Bezdomovec - manipulátor
Dobry den, moja dcera 18r talentovaná študentka umeleckej školy sa zamilovala do chlapca, ktorý je bezdomovec. Ma 20r a rodina ho vypísala z trvalého pobytu adresy, pretože si z nim nevedela rady. Od 15r je na ulici, drogy alkohol...bez strednej školy, pracovat nepojde. Mama ho mala za slobodná z českým občanom, potom sa vydala, mala ďalšie deti a o neho záujem nebol, resp. boli rady, keď nebol doma. My sme normálne situovaná rodina a naša dcera mu celkom prepadla. Od začiatku prázdnin je s nim na ulici. Prv nocovali po hoteloch, pokiaľ od nich nepýtali zaplatit, a to najviac do sumy 180e/ za 3 noci ich pustili. Hotel, zavolal políciu my sme za dceru zaplatili, on má priestupok no stale nie trestný čin. V lupali sa nám do domu, odniesli veci do záložne, ale dcera vzala všetko na seba. Policajti mysleli, ze už ho maju...no zmanipulovane dievča vypovedalo, ako ju to naučil. Obaja na chlp rovnako. Takže sme udali vlastnú dcéru. Najnovšie je tehotná a je s nim na ulici. To tehotenstvo je účelové! On pracovat nepojde, zohnali sme mu prácu, nepojde ani k otcovi do Česka, ktorý mu núka prácu. On ma za ciel dostat sa do nášho domu. Dcera nám necháva odkazy, ze na všetko ma právo. Niet v nasej spoločnosti zákon na manipulátora, ktorý vymyl mozog nevinnému naivnému dievčaťu, ktoré je ešte dieta? Ona sa od neho nevzdiali, pretože on vykrikuje, že sa hodí pod vlak. Výzorom je ako 15 ročný chlapec s váhou 50kg aj s topánkami, potetovaný, popirsingovaný, no čudo!!! Poraďte, čo robit...ona je úplne v jeho moci, on s ňou všade chodí....nedá sa s tým nič? aj policajti sa jej snažili dohovoriť, no ona ho miluje, ona ho neopusti...
Niektore tu pisete, ze zachranit aspon to babetko. No bohvie ako sa takyto zivot podpise na tehotenstve, ci bude zdrave, ci baba neberie drogy a nepije tiez. Okolo patdesiatky si zobrat do vychovy dieta na najblizsich zas 18 rokov, nie kady na to ma (dopln co uznas za vhodne) - nervy, zdravie, financie, byt s nim doma prve roky. To radsej na adopciu k mladej rodinke co mu poskytne fajn zivot.
A ako sa ten chlap chce ráčit dostať do vašho domu, ked nanho zavolate policajtov a nahuckate psa? On si fakt mysli, ze vas prekabáti?
Ja si myslim, že zas nie každy podlahne tomuto.Laska- nelaska spat v daždi v parku s partnerom čo nepracuje, si spravit dieta, ked doteraz bola bezproblemova študentka s dobrym prospechom a nestykala sa s asocialmi...To mi hlava neberie, lebo toto fakt neni život pre kazdeho..A neberie už ona tie drogy?Jak sa mohla otočit o 180°..Jedine, že niečo berie
@teodozia
Pred rokmi (cca leto r.1999,podrobnosti su mozno este v archivoch na nete) sa nieco podobne stalo sestrinej spoluziacke, sikovna, mila, talentovana. Opantal ju. Dopadlo to zle, vo finale ju a toho chalana nahanala policia niekde v poli a on strelil do hlavy najprv jej a potom sebe. Otcovou zbranou ktoru mu ukradol.
Ono ked vie clovek pozadie tak je to nieco strasne, aki su rodicia bezmocni, dievca dosiahlo tesne predtym 18r. a nemohli robit NIC. Doslova ju strazili na striedacku doma, aj tak utiekla za nim. Rodicia plakali, prosili policiu a ta nemohla urobit nic. Navyse chalan bol syn policajta.
Kym sa nezistilo ze spolu s chalanom zabili a okradli starsiu pani, este tyzden k nej chodili do bytu (ona tam mrtva lezala) a kradli veci na predaj. Az vtedy to policia zacala vysetrovat a dopadlo to vid vyssie.
Co by som urobila ja? Zbalila sa a odisla aj s dcerou niekam daleko, kludne by som vsetko predala a prestahovala sa, este na zaciatku.
Teraz to uz bude komplikovane kedze je tehotna a typek tipujem ze stavil na "rodicovske prava" a bude vam skrz vnuca nicit zivot. Dcere tiez, ale ta na to pride ovela neskor.
Bud si dcera da povedat alebo sa treba od nej uplne odstrihnut. Stiahne aj vas. Coskoro.
Tu už ti len modlitba pomôže a idealne, keby jeho zavreli na tvrdo aspon 2 roky, verim tomu, žeby sa dovtedy zobudila
@akiana ak rodina chce zasiahnuť a vie kedy a kde dcéra rodí, zasiahnu hneď v nemocnici, prípad nahlásia+ na UPSVaR, odbor sociálno- právnej ochrany detí a kurately. Rodička neopustí pôrodnicu s dieťaťom len tak (pokiaľ neujde). Úrad koná, zisťuje možnosti podľa platnej legislatívy. V rámci krízovej intervencie súd koná o náhradnej rodinnej starostlivosti (rodičmi) v zrýchlenom konaní. V praxi to nefunguje, že starí rodičia prídu do pôrodnice a opatria vnúča z dobrej vôle. Ak rodička opustí nemocnicu s dieťaťom a nemocničný personál nevedel, alebo nechcel riešiť túto situáciu, nápodobne= rodičia dcéru nahlásia, že majú podozrenie na zanedbanú opateru maloletého a ohrozenie zdravého vývoja. Odbor kurately a polícia musia konať. Ak nevedia, kde sa dcéra zdržuje je vyhlásené pátranie, odborné zložky už vedia ako konať.
@karolinakr
mne okamzite naskocil tento pripad, poznali sme obidve rodiny. Najhorsia bola ta bezmocnost rodicov dievcata a asi zatvaranie oci rodicov chlapca. Ale znicene boli obidve rodiny.
Pamatam sa ako mama hovorila ze ju chodili rodicia v noci hladat, aj ju nasli v nejakom dome s nim, opitu, volali policiu, ti neurobili nic lebo ved ona mala 18r, mala narodky nejako v lete takze zacala s tym skor ale v tom obdobi proste dovrsila 18r a tym padom uz nebolo tej paky co by ju vratila domov. Zufali. Nevedeli co maju robit. A chalan syn policajta (este nebol plnolety). Takze ich nechali tak. Hovorila ako jej otec sedel s nou doma aby neodisla, strazil ju, isla na WC a nejako utiekla. A len to pomaly pokracovalo az do tragickeho konca 😥
No,ako tu uz bolo povedane. Nenarobite bohuzial nic. Strasne mi je luto a pevne nervy prajem. Ale je yo dospela osoba. Co by som vsak riesila okamzite je vymena zamkov s tym,ze ona je samozrejme kedykolvek vitana. Ale nech sa vam nestane to co predtym a bude mat len viac problemov este dievca s policiou. Alebo naopak,mozno prave tresne oznamenie za kradez trebars a nasledne zadrzanie by ju aspon na chvilku stoplo. Ja sa totiz najviac tych drog bojim,poviem ti uprimne. A samozrejme prostitucia s tym ruka v ruke. Z niecoho zrejme ziju. A ak minimalne on je fetak,nakladnejsi zivot to bude. A kto ho plati a cim?
Bože toto je asi nočná mora každého rodiča. Držím palce aby dcéra čím skôr dostala rozum a vrátila sa domov. Je len otázkou času keď on nebude mať na dávku, že ju niekomu za tú dávku ponúkne na sex. Joj kde majú niektoré decká rozum
@tykat normalne mám zimomriavky..Tak rodičia nech si nič nevyčitaju, urobili, čo bolo v ich silách a čo mohli.Dcera si vybrala a vybrala si zle
@zooeynka to vobec...ak by zatvarali.uzivatelov drog tak by v base boli naskladani ako sardinky. Nezatvaraju ani malych dealerov, lebo ich aspon maju pod kontrolou a nemusia zistovat kto a v skej kvalite dealuje namiesto nich. Zatahy sa robia na velkodistributorov a vyrobcov. A aj to dlho trva kym niekoho vyznamneho zatknu a zhabu drogu. A casto hned na ich miesto nastupia ini dodavatelia
@zooeynka prosím ťa... závislí presne vedia, ako a koľko užívať, čo mať a nemať pri sebe... Ak sa závislý pozabudne dostane trest za gram pervitínu. Tí, ktorí ho majú doma na kilá polícia vedome obchádza. Viď reportáže a výjazdy Kiky Kovešovej. Zaujímavé, že ona ako zamestnanec televízie a nadšenec pre právo a poriadok vie všetko o dealeroch v určitých mestách a polícia nie? Prečo asi? Odpovedz si sama...
Bože človek sa s tými deťmi piple aj by za ne dýchal keby mohol a stačí jeden človek a rodičom zostanú len oči pre plač
@tykat
@jamimo
Ano, mate uplnu pravdu. A ako niekto, kto v mladosti chodil s uplnym luzrom mozem povedat, ze akekolvek argumenty rodicov boli zbytocne:( Velmi sa mi ho snazili vyhovorit ale mlada,sprosta....nastastie tam drogy neboli, ale ine chutovecky. Nasi sa mohli aj na hlavu postavit. Pri predstave ze by sa tak spravala moja dcera sa mi chce grcat. A stve ma, ze autorke nic co by fungovalo neviem poradit....
@zuzanka.zuzu Ani do zahranicia nemusi. Stacia dvaja s hrubym krkom. Tomu mlademu by stacili 5 po papuli z kazdej strany, ze to ma okamzite s mladou ukoncit. A dovod rozchodu nech si vymysli poriadny bo ho zrichtuju, ze ho vlastna mat nespozna. Hned by ju kopol do riti. 15 minut roboty a 500€ a je po probleme. Este by sa mamke prisla na plece vyplakat ako juj princ Bajaja k vode poslal. Mafianska praktika? Ano, ale aka ucinna. 😉
Alebo ho dat zavriet do basy, po 3 rokoch ju velka " laska" prejde, bude mat dost čo s deckom starostí
A kde teraz spavaju? Každy deň prši
@beata_k toto bola prvá vec čo ma napadla.
@karolinakr a ako ho dáš len tak zatvoriť do basy? Vidíš mladá je hlúpa ešte aj tú krádež vzala celú na seba
@matullienka nahlasit kradez hehe ale ked to vzala na seba
autorka len poznamka mimo, ten chlap vyzera dobre prešibany, vychcany, a zrejme skuseny v oblbovani..ber ho ako " silneho" protivnika, ked dcera to vzala cele na seba
@beata_k ....ucinne do bodu, pokial mlady nepovie slecne co sa mu stalo. Ta je sice teraz velmi hlupa, ale da si dokopy 2 a 2 a zisti odkial vietor fuka. A rodicov odpise ako niekoho kto jej chce nasilu prekazit jej uzasnu lasku....toho dokonaleho a vysnivaneho partnera....ano, rozum sa zastavuje, ale ona ho tak vidi....ako super chlapa. A rodicia jej ho chcu vziat :/
@tykat na súde určite má možnosť žiadať o testy otcovstva

@jamimo Tiez pravda…tak by aspon pre dobro toho dietata mala riesit, ze s babatkom nemoze byt na ulici, ako sa k tomu stavia?