Bojujem so sebavedomím. Ako zvládať porovnávanie s inými?
Idem si sem len vyliať srdce a možno to niekomu príde ako úplná banalita, ale ja to neviem dostať z hlavy...
Roky rokúce bojujem s nízkym sebavedomím. Stále sa porovnávam s ostatnými a vždy mám pocit, že ostatní su lepší, krajší, múdrejší, úspešnejší. S mojim ex sa moje pochybnosti o mne len zhoršili, lebo si s kamarátmi posielali fotky dievčat z instgramu a písali si o nich, že aké su pekne atď. A áno, nesiem si to stale vo mne, že prečo 30 roční zadaný chlap ma potrebu si posielať 18tky s kamarátmi.. teraz mam iného chlapa a trochu sa mi podarilo nabrat sebavedomie. Par dni dozadu som sa ho len tak opýtala, ze ci si myslí, že som pekná a že na skale od 1 do 100 koľko. Áno, asi som si sama usila bic na seba. No a jeho odpoveď bola 78. No a jednoducho ja sa neviem preniesť cez to. Jednak preto, že pokiaľ pre vlastného chlapa nie som dosť pekná, tak potom už pre nikoho. A za druhe preto, ze viem, že pracuje s mladými babami, lajkuje kope žien fotky na soc sieťach a ja teraz budem mat v hlave nastavene len to, že pre neho su všetky krajšie ako ja.
Ja sa nepotrebujem páčiť každému chlapovi naokolo. Ja sa chcem páčiť len tomu svojmu. A keď sme sa rozprávali o tom, tak ma odbil s tým, že veď krása nie je všetko a že sme spolu predsa kvôli iným hodnotám. A áno, on je pre mňa ten najkrajší chlap, aj keď nevyzerá ako model od Calvina Kleina.
Chápem, že sa to môže zdať ako totálna blbosť, v dnešnom svete su vážnejšie veci, ktore treba riešiť, ale mňa toto dostalo na úplne dno a cítim sa veľmi nešťastne.
Mala si dat skalu normalne 1-10, mozno by zaokruhlil na 8, to nie je take zle.
Pytas sa na uplne sprostosti a uplne zbytocne dostavas chlapa do uzkych. To je podobne, ako ked sa pribrata zena chlapa pyta, ci pribrala. Ma klamat a byt za chuja alebo povedat pravdu a byt za chuja?
Hehe, mne sa páči, keď píšeš: „A áno, on je pre mňa ten najkrajší chlap, aj keď nevyzerá ako model od Calvina Kleina.“ – čiže píšeš, že nie je najkrajší chlap, ale si s ním aj kvôli iným hodnotám. Presne to, čo ti povedal on.
Teraz k tvojmu sebavedomiu. Bez toho, aby som šiel do detailov, čo by bolo na pár strán, nauč sa toto naspamäť a nos to v sebe – má to 4 minúty a adresuje to všetko, čo potrebuješ: https://www.facebook.com/share/r/1B7pLTWWJS/ .
@meluzina29 bože, to je problém, fakt...hlupejsiu otázku si sa ho nemohla spytat...
Nebuď naivna, nechci od chlapa, aby si pre neho bola najkrajsia. Iba by ti klamal. Pretoze určite najkrajsia nie si. Ani ja určite nie som pre toho svojho. Ani on pre mna nie je. Objektivně je plno chlapov lepšie vyzerajucich, ako on. No a čo? Vymenila by som ho za "krajsieho"? Ani náhodou.
Partnerstvo predsa nie je len o fyzickej přitažlivosti alebo kráse. Je to omnoho viac.
A co si cakala ze povie 100? No nie si sto. Tak ako on nie je model od calvina. Ste si kvit
Keby som ti napísala co si chalani " od nás z partie" posielali ako 30 rocni tak toto nezvladnes🤣🤣 a 78 bodov je náhodou dost. Vždy bude nejaká krajšia. Môjmu mužovi by som tiez nedala 100ku bodové hodnotenie. A pritom raz sa mi stalo ze sme boli na jednej velkej akcii a prisla za nim nejaka pani a ze,: toto je najkrajsi chlap zo vsetkych co su tu 🤣🤣 jasne, ze nie je a ani nebol. Ale ma charizmu. Ramena. Hrud. 😅 ale zasmiali sme sa na tom a doma by sme sa tiez keby sa mam spýtal na jeho bodové hodnotenie krásy. A dobre by sme sa popodpichovali a nasmiali jak dive svine😀 ja tiez nie som modelka a krásavica. Viem aké sú jeho krásavice a tiez by mi nedal 100 bodov...ale preboha my nie sme mediálne a internetové hviezdy ze sa furt potrebujeme hodnotiť.takto to proste v reálnom živote nefunguje. Troska si to začni upratovat u seba lebo ta to zožerie.
@meluzina29 bože, to je problém, fakt...hlupejsiu otázku si sa ho nemohla spytat...
Nebuď naivna, nechci od chlapa, aby si pre neho bola najkrajsia. Iba by ti klamal. Pretoze určite najkrajsia nie si. Ani ja určite nie som pre toho svojho. Ani on pre mna nie je. Objektivně je plno chlapov lepšie vyzerajucich, ako on. No a čo? Vymenila by som ho za "krajsieho"? Ani náhodou.
Partnerstvo predsa nie je len o fyzickej přitažlivosti alebo kráse. Je to omnoho viac.
@barka1 on keď si vypije, tak sa ma 100 krát počas hodiny pýta, či ho ľúbim. A to je okej podľa Teba?
Ale keď ja sa chcem raz za čas cítiť pekná od môjho chlapa, tak mam hlúpe otázky. Ďakujem za radu.
Súhlasím ako bolo napísané. Nie si 100 zo 100 , a ani on , ako si to napísala. Nie je model. Ľúbi ta ako celok. A ty jeho. Co riešiš? Také hlúpe otázky? Ja tiež niesom anjelik z Viktória seecret. Nemusím byť 100 zo 100 aby som sa cítila atraktívna. Sebavedomie je v hlave .
Áno pre môjho chlapa som ja najkrajšia a aj mi to veľa krát povie
Je ti teraz lepšie,že existuje chlap ktorému sa feeest páči jeho zena?
@barka1 on keď si vypije, tak sa ma 100 krát počas hodiny pýta, či ho ľúbim. A to je okej podľa Teba?
Ale keď ja sa chcem raz za čas cítiť pekná od môjho chlapa, tak mam hlúpe otázky. Ďakujem za radu.
@meluzina29 inak máš uplne zbytocne problemi
Neviem či by som od môjho dostala aspoň 60 bodov 🤣 ale som úplne zmierená s tým že preňho nie som najkrajšia žena na svete. Mam sebareflexiu a zároveň vidím koľko krásnych žien behá po svete a je ich čím ďalej viac. Proste sa o seba baby starajú a vyzerajú dobre 🤌🏼
Áno pre môjho chlapa som ja najkrajšia a aj mi to veľa krát povie
Je ti teraz lepšie,že existuje chlap ktorému sa feeest páči jeho zena?
@minenkaa áno a v dobrom závidím, ze taky chlap existuje a aj to povie svojej žene.
Klobuk dole pred tvojim, ze ti uprimne odpovedal a nerehlil sa na tvojej otazke..., ktovie ako napocital tych 78 🤭
Nikdy sa nepýtaj otázky, na ktoré nechceš poznať odpoveď.
@meluzina29 a co mu na to odpovies?
A rozhodne je to (v pripitom stave!) prijatelnejšie než nechat sa za triezva hodnotit 🤦🏻♀️
A navyse si to ty, ktora má problém, nie tvoj chlap.
@meluzina29 ja ťa chápem. V mojom ponímaní, žena má byť pre svojho chlapa 100 zo 100. Nie objektívna krása, ale jeho subjektívne vnímanie. Vtedy je naozaj zamilovaný.
@meluzina29 a co mu na to odpovies?
A rozhodne je to (v pripitom stave!) prijatelnejšie než nechat sa za triezva hodnotit 🤦🏻♀️
A navyse si to ty, ktora má problém, nie tvoj chlap.
@barka1 stale mu odpovedám rovnako, a to, že ho milujem 😊
Navyše, táto hodnotiaca otázka tiež nebola práve v triezvo stave položená. Za triezva by mi to asi ani nenapadlo.
@meluzina29 ja ťa chápem. V mojom ponímaní, žena má byť pre svojho chlapa 100 zo 100. Nie objektívna krása, ale jeho subjektívne vnímanie. Vtedy je naozaj zamilovaný.
@zmrzlinka8 ďakujem. Ja som to.presne aj tak myslela. Nie objektívne sa porozvanat s nejakými modelkami a podobne. Ale chcela som sa cíti pekná len pre neho.
Joj, naložte jej ešte viac, lebo vy to mate inak a na saláme. Tak baba sa cíti zle, aj celé tie suťaze krásy sú na prd, lebo každý má iný vkus. Ale myslím, že chcieť byť naj pre partnera/partnerku je úplne ok. Ona nechcela počuť, že je najkrajšia z famme fatale modeliek a herečiek. Krása je predsa v očiach toho, kto sa pozerá. A vo vzťahu sa už k tomu nabaľuje predsa len viac, ako len vzhľad.
Ale ved on nepovedal ze nie si pre neho pekná. Keď sa chlapa spýtať koľko bodov zo 100 by dal..tak automaticky jemu ide v hlave nieco iné ako tebe-žene.. chlapi rozmýšľajú inak. On si predstavi všetky prekrasne bábiky a dáva body za krásu všetkým vám. Žena keď hodnotí tak si nepredstavi ďalších 15 chlapov
.ale hodnotí len toho svojho...sprostosti sa navzájom pýtate keď ste ožrati, tak si neste nasledky.
?? .. sa prestaň porovnávať. Si originál. Nik nie je ako ty, nik nežil to, čo ty a nie je tam, kde ty.. nik do vienka nedostal to iste, čo ty… Ako píšu. Hlúposti riešiš. Priority a hodnoty máš zjavne biedne..
ja som zmierená s tým, že nie som úplne že najkrajšia žena, ani sa na to svojho muža nepýtam, lebo nepotrebujem počuť jeho odpoveď, aj tak by som z neho nič prijateľné nevypáčila :D....ale vidím v jeho očiach, že sa mu páčim....mimochodom, ja som so svojim výzorom v pohode...skôr by som rada zlepšila niektoré moje charakterové vlastnosti, ktoré sa mi dlhodobo nedarí zmeniť, ale to je už pesnička o inom
no mne sa 78 nezda zas az tak malo, kazdy mame nejake nedostatky to je normalne..
Pre prípad, že toto náhodou bude čítať tvoj chlap, alebo pre ostatných, ak by náhodou niekedy dostali podobne pripečenú otázku: Chlapi, povedzte 100! Vždy len a len 100! Jediná iná odpoveď, ktorá môže byť, je 101, alebo viac. Ani 99 nestačí! Pre pokoj v dome. 🙏
@meluzina29 nic v zlom, ale hlupa otazka, tak hlupa odpoved. Zacni pracovat na svojom sebavedomi.
V prvom rade buď ty spokojná sama so sebou, nebuď závislá na názore druhých, nech je to partner, kamarát/ka alebo neznámy človek a ani sa neporovnávaj s ostatnými. Porovnávať sa môžeš iba sama so sebou, či užzovňajšok alebo vnútro.
A nedala si mu az priliz vysoky rozsah? od 1 do 100? on ti dal 78. keby to bolo od 1 do 10 tak by ti dal 7-8 bodov a to predsa je uz v pohode, ci? Ber to realne, nie si predpokladam 100 bodova modelka 90-60-90...takze tam sa nejake tie bodiky zrazia, ale si hned pod nou🙂lepsie ako 23 bodov nie? Nemam pocit,ze by sa ti pri tomto druhom sebavedomie nejako zlepsilo ako pises, si bud na tom rovnako alebo este horsie, lebo taketo hluposti by si sa chlapa nepytala. Kedze tym trpis ocividne dlhodobo, tak uz davno si sama pre seba mohla nieco spravit-ist na terapiu a ver,ze by sa ti zmenil pohlad. Tu aj ked napises, tak ti ho nikto nezmeni, lebo mas ozajstny problem sama v sebe. Tu to nevyriesis. Takze co najskor sa objednaj na terapie a zacni to riesit, lebo skor ci neskor pojdes tomuto tvojmu chlapovi tak na nervy,ze to s tebou nevydrzi a rozide sa s tebou skor ako by si chcela.
@meluzina29 ...že 78 😅 by ma zaujimalo ako k tomu cislu dosiel, a kto je u neho napr. 82 alebo 64

prosím ťa koľko máš rokov... 15? 16?
jasné že chlapi idú vždy po mladších. 50tnici tiež sa radi obzrú po pekných 40 tkách popr. 35tkách.
ber to s nadhľadom.