icon

Bezdomovec - manipulátor

teodozia
6. aug 2023

Dobry den, moja dcera 18r talentovaná študentka umeleckej školy sa zamilovala do chlapca, ktorý je bezdomovec. Ma 20r a rodina ho vypísala z trvalého pobytu adresy, pretože si z nim nevedela rady. Od 15r je na ulici, drogy alkohol...bez strednej školy, pracovat nepojde. Mama ho mala za slobodná z českým občanom, potom sa vydala, mala ďalšie deti a o neho záujem nebol, resp. boli rady, keď nebol doma. My sme normálne situovaná rodina a naša dcera mu celkom prepadla. Od začiatku prázdnin je s nim na ulici. Prv nocovali po hoteloch, pokiaľ od nich nepýtali zaplatit, a to najviac do sumy 180e/ za 3 noci ich pustili. Hotel, zavolal políciu my sme za dceru zaplatili, on má priestupok no stale nie trestný čin. V lupali sa nám do domu, odniesli veci do záložne, ale dcera vzala všetko na seba. Policajti mysleli, ze už ho maju...no zmanipulovane dievča vypovedalo, ako ju to naučil. Obaja na chlp rovnako. Takže sme udali vlastnú dcéru. Najnovšie je tehotná a je s nim na ulici. To tehotenstvo je účelové! On pracovat nepojde, zohnali sme mu prácu, nepojde ani k otcovi do Česka, ktorý mu núka prácu. On ma za ciel dostat sa do nášho domu. Dcera nám necháva odkazy, ze na všetko ma právo. Niet v nasej spoločnosti zákon na manipulátora, ktorý vymyl mozog nevinnému naivnému dievčaťu, ktoré je ešte dieta? Ona sa od neho nevzdiali, pretože on vykrikuje, že sa hodí pod vlak. Výzorom je ako 15 ročný chlapec s váhou 50kg aj s topánkami, potetovaný, popirsingovaný, no čudo!!! Poraďte, čo robit...ona je úplne v jeho moci, on s ňou všade chodí....nedá sa s tým nič? aj policajti sa jej snažili dohovoriť, no ona ho miluje, ona ho neopusti...

simca06022011
10. aug 2023

@kikulienkadd nechce sa od neho pohnut, tak samozrejme, ze ju nenahovori na nic

misiellka
10. aug 2023

@teodozia skuste aj sv. Moniku, matku sv. Augustiniana. Ten jej tiez vyvadzal co to- a nakoniec, hla, svatec …
Alebo 9 utorkov k sv. Marte.
Drzim palce.

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
tequelinka
Odpoveď bola odstránená
cholitko
Autor odpoveď zmazal
tequelinka
Odpoveď bola odstránená
cholitko
Autor odpoveď zmazal
lunademonica
10. aug 2023

@teodozia inak ona sa od neho nemoze pohnut, lebo on sa chce non stop hadzat pod vlak?? To je riadne psycho ale az by sa tvojmu muzovi alebo jej kamaratke podarilo nejako opat skontaktovat, nech jej povedia tuto vetu na zamyslenie: "Ak by ta skutocne miloval, nechcel by sa hodit pod vlak, pretoze by ta nechcel opustit...ale on je zjavne ochotny opustit kazdu minutu..."
Aspon jej do hlavy zasadit semienko...

Ale co som pozerala dokumenty na tuto temu, je dobre ju neustale aj dlhe roky uistovat, ze ste ochotni jej pomoct, lebo casto to rodina vzda a potom ked uz tue zeny partner mlati hlava nehlava, uz im nikto nie je nablizku aj keby tu pomoc chceli.

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
tequelinka
Odpoveď bola odstránená
tequelinka
Odpoveď bola odstránená
indiankaindi
10. aug 2023

@teodozia obdivujem ťa, že si sa ešte nezbláznila z toho, mne by asi puklo srdce. Či je to dieťa adoptované alebo nie, na tom nezáleží, teraz použijem klišé, ktoré ale platí, že rodič je ten, kto vychová. Ja osobne by som sa veľmi bála, že dcéra prepadne drogám alebo alkoholu, alebo obom veciam. Že niečo vyvedú a ona pôjde do väzenia a pokazí si život. Neviem, ako to cítite vy, ale ja by som jednoznačne dcéru niekde "odchytila" a zatvorila ju doma. Je jedno, že má 18 rokov, nevie sa zjavne uživiť sama, ani sa o seba postarať. Potrebujete ju dostať od neho a ukázať jej, že on sa pod vlak určite nehodí, že sa len vyhrážal a nič z toho. Potom by uvidela, že ide o klamára a manipulátora. Alebo jej dať vedieť, že by ste jej chceli pomôcť, hlavne teraz keď je tehotná. Aby prišla, hoci aj s ním, po nejaké potraviny, vitamíny a podobne. On môže počkať pred domom, ona nech príde k dverám. A následne ju vtiahnuť dnu a jeho poslať preč. A ju držať doma až kým sa nespamätá. Viem, že ti tu mnohé radili, aby si sa vykašlala na ňu, že je dospelá. Ale naozaj to môže dopadnúť tak, že prepadne drogám a nakoniec budete vychovávať jej dieťa a ju pochováte. A potom budete vidieť desiatky riešení, ktoré ste mohli urobiť a zachrániť ju, ale už bude neskoro. A ak by ju to náhodou neprešlo ani po veľmi dlhom čase, stále máte možnosť nechať to na nej. Hoci pochybujem, podľa mňa by za pár týždňov pochopila. Ale vyžaduje si to naozaj prísne stráženie, aby neušla a neublížila si. A veľa veľa rozprávania.

number19
10. aug 2023

Poznam pripad. Doktorska rodina. Dcera skoncila na heroine, dostal ju k nemu jej "priatel". Odisla s nim dokonca aj do zahranicia (medzitym x pokusov ju od neho dostat, nepomohlo, lebo neustale o neho zakopavala).
Tam to cele vygradovalo, kedy znamy tejto slecny zavolal rodicom nech si radsej pre nu pridu, lebo sa tam uz pridruzovalo vela zleho...
Rodicia sli pre dceru cez 1500km a doviezli ju domov.
Otec (znaly problematiky) ju na niekolko tyzdnov zavrel a s nikym sa nestretavala len s nim (presla si otrasnym detoxom a totalnym uvedomenim) . Potom s nou obaja rodicia robili sportove aktivity, stale pod dohladom...trvalo to cele cez 1 rok. Vraj sa z toho dostala (ale posledna je info je z pred 10 rokov, dufam ze sa drzi).

Analyzujem, kde asi nastala chyba, ono obaja rodicia boli velmi karierne zalozeni (a aj uspesni) a o deti sa im intenzivne pomahali starat stari rodicia....mozno toto deti velmi dobre nespracovali...

Co ti poradit? V tomto pripade rodicia zasiahli a radikalne (neviem v akom stadiu jej problem uz bol, neviem ci tam bolo tehotenstvo...), ale teda dotiahli dceru domov a dostali ju z toho...neodstrihli...

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
majkabambulik
10. aug 2023

@misiellka krasne jej radis, no z toho co autorka pise nevyzera, zeby dievca vychovavala v krestanskej viere s vedomim 10 Bozich prikazani typu nezosmilnis-je tehotna, cti otca a matku svoju-vykradla ich, nezabijes-zabija sa drogami otec jej dietata a evidentne ona nema s tym problem atd. Kde bola ta matka autorka na zaciatku prazdnin, ked sa jej dcera nastahovala nie ku manzelovi, ale cudziemu chlapovi do hotela? Ak by mala vstepene z rodiny krestanske zasady v zivote, tak to by ju to stoplo a jej krestanska matka by ju urcite v prvu noc isla hladat hoci aj s baterkou pod most. No evidentne autorka je liberalka s liberalnou vychovou, tak ma liberalny vysledok a vsetci jej liberalne radia vykaslat sa na dceru, ved je na papieri dospela. Nasi stari rodicia hovorili-tam kde ludia nepoznaju a nedodrzuju 10 Bozich prikazani tam je vsetko dovolene. 10 Bozich prikazani su dopravne znacky pre stastny zivot. Ak ich liberalne odignorujeme, potom pride zivotna dopravna nehoda skor ci neskor - logicky. No a autorkin pribeh je toho dokazom!

0silvia0
10. aug 2023

@number19 ono u uspesnych a ambicioznych rodicov byva problem aj v tom, ze aj od svojich deti vela ocakavaju a niektore deti nezvladaju ten tlak. Nemozu si zit po svojom, lebo nechcu sklamat rodicov. Rodicia tlacia a chcu mat uspesne, sikovne, vzdelane deti. A deti ujdu z toho tlaku do volnosti.

slavka1988
10. aug 2023

@kvadrinkaaa lenže 18 ročne dievca dospelé nemôžu rodičia len tak zavrieť doma :/

ckocka
10. aug 2023

@majkabambulik Takže vo veriacich rodinách neexistuje alkoholizmus, neexistujú drogy, neexistuje nechcené tehotenstvo ani krádež, nehovoriac o nejakej tej vražde?

slavka1988
10. aug 2023

@teodozia myslím že sa preberie keď porodí dieťa pretože začne pociťovať tlak že nemá dieťaťu začo kúpiť výbavičku potom v nemocnici keď jej lekar povie že ju prepustí domov tak si uvedomí že veď nemá kde s bábätkom ísť a vtedy jej môžete ponúknuť domov pod podmienkou že buď ona s dieťaťom alebo nikto,je to tvrdé a ťažké ale keď sa v nej zobudi materinský pud a cit tak príde ku Vám bývať a potom uvidí bez školy bez vzdelania bez materskej ako sa jej bude žiť bohuzial to bude vsetko na Vás ale veľa žien dieťa zmenilo a možno si uvedomí žeby ešte aj doštudovať chcela .

maja22
10. aug 2023

@majkabambulik cudovala by si sa, ale aj deti z krestanskych rodin dokazu narobit riadne hluposti... Vychova je jedna vec a schopnost pozerat na zivot s rozumom a nadhladom, ci aj so skutocnou vierou druha... Aj vo veriacich rodinach si kazde jedno dieta musi prejst vlastnym uvedomenim, ci veri a ci verit nadalej chce, alebo nie a odvrati sa od toho, co mu bolo vstepovane....

misiellka
10. aug 2023

@majkabambulik ja som neradila len tak nevyziadane, reagovala som len na autorkinu prosbu o tipy na dalsie sukromne poboznosti, ktore su ucinne. Tak som poradila tie, ktorymi som si sama presla a poznam ich.
Suhlasim s vami v tom, co pisete, no niekedy aj napriek maximalnej snahe rodica vychovat dieta v tom, comu veri, sa stane presny opak a dieta ma potrebu odporovat vo vsetkom, co sa mu rodic snazil vstepit. Alebo mu ist dobrym prikladom. A viete.. Nikdy nevidime co presne sa deje alebo dialo v danej rodine. Preto nemozme sudit a odsudzovat druheho. To vidi len Pan Boh a ja mu na to rada necham priestor.

alazala
10. aug 2023

@majkabambulik a ty ako vychovavas svoje deti? Neliberálne ? Čo si mám pod tým predstaviť?

stanislavicenka
10. aug 2023

@jamimo mne prides velmi tvrda. Podpisala si uplne najhorsi mozny scenar. Pride mi to ako sestricka na porodnickom oddeleni, ktora je uz otupena zo svojej orace, lebo to robi roky, tak nie je schopna citu. Ty mas uz professional u deformaciu, ze nikomu neveris. Mne to tak pride

tequelinka
Odpoveď bola odstránená
jamimo
10. aug 2023

@stanislavicenka prepáč tvrdá? Čítala si všetky moje príspevky? Ešte raz v krátkosti...
Skonštatovala som, že ak dcéra autorky sama nechce zmeniť svoj spôsob života, nik to za ňu neurobí. Popísala som možnú pomoc budúcemu narodenému dieťaťu. Uviedla som popis spoluzávislosti rodičov, nádväznosť sociálno-patologických javov. Pár príkladov z praxe. Priznala som aj šťastné konce. Pár linkov na články. Skús si ešte raz prečítať aj príspevky a linky na články ktoré tu pridali iné diskutujúce ( predpokladám že ženy mimo sociálnej sféry) možno sa ti rozjasní v problematike bezdomovectva a drogovej závislosti (partnera autorkinej dcéry) Za svojimi príspevkami si stojím.
PS 1: syndrómom vyhorenia netrpím, ani odporom k profesii, ani profesionálnou deformáciou. Absolvovala som sociálno-psychologický výcvik, pravidelne supervíziu. Dovolím si parafrázovať kolegyňu, špičku vo svojom odbore: Profesionál nie je dobrá duša, anjel, ani teta z veľkým srdcom a širokou náručou. Je profesionál. Má profesionálny prístup. Vyhorená, otupená pôrodná sestra je neprofesionál bez kúska sebareflexie. Ale takých stretávame všade v každej oblasti života, inštitúciách. Preto je táto krajina v stave, v akom je. Prepáč, neodpustila som si.
PS: Prudko odporúčam minimálne dobrovoľnícku aktivitu v nízkoprahovom centre, útulku pre bezdomovcov, krízovom centre pre matky z deťmi, prípadne pracovať s prostredím drogovej problematiky + ich rodinami. Napríklad ako prvé: Žakovce, široká paleta rôznych sociálno-patologických javov= každá pomoc vítaná. Si myslíš, že Marián Kuffa svojich klientov ofukuje práškovým cukrom? Tam sa "seká latina", dodržiavanie pravidiel a disciplína, ináč by to nefungovalo.
Potom sa vráť do diskusie a argumentuj 🤔
Pozdravujem a prajem všetko dobré v živote.

karolinakr
10. aug 2023

Teraz je v hre bábätko..asi by som sa montovala do nich, nedokazala sa divat, ako s malym dietatom chodia po parkoch alebo kade tade

lunademonica
Autor odpoveď zmazal
lunademonica
10. aug 2023

@majkabambulik odkial berez tu istotu bezpecia z krestanskej vychovy? Vies kto znasilnuje 10-tisice deti po celom svete? Knazi!

cholitko
11. aug 2023

@majkabambulik ty si sa riadne opustila. Realita je však iná.

zoeeoz
11. aug 2023

Netusim, absolutne... je to strasne...tiez sa priklanam ale k nazoru, ze len tvrda "facka" reality by mohla pomoct..tiez ju vypiste z trvaleho a nepodporovat, vymenit zamky atd..