icon

Bezdomovec - manipulátor

teodozia
6. aug 2023

Dobry den, moja dcera 18r talentovaná študentka umeleckej školy sa zamilovala do chlapca, ktorý je bezdomovec. Ma 20r a rodina ho vypísala z trvalého pobytu adresy, pretože si z nim nevedela rady. Od 15r je na ulici, drogy alkohol...bez strednej školy, pracovat nepojde. Mama ho mala za slobodná z českým občanom, potom sa vydala, mala ďalšie deti a o neho záujem nebol, resp. boli rady, keď nebol doma. My sme normálne situovaná rodina a naša dcera mu celkom prepadla. Od začiatku prázdnin je s nim na ulici. Prv nocovali po hoteloch, pokiaľ od nich nepýtali zaplatit, a to najviac do sumy 180e/ za 3 noci ich pustili. Hotel, zavolal políciu my sme za dceru zaplatili, on má priestupok no stale nie trestný čin. V lupali sa nám do domu, odniesli veci do záložne, ale dcera vzala všetko na seba. Policajti mysleli, ze už ho maju...no zmanipulovane dievča vypovedalo, ako ju to naučil. Obaja na chlp rovnako. Takže sme udali vlastnú dcéru. Najnovšie je tehotná a je s nim na ulici. To tehotenstvo je účelové! On pracovat nepojde, zohnali sme mu prácu, nepojde ani k otcovi do Česka, ktorý mu núka prácu. On ma za ciel dostat sa do nášho domu. Dcera nám necháva odkazy, ze na všetko ma právo. Niet v nasej spoločnosti zákon na manipulátora, ktorý vymyl mozog nevinnému naivnému dievčaťu, ktoré je ešte dieta? Ona sa od neho nevzdiali, pretože on vykrikuje, že sa hodí pod vlak. Výzorom je ako 15 ročný chlapec s váhou 50kg aj s topánkami, potetovaný, popirsingovaný, no čudo!!! Poraďte, čo robit...ona je úplne v jeho moci, on s ňou všade chodí....nedá sa s tým nič? aj policajti sa jej snažili dohovoriť, no ona ho miluje, ona ho neopusti...

teodozia
autor
10. aug 2023

@jumama tá jeho charakteristika je výstižná!!!

katkami123
10. aug 2023

Ja si myslím, že tvoja dcera precitne po pôrode, keď si uvedomí, že ten chlap myslí iba na seba a na svoje dobro. Obávam sa, že bude jedna z tých naivných, ktoré veria, že dieťa chlapa zmení a potom už bude zodpovedný. Skúste jej neustále prizvukovať aspoň, že ich dieťa je najdôležitejšie, nech dostane lásku. Lebo podľa mňa to tam ešte bude divoké, keď sa narodí, keď ju chce vlastniť iba pre seba a nedovolí jej nikam ísť, je možné, že bude žiarliť aj na ich dieťa, lebo on už nebude v centre pozornosti a stredom vesmíru, jej láska pôjde viac ku nemu. Nejak jej vždy povedzte, nepriamo, či si ten chlap uvedomuje, že po narodení dieťaťa nebude v centre diania on ani jeho psycho výlevy. Snáď aj ona bude mať silne materinské city a bude sa snažiť dieťa chrániť. Ešte mi napadlo, neublížil jej niekto z vašej blízkej rodiny? Myslím napr. týranie, citové vydieranie, znásilnenie, silná manipulácia, teda podriaďovanie sa potrebám druhých, šikana, keď vyslovene odmieta s vami akýkoľvek kontakt? Lebo psychicky silný jedinec , aby sa nechal až takto dobrovoľne manipulovať, tam mi chyba u nej aj sebeláska, lebo v podstate ju tým chovaním týra, akoby nemala v sebe ručnú brzdu, ktorú by ľ´psychicky odolní ľudia mali mať a mali ju vedieť zatiahnuť, keď je toho dosť. Dostávala od vás slová lásky, uznania ako dieťa?

katkami123
10. aug 2023

Lebo mi to príde zvláštne, že dobrovoľne ide žiť s nejakým pofidérnym týpkom na ulicu, ešte s ním splodí dieťa, teda z lepšieho ide do ďaleko horšieho. Jedine, ak by nešla z “lepšieho”. Tvoj muž sa jej venoval, trávil s ňou čas? Lebo zas človek, ktorý sa má ako-tak rád by toto nepodstúpil, čo vaša dcéra. Zúfalo hľadá lásku, teda prejavy lásky u akéhokoľvek podivína. Kde by jedno dievča od takého utekalo a snažilo sa ho striasť, tvoja dcéra s ním ide do extrémneho rizika, len jej stačí pocit, že ju ľúbi.

teodozia
autor
10. aug 2023

@katkami123 určite nie!!!!
prave že naopak....
u nás ju miluje celá rodina, sesternice a bratranci, ona bola najmladšia-teraz všetci prežívajú to s nami rodičmi...ona toho chlapca nemiluje podľa mňa, ale ľutuje, pretože on nemá na svete nikoho, jemu matka a rodina zrušila trvalý pobyt, má zákaz priblížiť sa k domu, má troch mladších súrodencov a býva na ulici...on je kosť a koža, psychicky labilný, vykrikoval tam kdesi, že skočí pod vlak, spal na schodach a ráno zavolali na neho políciu, že tam nemá právo byť!!! len preto, aby sa spamätal a išiel do práce, ale on nepôjde!!! a tá naša ho stráži...
On jej sľubuje, že pôjdu do zahraničia a tam budú žiť, že niekto mu to vybavuje a ona mu to veríííí, prekrýva sa jedno z druhým, tu ona ide do školy externe a tu do zahraničia, tu jej hovorime, sociálka ti vezme dieťa....nie, oni budú mať byt, všetko....on jej vymýva mozor- je to neskutočný manipulátor. Ona ked od neho odide on je sám, ako palec....

teodozia
autor
10. aug 2023

@katkami123 práve že z manželom ona má lepší vzťah ako so mnou-matkou! Ja som sa od nej teraz odstrihla, ale manžel raz-dvakrát cez týždeň s nou má kontakt. Ale predtým sme mali kamarátsky vzťah, ona sa mi všetko zdôverovala, do času kým neprišiel on. Potom on jej to zakazoval, aby mame nehovorila....Jej čo veľmi chýbalo, to bol súrodenec, stále závidela deťom-kamarátkam, ktoré mali brata a tie jej to vyhovárali, že oni jej závidia, že je sama...

derdia
Autor odpoveď zmazal
derdia
Autor odpoveď zmazal
frzeiovn
10. aug 2023

No to toto hádam nie je pravda? Či naozaj?

frzeiovn
10. aug 2023

Komu niet rady tomu niet pomoci...uvidia sami ako hlboko spadnú, len aby nebolo neskoro...

pink_lady
10. aug 2023

Necitam celu diskusiu...no ...raz mamazozáchranky pisala na IG že do věku 18r364dni musi ist s dotyčným v sanitke dospely (rodič alebo policia) Ako to potom je s tou "dospelostou"? 🤔

mira0611
10. aug 2023

@teodozia ja nechapem, ze ako normalne situovane dievca sa vie dat dokopy s bezdomovcom. Vsak musi byt spinavy a musi aj smrdiet. Tvojej dcere sa nehnusi? A kde pocali to babo. Toto je strasne. Drzim Vam palce, aby sa veci dali do poriadku.

ema22270
10. aug 2023

Ja si myslim, ze ak tvoja dcera nemala burlivu pubertu v 13-15 rokoch, tak to prislo teraz. Ja som to tak nejako mala, co si pamatam, ze mi na chvilu tak trosku preplo, ze som papulovala strasne a "flakala" sa, ale samozrejme toto som nerobila zas, toto je aj podla mna trosku extrem, byt niekde na ulici. Lebo vsak kazde dieta skusa, robi napriek rodicom atd... ale zas este aj babo pocat, to uz je naozaj take, ze nechapem, co k tomu dceru viedlo, asi skor to, ze zatial si to nevie vobec predstavit, co ju caka, co to znamena, mat dieta. Nemala predtym napriklad pocas korony nejake skusenosti s alkoholom? Fajcenim? Alebo take nieco?
Nech uz je to akokolvek drzim palce nadalej, mozno u nej pride nejake precitnutie nahle a budete prekvapeni, ako sa to vsetko zas otoci k lepsiemu. Lebo pisala si, ze studuje na konzervatoriu, urcite je umelecky zalozena a citliva a je mozne, ze sa naozaj dala velmi lahko zmanipulovat a chce toho fetaka proste "zachranit" a podobne a nechce ho mat na svedomi, ak by sa mu nieco stalo. Ona to este nevie tak rozlisit a ked su to jej prve skusenosti s muzom, tak o to horsie

feb13
10. aug 2023

Citala som pribeh o chlapcekovi, ktoreho rodicia boli polobezdomovci, on zil od malicka v nahradnej rodine, ale mal kontakt s bio rodinou. Vo veku okolo 6-8 r. si zacal vsimat cudzich ludi s igelitkami na lavickach a spiacich v podchodoch a zacal mat strasne nutkanie im nejako pomoct, stale im chcel davat peniaze a pod.
Mozno aj ona vnima, ze jej ako nechcenemu dietatu bol dopriaty slusny zivot, ale jemu, tiez nechcenemu dietatu nie, ona moze voci nemu citit prehnany sucit a este nema dostatok rozumu na to, ako mu pomoct odborne a bez toho aby si ublizila.
Mozno potrebuje vyskusat zivot bez vas, co by bolo keby ste si ju neboli vzali, moze to byt sposob (sice dost nestastny a nebezpecny sposob) hladania vlastnej identity.
Mozete jej, resp. im navrhnut sedenia u odbornika (psycholog alebo aspon mediator), aby ste o vzniknutej situacii a rieseni buducnosti komunikovali, nejako studenou hlavou, aby ste si vzajomne aspon rozumeli, preco to robi, co od vas ocakava... to je asi najviac, co mozete urobit, aj ked predpokladam, ze ona/on nebude suhlasit.
Je mozno dobre neodstrihnut sa az tak, ze podpalite vsetky mosty, aby raz mala sancu najst si k vam cestu spat, ak by sa situacia zmenila. Zaroven sa ale musite chranit, ona vam moze ublizit, nedavajte jej peniaze a nenechajte sa nou manipulovat... ach jaj, moze to byt neskutocne tazke... 😢

adrianajozko
10. aug 2023

@teodozia presne takto sa trapila aj tato herecka ktora tu uz bola spomenuta s dcerou katkou bolo to krasne dievca vyzerala inteligentne ale bohuzial nic uz pre nu mama nemohla spravit je to clanok na zamyslenie.
https://www.postoj.sk/106838/nebolo-to-zle-diet...

zemiakovysalat
10. aug 2023

@teodozia asi si uz zmenila nazor na antikoncepciu pre 18 ročnu.

adrianajozko
Autor odpoveď zmazal
feb13
10. aug 2023

Alebo mi este napadlo, mozno chce "dokazat" svojej bio matke, ktora sa jej vzdala, ze dieta sa da vychovat aj za tazkych okolnosti...

soraya25
10. aug 2023

Necitala som komentáre ale mali sme známu matku 2 deti ktorá bola 10 rokov doma a od nudy začala konzumovať drogy najpr alkohol marihuana až presla na tvrde drogy. Jej muz dal deti svokre a zenu doslova z ulice od dílera stiahol do auta dal jednu medzi oči a na mesiac priviazal na prenajatej chate k radiátoru kde triezvela a bol s ňou Spravil to pre svoje deti. Byt to moja dcéra riskujem všetko aby som jej zachránila život

daniela595
10. aug 2023

@teodozia toto je nocna mora kazdeho rodica. Prajem vela sil

dancura
10. aug 2023

Podla mna existuju len 2 cesty. Dcerka je na nom zavisla, ma ho denne v kontakte a vsetko naokolo jej ho pripomina, ze s nim chce byt. Cize bud odist niekam fakt prec hoc aj na rok, dva. Prostr odstrihnut jeho od nej a ju od neho a vsetkeho naokolo. Je to podobne ako zavislost. Ked je dieta zavisle na drogach a ostava v tom istom prostredi, tak sance na prestatie su minimalne. Ale napr americki vojaci, ktori drogovali pocas vietnamskej vojny, sa po navrate vo vacsine vzdali drog prave kvoli tej obrovskej zmene( prostredie, kolektiv..) Cize, ak by sa podarilo odist niekam het a zacat tam zivot bez neho… chapem, ze to nie je pre kazdeho… No, alebo druha cesta asi fakt len nechat ju padnut na to dno. Akoze ja si to neviem predstavit…. Vy svoju dcerku lubite a spravit take cosik je nepredstavitelne, ale naozaj asi inej cesty niet. Prosim skuste sa nakontaktovat na organizacie, ktore robia s mladymi, drogovo zavislimi…. Kedze dcerka je tehotna, ci tam nie je nejaka moznost ju aj proti jej voli vziat z jeho pazurov… Drzte sa, mate to tazke

adrianajozko
Autor odpoveď zmazal
1234321
10. aug 2023

Ah mne sa to až ťažko číta ☹️ autorka ako ti tu radia iné ženy, nechať ju. Je dospela “zatiaľ” si poradí. Ale ona príde len čo bude potrebovať pomoc.

kvietocek87
10. aug 2023

@zuzanka.zuzu fantasmagorie

lunademonica
10. aug 2023

@teodozia napad: Az sa narodi dieta, ona si moze narokovat na alimenty, ktore on samozrejme platit nebude a zavreli by ho do basy a zbavite sa ho? To za predpokladu, ze dcera vytriezve po zime a po porode...
Alebo sa poradit s pravnikom, psyhiatrom, socialkou...tam sa pytajte, tam vam niekto poradi.
Drzim palce ale teda mna by j***o. Napis potom ako to dopadlo, mozno to zas niekomu pomoze

simca06022011
10. aug 2023

@teodozia vymeniť Zámky, zrušiť trvalý pobyt, nechať ju tak. Niečo ukradne, nieco vyvedie = neriesit za ňu. Proste musí padnúť na papulku. Mladého alebo ju zavrú a potom sa roman skončí.
Na nič nárok zatiaľ nemá od vás, tak.ich nefinancujte. Ničím.

cholitko
Autor odpoveď zmazal
kikulienkadd
10. aug 2023

Ahoj, neskúsiš ju nahovoriť, aby išla na nejakú zahraničnú stáž/výmenný pobyt alebo niečo podobné (ďaleko od domu)? Lebo ak je šikovná umelkyňa, možno by jej to pomohlo do života a naštartovalo jej ambície. Ak bude na sebe tvrdo pracovať, môže byť úspešná. Samozrejme, toto je možné len v prípade, že nie je naozaj tehotná. Držím ti palce! Prajem tebe a manželovi veľa síl a dcére, aby čím skôr dostala rozum!

simca06022011
10. aug 2023

Ešte je možný scenár dceru s manželom odchytit, odvliect mimo dom a spraviť s nou poriadky. Školu predpokladám dokončený nemá, poslať kľudne na druhý koniec sveta na rok.
Nič nemá, sko chce dieťa výchovavat... nech nie je sprostá, na ulici. Mladého pána by si chytili " velki" bratranci. V živote by som ho do domu nepustila.

lunademonica
10. aug 2023

@teodozia este jeden napad: zaplatit nejaku kocku prostitutku alebo skor dobru herecku, nech ho navstivi a zahra scenu: " kedy mi konecne zacne platit na deti, buduci mesiac nas uz vyhodia z bytu, ja to sama nezvladam, su to aj tvoje deti! A kto je tato?! Tvoja nova k****? Co malinka uz ti urobil decko? Nie si prva ani posledna."
A podobne, nech zahra scenu, tvoja dcera mozno spozornie, dopne jej, zlakne sa... Mozmo by bolo fajn aby za nim ta herecka prisla viac krat aby to vyzeralo real.
Kokos, neviem ale ja by som skusila vsetko...aj nemozne.

lunademonica
10. aug 2023

@teodozia aa dalsi napad: zavolat na neho policiu za prechovavanie drog, pitie na verejnosti.
Mozno aj sukromny detektiv, nech ho nafoti ako fetuje a caw caw mladenec, pasikave tricko
Keby ho pustili na podmienku, tak znovu policia, ze drogy atd. A raz ho zavru.