icon

Aký máte názor na ženy, ktoré nepracujú?

27. nov 2023

Aký máte názor na také ženy ,ktoré nepracujú a sedia doma ( myslím tým že nemajú ani deti ) a pritom muž aj keď podniká má toho veľa na práci,a proste tie ženy sedia doma Max.fitko a starajú sa len o vzhľad,je to podľa vás dobrý spôsob života keď jeden robí a druhý si kvazi užíva jeho peniaze a nerobí preto nič ? Ako by ste sa zachovali ?

mooonika1975
30. nov 2023

Hneď by som šla sedieť doma. Juch . A absolútne by mi to nevadilo, práve naopak. Vyhovovalo. 👍

magdusaaa
30. nov 2023

Toto je kazdeho osobna vec,nech sa kazdy stara o seba a ked je ten par takto stastny,preco nie..

gabrielabydzo
30. nov 2023

@feb13 Máme v rodine takú,nemusí pracovať ale určite nerobí nič s papiermi,nevie to tak isto ako aj ja to neviem.Nie je účtovníčka ani nič podobné.Majú dospelú dcéru,tá pracuje v zahraničí.Manžel jej velmi rád vyvára,je to jeho koníček,tak varia spolu,sama málokedy.Proste je doma no.Asi celé dni upratuje,ja netuším čo v tom velkom dome vie robiť.Ja by som sa nudila.A zeleninu nepestuje ak by niektorá šla písať že sa stará o záhradku.Ani domáci chov zvierat nemajú.K tomu nemá vzťah.Sem tam tvorí dáke ručné práce,čo som pozerala,to jej ide😊

huginko
30. nov 2023

@ndrag ambiciózny plán

ziarifka
30. nov 2023

Raz som sa ocitla na 3 dňovom motivačnom seminári s cca 100 účastníkmi. Ľudia riešili, ako si splniť svoje sny. Každý jeden chlap povedal, že chce zarábať toľko, aby jeho žena nemusela do práce.

h2
30. nov 2023

@ziarifka Jeden to povedal a ostatní to po ňom zopakovali, nie?

ziarifka
30. nov 2023

@h2 asi, nepamätám. Každopádne ani jednému neprišlo divné živiť manželku a pracovať za dvoch

zuzanockamt
30. nov 2023

@ziarifka To bola nejaka zvláštna vzorka. Poznám vzťahy, kde to vždy časom dopadlo zle, keď sa musel muž finančne o všetko starať a živiť dospelú zdravú osobu. Jedine, ak má majetnícke a despotické sklony, vtedy mu to vyhovuje mať všetko pod palcom. Ale zase na to musí mať povahu aj žena - musí byť submisívna a nemať žiadne ambície.

tinach
30. nov 2023

No vieš koľko času zaberie fitko, kaderník, nechty a nákupy? Vieš aká prídeš unavená domov?To si musíš aspoň na hodinu ľahnúť do vane. Neviem si predstaviť ešte popritom do práce chodiť... A to nehovorím o kaviarni, kde zabijú denne aj dve hodiny s kamoškami , ktoré sú na tom tak isto. Niekedy len tak-tak, že stíhajú o 15 družinu. Niekto si príde do práce a nemusí žiadne termíny riešiť. Ešte sa zastaviť v čistiarni pre prádlo, u číňanca pre večeru, v cukrárni pre dezert... No tažké to majú a ja im vôbec nezávidim a skláňam poklonu pre ich zmysel pre logistiku 👍

P.S. : dúfam, že každá pochopila môj sarkazmus . Riešiť niekoho život je nanajvýš nevhodné a je to pre tých, ktorí sa pravdepodobne sami nudia. A ešte dodám,
že pohybom ku zdraviu a fitko by malo byť povinne aj na každej dedine😅

barbie1981
30. nov 2023

@dadulkaf roky starostlivosti o deti sa rátajú do dôchodku, a ti ktorí nepracovali aspoň 15 rokov dôchodok mať nebudú

timik1
30. nov 2023

@lulu0123 alebo keď ju vymení za novší model 😁😁😁

h2
30. nov 2023

@ziarifka Tak buď to bola davová psychóza, že naozaj to jeden povedal, ako prvý a možno sa to stretlo s pozitívnym ohlasom u žien, tak všetci ďalší to tiež spomenuli a čím viac ich to povedalo, tým viac tí, čo to nepovedali, vyzerali zle, že to by svojej žene nedopriali.
Druhá vec môže byť to, že keď muž je jediný živiteľ rodiny, môže tým pádom, ak je žena doma, očakávať a vyžadovať, aby všetko ostatné robila ona. Domácnosť, deti, všetky vybavovačky, nákupy... Ďalej môže od nej vyžadovať reprezentatívny vzhľad, veď má čas a peniaze, aby sa o seba starala. V podstate je jej šéf a ona jeho "zamestnankyňa". Ktorý muž by nechcel prísť domov z práce a doma by ho čakal poriadok, teplé jedlo, spokojné deti, krásna, milá žena?

tilly
30. nov 2023

Prečo to teba trápi. Každého súkromná vec. Sú muži, ktorí sú radi, že je ich žena doma. Vedia sa o rodinu postarať finančne a za to majú doma vždy čisto, navarene a ženu, ktorá nie je unavená a upachtená a má večer chuť 🤷‍♀️. Ak to vyhovuje všetkým zúčastneným, čo koho do toho...
Nezáviď. Závisť nie je pekná vlastnosť.

magdusaaa
30. nov 2023

@tilly suhlasim

misinka0611
30. nov 2023

Ja neviem, ale toto je slovenský národný šport, starať sa do toho ako žije niekto koho ani nepoznám, alebo ledva poznám? A ešte o ňom založiť diskusiu?

Veď život je farebný. Niekto je workoholik a užíva si makať celé dni, niekto si užíva zas to, že nemusí drieť ako kôň. Niekto sa vyžíva v domácnosti s detmi, iný tie deti nechce mať a baví ho voľnosť.

Je super žiť tak aby človek bol spokojný a nie podľa nejakej linajky žien na MK.

tilly
30. nov 2023

@ziarifka prečo by to malo byť divné. Ja mám v okolí vzorku, kde chlapi tiež nepotrebujú, aby ich ženy pracovali. A ženy buď pomáhajú v ich firmách na pár hodín týždenne, alebo majú svoje kaviarničky, škôlky, salóny a pod., alebo robia vyslovene čo ich baví a napĺňa, napr učiteľky, alebo nerobia vôbec. Každý je spokojný s tým, že vie uživiť rodinu a nepotrebuje ďalší príjem.

miculienka11
30. nov 2023

@rusalinka áno, každý v dnešnej dobe musí mať na všetko názor, inak by sme sa nemohli hádať 🤣 a potom to vyzerá tak ako vyzerá.... Sprostá otázka. Každého je to vec. Je to dohoda medzi manželmi. A každá sa tu teraz vyjadrím a budeme si skákať do zubov 🤣🤣🤣

tilly
30. nov 2023

@zuzanockamt je rozdiel musieť a chcieť. Keď sa muž musel starať o ženu, ktorá nechcela pracovať a on chcel, aby chodila do práce, to áno, tam to nedopadne dobre, ale ak sa chlap chce starať a chce mať doma komfort a má ho a je na to hrdý, lebo ho všetci obdivujú, prečo by to tam malo zle dopadnúť? Jedine, že by to tej žene nevyhovovalo. Nedávno sme sa bavili s kamošmi na podobnú tému a jeden chlap povedal, že by mu bolo kktno, keby nedokázal uživiť rodinu a jeho žena by musela pracovať aj keby ju to nebavilo a všetci ostatní súhlasili. Akurát jeho žena síce pracuje a má vysokú pozíciu a robí od nevidím do nevidím, ale pracuje, lebo ju to napĺňa... ostatné kočky robia také veci pre zábavu, nie pre zárobok.

tilly
30. nov 2023

@tinach inak bez srandy a sarkazmu. Stihnúť v jeden deň fitko, kaderníčku, nechty, nákupy, vaňu a kávu s kamoškami, to ani neviem, či sa dá stihnúť do 15:00 🤔 🤣. To mi príde ako fakt náročný deň.

livi
30. nov 2023

@zuzanockamt muži si tým možno niečo dokazujú..ale tiež mám prípad vo svojom okolí, keď žena bola úplne závislá od muža, dokonca ani deti nechcel, ona sedela doma, on povedal, že načo by mala robiť, veď robí on za dvoch..a dopadlo to tak, že ho zbalila kolegyňa v práci a ona sa teraz zbiera a začína odznova..

malinovka333
30. nov 2023

V prvom rade sa nemas co do nich starat nech si kazdy robi co chce a za dalsie ty vies ake maju napr. Zdravotne problemy?co ak nemozu pracovat?

jeennyv
30. nov 2023

Ufff asi niekto zavidi…moj nazor, je to vec partnerov, su taki muzi, ktori ak su financne nad pomery, nechcu, aby ich zeny pracovali…je to kazdeho vec..a sediet doma 😀😀 mytus aku materska dovolenka, ze je dovolenka…pokial nemaju sluzobnictvo, tak zena asi robi full domaci servis, lebo by chlap na urovni by asi v bordeli nezil..

zuzanockamt
30. nov 2023

@jeennyv Čiže v rodine, kde pracujú obaja, tak je bordel a nie sú na úrovni? 😂😂😂

cimage
30. nov 2023

A ja poznam aj opacny pripad, ze zena pracuje a muz je doma s detmi. To je mozno pre niekoho este viac nepochopitelny pripad, ale obom to vyhovuje a nikoho cudzieho do toho nic.

ramone_666
30. nov 2023

Keď to im vyhovuje, nech si žijú, ako chcú. Ty ju neživíš. Iba že by áno? Ak áno, na čo máš hubu? Si to vyrozprávajte.
Ja osobne by som tak žiť nevedela, asi by som scvokla. Ale to som ja 😃

feb13
30. nov 2023

@gabrielabydzo Mozno cely den sedi na internete a dava mudre rady na koniku. 😂
Ja som pisala o svojich znamych a tie urcite nelenosia. Ale urcite su aj take, co takuto situaciu zneuzivaju, tie sa vsak spravaju divne aj v inych veciach, lebo to je o mentalite (vycucat zo svojho okolia co najviac s co najmensou investiciou).

jeennyv
30. nov 2023

@zuzanockamt asi si ma nepochopila ocividne, reagovala som na tuto konkretnu situaciu, zena doma, muz v praci….jasne ked pbaja robia maju cinnosti inak podelene…plus kazdy si mysli, ze ked je niekto doma, cumi do blba alebo na telku

maya_zilina
30. nov 2023

Niekedy sa zena doma narobi viac ako v praci...

mircalla
30. nov 2023

@maya_zilina Nemyslis, ze ta zena, co chodi do prace ma okrem prace aj domacnost...Ako sa moze narobit viac? Akurat ju ta domacnost pocka

maya_zilina
30. nov 2023

@mircalla Myslela som to tak ze ked som bola doma na materskej tak vsetko ale ze vsetko bolo na mne..." ved som doma"... teraz ked pridem s prace a mm je uz doma tak s niecim pomoze..