Aký máte názor na ženy, ktoré nepracujú?
Aký máte názor na také ženy ,ktoré nepracujú a sedia doma ( myslím tým že nemajú ani deti ) a pritom muž aj keď podniká má toho veľa na práci,a proste tie ženy sedia doma Max.fitko a starajú sa len o vzhľad,je to podľa vás dobrý spôsob života keď jeden robí a druhý si kvazi užíva jeho peniaze a nerobí preto nič ? Ako by ste sa zachovali ?
Ak má žena svoju hrdosť a dôstojnosť, nenechá sa živiť iným ani z rodiny. Za socíku sa to bralo vážne. Keď sa zaviedla ďalšia materská dovolenka, ale len po 2. dieťati a to najprv rok, potom dva, báli sme sa ostať s miminkom dlhšie doma ako tých povinnýcj 26 týždňov t.j. 6 mesiacov a to mesiac pred pôrodom a 5 mesiacov s dieťaťom. Nešlo tak o financie ako postoj okolia, v zamestnaní, v rodine. Bralo sa to tak, že žena, ktorej sa nechce robiť, pod zámienkou starostlivosti o dieťa zostane doma. O takej sa hovorilo, že je to prostitútka vydržiavaná vlastným mužom pod zámienkou starostlivosti o dieťa. Odsudzoval ju každý aj v rodine. Zostať doma a nepracovať, lebo má žena 5 mesačné dieťa bola hanba a hanbila sa za ňu aj celá rodina. Plno mojich roveskýň bolo z toho nešťastných, lebo ich deti v jasliach často choreli a museli s nimi zostať doma. No čo povedať na adresu ženy, ktorá len tak zostáva doma? Raz ju to dostihne. Určite v dôchodkovom veku, keď bude mať veľmi nízky dôchodok alebo ho vôbec nedostane. A ak nedajbože sa dovtedy rozvedie, nebude mať z čoho žiť.
@barbie1981 Teraz po novom nárok na dôchodok má oba ten, kto odpracoval čistých 35 rokov.
@evkatk na všetkých stránkach som čítala o 15 rokoch, vedeli by ste mi poslať aspoň jeden link kde sa spomína 35 nech si to prestudujem, ďakujem
Zasa niekto kto sa stara do coho ho nic.
@barbie1981 ja som zas bola v tom, že 25 rokov, aspoň tak to bolo, keď som študovala 😆, ale veci sa menia a budú meniť
aj ty by si chcela? 😅

@maya_zilina ale tu nikto o materskej nepíše.Píše sa tu keď žena nemá prácu celoživotne a živí ju partner plus platí za ňu zdravotné atď.K tomu ja keď mala moja najmladšia rok som poobede musela ísť do roboty a tiež by som.sa radšej venovala iba jej a domácnosti,k tomu som ju do dvoch rokov kojila.