icon

Bezdomovec - manipulátor

teodozia
6. aug 2023

Dobry den, moja dcera 18r talentovaná študentka umeleckej školy sa zamilovala do chlapca, ktorý je bezdomovec. Ma 20r a rodina ho vypísala z trvalého pobytu adresy, pretože si z nim nevedela rady. Od 15r je na ulici, drogy alkohol...bez strednej školy, pracovat nepojde. Mama ho mala za slobodná z českým občanom, potom sa vydala, mala ďalšie deti a o neho záujem nebol, resp. boli rady, keď nebol doma. My sme normálne situovaná rodina a naša dcera mu celkom prepadla. Od začiatku prázdnin je s nim na ulici. Prv nocovali po hoteloch, pokiaľ od nich nepýtali zaplatit, a to najviac do sumy 180e/ za 3 noci ich pustili. Hotel, zavolal políciu my sme za dceru zaplatili, on má priestupok no stale nie trestný čin. V lupali sa nám do domu, odniesli veci do záložne, ale dcera vzala všetko na seba. Policajti mysleli, ze už ho maju...no zmanipulovane dievča vypovedalo, ako ju to naučil. Obaja na chlp rovnako. Takže sme udali vlastnú dcéru. Najnovšie je tehotná a je s nim na ulici. To tehotenstvo je účelové! On pracovat nepojde, zohnali sme mu prácu, nepojde ani k otcovi do Česka, ktorý mu núka prácu. On ma za ciel dostat sa do nášho domu. Dcera nám necháva odkazy, ze na všetko ma právo. Niet v nasej spoločnosti zákon na manipulátora, ktorý vymyl mozog nevinnému naivnému dievčaťu, ktoré je ešte dieta? Ona sa od neho nevzdiali, pretože on vykrikuje, že sa hodí pod vlak. Výzorom je ako 15 ročný chlapec s váhou 50kg aj s topánkami, potetovaný, popirsingovaný, no čudo!!! Poraďte, čo robit...ona je úplne v jeho moci, on s ňou všade chodí....nedá sa s tým nič? aj policajti sa jej snažili dohovoriť, no ona ho miluje, ona ho neopusti...

teodozia
autor
23. aug 2023

@karolinakr to máš pravdu, modlila, aby sa rozišli, pohádali....ale určite nie som šťastná z toho, že ide do väzenia...a tiež z toho že moje vnúča sa narodí a otec bude vo väzení...

janage
23. aug 2023

@teodozia no hlavne nech ho dcéra do RL ako otca neuvádza!!! Ušetríte si tým všetci mnoho trápenia.

janage
23. aug 2023

@teodozia on by ju skôr či neskôr stiahol na dno. Ešte len to by si sa trápila, že čo s vnúčaťom. Si predstav, že by takto napadol tvoju matku. Ja ho teda neľutujem. Ak sa niekto vyberie so železnou palicou okrádať druhých, patrí do basy.

maratonka
23. aug 2023

A ako to vyzerá so školou? Nastúpi do svojej triedy? Už ste túto otázku riešili?

mima1608
23. aug 2023

@teodozia otec je ten čo výchova, nie ten čo "len" splodí. Myslím, že od tohto indivídua sa žiadny prínos do výchovy očakávať nedá. Čo by tomu dieťaťu dal? Koľko by trvalo, kým by zasiahla sociálka a dieťa zobrala? Ak ho zavrú, bude to to najlepšie čo sa vám, vašej dcére a očakávanému vnúčatku môže stať. A koniec koncov aj tomu chlapcovi. Možno sa tam aspoň trochu napraví.

annelise17
23. aug 2023

@teodozia no o tom ale nerozhoduje prokurátor ale sudca pre prípravné konanie a žiaľ, je len niekoľko dôvodov, pre ktoré by ho mohli vziať do väzby. Zatiaľ je teda len v CPZ, ak sudca rozhodne, že bude stíhaný vo väzbe, tak bude až potom vo väzba. Väzba totiž nie je za trest, to je pre prípady kedy by páchateľ mohol utiecť alebo významne ovplyvňovať svedkov napríklad. Potom sa rozhodne o treste a teda dúfam, že odíde pekne do väzenia a na celých 8 rokov.. píšem vám to preto, aby ste boli pripravená že možno bude stíhaný na slobode predtým, než ho odsúdia, dovtedy je najlepšie sa snažiť dcére otvoriť oči.. veľmi ma mrzí vaša situácia a dúfam, že dievča sa rýchlo dostane späť k rozumu a vykašle sa naňho. Je to strašné, ešteže má rodičov ako vy, ktorí sú jej ochotní pomôcť aj s dieťatkom.

karolinakr
23. aug 2023

Dcera isto 8 rokov čakat nebude

teodozia
autor
23. aug 2023

@annelise17 neviem, či ho dajú na slobode, kedže nemá trvaly pobyt, on nemá kde byť, on nemá ani cent...rodičia mu zrušili doma trvaly pobyt...

teodozia
autor
23. aug 2023

@mima1608 ja si presne to isté myslím, že to by mu mohlo pomôcť....tá väzba. Jeho biologický otec, ktorý žije v Česku mi to vlastne tiež napísal, že syn je po ňom, aj on bol dieťa ulice, pokiaľ ho nezavreli a tam až mu došlo, že TUDY CESTA NEVEDE...

annelise17
23. aug 2023

@teodozia a možno vám to pomôže, ale v zmysle trestného zákona spáchal trestný čin na chránenej osobe, keďže ide o osobu staršiu ako 60 rokov, čo znamená, že informácia ako mu hrozí maximálne 8 rokov je chybná. Hrozí mu 7 až 12 rokov, pričom pri výmere trestu súd prihliada na pritažujúce a poľahčujúce okolnosti. V jeho prípade je viac tých pritažujúcich. Takže nehrozí mu maximálne 8, ale 12. Ide o kvalifikovanú skutkovú podstatu trestného činu.

teodozia
autor
23. aug 2023

@maratonka zajtra ideme do školy, zatiaľ povedala, že prvý polrok pôjde normálne denné a druhý individuálne...

janage
23. aug 2023

A ja by som sa teda sakra bála, aby to dieťa nezdedilo nejaké patológie, či psychické problémy. Lebo od 15 na ulici, drogy, alkohol. On už je v tých problémoch tak hlboko, že je mala šanca, že sa z nich vyhrabe. Začal príliš skoro, tam je to ešte horšie, on ma už tými drogami a chlastom podľa mňa aj zasiahnutý mozog.
Urob dcére drogový test, nespoliehajte sa na jej slová, aby si mojmhla situáciu riešiť už teraz. Ak píla či si niečo dávala s mladým, nemusí sa dieťatko ani len zdravé narodiť. Nechcem ta strašiť, ale myslí aj na to a poraď sa s tými, čo sa tomu venujú.
Ja by som sa ju snažila dáko dotiahnuť na komplexné vyšetrenia. Ona okrem toho, že je tehu mohla kľudne od neho chytiť od žltačky po pohlavné chorobu.

teodozia
autor
23. aug 2023

@janage bola ten týždeň na preventívke aj u hematologičky všetko OK a ešte jej brali aj na gynekologii ale nie sú výsledky zatiaľ...

janage
23. aug 2023

@teodozia a bola aj u gynekológa?

janage
23. aug 2023

@teodozia a robili jej aj testy na drogy či jej iba veríš?

katkami123
23. aug 2023

@teodozia
V tomto prípade súhlasím s @janage a snáď dcera dostane rozum a neuvedie ho ako otca do rodného listu, lebo to budú v budúcnosti iba opletačky. Dosť ma aj zaráža tvoj postoj - “Joj, čo to dievca teraz zažíva, skončil vo väzení.” Prepáč, ale naozaj ti chyba nadhľad a tvrdá ruka. A čo ste prežívali vy ako rodicia, keď Vam dcera neoznámila, kde sa nachádza, žila na ulici, iba Vam oznámila, že je tehotná a ešte vás s tým podivínom okradla? Nie je na mieste riešiť aj svoje city, čo ste vy prežívali, či zas je dcera poloboh? Nedostala sa do tejto situácie ona sama? Vedela, že nemajú peniaze, tak išli okradnúť vás, potom naďalej nemali peniaze, tak čo čakala? Zas len išiel niekoho okradnúť. Žiaľ, robiť sa im nechcelo ani jednému. Neviem, čo ti radi psychológ ako postupovať, ale ja ako laik, mne by toto dieťa urobilo, dostane taký dohovor, nech si uvedomí, že toto je cez všetky hranice, že by malo. Určite by som nedokázala hodiť v sekunde úplne všetko za hlavu a predstierať, že sa nič nestalo, všetko je v poriadku. A nie, robila všetky tieto rozhodnutia ako svojprávna a pri plnom vedomí, nie za všetko môže chlapec a nie, dcera tiež nebude až taký anjelik, keď je schopná takýchto extrémov na počkanie a potom sa tvári, že všetko v poriadku. Teda, možno na čase začať s prevenciou, aby Vam za chvíľu zase nezdrhla, že sj vy máte city a ako ste sa vy cítili. Netočí sa všetko snáď iba okolo jej zadku, dúfam.

karolinakr
23. aug 2023

Mňa by rodičia zabili, otec povedal, ze keby som dosla v 18 tehotna, ma vyhodí..takže toto by som si určite nemohla dovoliť + keby som ich okradla, tak by som velmi dlho musela sekat latinu, aby mi vòbec otvorili dvere

katkami123
23. aug 2023

@teodozia
Prečo celý čas na chlapca kydáš, ze za všetko môže on, je to chodiaci problém, od 15 je na ulici, žije sko bezdomovec … a v zápätí napíšeš tuto vetu “ tiež z toho že moje vnúča sa narodí a otec bude vo väzení...” a čo čakáš, že keď sa dieťa narodí a otec by nebol vo väzení, kde inde by sa taký otec mohol nachádzať? Na ulici? Čo teda dá taký otec okrem spermií, že ho splodil, tomu dieťaťu? Čo normálne ho naučí? To, čo naučil tvoju dcéru? Mne prídeš neskutočne naivná žena.
@karolinakr lenže tu je iná výchova, pokým my sme vedeli, že si to nemôžeme dovoliť, tu si očividne dcera dovolí všetko, lebo môže a matka ju len cely čas ľutuje.

teodozia
autor
23. aug 2023

@annelise17 len aby ho nevyšetrovali na slobode, toho sa bojím najviac, že ho zajtra prepustia z CPZ... kde on pôjde nocovať...jeho rodina o neho nemá vôbec záujem.

annelise17
23. aug 2023

@teodozia áno, dôvod na väzbu by spĺňal, ale to závisí od sudcu, či vyhodnotí jeho doterajšie správanie tak, že je pravdepodobnosť že by napríklad utiekol alebo sa skrýval. Samotný fakt že nemá trvalý pobyt nestačí, ale ak napríklad nespolupracuje a podobne, je možné, že ho dajú do väzby. Dúfam že áno, veľmi by vám to uľahčilo situáciu, keďže trestné stíhanie na slobode môže pokojne trvať mesiace.. za ten čas by sa určite snažil manipulovať vašu dcéru. Ak nastane taká situácia, jediné čo mi napadá je skúsiť ju vziať možno za právnikom, ktorý by jej toto všetko dobre vysvetlil, možno nejaká komunita, skontaktovať organizácie zaoberajúce sa obeťami manipulácie a toxických vzťahov … čítam vaše komentáre a viem, že navštevuje psychológa, veľmi držím palce aby to čím skôr všetko skončilo a vaša dcéra bola opäť tou, ktorú ste vychovali, nie tou ktorú zmagoril delikvent..

triss83
23. aug 2023

@teodozia dúfam, že vám okolnosti pomôžu a vyrieši sa to samo. Dcéra rýchlo zabudne, keď príde škola, dieťa, starosti. Verím, že sa jej oči otvoria a preberie sa do reality. Musíte teraz pritvrdiť, inak o ňu úplne prídete.

janage
24. aug 2023

Ja sa veľmi čudujem, že ak od 15 ulica, drogy, alkohol, že name chalan minimálne zltacku typu B. To je ako naozaj neuveriteľné. A lekári boli oboznámení s tým, že dcéra žila na ulici s človekom čo bral drogy?
Chápem, že si cela šťastná, že dcéra je doma a to je teraz pre vás hlavné, ale je nutné zobrať do úvahy aj riziká čo jej a dieťaťu hrozia.

teodozia
autor
24. aug 2023

@annelise17 dnes doobeda sa rozhodne,, či bude na slobode, či vo väzbe....

teodozia
autor
24. aug 2023

@janage on vraj fajčil dačo chvíľu....áno dr.gynek. aj hematolog. bola oboznámená...

janage
24. aug 2023

@teodozia tak je rozdiel či 3xpotiahol z marisky či to bolo niečo iné, veľa či dlhodobo. Na tvojom mieste kontaktujem tu jeho rodinu a snažím sa zistiť co najpresnejšie. To co natáčal dcére a co dcéra nechce vidieť by som vôbec info od nej nebrala do úvahy

janage
24. aug 2023

*natáral

teodozia
autor
24. aug 2023

@annelise17 nič nevieme, o 10h doobeda uplynulo 72 hod. od zadržania....

janage
24. aug 2023

@teodozia a hlavne dcére vysvetlí, nech ju ani nenapadne niečo brať na seba, aby jemu pomohla. Ešte aby herec neprišiel s verziou, že to bol jej nápad, že tam bola s ním a dávala pozor atď.
Také typy vedia byť veľmi kreatívne a už raz ju na takú somarinu, aby vzala vinu na seba prehovoril.

cacianka
24. aug 2023

@teodozia nevedela by si jej nejako zablokovať v mobile kontakt na neho ? Nejako nenapadne , možno niekto z okolia, jej tvrdiť že je stále vo väzbe a bude dlllho až do odsúdenia ? Aby si myslela že nemusí za ním utekať na ulicu , lebo tam nie je . Zasievat drobné zrnká piesku medzi nich.

annelise17
24. aug 2023

@teodozia a kto vás o tom informoval predtým, polícia alebo od koho ste mali informácie ? Zvláštne, snáď je vo väzbe.