icon

Bavili by ste sa aj s mladšou mamičkou?

4. jún 2025

Ahojte ženy dlhšiu dobu ma trápi jedna záležitosť. Som slobodná mama. Nemám kamarátky s deťmi (ani jednu). A vlastne ani žiadne bezdetné. Všetky bývajú ďaleko odo mňa takže sa vidíme sporadicky. Dlho som dúfala že snáď keď sa s dcérou prihlásim na nejaké detské krúžky a budeme chodiť von tak sa s niekým dáme do reči. Nestalo sa tak. Problém je asi že som dosť mladá. Vyzerám ešte mladšie. Často si ľudia myslia že mám 15 - 16. Vidím tie pohľady. Keď sme prišli na krúžok pozerali na mňa že či som tam náhodou zablúdila. To isté keď ma na pieskovisku dcéra osloví mami. Ženy sa tam spolu bavia ale som ňou nikto tú debatu nerozvíja. Často si myslia že som jej staršia sestra. Trápia ma tie predsudky len na základe prvého pohľadu na mňa. Mamičky vo svojom veku nestretávam čiže to nie je cesta. Už mi kamarátka povedala že si mám podať nejaký inzerát. Ja som na to asi príliš hanblivá a primálo zúfalá, až do takej miery mi tá kamarátka nechýba. Vy by ste odsúdili človeka len na základe toho že vyzerá mlado alebo je mladý? Ešte aby som to ujasnila. Nehľadám si kamarátku na spoločné kecanie o živote pri víne ale proste len tak zbežne na pieskovisku, vybehnúť s deťmi a pod.

Strana
z3
zenulkaaa
7. jún 2025

Podla mna si tieto predsudky vytvaras sama. Ako mozes vediet co si kto o tebe mysli?? Nikdy to nevies, tak si nekonstruuj v hlave tieto myslienky a neries co si kto mysli. Kazdy ma dost svojich starosti, nemyslim ze ta riesia.
A dalsia vec, ved nemusis silou mocou sa s niekym bavit. Prides na ihrisko a zaujimaj sa o svoje dieta, hraj sa s nim, sleduj ho a ked bude prilezitost, situacia, tak rozhovor s inou mamou sa naskytne.
Uprimne, ja sa malokedy s niekym na ihrisku bavim a kamosku som si tam teda nikdy nenasla a ani nehladala, nechodila som s tym cielom na ihrisko, ale s cielom aby sa hlavne zahralo moje dieta..
Takze za mna nesil to, neries.

vespertine
7. jún 2025

To vôbec nie je o veku. Kým som mala malé deti, nikdy som sa na pieskovisku s nikým nebavila, jednak každý rieši svoje dieťa a behá za ním, a keď už tam sú nejaké mamičky, ktoré sú v družnom rozhovore, tak ver tomu, že sa už poznajú dlhšie. Nechápala som, ako sa dá s niekym zoznámiť. Veľmi pomaličky to začalo až v škôlke, aj to až po nejakom čase, že sa človek zoznámil s nejakou inou matkou, s ktorou sa jeho dieťa kamarátilo a aspoň sa v tej škôlke každé ráno pozdravili. Materská je jedno veľmi osamelé obdobie, pokiaľ tvoje už existujúce kamošky nemajú deti v rovnakom veku. V tom čase som si našla aspoň dve fajn ženské tu z koníka z terminovej skupiny, a veru že sa stretneme občas ešte aj teraz, po 10 rokoch, aj keď sme už v inom období života a nejaké kamošky nestíhame popri práci a rodine už takmer vôbec.

adelkaa159
7. jún 2025

Ja vobec neriesim ja sa stretavam o dost mladsiu odomna a zaroven aj starsiu o 12 rokov tiez mame deti v rovnakom veku chodia spolu do skolky a tym padom sa navstevujeme mam aj kamosky zo školy co som si robila druhu skolu popri materskej a vyrazime si nieked jedna je taka ako ja ale nema deti a je slobodna a druha ma 48 a si rozumieme 🙂 ale poviem ti ze v dnesnej dobe si najst niekoho je asi umenie ja to riesit nemusim lebo byvam v okoli kde som zila od narodenia a ja som tiez typ cloveka co zacnem kecat z hocikym mne to jedno kto to je 😀ale zas nesom typ cloveka co budem sa pchat do zadku a vyhladat spolocnost za kazdu cenu

gabrielarey
7. jún 2025

Jasneee. Ja mám 36 a kamoska má 24. Stretávame sa každý jeden deň, stali sa z nás najlepšie kamarátky.

nyusika
7. jún 2025

Myslím, že dôvod, prečo nemáš kamarátov nebude to, že vyzeráš mlado....

gabrielarey
7. jún 2025
@nyusika

Myslím, že dôvod, prečo nemáš kamarátov nebude to, že vyzeráš mlado....

@nyusika inak presne to mi napadlo. Napríklad ja osobne sa stranim mamičiek, ktoré sú na mna až priveľmi premotivovane. Nemusia byt zle ale mna osobne nebavi sa stále rozpravat iba o deťoch.

dahra
7. jún 2025

- chcela som tým povedať, že to závisí od toho, ako si s kým sadneš či máte spoločnú tému, podobne myslenie, názory, atď. Pretože normálne si rozumieš s rovesníkmi. Ale mladší a starší sú iné generácie.

mamkatramka
9. jún 2025

Ahoj, tiež mám 24 a dve deti a kamošku ktorá ma po 30tke. Raz som sa jej pýtala, že či jej nevadí nás vekový rozdiel a ona vravela že ona ten rozdiel ani nevníma 🙂 takže si myslím, že je všetko len v našej hlave a v našom nastavení ako sami seba vnímame. Nemusí byt, keď sa s tebou mamičky nebavia, že tá vnímajú ako “decko”.. skôr môže byt, že sú unavené, majú svoje starosti a možno sa nechcú toľko socializovať a je to normálne. Keď som ja na ihrisku tak niekedy fakt nemám chuť sa s niekým rozprávať, ale už sa mi stalo že som s dvomi staršími mamičkami, ktoré mali rovnako staré deti prehodila reč. Takže je to skôr všetko o chcelosti a aj tvojej snahe zapojiť sa do konverzácie.

Strana
z3