Bozkanie kolegyne
Pekný deň. Prosím o názory, ako by ste vy brali takúto situáciu. Po roku vzťahu som.sa dozvedela, že sa priateľ sa pri stretnutí s kolegyňou (nie sú v dennom kontakte), zvyknú pobozkať, na líce. Teraz som bola svedkom toho, že jej poslal akože letmú pusu. Stala som pri ňom. Pre mňa to bola ako facka. Neviem či je to bežné, že sa kolegovci (chlap so ženou) bozkaju. Vraj majú dobrý vzťah, žena je staršia atď. No ja to nedokážem pochopiť, takéto veci sú pre mňa neprípustné, ak je niekto vo vzťahu a má fyzický kontakt s niekým iným. Strašné ma to trápi. Som len hysterka alebo???
@hipuska stretávaš sa s nimi denne? lebo je tam jasný rozdiel, bozkávať sa s niekým denne na zvítanie a s niekým len 1x za mesiac alebo kvartál.... ja teraz pracujem v oblasti, kde sa vídavame denne s kolektívom, tak jasnačka, že takéto veci nerobíme, iba v prípade narodenín, že sa blahoželá, tak idú pusy na líce... aj to len také letmé. ale v istých pracovných oblastiach je to fakt štandard.
Keď sa tak všeobecne vítajú všetci, tak je to celkom v poriadku. Keď sa tak víta a lúči len s tou jednou, mne by to bolo skôr smiešne.
Ale ja som typ, ktory sa nikdy nebozkava ani neobjíma s kamoškami, vlastne ani s rodinou, okrem gratulácie k narodeninám. proste mi je to nepríjemné, nie som zvyknutá, keď som bola mladšia, doslova sa mi protivilo, keď som videla, ako sa dievčatá po sebe vrhajú a objimaju, bozkávaju. (styl Cuky a Luky). Jediný, koho pobozkam, je manžel a deti.
Nehovoriac o vzdušnej pusinke, to mi fakt príde uletené, ešte tak od dieťaťa maximálne, ale dospelý chlap dospelej cudzej žene, kolegyni? No ja by som sa rehotala na tom, veď to je skôr trápne a nie na žiarlenie
Kvôli ženským ako ty som rada že nie som chlap fakt.
A este si myslim, ze rozne vekove kategorie maju rozne zvyky. My sme sa na strednej ani na vyske nebozkavali vobec. Teraz, ked chcem vyzdvihnut neter zo skoly, musim cakat, kym sa vsetci dvadsiati navzajom vybozkavaju. Vsetci. Dievcata aj chlapci aj aj neidetifikovatelni, kazdy kazdeho.
Tak zrejme ti mladsi callagenti, testeri, "accenturisti" si to priniesli zo skoly.
Aj môj manžel sa na zvitanie a rozlucenie cmuka na líce s kolegyňami, ktoré nevidí každý deň, aj s manželkami jeho kamarátov. Mňa tak zas vybozkavaju jeho kamaráti. Ja osobne to nemám rada, ale manžel nech sa cmuka, koľko mu hrdlo ráči, nevidím v tom žiaden problém 😀 pre teba je to cudne, chápem, trochu ale nerozumiem, prečo ti to vadi? Myslíš, že ťa s ňou podvádza? Hádam nie je tak hlúpy, že by cmukal na líce zrovna jeho milenku 😅 či je to znamenie, že ťa s ňou plánuje podvádzať? Opäť platí predchádzajúci bod. Ak by s ňou niečo riešil, alebo chcel riešiť, tak by si dal naopak veľmi dobrý pozor, aby ich verejný kontakt vyzeral totálne formálne a nevinne.
@oliolijanka spolu s herpesmi :DDDD
Reagujes prehnane. Aj ked na zaklade predchadzajucej skusenosti, ale aj tak.
Vlastne trestas terajsieho priatela za chyby co robil ex, a to si tvoj priatel nezasluzi.
Zapracuj na sebe, tvoj priatel nic zle nerobi.
Ale to je vina na tvojej strane. Nevieš ako to zmeniť, tak vyskúšaj nejakého psychológa. Však naozaj takýmto chovaním len zničíš vzťah. Robíš zo seba obeť pri situácii, ktorá si to absolútne nežiada.. Popracuj najskôr na sebe
Tiež som mala super kolegu, chodili sme spolu aj do fitka, ale nikdy sme nemali si potrebu dávať pusu na líce.
Ja takúto kultúru bozkávania sa s kolegami nepoznám, s rodinou áno. Ale nie s kamarátmi a už tobôž nie s kolegami.
Takže mne by sa asi tiež nepáčilo, keby môj muž cmanga kolegyne a to nie som ani žiarivá. Len by mi to prišlo divné a neprirodzené.
@simca06022011 vdaka za koment,doteraz som sa citila v diskusii ako jedina jebnuta😂 je mi tiez cudne ze iba s jednou si dava pusinky.okrem toho ak vadi tak vadi,co sa da robit.bud sa dohodnut,alebo bohuzial...
@panelacikova jasne pri gratulaciach je to normalka
Zijem vo svajci. Ti by si asi od ziatlivosti pukla. My sa tu bezme bozkavame na lice a dokonca az 3x cize 3 pusy😊
@jania023 nestíham na všetko odpovedať. Asi by som to vnímala inak, keby sme sa všetci medzi všetkými bozkali. Ale tu ide o jednu konkrétnu kolegyňu.
Ja sa tiež pracovne stretávam s jednou skupinou, kde je jedna žena a 10 mužov a so všetkými 11timi si podávam ruku a dávam pusu na líce. Mne to nie je prijemne, ale je to pracovná kultura danej skupiny, takze som sa tomu prisposobila.
@bilberryday odkedy?
nie nie je to normálne bozkávanie sa s kolegami ani len na líce, / a v dnešnej dobe už vôbec covid /
Proste mu iba povedz že sa ti to nepáči, vyzerá to akokeby sa jej vtieral do zadku
/ no ovšem ak nie je v tom niečo iné ... /
Jooj u nás v práci je to tiež bežné.. Ked pridem na ine oddelenie, pusinky na lice su normálne aj u mňa aj u mojho muža.. Vôbec na tom nic zle nevidim..Nikdy som sa nad tym ani v myslienkach nepozastavovala.. Takze kludne psychologa navštív.. Teraz Ti vadi toto, po čase Ti bude vadiť aj to, ze vyjde na ulicu. Ries to cim skorej
@petris369 jednak sa stretávajú každý deň , to sa akože aj pri odchode majú pohľadať a pobozkať?? na rozlúčku ako ráno na privítanie?
Ja mám starších kolegov - a veru si neviem predstaviť, žeby sme sa mali furt bozkávať ....
a nepíš prosím ťa preboha, napísala som iba svoj názor, tebe je do toho také prd.
autorka a ako vieš, že iba s tou jednou? nebude to tým, že iba s tou jednou sa vidí tak 1x do mesiaca? či? pýtam sa preto, lebo ak nie sú všetky informácie, ťažko tu nájdeš svorné názory. ak on je jediný a ona jediná, ktorí toto robia, pričom sa občas stretnú viacerí spolu, no len oni dvaja sa takto zvítajú, tak áno, je to čudné. ak sú však len oni dvaja (že nie väčšia skupina pracujúcich), ktorí sa stretnú, tak je to OK. neudávaš tu kompletné informácia, kúskuješ to tu, potom nečudo, že je kopec protichodných názorov, ako aj v každej inej diskusii....
@elenka.k autorka uvádza, že sa nevidia každý deň, stretnú sa občas, zrejme pracuje niekde inde alebo v inom regióne... toto milujem, keď tu niekto spletie piate cez deviate, potom aj tie diskusie takto vyzerajú.
@nina2310 nehrot to. Prečo by mi malo vadiť že vyjde von?.viem, že ma medzi kamarátmi aj ženy. Ok, nie je na Tom nič divné. Ale toto mi príde divné. A je to len jedna táto kolegyňa. Ja som sa vtedy tam cítila ako piate koleso u voza.
Vidíš, ty sa cítiš ako piate keso u voza. Niektorá by to brala tak, že v tej robote majú fajn vzťahy, aj staršia kolegyňa ho berie ako v pohode kolegu a dobre spolu vychádzajú.
Ešte by ma celkom zaujímalo o koľko staršia je ta kolegyňa a koľko ma ten tvoj rokov.
@panelacikova mne by sa nepáčilo ani občasný kontakt a pusinkovanie ... a čítala som dobre, nič som si nesplietla, len som napísala, aké by to bolo každodenné - to petrise. Bozkom sa privítam so starou známou priateľkou, poprípade s rodinou. Nie s kolegami.
Nie osm hysterka ani stíhačka, áno u nás je bez en 3 bozky na líce medzi bližší i kolegami, známim atď.
Ale teda posielanie vzdušnej pusy predo mnou by mi už divne prišlo
@petris369 mozem sa opýtat? Mas chlapa?
Aby si nemala dalsoehi ex na zozname, keď sa takto správas.

No, ja s kolegami vychádzam veľmi dobre ale držím si odstup. Nakolko pracujem v mužskom kolektíve a ako žene mi bolo ťažšie sa presadiť. Takže v rámci budovania rešpektu, žiadne take. Takže za mňa pusa nie, podanie ruky áno. S rodinnými príslušníkmi je to iné, tam v tom nevidím problém.