icon

Aký máte názor na môj vzťah-nevzťah?

2. aug 2020

Ahojte. Potrebujem vedieť nestranný názor. S priateľom sme spolu 8 rokov. Mame 3 ročne dieťa. Ja som vždy trvala natom že najprv svadba potom dieťa. Nevyšlo. On bol rozvedený práve z toho dôvodu ze z prvého manželstva nemohol mať dieťa. Preto sa nechcel znova ženiť, lebo čo ak. Pochopila som to ze okej nechce . No lenže po 4 rokoch nášho vzťahu sa nám zadarilo mat dieťa, na ktoré sme sa veľmi tešili. Pred dieťaťom sme sa dohodli ze teda ak sa nám vôbec podarí tak bude svadba. No lenže Otehotnela som a začali výhovorky. Najprv že nechce aby si ľudia mysleli ze sa berieme len kvôli tomu ze som ostala tehotná 🙈okej, prekusla som ajked sa mi to nepáčilo lebo sme sa dohodli na niečom inom a ja som jeho prianie rešpektovala. Výhovorky pokračujú už 4 roky a ja som už v takom štádiu že s ním byť nechcem. Nie kvôli svadbe, ale príde mi to ako totálny podraz a počúvať denno denne výhovorky ma nebavia. Váš názor?

hettinka
Autor odpoveď zmazal
halienka
2. aug 2020

Ja s tebou súhlasím, je to totálny podraz a aj by som mu to rovno povedala, že sa nezachoval ako chlap, chlap ktorý drží sľuby a ktorému by malo primárne záležať na tom aby jeho rodina bola v bezpečí aj keby sa niečo stalo. A že takto robí z teba šľapku ( nabála by som sa toho tvrdého výrazu , nech si to poriadne uvedomí) pred svetom, že žiješ s ním, spávaš s ním, on ti síce teraz prispieva na chod domácnosti, ale bez svadby to vyznieva akoby si ťa len vydržiaval keď si ťa nechce oficiálne vziať. A teba to nielenže ponižuje, ale si vyslovene presvedčená, že je neseriózny chlap, keď nevie dodržať slovo a nie je schopný urobiť tento krok, lebo skutočný chlap sa svadby nebojí. A to radšej budeš žiť sama ako s takýmto chlapom, ktovie čo by ťa ešte v živote s ním čakalo. Takto na rovinu by som mu to vyložila a nie že by som sa ho pýtala či sa rozídeme, rovno by som mu povedala, nech sa do týždňa vysťahuje, alebo ho vysťahuješ sama. neznášam takýchto vychcaných chlapov, on by všetko chcel ako v manželstve, ale zobrať si ťa za ženu tak to nie.

janinah
2. aug 2020

@hettinka decko nebolo planovane...a ked sa stalo.tak on sa vyjadril ako pisem....

kaktus87
2. aug 2020

@janinah fuj, je mi zle z takeho chlapa, mne by sa v tom momente sprotivil, ani vidiet by som ho uz nechcela

ellemell
2. aug 2020

@halienka Ja len neviem prečo to tak berú chlapi. Prečo sa toho stránia. Žeby také zadné dvierka aby stále mali?

maminuska
2. aug 2020

@hettinka ja som si zas obidvoch mužov brala kvôli pragmatickým dôvodom , pre mňa je manželstvo hlavne právna ochrana a samozrejme aj finančná ( zas sa bavíme nie o patologických partneroch .)

maminuska
2. aug 2020

@ellemell robia to hlavne pre peniaze.

jaskolka
2. aug 2020

Prepáč za úprimnosť, ale to s akou "trubou" žiješ? Od začiatku ta klamal ako traky, keď vedel, že tebe na svadbe a manželstve záleží, a do očí ti splieta také bachorky? Ten chlap si ta nevezme nikdy, bojí sa už toho ako čert kríža. Keby bol aspoň úprimny, ale toto je dosť nechutný podraz od neho, nemám rada také jednanie. Ja som zo starej školy, jednoducho keď dieťa, tak najprv sa vezmeme, skrátka najprv fara, potom Mara ".chlap aký si neváži ženu a dupľom matku svojho dieťata natoľko, aby jej dal svoje meno, proste ju" povýšil "na manželku, nie len jednu z mnohých frajeriek, u mňa nestojí za nič. Ok, poznám páry, čo žijú roky spolu" bez papiera "majú deti a možno že aj im to obom vyhovuje, fajn, ich vec. Zrejme som v tomto staromódna, ale ja to vnímam, že pozícia manželky je jednoducho" vyssia"ako pozícia frajerky, druzky, milenky atď....nechápem tieto moderné spolužitia, síce ich akceptujem, ale prídu mi čudne...
Ale tu vyslovene ide o klamstvo zo strany chlapa...A je jedno, či sa on cíti "zranený z rozvodu". Vedel, do čoho ide, že pre teba je podstatna aj svadba, a vedome to klamal...

ellemell
2. aug 2020

@maminuska V akom zmysle myslíš pre peniaze? Že keby sa rozviedli, tak to pôjde 50/50?

komir63
2. aug 2020

@damtiporiti On má isté akurát tak platenie výživného, ak sa autorka s ním rozíde.

maminuska
2. aug 2020

@ellemell príjem muža keď sa ožení sa započítava do BSM rovnako všetko čo si kúpi za " svoje " zarobené peniaze , vyživovacia povinnosť voči manželke ..samozrejme že to platí aj naopak .

hettinka
Autor odpoveď zmazal
maminuska
2. aug 2020

@hettinka veď aj ja som sa vydávala z lásky , ale benefit je benefit, ja som nechutne racionálna a vypočítavá 🙂, len som sa nejak v prvom manželstve prepočítala, zarobila som viac ako manžel , takže finančná strata a v tomto druhom je to narovnako ..takže zas nič , ach jaj kedy sa konečne tak riadne nabalím .

maminuska
2. aug 2020

@hettinka ani pre mojich.

autor
2. aug 2020

@janickacrazy to je v poriadku, lenze ja som sa vydať chcela, to bolo z jedných veci ktoré som si predstavovala pod pojmom rodina. Čiže on to dobre vedel. A tváril sa ze to berie na vedomie. A teraz mi to príde ako totálny podraz. Ja ho o ruku žiadať určite nebudem. Na tomto sme sa nedohodli. Myslím si ze keď ja som rešpektovala a vedela pochopiť jeho postoj, aj on mohol pochopiť ten môj.

autor
2. aug 2020

@jvasenka to sa nedá. Lebo nato, aby som dieťaťu zmenila priezvisko, musí dať súhlas on, ktory jednoznačne nedá

autor
2. aug 2020

@alberto1 ochladenie som už tiež skúšala. Tvári sa ako keby nič. Takže tu už je na výber len bud rozchod, alebo sa s tým zmieriť. Ale zmieriť sa s tým ťažko zmierim nakoľko toto pre mňa znamená podraz a navyše nie je v tom úprimnosť lebo si vymýšľa ako ma chce a keď k tomu dôjde že preto treba niečo spraviť tak schválne vymýšľa.

autor
2. aug 2020

@hettinka chceli to tak riešiť no žena už nechcela, chcela sa rozviesg

autor
2. aug 2020

@halienka áno, povedala som mu to už takto. A odpoveď je ze ako ma miluje, že ja som mu dala nsjkrajsie chvíle v živote a ze ma chce za ženu🙈a keď sa ho opýtam že prečo preto nič nerobí tak povie ze na budúci týždeň ideme zariadiť svadbu, keď k tomu dôjde tak je ticho. A keď mu to pripomeniem tak začnú výhovorky. A ja nato už náladu skutočne nemám. Odísť zas nechce. Jedine ho natvrdo vyhodiť. Ale zrejme nato čaká.

autor
2. aug 2020

@jaskolka máš úplnú pravdu. Riadne ma oklamal a keď s ním ostanem bude v tom pokračovať

sejan
2. aug 2020

To myslíš vážne že ti otvorene povedal že si Ťa vezme ak bude vedieť že si plodná???

autor
2. aug 2020

@sejan ja som mu otvorene povedala ze chcem dieťa. On nemohol mať 8 rokov, tak sme boli na vazkach co a ako. A napokon teda povedal ze nechce znova zažiť rozvod tak počkajme ci sa zadari, ja som to rešpektovala, snažila som sa cítiť do jeho situácie, no ale nejak nepochopil on tu moju. Nevadí. Stále si myslím ze muž by mal mať gule nato aby si ženu vzial.

autor
2. aug 2020

@sejan problem mal on, nie jeho bývalá zena ani ja. No nám sa zadarilo

autor
2. aug 2020

@maminuska inak po tomto budem uvažovať aj ja racionálne a nikomu nebudem dávať žiadne "výhody" po tejto skúsenosti. Bud alebo.

queen_el
2. aug 2020

“Ja som vždy trvala natom že najprv svadba potom dieťa“
No, nevyzerà to tak. Mala si na tom trvat, uz je neskoro. A povedat, ze si ta vezme ak budes tehotna, je za mna vrchol ponizenia zeny. To uz ani nekomentujem, ze to ani neurobil.

bluka2
2. aug 2020

Môj 6. zmysel mi hovorí, že lepšie s takým nebyť vydatá 🤐sorry

bluka2
2. aug 2020

Nájdi si na tu svadbu niekoho iného radšej... Možno predtým parova terapia a bla bla

joannita
2. aug 2020

Boze prepac ale tvoj chlap je padavka a chuj. Mne by sa totalne sprotivil, uplne by som si ho prestala vazit. A to nejde o svadbu ale o ten pocit ze tak strasne to on nechce, by som si pripadala ako prašivá. Zazila som nieco podobne ale nejednalo sa o svadbu ale o spolocne byvanie (a jeho odstahovanie od mamicky 🤦‍♀️) preste toto robil az zrazu..... moja laska bola fuc. Nevedela som dalej lubit tak neschopneho chlapa.
Ja na tvojom mieste idem na to razne. Svadbu uz ani nespominaj, rovno mu povedz ze ok, ked teda neni svadba, ktoru si chcela aj kvoli tomu aby si sa volala rovnako ako vase dieta, tak ho teda dorazne ziadas o ustupok v zmene priezviska dietata. Pretoze je to pre teba neakceptivatelne aby sa volalo inak ako ty. A nepis ze s tym nebude suhlasit, proste ho postav pred hotovu vec!
A ked nebude suhlasit, koniec, ja by som ho vyrazila, nedokazala by som sa na neho uz ani pozriet.
A garantujem ti ze ked ho vyrazis do tyzdna bude spat s prosikom o svadbu.

0silvia0
2. aug 2020

@hettinka boze, to len ja som mala takych liberalnych rodicov? Moja mama ked mala syndrom prazdneho hniezda mi hovorievala, aby som im vnuca priniesla, to som bola bez partnera a slobodna... Oni nic neriesili, absolutne nic... paradoxne sme vsetky tri riadne vydate, nerozvedene, s biodetmi vlastnymi ako sa patri😁 Cize tie ich uvolnene pravidla vobec neznamenali, ze sme ich aj vyuzili, vobec nie...

autor
2. aug 2020

@joannita aj ja si pripadám ver mi. 1x si ma chcel vziať na Mauríciu, no nevydalo lebo agentúra mu vraj neskoro odpisala🙈 2x plánoval v chorvátsku na termín keď som mala byt v 37 týždni. To som mu povedala ze nie, veď v zahraničí tesne pred termínom mat svadbu🙈(dieťa sa narodila na 35 TT inak), no a keď som už porodila tak bolo ze malo chodíme k jeho rodičom, začali sme chodiť viac, potom bolo ze sme tam len 2hodky. Prišlo mi to už psycho úplne. A toto sa ťahá 4 roky. Už som navrhla psychiatra, poradňu, že dobre pôjdeme, keď objednám termín tak už nejde. A vlastne celé ma to už nebaví. Prídem si ako kus Handry s ktorým si on zamata. Najhoršie je ze musím odolávať týmto psycho veciam co vymýšľa. Myslíš vytlačiť žiadosť a dat mu podpísať? To spravím vidíš.