icon

Bozkanie kolegyne

31. okt 2022

Pekný deň. Prosím o názory, ako by ste vy brali takúto situáciu. Po roku vzťahu som.sa dozvedela, že sa priateľ sa pri stretnutí s kolegyňou (nie sú v dennom kontakte), zvyknú pobozkať, na líce. Teraz som bola svedkom toho, že jej poslal akože letmú pusu. Stala som pri ňom. Pre mňa to bola ako facka. Neviem či je to bežné, že sa kolegovci (chlap so ženou) bozkaju. Vraj majú dobrý vzťah, žena je staršia atď. No ja to nedokážem pochopiť, takéto veci sú pre mňa neprípustné, ak je niekto vo vzťahu a má fyzický kontakt s niekým iným. Strašné ma to trápi. Som len hysterka alebo???

mondolina
31. okt 2022

tiež sa s kolegami privítame pusou, a nie nebudem to meniť len preto, že by bola moja polovička psycho.
nabudúce si čo vymyslíš? nech z FB vymaže všetky ženy či čo.

viestta
31. okt 2022

Možno ešte stále pre neho znamenáš veľa, ale takýmito excesmi zo seba vyrobí niečo o co nebude stáť. Ty máš všetko vo svojich rukách. Bud po pracuješ na svojej sebeúcty a sebavedomí, alebo vás vzťah svojou žiarlivosťou dôkladne otráviš.
Nie, ja nie som pusinkovaci typ, my sa vo všeobecne nepusinkujeme, ale beriem to tak, že sú ludia, u ktorých letma pusa na lice, objatie je súcast pozdravu. Keď sa taka pani, slecna, teta vrhnú na toho môjho, neupadam do bezvedomia. Jednoducho preto, že viem co to znamená, nehľadám a nevyrábam problém tam kde nie je.

diewcatqoo
31. okt 2022

Moj sa v praci nebozkava, je typicky IT asocial :D u nas v praci sa bozkava na lice bezne. Vacsinou, ked sa oslavuje nieco alebo je nejaky uspech a tak, pripadne, ked sa s niekym vidime po dlhsej dobe, tak padne nejake objatie a pusa na lice. Ale na dennej baze to nie je a priznam sa, ze mne to nie je prijemne.
Btw, ak poslal pusu kolegyni v tvojej pritomnosti, tak asi to milenka nebude. Keby to spravil moj chlap, tak som s tym uplne v pohode. Popracuj na sebe.

petamich
31. okt 2022

zbytocne ti cokolvek vysvetlovat ty si ides svoje, problem mas ty! a cim skor si to uvedomis, tym lepsie pre teba a obavam sa, ze ak ma niekto takyto problem, tak by si si stale nieco nasla a partner by sa ti prisposoboval, ved ti nechce robit co ti ublizuje a napokon by zostal izolovany alebo sa s tebou aj tak rozide, lebo toto co robis a pozadujes do zdraveho vztahu skratka nepatri 🤷‍♀️

autor
31. okt 2022

@diewcatqoo predo mnou to spravil prvý krát, za vyše roka čo sme spolu. Ale už viem, že oni sa tak vítali aj predtým.

autor
31. okt 2022

@petamich ja nepotrebujem, aby sa mi partner prispôsobovali. Veľa veci sme si dokázali vysvetliť, vydiskutovať. Len toto ja nedokážem akceptovať. Ja som mu verila, ako inému nie. Až do teraz. Vie, aky mam nazor na takéto veci.

viestta
31. okt 2022

Vieš kto ubližuje. Ty vášmu vzťahu. Keď nie si zahojena z predchádzajúceho vzťahu, nemala si si ďalší začínať. Keď už si začala, mala si začať s čistým papierom.

autor
31. okt 2022

@viestta ja som mu verila.

autor
31. okt 2022

@viestta neviem čo presne myslíš tým nezahojena z predošlého vzťahu. Ja som dlho vzťah nemala a ani do tohto sa nehrnula.

mondolina
31. okt 2022

hnusne a zákerne ťa podviedol, rozíď sa s ním okamžite....nech si nájde normálnu.

autor
31. okt 2022

@mondolina nemusíš byť arogantna

viestta
31. okt 2022

Ale žiarlis aj keď nemas na čo. Prečo?

autor
31. okt 2022

@viestta myslím, že veľa za to môže moje nízke alebo žiadne sebavedomie. A neviem, ako to zmeniť. A takéto situácie tomu nepomahaju

althejka
31. okt 2022

Novy vztah musi byt vzdy aj s cistym stitom uzavretou minulostou. Aj ked skareda a zranujuca skusenost nezmizne, nemozeme ju cakat a privolavat . Inak pokazi aj to pekne co by mohlo byt. Pozdravy podla mna treba brat ako pozdravy. Moj sa objima ako plysak so vsetkymi vybozkava a ja sa na nich po jeho boku pekne usmejem. Lebo plysak pojde domov so mnou bodka.

viestta
31. okt 2022

Ak si nevieš sama so sebou rady, tak skus vyhľadať odborníka. Pretože takto znicis každý vzťah a znicis si život.

lucia147852
31. okt 2022

Si hysterka. Pusu na lice? Podľa názvu témy som myslela že jej vrazil jazyk do krku. Uber, toto je chorobná žiarlivosť. Buď partnerovi veríš alebo nie, nemôžeš ho separovať od iných žien. A áno, normálne sa môj muž pobozká s inou ženou pri zvítaní na líce, aj ja s iným mužom a nehadzeme sa pre to o zem

erikamamo
31. okt 2022

tak neviem, co si cakala, ked si pisala sem🙂 nejake mudre rady a tipy? tu zakazdym treba ratat aj s osocovanim a nie prilis milymi komentarmi :D ja ta urazat nejdem, ale myslim si, ze trosicku prehanas. vazne by som to nebrala takto, doteraz si mu doverovala, zatial neurobil nic take, co by znacilo, ze by si mu verit uz nadalej nemala. ak ti to vadi, tak mu to povedz, ale neobvinuj, nepredbiehaj. pusa na lice je bezna a uplne normalna vec.

autor
31. okt 2022

@viestta ok, ďakujem za normálne a neposmesne komenty

simca06022011
31. okt 2022

mna by zaujimalo ci by to ziadna z vas neriesila, keby sa chlap takto zdravil iba s JEDNOU jedinou. To, ze sebavedomie autorky je nizke, a robi z komara somara ok, ale fakt stale je, ze chlap si posiela vzdusne pusy s kolegynou a neodpusti si to ani pred partnerkou :D a zda sa to tu kazdemu ok.... no asi som divna :DDD To ze my sa tak zdravime tiez, tiez sa vycmagame s kamaratmi a tak, je jedna vec, ale keby som as vzdy nacapila len na jedneho "koelgu" asi by to aj moj neziarlivy chlap riesil a je dost mozne ze aj ja naopak, by som sa pozastavila nad tym, co to ma byt... :D

autor
31. okt 2022

@erikamamo ja som mu to povedala. Len to asi nechápe, ako to vnímam. Je možné, že preháňam. Čakala som rôzne komenty veru. A chcela by som sa snažiť to nejak pochopiť. Len sa mi to nedarí. Keďže ja mám na tieto veci svoj názor.

autor
31. okt 2022

@simca06022011 ďakujem že to chapes

jana005
31. okt 2022

Ja by som s tým tiež nebola ok.
Je iné,ak sa tak zdraví so všetkými alebo iba s tou jednou

katkazocele
31. okt 2022

Aj mne by to prišlo divné prečo len s ňou, u nás práci si nepamätám, že pri príchode, že by sa niekto bozkával na líce, možno len pri gratulácií k nejakému sviatku 🙄

loyda
31. okt 2022

Je to normálne. Aj môj priateľ sa takto "pozdraví" s kamoškami, aj ja s kamošmi. Obaja máme dobré vzťahy s našimi expartnermi a keď stretneme tých, ešte sa k tej puse na líce aj obijmeme. Lenže my sme si to vydiskutovali hneď na začiatku vzťahu, no čo je dôležité, je medzi nami dôvera! Navzájom si veríme, čiže nevidím za tými pusami nič zlé. A viem, že keby ma podviedol, prídem na to, lebo by zmenil správanie ;)

luccija
31. okt 2022

Ved to je pokrok.Uz jej poslal len letmu pusu, ked si stala pri nom🙂su tak zvyknuti je to ich zvyk.Za chvilu na nu nebude moct ani pozriet.Problem mas ty neveris si a ziarlis.

oliolijanka
31. okt 2022

No ja si to veru neviem predstavit, aky vztah by som s kolegom musela mat, aby mi posielal pusu, alebo aby ma bozkaval.
Ani si to neviem predstavit, v akej pracovnej komunite sa toto akceptuje.

Ale tu v tomto pripade si myslim, ze nejde o aktualnu neveru, ale ze priatel autorku neinformoval o tom, ze s kolegynou mali blizsi vztah. Nehovorim, ze intimny.
Tiez si myslim, ze normalny, slusny, rodinne zalozeny chlap by si cmukanie na kolegynu mal vediet odpustit.

A ano, mame rodinnych znamych, ktori su zaroven aj kolegovia niekoho z rodiny a bozkavame sa, ked sa po dlhej dobe nevidime. Ale tam je ten vztah uz priatelsky.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
panelacikova
31. okt 2022

roky som robila obchodnú zástupkyňu. vždy, keď sme sa stretli po nejakom čase (väčšinou 1x do mesiaca) v rámci SR porady, tak ženy s mužmi sa takto zvítavali. ženy so ženami tiež. muži si podávali ruky. je to dosť normálne, myslím si. nebolo by to normálne, keby pracovali denne alebo sa videli povedzme polovicu mesiaca v práci. pokiaľ je to ojedinelé pracovné stretnutie, áno, je to OK. tá letmá pusa, netuším, ako si to myslela? že namiesto pobozkania na líce poslal len "letmú pusu" či ako?

panelacikova
31. okt 2022

autorka - v rámci môjho predchádzajúceho príspevku to pokladám akože za celkom normálne a to ver tomu, že som dosť striktná a mám naozaj dosť tvrdé zásady 🙂 tvoj problém bude asi v tom, že si utiahnutá sivá myška, ktorá "nezažila" nielen svet (to ani ja), ale ani len život na Slovensku. zrejme žiješ niekde zastrčená v ulite, lebo ako píšem vyššie, v istých pracovných oblastiach je to naozaj bežná normálna záležitosť.

petamich
31. okt 2022

@oliolijanka v kazdej jednej praci, v ktorej som bola to bolo uplne normalne, ked sme sa stretli s kolegami, s ktorymi sme denno-denne spolupracovali ale stretli sme sa raz za kvartal a to som robila v bankach a teraz v IT 🤷‍♀️ a tiez mi obcas zakyvali alebo poslali bozk, ak som napr. ja sla presklenenym vytahom a oni uz odchadzali a nestihli sme sa stretnut a nie nebol tam absolutne ziadny sexualny alebo neadekvatny podton a bez ohladu na pohlavie a vek (napr. s obchodakmi ako pise @panelacikova alebo s regionalnymi riaditelmi/kami...)