní tak stale umývam riad ja ,rodičia si odídu do práce a plne umývadlo riadu,ktoré samozrejme musím umyť ,s priateľom doma to máme tak ,že každý si po sebe umyjeme ,ako to máte vy ? Tiež to nemáte radi keď niekto nevie si po sebe umyť riad ? 😀

ms_green
26. apr 2024

Nerozumiem prečo riešiš ostatných úprimne povedané. Ak to tak niekomu vyhovuje nech sa páči. My máme umývačku, takže dávame rovno do umývačky. Po niekom by som veru riad neumývala. Ak som na návšteve tak už vôbec nie. V práci ak by toto niekto robil, slušne by som upozornila.

januska12323
26. apr 2024

Prečo by si musela umývať riad na návšteve? Však ho tam nechaj nech si s ním robia čo chcú. U nás sa umýva podľa potreby keď je drez plný alebo niečo z toho potrebujem. Nemám rada umývanie jednej šálky a lyžičky len aby náhodou neostala dlhšie v dreze.

reanda
26. apr 2024

si na navsteve, tak respektuj pravidla domacich... ked davaju riad do drezu a neumyvaju, tak tam pridaj svoj a neries 🙂
nemam nazor na ludi, ktori neumyvaju riad.. ked im to tak vyhovuje.. ja umyvam priebezne - mne to vyhovuje tak

viestta
26. apr 2024

Ked pridem k mojej mame na navstevu, tak umyvam riady nielen po sebe ale vsetky. Ked idem na navstevu k bratovi, ponuknem sa s cim mam pomoct. Ak pomoc nechcu, tak nepomaham, ale vacsinou sa dohodneme, co kto spravi. Ked pride k nam navsteva, tak nepocitam s tym, ze budu po sebe umyvat riad. Vsak ja som hostitel, mam sa o nich postarat. O vsetko aby sa citili dobre. Ak sa ponuknu pomoct tak neodmietnem, ale aby som to od nich vyzadovala alebo bola nervozna z toho, ze sa nezapojili do domacich prac, to si fakt neviem predstavit.
(neviem kolko mojich kamosiek podobnych tebe ma ohovara, ze som pred odchodom nepoumyvala riady po sebe, ale je mozne, ze aj take su)

sevrin
26. apr 2024

Riady umývam po sebe viac menej hneď ako dojem, utriem a odložím. Robím to automaticky. Som single, takže nemôžem si dovoliť čakať na ženu, ktorá príde uťahaná o jedenástej večer z poobednej, aby mala čo ešte umývať.

saxana000
26. apr 2024

Na navsteve riady neumyvam.ked som u rodicov alebo svokrovcov a mama umyvam po velkom obede riad bez slova chytim utierku vysusim a poskovavam..doma mame umyvacku tak tam riady neriesim absolutne ale kazdy je schopny si tanier pribor a pohar do nej odlozit nenavidim dres nadzgany riadom.

daniela2202
26. apr 2024

Keď každý bude po sebe umývať na našom malom slovensku, koľko pitnej vody odíde ? 👎👎👎

marcellka32
26. apr 2024

Kúp mame umývačku riadu

mariska1989
26. apr 2024

Hej neumyvam hneď 😁 čakám kým sa naplní myčka a zapnem ju 🤣

sense
26. apr 2024

Minule som bola týždeň na návšteve u mamy a umyla som si riady nielen svoje ale všetky... Keď som u mami tak nie som na "návšteve" som "doma". A takisto keď príde mama ku nám na týždeň na návštevu, tak mi nevadí ak umyje hrniec co ostal v umývadle, pripadne sa opýta ako ukladám riady do mycky aby nenarušila nás system
Autorka a ako ste to mali doma kým si ešte s rodičmi žila?

zuzinka888
26. apr 2024

Tak rodicia to beru asi tak ze si tam doma. A teda riad mozes umyt aj ty. Bezne sa po spolocnom obede urci osoba ktora dobrovolne na silu umyje riad. Alebo cakate v rade aby si kazdy umyl ci nalozil ten svoj? Ak jem sama, sama su aj umyjem. Mama ta neberie ako navstevu.

beata_k
26. apr 2024

A to ti ruky odpadnu ked rodicom trochu pomozes? Oni sa kolko po tebe naumyvali riadu?

tiezjedna
26. apr 2024

máme umývačku, do nej trafia aj deti

sheila121
26. apr 2024

Žiadny názor na takých ľudí nemám, každý nech si robí tak ako chce. Ale názor na ľudí, čo riešia druhých mám: primitivi.

evaachesa
26. apr 2024

Absolútne sa nad tým nezamýšľam pretože mi príde normálne u rodičov umyť riady keď som na "návšteve".

cyberk
26. apr 2024

Jaj tak vyzierat ich mozes, ale umyt riad nie co 😂 ak tam chodis dost casto prespavat, tak si stale dieta, ktore ma svoje povinnosti, ale tak ci tak, nie je naskodu prilozit ruku k dielu ;)

cukorfalat
26. apr 2024

@sevrin a keby si tú zenu mal, tak by si uz cakal na nu, kym pride domov aby umyla riad? 😀

komplikovana
26. apr 2024

Ja som u rodicov doma a umyvam riady ked treba. Ale je pravda, ze nasi maju umyvacku a ak spolu nestolujeme tak si riady po sebe upracu. Mozno je to aj tym, ze moja mama je « alergicka » na riady v dreze a kade tade po kuchynskej linke 😁

vroni
26. apr 2024

Umývať riady na návšteve????? To fakt? No, ani vo sne by mi to nenapadlo. A nerozumiem ľuďom, ktorí neznášajú umývanie riadov a nekupia si umývačku.

minenkak
26. apr 2024

A kázali ti to umyť,či sa mama chytiš a rodičia prídu domov a môžu si sadnúť

beata_k
26. apr 2024

@vroni Je u rodicov. Spi tam, je tam. Na to su jej dobri, ale aby umyla riad tak to uz nie? Obycajna vyzierka to je.

minesasubu
26. apr 2024

My doma riady umývame podla potreby , niekedy ked nestíham tak do večera je riadna kopa bud to umyjem ja alebo manžel, ked sme u svokry na obede tak ona umýva hned ked dojeme polievku, ptm druhe , dezert (nikdy nechce aby som jej pomohla )
ked ideme k mojej mame na viac dní tak ona umýva vsetko a hned ešte ani poriadne nedoješ a už trhá taniere z rúk ,ešte sa nestalo aby odišla z domu, isla spat alebo do záhrady a mala niečo v dreze
ked sa hrá s malym tak umyje riady manžel alebo ja ked v klude dojeme 🙂

guliver19
26. apr 2024

@sheila121 velku mudrost si sem podala😀. Primitivi su skor troska ini ludia, netreba to tak prezivat!

cukorfalat
26. apr 2024

Je rozdiel byt na navsteve niekde u kamaratov, u znamych, u kolegyny (tam zrejme nebudem behat po kuchyny a riad umyvat).
Potom je rozdiel byt na navsteve u nejakych blizkych kamaratov, kam pridem na cely vikend alebo na viac dni, tam uz nevidim problem pocas toho casu sem tam nejaky riad umyt.
No a je rozdiel byt na "navsteve" u rodicov, kde (myslim si) uz vobec by nemal byt problem, aby syn/dcera umyl/a riad

majlo1234
26. apr 2024

V mojej domacnosti umyvam riad(nakladsm mycku) prevazne ja, moj manzel ma taky prijemny zvyk stohovat spinavy riad do babylonskych vezi na linke priamo nad myckou, z coho ja mam nervy len.
Ale u nasich umyva riad ten, kto to uz nevydrzi, kazdy to zvykne dat do drezu, a ked uz je plny, niekto nalozi, vobec nikto sa nad tym nepozastavuje😂
A u svokry zas umyva vacsinou ona

vroni
26. apr 2024

@beata_k, veď mám na mysli ju. Keď sa jej ani riady nechce umyť, nech kúpi umývačku. Rodičom. A vybavené.

sissy27
26. apr 2024

No tak ako nevarime kazdy pre seba, tak ani neumyvame riad kazdy po sebe 🤷‍♀️ riad umyje ten kto ma prave cas a nemusi to byt hned. Zivot nestoji a nepada na umytych riadoch.
@vroni a mna by zase ani nenapadlo sa u rodicov alebo svokrovcov len tak postavit s plnym bruchom od stola a ist domov. Umyt riad je take podakovanie za to, ze sme sa bez roboty najedli. Mama / svokra nachysta cele menu, tak mne sa nehnusi aspon tych par tanierov umyt po vsetkych zucastnenych.

prasiatko30
26. apr 2024

Neviem ale posledne roky som aninebola na navsteve v domacnosti kde by nemali mycku - a do mycke pomozem ladovat aj ja a bez protestovania. 😂😂

vroni
26. apr 2024

@sissy27, ani u rodičov ani u svokrovcov sa necítim ako návšteva. A všetci vždy mali umývačku, fakt som už veľmi dávno nevidela domácnosť, kde by ľudia robili hory z riadov v umývadle (okrem mojej vlastnej, lebo nám aktuálne odišla umývačka 🤣🤣🤣)

bennn
26. apr 2024

Za mňa buď umývačka, alebo keď sa mi bude chcieť. Po jedle sa mi umývať hneď nechce.