icon

Bezdomovec - manipulátor

teodozia
6. aug 2023

Dobry den, moja dcera 18r talentovaná študentka umeleckej školy sa zamilovala do chlapca, ktorý je bezdomovec. Ma 20r a rodina ho vypísala z trvalého pobytu adresy, pretože si z nim nevedela rady. Od 15r je na ulici, drogy alkohol...bez strednej školy, pracovat nepojde. Mama ho mala za slobodná z českým občanom, potom sa vydala, mala ďalšie deti a o neho záujem nebol, resp. boli rady, keď nebol doma. My sme normálne situovaná rodina a naša dcera mu celkom prepadla. Od začiatku prázdnin je s nim na ulici. Prv nocovali po hoteloch, pokiaľ od nich nepýtali zaplatit, a to najviac do sumy 180e/ za 3 noci ich pustili. Hotel, zavolal políciu my sme za dceru zaplatili, on má priestupok no stale nie trestný čin. V lupali sa nám do domu, odniesli veci do záložne, ale dcera vzala všetko na seba. Policajti mysleli, ze už ho maju...no zmanipulovane dievča vypovedalo, ako ju to naučil. Obaja na chlp rovnako. Takže sme udali vlastnú dcéru. Najnovšie je tehotná a je s nim na ulici. To tehotenstvo je účelové! On pracovat nepojde, zohnali sme mu prácu, nepojde ani k otcovi do Česka, ktorý mu núka prácu. On ma za ciel dostat sa do nášho domu. Dcera nám necháva odkazy, ze na všetko ma právo. Niet v nasej spoločnosti zákon na manipulátora, ktorý vymyl mozog nevinnému naivnému dievčaťu, ktoré je ešte dieta? Ona sa od neho nevzdiali, pretože on vykrikuje, že sa hodí pod vlak. Výzorom je ako 15 ročný chlapec s váhou 50kg aj s topánkami, potetovaný, popirsingovaný, no čudo!!! Poraďte, čo robit...ona je úplne v jeho moci, on s ňou všade chodí....nedá sa s tým nič? aj policajti sa jej snažili dohovoriť, no ona ho miluje, ona ho neopusti...

katkami123
8. sep 2023

A možno treba pravý opak, dcére zdvihnúť sebavedomie. Lebo aký človek sa nechá manipulovať do takéhoto extrému? Jedine vnútorne nevyrovnaný, bez sebavedomia. Možno ju iba slovne povzbudiť občas - si silná, to zvládneš, to dáš… ja neviem čo už viac. Pomôcť jej so sebavedomím.

janage
8. sep 2023

@katkami123 áno to bude to spolocenstvo

annelise17
8. sep 2023

@katkami123 áno ja viem, ja hovorím za seba, ja chápem autorku, že takto by sa určite voči dcére nezachovala. Ale v prípade, že sa dcére nijako nedá zabrániť v kontakte s ním, je riešenie po dobrom asi nemožné.

karolinakr
8. sep 2023

@janage ano tomu verím..Z krestanskeho prostredia som čítala Ješterku, to bola velmi pekna knižka.Tiež to končilo vierou..začinala fetom, tušim aj šlapala istý čas

0silvia0
9. sep 2023

@katkami123 nemoze to byt on, ved to je 10 rokov stara diskusia, kde mal chlapec vzedy 18 rokov, cize teraz uz musi mat 28 rokov. Ale bolo by fajn vediet, ako po 10 rokoch skoncil problemovy chalan.

katkami123
9. sep 2023

@0silvia0
Aha, nepozerala som dátumy.

teodozia
autor
11. sep 2023

@annelise17 číslo z ktorého volá je neznáme a volá 1 min-povie tri vety a preruší sa...volá z normálnej pevnej linky...počuť schlúchadlo, že položi...

annelise17
11. sep 2023

@teodozia áno, to bude ten z väzby, nedá sa vám kontaktovať operátora? Ten by mohol mať k číslu prístup a vedieť ho zablokovať.

teodozia
autor
13. sep 2023

@annelise17 ako operátor O2 môže zablokovať to číslo?

annelise17
13. sep 2023

@teodozia no možno keby sa spýtate v O2 vedeli by vám ponúknuť pomoc, paušál/telefón je určite vedený na vás

teodozia
autor
15. sep 2023

@annelise17 ano na mna...pojdem to skúsit!

teodozia
autor
17. sep 2023

@teodozia vyvoláva jej, podozrieva ju, že kde bola, kade chodí...že on m á informácie a ona chudinka celé dni trávila teraz tri dni, lebo sústavne je jej zle...

katkami123
17. sep 2023

@teodozia
To je debil, takto ju psychicky týra na diaľku, pritom čaká jeho dieťa, čo potrebuje kľud. Naozaj sa nedá zablokovať? Nemôžeš zodvihnúť ty a vynadať mu, nech dá pokoj? Naozaj sa nedá zablokovať cez O2? Veď to dieťa v tom brusku bude cely ten stres vnímať.

teodozia
autor
17. sep 2023

@katkami123 zajtra idem do O2, uvidím, čo sa dá spraviť....ale poviem Vám, dnes ked som ho počula v telefóne plakať, normálne mi ho bolo chlapca ľúto...on ked naozaj bude odsúdený tak ako sa písalo 7-12 rokov on zošalie...

janage
17. sep 2023

@teodozia hej z toho, že sa nedostane k matrosu. Vieš keby slohol takú bagetu zo supermarketu od hladu tak by človek polutoval. Ale dobiť starú ženu!
Ty si vážne myslíš, že jeho rodina už neskúšala všetko, aby žil ako normálny človek?
Ja už som asi nad vecou, ale denne to vidíme v istej skupine. Nestarajú sa, ničia čo im príde pod ruku a potom placuuuuuu. Slzy jak hrachy, za srdce sa chytajuuu. No národné divadlo.
A tvoj bude tiež asi taky herec. Precitaj si niečo o závislých, oni vedia byť mega presvedčiví.
Ty máš byť dcére vzorom. Ak Ty ho začneš ešte ľutovať, ona čo asi urobí? Upne sa na neho ešte viac.

katkami123
17. sep 2023

@teodozia
Taký manipulátor sa vie aj rozplakať na povel. Bude ju manipulovať tých 7- 12 rokov cez telefón a dievca stratí život, len bude zakazdym čakať, kým telefón zacengá. Takto má možnosť časom stretnúť niekoho normálneho. Má, čo si zaslúžil, však je tam spokojný, nie?

januska12323
17. sep 2023

@teodozia že ľúto asi treba preplesk aj tebe. Zamedziť kontakt nech si poradí ako vie.

nafka0483
17. sep 2023

@teodozia Precitaj si este raz vsetky svoje prispevky a spamataj sa!! On sa rozplakal tak ti ho je luto???

Nech aspon niekto vo vasej rodine ma zdravy rozum ked uz ho stracas aj ty a omota si okolo prsta uz aj teba 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

karolinakr
17. sep 2023

Aby ju nezabil,keď si bude myslieť, že ho podvádza..radsej tak z dialky nech su v kontakte.si veriaca? Ja som sa raz mala stretnut s jednym a ja som proste vedela,ze tam nemam ist..Aky mas ty pocit z neho?

janage
17. sep 2023

@teodozia a pekne oznamiť aj vyšetrovateľom, že sa dcére vyhráža z cely, že ju terorizuje slovne. Teraz máš šancu to utnúť. Ak dostane aj 12, on môže byť kľudne skôr prepustený. Ty maž zajtra za právnikom a poraď sa, čo všetko môžeš robit. A hlavne to urob!

janage
17. sep 2023

@teodozia a dcére by som bez okolkov oznámila, že buď bude podľa vás alebo prepíšeš dom hoci na susedu, len aby sa k nemu ten manipulátor nedostal. A nech aj jemu povie. A možno bude po láske rýchlejšie

janage
17. sep 2023

@teodozia pripadne, že ho plánujete predať a odsťahovať sa do lepšieho domova dôchodcov s kvalitnymi službami. Tak či tak neuvidí mladý z vášho majetku ani cent. Lebo verím, že tie reči dcéry, že ju mate vyplatiť a podobne boli presne od neho.

katkami123
17. sep 2023

@teodozia
To keď sa sériový vrah rozplače, keď dostane doživotie, tiež ho budeme všetci ľutovať? Ty si príliš mäkká, hneď stratíš zdravý rozum a tam to všetko zlyháva. Ty si rodič, ty máš chytiť rozum do hrsti, nie, že sa príživník rozplače a rozum má dovolenku. Každý z nich oboch dopadol tak, ako sa choval. Mohol ísť pracovať, práca mu bola niekoľko krát ponúkaná vami, jeho rodinou, rozhodol sa kradnúť, tak žiaľ, no, nech znáša teraz následky. Chcela byt dcera dospela? No tak je, bola na ulici, skončila tehotná a otec dieťaťa bezdomovec vo väzení. Obidvaja majú len to, čo si sami dobrovoľne vybrali. Aká ľútosť? Nech sa naučia, presne takýto je život, ako si zariadim, tak sa v živote budem mať. Ako si oni obaja zariadili, tak sa obaja majú. Budeš aj ty naďalej mäkká a nebudeš mat prísne stanovené hranice, tak žiaľ, ani dcéru ničomu nenaučíš a zas ti niečo vyvedie, lebo vie, že si mäkká, stačí pár sĺz a môže si to dovoliť.

annelise17
17. sep 2023

@teodozia ľútosť je posledné, čo by si k nemu mala cítiť. On žiadnu necítil keď bil palicou starú ženu. Žiadnu necítil keď robil ďalšie hrozné veci a žiadnu necíti voči tvojej dcére a ich dieťaťu. Ako ti môže byť ľúto človeka ktorý manipuluje tvoju dcéru z väzby cez telefón, ktorý s ňou veselo žil na ulici a spolu s ňou páchal trestnú činnosť ? Ja sa ťa snažím naozaj vo všetkom pochopiť, ale ľudia ako on, ktorí sú schopní kruto ublížiť bezbrannému si zaslúžia basu so všetkým čo je v nej zaužívané..

annelise17
17. sep 2023

@teodozia on si vybral svoju životnú cestu, on si zvolil namiesto poctivej práce lúpež a život na ulici. On nie je obeť ani chudáčik, ale deviant.

katkami123
17. sep 2023

@teodozia
Mozes mi vysvetlit, ak si spätne prečítaš, pripadne iba ak si spomenies čo všetko ste prežívali pred 2 a viac týždňami s dcérou, lebo naozaj ti prestávam už úplne rozumieť, prečo teraz zas nariekaš, že skončil vo väzení? Je ti ho ľúto? To majú byt radšej spolu opäť na ulici? Naozaj, prestávam rozumieť tvojmu zmyslaniu. Čo vlastne chceš? Lebo dcéru máte doma, sú od seba, on vo väzení a ty si stále ohľadom neho nespokojná a chceš nejaký iný koniec. Ale aký? Veď boli obaja bezdomovci a pracovať nechcel ani jeden z nich.

janage
18. sep 2023

@katkami123 odpoviem za autorku. Ona chce aby sa on kvôli dcére a dieťaťu zmenil. Aby boli veľká šťastná rodina. Úplne iracionálne.

katkami123
18. sep 2023

@janage
Tak ja neviem… cely čas sme tu s nou prežívali, keď jej dcéry nebolo, keby nie basa, dcéru ma do teraz na ulici. Tak potom vidieť po kom je dcera taká naivná, keď matka si sama myslela, že on sa zmení. Pritom môže Bohu ďakovať, že ho vyšetrujú vo väzbe, inak by dcéru doma nemala. Po tom všetkom, čo si prežili , toto očakávať 🤦🏻‍♀️.
No mne toto rozum neberie. Lebo sa jej dcera za ním trapi.

0silvia0
18. sep 2023

@teodozia chlapec v telefóne plakal, bolo ti ho ľúto. Toto si musíš v hlave zracionalizovať. Tebe je ľúto, že chlapec trpí, následne aj tvoja dcéra trpí, lebo ho počuje v telefóne plakať. A tak trpíte celá rodina. Lebo chcete, aby nikto netrpel a bolo všetko ok. Ale podľa vás nie je všetko v poriadku. Ale veru je, stalo sa najlepšie čo sa mohlo stať. Tvoja dcéra je ešte decko čakajúce decko. Je ešte primladá, nezrelá, pár rokov ešte potrvá, kým dozrie. Snáď jej k tomu zodpovednosť za dieťa pomôže. Dostala facku od života za svoje roztopašné, nezodpovedné správanie. Možno raz, keď chalana prepustia a ona bude stále v tom svojom zaľúbenom leveli a vrátia sa k sebe, dostane facku číslo dva až jej v hlave zahučí.
Využite tento čas, čo je bez neho na terapie, orientujte sa na formovanie životných hodnôt, na hľadanie zmyslu života, na pestovanie pocitu zodpovednosti k sebe, k životu, k ostatným ľuďom. Urobte všetko čo sa dá a ty prosím ťa už toľko netrp za ňu. Nechaj ju, nech si vyžiera sama, toto všetko je pre jej vývoj dobré. Aj pre chalana je basa najlepšie kam sa mohol dostať. Skús si svoje myšlienky racionalizovať a neprežívaj všetko tak bytostne s nimi. Nikomu tým nepomôžeš, sebe už vôbec nie.