Brat je ovplyvnený švagrinou

6. júl 2023

Ahojte, už si neviem rady, môj brat je uplne ovplyvnený švagrinou . Tá ho hucká proti nám nemôže nám ani zdvihnúť telefón keď je pri nej. Som z toho zúfalá ja aj rodičia. Chcem mu trochu dohovoriť ale je úplne zaslepený, bojím sa že z toho vyjdem ja tá zlá. Poraďte prosím.

terry658
6. júl 2023

Nikdy sa nemontuj medzi manželov! Oni sú už samostatná jednotka.

pralinka25
6. júl 2023

samozrejme ze z toho vyjdes zla. brat je dospely navyse chlap. ak by chcel celkom isto mu svagrina v nicom nezabrani. co na neho mieri zbranou? je dospely, svojpravny nechajte to na nom. chapem ze ta to mrzi ale iniciativu musi vyvinut on.

rebrambora
6. júl 2023

Skus konkretny priklad dat.
Ako hucka proti vam?

vamajka
6. júl 2023

Preco sa chces montovat medzi brata a jeho manzelku? Je to jeho vec komu zdvihne a nezdvihne telefon. Je dospely ma svoj rozum

katarinka89
6. júl 2023

Pane bože, ďalšia najlepšia sestra a švagriná v 1nej osobe a najhoršia žena tvojho brata

prasiatko30
6. júl 2023

to nevies, ze ziskanim manzelky muzova rodina moze odist do horehaja. nedajboh aby sa s vami este kontaktoval a bez svagriny v blizkosti - ste strasne manipulativni -chciet sa rozpravat s vlastnym bratom a synom osamote, bez cenzury, co si myslis, ze zijes v demokracii. brat sa ozenil, vy ste out a treba sa s tym zmierit - ako vidis drviva vacsina zien je s tym uplne ok

roja01
6. júl 2023

@prasiatko30 suhlasim, dost casto sa to stava. A vzdy ma v takychto pripadoch napadne, ze ak sa mladej rodine narodi syn, aj mamicka sa stane mozno len tolerovanou, ale mozno aj nezelanou svokrou.

prasiatko30
6. júl 2023

@roja01 ja to nechapem, vsetko co povie muzova rodina je to najhorsie, brat sa nemoze stretavat so sestrou lebo tento sa uz ozenil a ma uz svoju rodinu - proste sa reformatuje zivot jedneho cloveka a co bolo pred svadbou neexistuje. 🙈

pralinka25
6. júl 2023

@prasiatko30 ale ako zabranis dospelemu cloveku sa stretnut. asi sam nechce. ja neverim ze je uplne vymeteny, nesvojpravny a drzi ho pod sedativami a nemoze sa branit.

zalka
6. júl 2023

@pralinka25 vieš čo.. zabrániš... stačí malinké vydieranie .. a dominantná žena, a chlap ani sa nenazdá a je podpapučník obecný ... kt. sa bojí svojím ozvať ..
lebo ak by sa ozval, tak žena spustí krik a chlap pre pokoj v rodine svojej rodine aby nevytáčal svoju ženu tak zanevrie na svojich rodičov súrodencov ...

pralinka25
6. júl 2023

@zalka chapem ale aj tak ked sa oni do toho budu montovat nepomozu mu. a sebe tiez nie.

prasiatko30
6. júl 2023

@pralinka25 vacsina chlapov na slovensku su velmi pohodlni -oni pracuju a donasaju peniaze, a doma chcu mat pokoj, sex a happiness - a vela sk zien si zase mysli, ze muzova rodina je nepriatel a tak bude robit vsetko mozne len aby sa nedostali do styku a pomaly ho manipuluje tak, ze sa rodine ozyvat nebude - pohodlnost, lahostajnost,

zuzana76
6. júl 2023

@prasiatko30 alebo chlap, ktorý je dobry clovek, ale ma harpiu, chodi potajomky za rodicmi, aby bolo doma vsetko ok.

maryetta
6. júl 2023

Hadam ma aj tvoj brat rozum?
Azda uzna co je ok a co nie? A ked sa aj dostal pod vplyv svagrinej a manipuluje nim-jeho resp ich vec. Zial.

pralinka25
6. júl 2023

@prasiatko30 sak akoze ano vidim to aj tu na koni ale tak ci tak ako si ako sestra pomozes? ako to ovplyvnis? ak mu rozbiju vztah on ich znenavidi pretoze nebude chciet vidiet realitu to je totiz casto toho sucastou. je to zlozite. cele. vela chyb na vsetkych stranach.
ako sa hovori priatela si drz blizko nepriatela este blizsie. tu by som skor odporucala snazit sa o co najlepsi vztah so svagrinou a tym sposobom mat kontakt s bratom.

prasiatko30
6. júl 2023

@pralinka25 tak hej ale podla toho co tu vidimsvokra a svagrina by nemaliani dychat v blizkosti svatej svagrinej, vadi ked sa zaujimaju, vadi ked sa nezaujimaju, vadi ked pomahaju vadi ked nepomahaju, vadi kes sa opytaju, vadi ked sa neopytaju, vadi ked daju, vadi ked nedaju 😂😂😂😂chyba trochu empatie a snahy porozumiet sa na obidvoch stranach

milanemila
6. júl 2023

A co sa medzi vami a nou stalo, ze sa tak sprava? Ci to bolo z nicoho nic? Vztahy super a zrazu vam tvoj brat ani telefon nedvihne a za vsetko moze svagrina? 🤷🏼‍♀️

luczach
6. júl 2023

Ze nemoze zdvihnut telefon. Urcite moze Tvoj brat zdvihnut telefon, ale NECHCE (nema momentalne cas). Ani si nenapisala, ze ci maju male dieta, ci nahodou nepomaha svojej manzelke s dietatom alebo nebodaj s detmi. Ba naopak, Tvoja verzia je velmi manipulativna. Idealne sa nemontovat do bratovho manzelstva. Respekt a ucta Ti nieco hovori? Brat ked bude chcet, Vam zavola naspat, ked si najde zmeskany hovor alebo napise SMS.

roja01
6. júl 2023

@pralinka25 nedrzi mu pri hlave zbran, ale vacsina muzov neznasa neustale vycitky a hucanie, najma ked je slusny, radsej sa prisposobi zene, ktora rozhoduje o vsetom. A najma ked uz su deti. Zaujimave je, ze mierne, tiche zeny si najdu napr. manipulatorov a hulvatov a slusni a mierni chlapi si najdu napr. hadave, sebecke a netolerantne zeny.

nikpa
6. júl 2023

Je to dospelý svojprávny človek takze nezmozete nič, naozaj maximálne dohovorit. Ale keďže je taký hlúpy, že sestre ani rodičom nezdvihne telefón, asi ťažko si dá dohovorit. Tak už len dúfat, že keď sa popáli a zistí čo má pri sebe, príde k rozumu.

gaborka28
6. júl 2023

možno by bolo fajn čítať aj pohľad druhej strany 😀 lebo ak mu vo všetkom dohovárate až príliš a viete, ako by mali žiť, fungovať, správať sa a riešiť veci, tak sa tak trochu tomu ani nečudujem 😀 ak to robí švagriná len tak, lebo je "blbá", tak zrejme sa to nestalo zo dňa na deň. ale tvoj brat má občiansky preukaz a schopnosť rozhodovať sa sám. či dobre alebo zle, posúdi on, netreba mu dohovárať.

3vita
6. júl 2023

A ako to vieš že mu zakázala vám dvíhať telefón?

podmostom
7. júl 2023

Ťažko radiť, nepoznáme celú situáciu. Tiež si neviem predstaviť, že by sa môj brat odstrihol od rodiny, ale poznám také prípady. Napríklad mužov ujo. Ku koncu manželstva sa niekoľko rokov už vôbec nebavil so svojou sestrou, mojou svokrou. Pritom teraz sú skvelí kamaráti, veľa sa navštevujú, chodia spolu na dovolenky.. Tá jeho bývalá žena má psychické problémy. On jej chcel celý život pomôcť, staral sa o ňu, počúval ju, odstrihol sa od rodiny.. Je silno veriaci, chcel pri nej stať za každú cenu. Až mu raz došlo, že už ďalej nevládze. Odišiel od nej, znova sa stretáva s rodinou, má priateľku, je konečne šťastný. Ale teda nevieme či je aj toto podobný prípad, veľa si toho nenapísala.

cookie29
7. júl 2023

Bohuzial stava sa. Kto nezazil :(
mame podobne v rodine. Samozrejme brat ma vlastny rozum, ale vela veci robi pre "pokoj v rodine". Tej svojej, s manzelkou a detmi. Pretoze ked sa svagrinej nieco nepaci, urobi mu zo zivota peklo a deti su svedkami. Aku si vybral, taku ma :( Mozeme len respektovat, je svojpravny a sam najlepsie vie, preco to robi.
Nastastie uplne nas neodstrihol, obcas sa zastavi, pride pozriet a aj telefon zdvihne. Nie je to jednoduche, ale nenapadlo by ma do toho sa montovat. Osobne si myslim, ze e inteligentny a ze vie a ze robi co moze. A dohovaranie ci natlak by este zhorsilo situaciu a to urcite nepotrebuje.

roja01
7. júl 2023

@cookie29 plny suhlas.

katkati
7. júl 2023

Presne tak, stáva sa to. Žiaľ, niekto sa zaľúbi a ak jeho rodina nezdieľa eufóriu z partnera ako on, správa sa ako by predchádzajúce roky neexistovali a zabúda, že sa nevyskytol, ale niekomu narodil, mal rodičov a pravdepodobne aj súrodencov. Niekto sa po čase spamätá, niekto nikdy.