icon

Aký máte názor na ženy, ktoré nepracujú?

27. nov 2023

Aký máte názor na také ženy ,ktoré nepracujú a sedia doma ( myslím tým že nemajú ani deti ) a pritom muž aj keď podniká má toho veľa na práci,a proste tie ženy sedia doma Max.fitko a starajú sa len o vzhľad,je to podľa vás dobrý spôsob života keď jeden robí a druhý si kvazi užíva jeho peniaze a nerobí preto nič ? Ako by ste sa zachovali ?

Strana
z4
gabrielabydzo
1. dec 2023

@maya_zilina ale tu nikto o materskej nepíše.Píše sa tu keď žena nemá prácu celoživotne a živí ju partner plus platí za ňu zdravotné atď.K tomu ja keď mala moja najmladšia rok som poobede musela ísť do roboty a tiež by som.sa radšej venovala iba jej a domácnosti,k tomu som ju do dvoch rokov kojila.

evkatk
1. dec 2023

Ak má žena svoju hrdosť a dôstojnosť, nenechá sa živiť iným ani z rodiny. Za socíku sa to bralo vážne. Keď sa zaviedla ďalšia materská dovolenka, ale len po 2. dieťati a to najprv rok, potom dva, báli sme sa ostať s miminkom dlhšie doma ako tých povinnýcj 26 týždňov t.j. 6 mesiacov a to mesiac pred pôrodom a 5 mesiacov s dieťaťom. Nešlo tak o financie ako postoj okolia, v zamestnaní, v rodine. Bralo sa to tak, že žena, ktorej sa nechce robiť, pod zámienkou starostlivosti o dieťa zostane doma. O takej sa hovorilo, že je to prostitútka vydržiavaná vlastným mužom pod zámienkou starostlivosti o dieťa. Odsudzoval ju každý aj v rodine. Zostať doma a nepracovať, lebo má žena 5 mesačné dieťa bola hanba a hanbila sa za ňu aj celá rodina. Plno mojich roveskýň bolo z toho nešťastných, lebo ich deti v jasliach často choreli a museli s nimi zostať doma. No čo povedať na adresu ženy, ktorá len tak zostáva doma? Raz ju to dostihne. Určite v dôchodkovom veku, keď bude mať veľmi nízky dôchodok alebo ho vôbec nedostane. A ak nedajbože sa dovtedy rozvedie, nebude mať z čoho žiť.

evkatk
1. dec 2023

@barbie1981 Teraz po novom nárok na dôchodok má oba ten, kto odpracoval čistých 35 rokov.

barbie1981
1. dec 2023

@evkatk na všetkých stránkach som čítala o 15 rokoch, vedeli by ste mi poslať aspoň jeden link kde sa spomína 35 nech si to prestudujem, ďakujem

mircalla
1. dec 2023

@evkatk Uplne suhlasim

tilly
1. dec 2023

@evkatk to bolo choré. Hnusná doba. Som rada, že zijem vo svete, kde mám na výber

domkakvet
1. dec 2023

Zasa niekto kto sa stara do coho ho nic.

tilly
2. dec 2023

@barbie1981 ja som zas bola v tom, že 25 rokov, aspoň tak to bolo, keď som študovala 😆, ale veci sa menia a budú meniť

zuzuliennka1
2. dec 2023

aj ty by si chcela? 😅

Strana
z4