Beriete rodičov na výlety a dovolenky?
Ahojte, ak ste už dospelý a máte vlastný život a manžela, brávate rodičov na výlety a dovolenky? Myslím takých rodičov, ktorí sa boja a nechcú ísť nikam sami.
Nie. Na dovolenke chcem tráviť čas so svojou rodinou, čiže s mužom a detmi. Nepotrebujem prítomnosť ani intervenciu ďalšieho cloveka. A keď sa boja chodiť sami, sú predsa aj dôchodcovské zájazdy so zabezpečenou dopravou a delegátom. Ale áno mám v okolí veľa žien, čo si berú mamy so sebou. Chudáci chlapi. Nikdy tento matriarchat nepochopím a ani to, že s tým môže byť nejaký chlap stotožnený. Keďže väčšina rodín na Slovensku ide na dovolenku 1-2x do roka. No a maj tam svokru 🤦
Áno, chodia s nami k moru, aj na wellnes, naši chcú spoznávať svet, cestovať, ale bez nás si netrúfaju. Keď boli deti malé, pomohli, my sme si aspoň oddýchli. Deti sú už väčšie, naši cestujú s nami ďalej a nám to nevadí, užívam si čas strávený s nimi.
Svokrovci sa vzdy opytaju, ked kupuju zajazd k moru, ci nechceme ist s nimi. Nesli sme nikdy. Ani ich nevolame, ci nechcu ist s nami, su stale dvaja, chodia vsade spolu,nie su sami. Ja uz mam len mamu, tu volavame. Bola s nami iba raz, ked boli deti uplne malinke, ani predtym, ani potom uz nie. Volam ju kazdy rok, vzdy odmietne,ale na konci leta vyplakava, ze ona nikde nebola a nema s kym ist. Mna uz to tiez nebavi, ze ma vzdy nejaky dovod/vyhovorku/ preco nemoze /nechce/ist, a potom sa takto stazuje,ze cuci len doma.
Svokrovcov áno keď sa im chce , mamu by som vzala aj by išla ale ju už zdravie nepusti.
Nie, bývame od seba ďaleko takze na jednodňové výlety sa ísť spolu nedá a o dovolenkách mame inú predstavu aj budget. Navyše sú pracujúci a my mame male deti ktoré častokrát necakane ochorejú takze dovolenky neplánujeme dlho dopredu, skôr len tak pár dni pred odchodom keď vieme že sú zdraví a vieme ale bude počasie. Niekedy aj zo dňa na deň. Autom k moru nejazdime, oni by zase letecky asi nešli. Ja sa celkovo nerada dohadujem s niekym na niečom a riešim veci operatívne podľa situácie. Čím menej ľudí, tým menej kompromisov
Ano jasne, mam len mamu, ake chodi s nami niekam kazdy rok! Bud vylet, alebo dovolenka. Nic sa jej nepytam, vzdy len oznamim kam ideme, mama rada cestuje, Takze viem ze nebude problem
@lucia245 to je trošku zvláštne, keď za rodinu považuješ seba, muža a deti...a mám pocit, že snáď takéto rozhodnutia fungujú na dohode oboch. Ak by s tým mal problém môj muž tak asi takú dovolenku neriešim. Neviem, aké ženy máš okolo seba, ale aby o tom rozhodoval len jeden si neviem predstaviť. A za mňa len budem veriť, že moje deti keďže vidia aky mame vzťah s ich starými rodičmi, tak si z toho niečo zoberu a neposlu nás na dôchodcovsky zájazd 😅 ale užijú si s nami vzácny čas
Ano. Ale nie na kazdu. Ale to len preto ze su super,a ideme takto radi. Keby sme nevychadzali dobre tak by sme to urcite nenavrhli.
Ja moju maminu beriem aspon na par dni kazdy rok na babsku jazdu. Uz dlhe roky. A odkedy mam dieta ideme v trojke. Moj muz vie,neriesi......
@mravenek mne to vôbec zvláštne nepríde🙂 Predsa odjakziva zakladame rodiny vydajom, to je aj účel manzelstva (v dnešnej dobe, samozrejme, aj bez papiera). Takže s tou rodinou fungujeme v živote ďalej, a rovnako tak trávime čas. To neznamená, že predošlých rodinných príslušníkov vymažeme zo života, ale hádam aj o tom samostatnom fungovaní je dospelost. A veď polovica žien tu píše rovnako, že rodičov neťahá všade za zadkom, takže v tom žiaden problém nevidím a nechápem, prečo ťa práve môj komentár tak zaujal😄 a na margo toho, že muž by sa ozval - nie, neozval. Veľa mužov v mojom okolí sa neozve, len nech nezažije konfrontáciu. Lebo aj keď sa v minulosti ozvali, nič tým nedosiahli, iba hádku. A za to im to nestojí:(
A tiež verím, že moje deti s nami budú tráviť čas aj v starobe, ale teda na dovolenku sa im pchať neplanujem. Ale však sto ľudí, sto chutí, nie?🙂
@lucia245 väčšina rodín na 1-2 dovolenky za rok? Fuuu, to ako kde? Ja mám okolo seba ľudí, čo neboli 5 rokov nikde . To len na margo tých LEN 1-2 dovolenky za rok 🙄🙄🙄
@mooonika1975 asi ako kto. My ideme raz za rok. Väčšina mojich známych kazde dva mesiace (väčšina je z BA). Ale áno, poznám aj takých, čo nejdú ani raz do roka. Je to taký priemer z môjho okolia.
Na vylety chodime obcas a mojimi rodicmi. K moru oni nechcu chodir, to ich nelaka. Cize my len sami styria chodime a mrzi ma to. Rada by som chodila so sestrou a jej rodinou ale jej muz ani pocut o tom
@mravenek mne príde zvláštne posudzovať niekoho fungovanie a rodinné zázemie, lebo vy to máte inak - a to som s našimi denne. No nepovažujem to za jediný model fungovania vzťahov. A tiež to nezaručuje absolútne nič do budúcnosti, pretože z tých vnúčat môžu vyrásť rôzne osobnosti - my sme sa starali o susedu, ktorá vychovala 5 detí, všetky vnúčatá hostila celé prázdniny a sviatky a na staré kolená ju nemal kto navštíviť.
Nie, neberieme...my mame dovolenku ako cas my manzelia + venuejeme sa detom
.. popri tom ako spolu s manzelom kavickujeme, drzime sa za ruky, smejeme na nasich internych vtipoch a pod. Je to na budovanie nasej rodiny...cize maminy bravame inokedy, skôr v ramci navstevy u nas niekde...ale vavsinou ani nikam nechcu ist, su uz maminy nase stare ...
Ale asi.to.ma. kazdy inac ☺️
@michaela329 Smutne s tou susedou 😥
@mooonika1975 My si robime male dovolenky, a to napr. akoze na koniec Slovenska ku svokre a obiehame s detmi pekne miesta, aj do Rakúska zbehneme na jeden den🤭 Neviem ci to je uz dovolenka, ale miname vtedy viac na ucet tomu, ze sme spolu a chceme mat skvely cas na budovanie rodinnych vztahov a spolocnych zazitkov 😁
@zacharovi život je zvláštny, ona bola taká tá typická dedinská super babka a my sme si u nej ako deti tiež neraz posedeli.
Na dovolenku nie,to by som s nimi neprezila 🤣 ale na vylet ich berieme. Oni sa sami nevyberu,tak ich obcas berieme. Zvykli sme castejsie ich bravat,ale ja mam len jedny nervy. Nasi su strasne tazke povahy,takze s nimi je aj jednodnovy vylet velka zataz.
Nemám už rodičov, môj muž má len mamu.. ešte keď sme spolu chodili tak pred 20timi rokmi sme boli s jeho rodinou na dovolenke.. úprimne poviem že to bola najhoršia dovolenka akú sme mali 😅 a odvtedy sme si povedali že nikdy viac.. po korone sme si vyskúšali ísť na trojdňový výlet, bolo to rovnaké.. jednoducho sme každý z iného brehu, to sa nedá skĺbiť.. my sme aktívni, nikdy nesediaci a večne vymýšľajúci, jeho mama potrebuje pokoj, kľud.. berieme ju niekedy výlet to áno, ale aj to mám často pocit že to nie je podľa jej predstáv a vlastný názor nepovie.. ale keď už minieme peniaze na dovolenku, keď už si minieme dovolenku v práci, chceme si naozaj oddychnut podľa vlastného uváženia..
Ano. Aj na predĺžené víkendy. A boli s nami teraz v Turecku, ale aj predtým boli v Chorvátsku a na Cypre s nami. Keď nejdeme s niekym iným, vždy sa opýtame, či nechcú ísť s nami. Svokra nechodí s na.i nikam ona je taky domased. Manžel vravel, že oni nikdy nechodili nikam ani keď boli deti
@michaela329 ja som práve reagovala na komentár ktorý to pausalizoval a napísala ze o tom rozhoduju o dvaja. Jasne ze ani moja ani tvoja výchova nie je žiadnou zárukou do budúcnosti, napísala som ze v to verím 😉
Nie,nikdy sme neboli,ani neplanujeme,ani by nesli.
Na dovolenke som s rodičmi ani svokrovcami nebola, babku sme brali raz s nami do kúpeľov , na denný výlet bola mamina moja raz snami
@zacharovi to sú výlety, dovolenka je dlhšia
Keď nam zomrela mamka ocka sme stale bravali na vylet ak chcel aj on.
Áno chodíme aj s mojimi rodičmi
Asi pred 25 rokmi som vzala na dovolenku mamu a už by som to nikdy viac neurobila. Svojím správaním mi znepríjemnila celú dovolenku, stále ma len napomínala, nič sa jej nepáčilo a všetko ošomrala. Odvtedy som ju už nikam nevolala.

Chodili sme 🙂 Jedno leto so svokrou, druhe leto s nasimi, na striedacku. Bolo to skvele. Niektori to nevedeli pochopit, kedze v tom case sme so svokrou aj byvali. Ale my sa mame radi. Dnes je uz na to velmi stara, tento rok prvy raz odmietla, ze uz by to nezvladla. A maminka mi umrela, ocino je tiez chory... Ale chodime so sestrinou rodinou, ked sa da. Je to najlepsi cas, ktory stravime spolu, deti sa vyhraju, my dospeli porozpravame...