Bojí sa muž úspešnej ženy?
Aka sanca podla vas je, ze zena ktora zaraba vysoko nadpriemerne. povedzme takych 5 000 az 7 000 euro mesacne si moze najst partnera? Neboja sa chlapi takych zien? Je vobec sanca si nasjt niekoho iba tak z okolia bydliska kto ju realne pozna? Je skor nutne tajit poziciu a plat pred buducimi adetami, alebo prave naopak skusit nalakat prave na to? myslim atraktivnu, stihlu, vzdelanu zenu s prijemnym vzhladom, charizmou, bezdetnu. Myslite ze to je skor jednoduchsie ci naopak?
@anonym_d18574 Predstav si, ze by si bola muz a povedz presne toto zene a ziadna sa s tebou nebude ani rozpravat. Povie ti, ze si lakomy .uj. :D Holt platia ine pravidla ... 🙂
"Do domácnosti prispievame 50/50 - nie preto, že by som bola škrečok a nechcela platiť viac, ale preto, že aj keď zarábam viac, chcem aby sa aj on cítil tak, že ho nezvýhodňujem. "
@anonym_c0bec6 a ešte jedna vec - muž je prirodzene ten, kto sa má postarať o rodinu - bez ohľadu na to, koľko zarába. Takže ak sa nedokáže postarať o rodinu, nech si deti nerobí. My nie sme manželia, takže nevidím dôvod na to, aby sme do spoločnej nehnuteľnosti prispievali iným dielom. Ak sa to zmení, potom sa porozprávame o spoločnom rozpočte. Keď sme bývali u mňa, tak som veľmi dlho rozmýšľala ako to nastaviť aby to bolo aj voči nemu fér aj voči mne. Ani jeden z nás nechcel mať pocit, že ho ten druhý živí. Iné je keď máte rodinu, iné keď ste dvaja.
Ja ho podporujem aj v tom, že chce zmeniť prácu aj v iných veciach. Zároveň ho nechám, aby mi pomohol a necítil sa nepotrebný (aj keď veľa vecí viem urobiť sama, ale zvykám si na to, že ho poprosím, či mi nepomôže aj keď väčšinu robí aj bez toho aby som ho musela požiadať, čo si cením)
@anonym_c0bec6 keď sme bývali v byte, platil on menej a ja viac. Keď sme si kúpili spoločnú nehnuteľnosť, platíme 50/50 na spoločný účet + niektoré nákupy robím zo svojho účtu. Si spokojný s touto odpoveďou ? :D
@anonym_d18574 Ako si pri dnesnych cenach mohol on kupit s tebou "spolocnu nehnutelnost" ? Je tam hypo alebo ste to cele vyplatili naraz ?
@anonym_d18574 Ako si pri dnesnych cenach mohol on kupit s tebou "spolocnu nehnutelnost" ? Je tam hypo alebo ste to cele vyplatili naraz ?
@patrike napísala som, že máme dokopy 3 byty. On jeden a ja dve. Máš čo zakladať + banka posudzuje náš spoločný príjem pri žiadosti o spoločnú hypotéku.. Takže sme dlžníci obaja a aj podiel na nehnuteľnosti je 50:50.
@patrike napísala som, že máme dokopy 3 byty. On jeden a ja dve. Máš čo zakladať + banka posudzuje náš spoločný príjem pri žiadosti o spoločnú hypotéku.. Takže sme dlžníci obaja a aj podiel na nehnuteľnosti je 50:50.
@anonym_d18574 Nepytam sa presne na toto. Otazka je o splacani hypoteky, tam sa delite 50 : 50 ? Na to narazam, pretoze ak ti on dava na chod domacnosti polovicu a zaraba 1500, potom mu vela nezostane, kym pre teba je splatka nula nic.
Ja by som teda bez manzelstva do kupy nehnutelnosti na hypoteku s niekym, kto zaraba nasobne menej / viac ako ja, nesiel.
@anonym_d18574 Nepytam sa presne na toto. Otazka je o splacani hypoteky, tam sa delite 50 : 50 ? Na to narazam, pretoze ak ti on dava na chod domacnosti polovicu a zaraba 1500, potom mu vela nezostane, kym pre teba je splatka nula nic.
Ja by som teda bez manzelstva do kupy nehnutelnosti na hypoteku s niekym, kto zaraba nasobne menej / viac ako ja, nesiel.
@patrike jeho byt je v prenájme, takže ma niečo do plusu. On nevie koľko zarobím a nie, nie je to pre mňa nula €. Ja poznám hodnotu peňazí a z firmy si vyplácam približne toľko na mesiac, čo zarobí on. Ostatné peniaze nechávam vo firme. Ak potrebujem viac, vyberiem si viac. Čo neminiem, odložím/investujem. Neobmedzujem sa, doprajem si, ale nerozhadzujem bezhlavo peniaze.
Na spoločný účet prispievame rovnakou čiastkou + každý z nás ma vlastný účet kde má peniaze. Zo spoločného účtu platíme hypo, energie, stravu.
Najprv som tú nehnuteľnosť hľadala pre seba, on navrhol, že si to kúpime spolu. Vnímam to teda tak, že so mnou do budúcnosti počíta. Takže je fér, že to platíme na polovicu.
Niektorí muži nemajú radi ak ich partnerka ja úspešnejšia ako oni. Hlavne je to asi kvôli tomu, lebo muž, čo zarába menej ako žena je videní v staromódnej spoločnosti ako neschopný.

úspešná žena pre mňa nerovná sa žena, ktorá vie zarobiť.
pre mňa je úspech celkový charakter a spôsob života. vyrovnaná žena je pre mňa úspešná.
@mondolina Uspesna zena je taka, ktora si najde muza, co vie zarobit viac, ako ona stihne minut. 🙂