Bezdomovec - manipulátor
Dobry den, moja dcera 18r talentovaná študentka umeleckej školy sa zamilovala do chlapca, ktorý je bezdomovec. Ma 20r a rodina ho vypísala z trvalého pobytu adresy, pretože si z nim nevedela rady. Od 15r je na ulici, drogy alkohol...bez strednej školy, pracovat nepojde. Mama ho mala za slobodná z českým občanom, potom sa vydala, mala ďalšie deti a o neho záujem nebol, resp. boli rady, keď nebol doma. My sme normálne situovaná rodina a naša dcera mu celkom prepadla. Od začiatku prázdnin je s nim na ulici. Prv nocovali po hoteloch, pokiaľ od nich nepýtali zaplatit, a to najviac do sumy 180e/ za 3 noci ich pustili. Hotel, zavolal políciu my sme za dceru zaplatili, on má priestupok no stale nie trestný čin. V lupali sa nám do domu, odniesli veci do záložne, ale dcera vzala všetko na seba. Policajti mysleli, ze už ho maju...no zmanipulovane dievča vypovedalo, ako ju to naučil. Obaja na chlp rovnako. Takže sme udali vlastnú dcéru. Najnovšie je tehotná a je s nim na ulici. To tehotenstvo je účelové! On pracovat nepojde, zohnali sme mu prácu, nepojde ani k otcovi do Česka, ktorý mu núka prácu. On ma za ciel dostat sa do nášho domu. Dcera nám necháva odkazy, ze na všetko ma právo. Niet v nasej spoločnosti zákon na manipulátora, ktorý vymyl mozog nevinnému naivnému dievčaťu, ktoré je ešte dieta? Ona sa od neho nevzdiali, pretože on vykrikuje, že sa hodí pod vlak. Výzorom je ako 15 ročný chlapec s váhou 50kg aj s topánkami, potetovaný, popirsingovaný, no čudo!!! Poraďte, čo robit...ona je úplne v jeho moci, on s ňou všade chodí....nedá sa s tým nič? aj policajti sa jej snažili dohovoriť, no ona ho miluje, ona ho neopusti...
@annelise17 Autorka má práveže extrémnu výhodu, pretože nejde o jej dieťa. Je to len cudzie dieťa, ktoré sa proste nevydarilo. Nemá dôvod niečo si vyčítať a cítiť vinu a trápiť sa kvôli nej. Vychovali ju, nevyšlo to, teraz by som jej určila pravidlá (dokončiť školu, dieťa - zvážiť, či ho nechať a rátať s tým, že to bude zrejme dieťa problémové, povinnosti v domácnosti, ak tam chce zostať...) a ak ich nechce rešpektovať, môže odísť do azylového domu. Ja tu nevidím žiadny priestor na extrémne emócie a ľútosť. Mladá si všetky problémy spôsobila sama a vedome.
@heleninamama no ale ona to určite nevníma tak, že to nie je jej dieťa, ale “cudzie nevydarené”. Už len to, že od počiatku o nej hovorí ako o svojej dcére a info o adopcii vzišlo z komentárov inej ženy svedčí o tom, že ona ju považuje sa svoje dieťa, aj keď biologicky nie je. A dieťa mala takmer od narodenia, takže obrovský vplyv na jej osobnosť mali roky ich výchovy, preto zrejme cíti vinu.
@annelise17 Nie doživotie, ale do odsúdenia ho už nepustia a potom mu podľa tých ich tabuliek dajú koľko rokov to bude, za dobré správanie ho môžu pustiť skôr.
@annelise17 Veď to je tá základná chyba. Ona vie celý život, že otec dievčaťa bol násilník a sedel v base a matka jednoduchá, hlúpa žena a ignorovala to. Vychovávala ju tak akoby sklon k takýmto deviaciám u dievčaťa nehrozil a je prekvapená, čo mladá porobila. Pritom sa to dalo čakať, problémy s ňou boli dlhodobo, len ona ich zľahčovala a rovnako teraz nechápe, že to dieťa, ktoré dcéra čaká, bude zrejme rovnaké, ak nie ešte horšie.
Časom ju táto akožedcéra s potomstvo určite zničia.
@petronelag aha, no bodaj by to bolo tak, že do odsúdenia ho nepustia. A iba detail ale to sa nerozhoduje podľa tabuliek, to je výhradne na sudcovi, aj keď je pri TČ napísaná sadzba sudca môže rozhodnúť napr o podmienke. Dokonca existuje takmer neobmedzená dohoda o vine a treste, kde sa dohodne s prokurátorom, takže aj tak to môže skončiť. Ale v tomto prípade môže chalan na podmienku určite zabudnúť.
@annelise17
Dobre, ale na koľko by bola dcera zmanipulovaná ísť žiť na ulicu, dobrovoľne, okradnúť rodičov? Aj v rámci manipulácie má každý svoj strop, kto dobrovoľne stratí všetko svoje pohodlie a pôjde žiť na ulicu do nečasu? Toto je prerazený strop, niekoľkonásobne. Sú zeny týrané, finačne závislé, ale aspoň utekaju do azylových centier, tu dcére nevadilo žiť na ulici. Dokonca nemá záujem pracovať, radšej šli kradnúť. Toto už nie je o manipulácii. Tam bude psychicky problém.
@teodozia akoze ju posielal domov? Nevravela si, ze mlady sa vyhrazal, ze si nieco spravi ked sa od neho vzdiali? Toto su dve protichodne tvrdenia.
@katkami123 no ale ona je mentálne očividne decko, s ktorým trieska puberta. Tak ako iné v jej veku, ktoré sa stanú dobrovoľne drogovo závislý alebo sa predávajú. Myslím že v jej veku a mentálnej vyspelosti nemá žiadny strop. Ja chápem, čo tým chceš povedať, a je možné že je tvoj scenár pravdivý, ja to takto nehodnotím preto, lebo nepoznám autorku ani jej dcéru, neviem ako žili predtým a či dcéra bola naozaj od vždy problémová, len autorka to nechce priznať.
@teodozia ved predtym tvrdila, ze on skoci pod vlak, ked ona od neho odide a teraz, ze ju posielal domov? neda sa jej verit vsetko, co povie, tzn. treba pouzivat hlavne zdravy rozum a matersku intuiciu a podla toho sa zachovat.
ze dcera place, je len dobre, teraz ma zmiesane pocity - stalo sa toho vela v jej zivote za posledne tyzdne, asi az teraz zacina uvazovat... a ak bude casom plakat z lutosti, ze za nim vobec sla, az to budu tie prave ocistujuce slzy.
majte pochopenie ale aj jasne pravidla. nech od vas citi podporu, ale nech jej je aj jasne, ze prestrelila a to velmi. robte tak, aby nespravila podobnu alebo inu hlupost znova.
verim, ze ju laska k hudbe a k dietatku moze uzdravit. ziadne dieta nie je nepodarene, len niekto robi zle rozhodnutia. vzdy mas sancu zmenit smer, kym zivot neskonci.
@katkami123 ja skôr neviem čo si myslieť o tom tehotenstve, pretože najskôr autorka písala, že bolo účelové a potom že nie. To je zásadná informácia, ale autorka sa následne vyjadrila len, že účelové nebolo. To mi dosť vŕta v hlave a taktiež to veľmi veľa vypovedá o dcére.
@annelise17 Stačí si pozrieť staršie témy, ktoré tu autorka zakladala. Bolo to dlhodobo problémové dieťa, ktoré sa už v puberte vyhrážalo, že ujde z domu.
Malá ukážka.
Mňa by ešte zaujímalo, či ide o rómku, na toto autorka neodpovedala.
Komu niet rady tomu niet pomoci.
Je ona romka ozaj? Mne sa nepači, že sa vam vyhraža, je drza, narokuje si na byt, furt len po chlapovi sa zhaňa Ona vas vôbec nelúbi? Nema pocit viny voči rodičom?
Ja by som to nezniesla
Nehovorim, ze ma vam byt do smrti vďačna za adopciu, ale keby sa takto spravala, radsej by som ju poslala v 18 riešiť si svoj život niekde
Lebo laska by ju mala primät aspoň rešpektovať vás, ked už nič
To je veĺmi smutne, mama mi hovorila pribeh, ze tiež si romku adoptovali, jej sa vzburila krv, v 17 ušla z domu za svojimi koreňmi a bolo vymalovano
Mne je len luto toho babätka, z toho čo zas bude
A pritom mohla by byť šikulka, talentovana muzikantka, dobre si zarabat v kapele, vystupenia alebo učitelku hudby robit. Ja som mala romku učitelku na klavíri, ta bola prísna !🤣
Ale skrachovanu existenciu za manžela si hlada, ja už fakt neviem, ako jej pomoct
Jedine Boh a viera..fakt neviem čo ine by ju mohlo zmeniť
Tu autorka už iba zakaždým trochu ohýba realitu ako jej vyhovuje. Najskôr je to takentovaná študentka a napokon sa dozvieme z inej diskusie, že prepadala. Najskôr bolo tehotenstvo účelové, aby ich nikto už od seba neoddelil, potom už vraj zase nebolo…. Celé by som to brala s rezervou.
@katkami123 Autorka ju má rada, tak problémy sú so všetkými deťmi, keď sa dokázala udržať na škole a chce pokračovať to je ešte dobre. Dcéru len treba kontrolovať a motivovať, nech sa dobre uči a možno postupne z nej niečo bude. A keby aj nezvládla dokončiť školu, ak je dobrá v hre na hud.nástroje, tak aj s tým sa niekde uchytí.
@karolinakr nie, ona nie je rómka...vobec v rodine!
@karolinakr tak on sa vopred pripravil. Zobral si železnú tyč, napadol chránenú osobu a to už je tuším lúpež nie krádež a ešte s pritazujucimi okolnosťami. Ktovie ci už aj dáku podmienku nedostal atď.
@heleninamama no teda tak mladý bol už na odvykačke od drog a autorka napíše, že vraj niečo fajčil akoby 3xpotiahol z marisky. Obe dcéra aj mama zatvárajú oči pred realitou.
@teodozia citam tie pridane prispevky z minulych diskusii... moj nazor, vasa dcera potrebovala ovela prisnejsiu vychovu s pevnymi pravidlami. Ale odmalicka. Asi ste mali volnejsiu vychovu s nie pevnymi hranicami. Ale uz sa stalo, vratit to nejde. Dievca potrebuje skolu zivota, prilis jej to neulahcujte, nech sa uci zodpovednosti.
@0silvia0
@annelise17 a za aku dobu prosim Vas móže byt sud?
@teodozia to vám bohužiaľ neviem povedať, to môže trvať pokojne aj mesiace, ak nie aj viac ako rok. Závisí od preťaženia súdu
@teodozia ale môže ešte stále uzavrieť s prokurátorom dohodu o vine a treste. To potom bude rýchlejšie
@teodozia
prečo sa pýtate za akú dobu môže byť súd? Lebo chcete, aby bol čoskoro von alebo naopak, aby tam bol čo najdlhšie? Lebo už vám prestávam rozumieť, že čo vlastne chcete.
@petronelag
To by dcéra musela byť vychovaná, aby bola priebojná, cieľavedomá a že jej nič nepadne len tak, to by sa potom uchytila aj bez školy. kopu šikovných ľudí sa tak uchytí. Len tuto to bude opačný prípad, naučená - dostanem všetko, čo chcem a dajte mi, mám nárok na všetko.
ďalšie klamstvo - chlapec bol drogovo závislý na odvykačke a autorka tu napíše - pár krát niečo potiahol, keď sa jej tu pýtali na drogy a či nebol drogovo závislý.
Dcéra doma chrlí krokodílie slzy za recidivistom, tak už sa dajú aj nad ním oči prižmúriť a zrazu už nič nie je také strašné, lebo však dcérenka, opäť, chce... tak už aj tehotenstvo nebolo účelové, aj pár krát niečo potiahol, aj ju on domov posielal, všetko možné a nemožné, len nech jej ten zle vychovaný anjel doma prestane plakať za zaťkom vo väzení. Opičia láska ako vyšitá, tu je už každá rada nadarmo.
@katkami123 prosim Vas, nenádavajte mi tu, mi sme naozaj normalna rodina...trpime, si neviete predstavit situaciu u nas doma...

@petronelag na slobodu ho určite pustia, nedá sa vyhodnotiť, že je “nebezpečný” a navždy ho zavrieť. Ale je dosť možné, že hneď ako vylezie urobí ďalší problém a pôjde naspäť. Doživotie je výnimočný trest a aj z neho je možné dostať sa na slobodu. V takomto prípade doživotie nepripadá do úvahy ani náhodou. Ani ak by tú pani nedajboh zabil, doživotie by za to nedostal.