icon

Bezdomovec - manipulátor

teodozia
6. aug 2023

Dobry den, moja dcera 18r talentovaná študentka umeleckej školy sa zamilovala do chlapca, ktorý je bezdomovec. Ma 20r a rodina ho vypísala z trvalého pobytu adresy, pretože si z nim nevedela rady. Od 15r je na ulici, drogy alkohol...bez strednej školy, pracovat nepojde. Mama ho mala za slobodná z českým občanom, potom sa vydala, mala ďalšie deti a o neho záujem nebol, resp. boli rady, keď nebol doma. My sme normálne situovaná rodina a naša dcera mu celkom prepadla. Od začiatku prázdnin je s nim na ulici. Prv nocovali po hoteloch, pokiaľ od nich nepýtali zaplatit, a to najviac do sumy 180e/ za 3 noci ich pustili. Hotel, zavolal políciu my sme za dceru zaplatili, on má priestupok no stale nie trestný čin. V lupali sa nám do domu, odniesli veci do záložne, ale dcera vzala všetko na seba. Policajti mysleli, ze už ho maju...no zmanipulovane dievča vypovedalo, ako ju to naučil. Obaja na chlp rovnako. Takže sme udali vlastnú dcéru. Najnovšie je tehotná a je s nim na ulici. To tehotenstvo je účelové! On pracovat nepojde, zohnali sme mu prácu, nepojde ani k otcovi do Česka, ktorý mu núka prácu. On ma za ciel dostat sa do nášho domu. Dcera nám necháva odkazy, ze na všetko ma právo. Niet v nasej spoločnosti zákon na manipulátora, ktorý vymyl mozog nevinnému naivnému dievčaťu, ktoré je ešte dieta? Ona sa od neho nevzdiali, pretože on vykrikuje, že sa hodí pod vlak. Výzorom je ako 15 ročný chlapec s váhou 50kg aj s topánkami, potetovaný, popirsingovaný, no čudo!!! Poraďte, čo robit...ona je úplne v jeho moci, on s ňou všade chodí....nedá sa s tým nič? aj policajti sa jej snažili dohovoriť, no ona ho miluje, ona ho neopusti...

dominikamacakova
6. aug 2023

A ku*va 🙈 Ak je toto real tak sa začínam báť. Mám dve dcéry a toto je jeden z mojich horších scenárov 😂

0silvia0
6. aug 2023

@teodozia nie je prva ani posledna ktorej takto preplo z hormonov.
Treba zracionalizovat myslenie a podniknut kroky, spolupracovat so socialkou. Porozmyslat, co s dietatom ked sa narodi. Chcete sa o vnuca postarat?
Dcere dovolit prist domov len bez dotycneho. Ked sa bude chciet najest, umyt.
Dat jej razne najavo, ze vratit sa moze len ona s dietatom.
Ak to nebudete psychicky zvladat, tak ju poziadat, nech uz domov nechodi.

marca12
6. aug 2023

@teodozia z vlastnej skusenosti,kedy moja sestra naletela manipulatorovi,alkoholikovi a tyranovi ti napisem,ze mozes cokolvek urobit,nezmozes nic. My sme to vtedy riesili aj po dobrom,aj po zlom. Zaslepena laskou sa vykaslala na rodinu a bola s nim. Az po rokoch zistila,co je zac. Ale uz ma dokaslany zivot navzdy. U vas je to horsie,ze domov nema. Ono sa lahko pise,nechajte ju a nech si riesi svoje sracky,ale milujucemu rodičovi to neda. Fakt neviem,co by som robila. Mozes jej byt jedine nablizku.

jamimo
6. aug 2023

@0silvia0 len taký dotaz: ak dcére dovolia prísť umyť sa, najesť sa... čo potom, umyje sa, naje a opäť pôjde "užívať" s karátmi na ulicu? To je spoluzávislosť a podpora jej patologického správania. Hranice musia byť určené jasne, zrozumiteľne a nekompromisne! Ale viem, že si to myslela dobre...

alexnina777
6. aug 2023

@jamimo asi tak..neviem si túto
situáciu absolútne predstaviť, ale súhlasim s týmto.. ona sa sama rozhodla ísť žiť a mať dieťa s bezdomovcom… čiže umývať sa a jesť by mala tam kde spolu bývajú..

0silvia0
6. aug 2023

@jamimo pisala som to z mojho pohladu, ja by som to asi skusila. Ako som pisala, ak by som to psychicky nezvladala, poziadala by som ju, aby uz nechodila. Clovek nikdy nevie co cloveka ovplyvni, kedy pride bod sebauvedomenia.
Takto to poriesila mama Terezy Pergnerovej, ktora bola na drogach. Prisla, odisla, prisla, odisla. Az raz jej mama povedala, aby uz viac nechodila, ze uz dalsi odchod psychicky nezvladne. Vtedy prisiel ten bod kedy sa Tereza rozhodla skoncovat so zavislostou a dala to. A to boli drogy, toto je zatial len opantanie manipulatorom.

tamitamitami
6. aug 2023

Ťažká situácia, tu ale už inej cesty neni ako nechať dcéru tvrdo padnúť s prepáčením na hubu.
Ja na tvojom mieste by som za ňou ešte raz zašla a dala jej dve možnosti na výber.....buď sa vráti normálne domov a začne svoj život riešiť, navrhla by som jej aj pomoc (ale dala by som jej jasne na javo že ešte jeden prešľap ako krádež a doma skončila) alebo ostane na ulici s priateľom ale doma mať dvere otvorené nebude.
Tiež si myslím že keď sa nebude mať kde umyť ani za čo najesť veľmi rýchlo sa spamätá.....že z "lásky" sa žiť nedá. Aj mladému skončia benefity a začne sa to medzi nimi kaziť.
Mladého by som v tomto prípade neskúšala riešiť, tu kým on nebude chcieť ty nič nespravíš.
Ešte by som sa predom informovala o možnostiach ako zachrániť vnúča (ak by ste ho chceli do opatery) lebo určite im ho veľmi rýchlo zoberú.

zuzanka.zuzu
6. aug 2023

mne sa páči ako tu viaceré píšu, že musí padnúť na dno a potom sa spamätá... vážne? ale veď ona sa vôbec nemusí spamätať 😒 ona na tom dne môže zostať celý život, ako už bolo spomenuté, prvé decko pôjde rodičom, druhé a ďalšie na adopciu, ona na drogách, ale so životnou láskou........ ja by som BOJOVALA ako o život - vlastne je to život môjho dieťaťa. 18 rokov starostlivosti, no určite ju nezničí jeden hajzel. "zíde z očí, zíde z mysle" odpratala by som ju ďaleko, kludne aj do zahraničia. nie všetci a všade majú takú pevnú morálku ako mamičky na koníkovi 😉 však aj Babiš svojho syna nadrogoval a uniesol (okej, on zo zlých úmyslov) ale v tomto súhlasím s @beata_k
(a žiadne že najlepšie je nestaranie sa 🙈 môžu mi všetci psychológovia fúkať práškový cukor, určite sa nebudem pozerať a čakať ako si moje dieťa ničí život)

alickapusinka
6. aug 2023

@beata_k TY si ale rýchla.

jaskolka
6. aug 2023

@zuzanka.zuzu ano, má to svojim spôsobom logiku.. Ale ako to prakticky urobiť? Nasilu posadiť do auta a odviezť do iného mesta, či zahraničia?A kam? Ak nemajú nijakú rodinu, alebo ak aj majú, ale ju nikto nebude chcieť k sebe vziať(obrovská zodpovednosť) tak kde ju majú odviezť? Ci dat výpoveď, prenajať si niekde v Čechách byt a sedieť tam s nou, kým sa slečna nespamata? Kým jej nezide z mysle? Z čoho tam bude ona alebo am rodičia žiť?
Alebo ako by si to chcela reálne urobiť?

jania023
6. aug 2023

@jamimo ja to beriem tak ze ona sama je este dieta. Na drogach nieje. Je iba zalubena. V zime ju to mozno prejde. Je ine byt bezdomovec 5rokov a je ine mat este prednedavnom mama hotel, teplu veceru a postel. Treba dufat

ema22270
6. aug 2023

Je to hrozna situacia, dcera nemala nikdy ziadne problemy? Rozumeli ste si? Nie je to len nejake "obdobie"? Lebo len tak z nicoho nic ist na ulicu za nejakym bezdomovcom, je dost silna kava. Nema dcera nejake psychicke problemy? My take v rodine pozname, takze preto sa pytam. O to horsie, ze je este aj tehotna, po porode, ak ostane na ulici, dieta jej hned vezmu.

namornicka
6. aug 2023

18 rokov, to ide teraz do maturitneho rocnika? Doteraz chodila normalne do skoly? Ako to vidite od septembra?

jamimo
6. aug 2023

@0silvia0 áno, jasné chápem. Niekto sa spamätá prvú zimu, niekto sa nespamätá počas celého života. Stretla som klientov, kt. chceli žiť na ulici, absolútne odmietali nízkoprahové centrum. Ja len verím, že autorkina dcéra a je "len" (zmanipulovaná, slepá, zamilovaná) bezdomovkyňa. Ulica a patologický partner- manipulátor vie veľmi rýchlo ponúknuť iné "špecialitky"...

petronelag
6. aug 2023

Ja by som si ich do domu nepustila, radšej by som im našla nejaký jednoizbový byt a povedala by som im nech si tam robia, čo chcú, príp. by som im zaplatila zo začiatku podnájom, kým sa nezamestnajú.

pribinak
6. aug 2023

@zuzanka.zuzu ale ty si to predstavuješ ako hurvinek valku. Ako dospelú svojprávny osobu chceš niekam na silu odpratať? Asi pozeráš priveľa amerických filmov
Sadnes na prvý stop či vlak aj bez peňazí a pôjde za ním

Takéto baby často zažívajú aj fyzické násilie a zneužívanie ôs takýchto partnerov a predsa vždy inú za nimi. To je niečo čo normálne uvažujúci človek nie je schopný pochopiť

Ona musí pochopiť a sama pochopiť že toto nie je partner pre ňu
Nie že jej to bude niekto nasilu vtĺkať do hlavy
Tak to žiaľ nefunguje

Ako som napísala, mali sme takéto čosi podobne v paneláku. Suseda obchádzala všetkých susedov a vysvetľovala prečo dcére neotvarat dvere, nedávať peniaze, nepúšťať ju prespať ani na medziposchodie, proste nič

Narobila toľko problémov že suseda bude rieist ešte 10 rokov
Samozrejme že sa našli takí čo jej urobili prednášku ako môže takto jednať s vlastným dieťaťom a oni by hento a oni by tamto
Dopadlo to tak, že ich vykradla, alebo si napoziciavala peniaze - nevrátila ani cent a …….domudrovali

Áno, môže sa stat že na dne aj ostatne, ale nemizes chcieť niečo bez jej voli

Tu jedine čo má zmysel je riešiť krízový plán čo s dieťaťom ak dcéra zostane s tým chalanom.

jamimo
6. aug 2023

@jania023 máš pravdu, treba veriť. Možno sa podarí zachrániť jeden zmarený život + dieťa. Aj šťastné konce poznám...

tamitamitami
6. aug 2023

@zuzanka.zuzu Tiež by som radila podobne keby tu taká možnosť je ale ona je už dospelá ("odpratať" ju niekde do zahraničia k rodine, presťahovať sa do iného mesta) niesú reálne bez toho aby to jej dcéra aspoň troška chcela.
Zaľúbený človek robí hlúpe veci. Takže je dosť možné že ak by autorka dcéru chcela "upratať" proti jej vôli sama by sa mohla dostať do problémov.

Dcére treba ukázať aké následky má jej konanie a ako môže dopadnúť (ak celý život mali dobré vzťahy a s dcérou neboli problémy, tak je veľká šanca že sa spamätá). Lebo teraz je v pozícii že sa má kde umyť a najesť, potom sa hrdinsky vráti na ulicu za zábavou....a tým pádom má výhody aj tento jej "priateľ", ak má kľúče od domu je dosť možné že tie výhody využíva aj on kým niesú doma.

Ešte sú možnosti ako ponúknuť mladému peniaze aby dcéru nechal na pokoji, poslať niekoho aby mu dôrazne dohovoril, ponúknuť dcére niaku super príležitosť ktorá by ju z tohto mohla vytrhnúť.....ale nikto nezaručí že toto zaberie, keďže sa na ňu nalepil takýto deb*l.

Súhlasím s názormi vyššie že tu je potrebné riešiť ako zachrániť vnúča ak sa dcéra nedá dokopy. Pomoc by som dcére samozrejme ponúkla keď by sa ona sama rozhodla ju prijať.

jamimo
6. aug 2023

@pribinak presne tak, výborne napísané 👏 Sú klienti kedy im rodina, záchranná sociálna sieť mohla do zadnice práškový cukor fúkať, top psychiatri, psychológovia, 4 (aj 10) pobyty v liečebni, vyplatené dlžoby v korunách na milióny.... a aj tak skonali vo vlastných výkaloch 🤔 End of the day absolútne vyčerpaná a zdevastovaná celá rodina...

pribinak
6. aug 2023

@jamimo presne, jeden takýto “pacient” rozloží celu rodinu

V tomto prípade o ktorom píšem sa rodičia takmer rozviedli. Keďže otec to zvládal lepšie a menej reagoval na dcérine vydieranie tak milá Slečna obvinila otca že ju sexuálne zneužíval. Matka v zúfalstve v ktoré chcela zachranit dcéru, jej uverila.
Otca sa zastali ďalšie 2 dospelé decka a matke dohovorili
Ale už je to medzi nimi nenávratne poškodené
Proste cela rodina v rozklade

teodozia
autor
6. aug 2023

@namornicka dáme odklad na jeden rok...

mircalla
6. aug 2023

@teodozia Podla toho, co pises, ale tvoje dcera zdaleka nie je nevinne a naivne dievca, ale pekny kvietok. Prepac za uprimnost

teodozia
autor
6. aug 2023

@akiana presne tak, hlavne skoro dva roky korony urobili svoje, ked sa nechodilo skoro vôbec do školy a vôbec akcie, kultpra...nič! ona má 18 na papieri, ale v skutočnosti 16 ročné decko

lukina20
6. aug 2023

@teodozia neda sa spojit s rodinou tohto dotycneho mladika a spolu nieoc vymysliet?

akiana
6. aug 2023

@teodozia Hrozne je mi to luto, ani si neviem predstavit tu bezmocnost, ktoru musite citit. Ona vie, ze dieta jej okamzite vezmu?

jamimo
6. aug 2023

@pribinak bohužiaľ, aj také sa v živote deje. Ja mám odkrútené čo-to v sociálnej oblasti. Mnohé diskutérky by neverili, čo musia niektoré rodiny riešiť. To je očistec na matičke Zemi, alebo peklo v priamom prenose. Mnohé by to riešili typickým prístupom aký poznám = pohľadom zvonku a laickým prístupom. Nemám to nikomu za zlé, ale empíria hovorí vo faktoch... 🤔

pribinak
6. aug 2023

@jamimo svätá pravda

jamimo
6. aug 2023

@akiana dieťa jej okamžite nevezmú. V pôrodnici, ak má žena občiansky preukaz a trvalý pobyt, nemajú odkiaľ vedieť, že je bezdomovkyňa. Ak to sama neprizná. Môže javiť znaky ulice (zanedbaný vzhľad, zápach, zanedbané gyn. prehliadky, ale nemusí) Ak by ale OP nemala, alebo trvalý pobyt, personál by mal spozornieť (nie vždy sa to stáva) Žena-slečna môže tvrdiť rôzne klamstvá, môže žiť v ghete na periférií mesta.. Poznáme každá také štvrte, byty vo svojom rodnom meste, však?
Trošku mimo ale dobrý príklad na zamyslenie: kto rieši deti, ktoré sa narodia matkám z rómskych osád? Podľa zákona o rodine by v takom prostredí nemalo vyrastať ani jedno dieťa, lebo je ohrozený jeho bio-psycho-sociálne-emočný vývoj a rodina (prostredie) neplní svoju úlohu. "Krásna" ukážka toho ako to (ne) funguje!

jeackynka
6. aug 2023

@teodozia ach toto sa ťažko číta,zažila som to isté s dcérou,vtedy mala 16 rokov,tiež si nasla fetaka som myslela ze sa zblaznim,úplne ju zmanipuloval,do skoly prestala chodiť vyhodili ju nakoniec,po nociach sa flakala,nevedela som co s nou je,ale vzdy ked prisla domov snažila som sa s nou rozumne rozprávať,nenadavat,lebo to bolo len horšie,ked som robila krik hned ušla...ked mi niekto povie,ze vyhodiť z domu a nestarat sa,tak je na veľkom omyle,ako dokáže niekto svoje dieťa vyhodiť z domu,este ked je aj vlastne ako decko...robila som vsetko pre to aby som ju zbavila ružových okuliarov a vratila sa do reality,hľadala po nociach,nespala som ...no poviem bolo to veľmi ťažké obdobie,aj preto ze na všetko som bola sama(manzel zomrel) ...najhoršie ze tiež otehotnela,teraz ma asi ukamenuju ale najlepsie východisko bolo potrat,ved oni by sa nedokázali postarať ani no seba....nakoniec sme vsetko zvládli,casom zistila ze robi chybu a takyto život si nepredstavuje...dnes je slušná zena z nej dokončila skolu ma skvelého partnera,prácu a ja len zle spomienky,na jej pubertu....preto prosim nevzdavaj to,pros ju dohovaraj,vysvetluj,rob všetko co ta napadne..nenechaj ju padnúť do drogoveho dna,lebo odtiaľ byva cesta nemožná.

karolinakr
6. aug 2023

V čom vidim najvačšie nebezpečenstvo, ze chalan berie drogy, tak na 90% sa bude snazit namočit aj ju ..potom, ked nebudu do prace ani 1chodit, tak sa može aj predavať ..na peniaze pre seba, prenho..chuďa to babätko..mala už nejake nie celkom ok črty, ked vykradla rodičov Toto zas nie každy dokáže..A netreba sa vyhovarať vždy na chlapa..proste ma zly moralny kompas