icon

Bude priateľov byt po svadbe spoločný alebo nie?

Včera o 09:12

Ahojte. Chcem sa opytat len preto ze nemam skusenost. Mam sa nastahovat k priartelovi a vlastne do buducna kebyze mame svadbu a deti tak po tej svadbe bude ten byt aj moj alebo len jeho ? Ako to ma byt po spravnosti ? Dakujem.

Strana
z3
anonym_29e37a
Včera o 17:02
@anonym_5457af

Ja sa už nečudujem, že Slovensko je v takej riti ako je… Však tu je polovica ľudí analfabetov🙈🙈Napíš nám prosím ťa jeden rozumný dôvod prečo by jeho byt zrazu mal byt aj tvoj.

@anonym_5457af Vsak svadba😃🤣

anonym_af18b6
Včera o 17:08
@anonym_a28c30

@anonym_af18b6 nie ale ked je chlap OK tak si kupia spolocnu nehnutelnost a tu jeho bude napriklad prenajimat. Tak to robia spravni chlapi. A preco by mala zena dat chlapovi deti zadarmo haaa? pride o prijem na niekolko rokov a chlap ju bude vydelovat? Alebo uz rovno nech slovensko vykape ked tu mame takych chamtivych chlapov

@anonym_a28c30 "Alebo uz rovno nech slovensko vykape ked tu mame takych chamtivych chlapov"
Svet nevykapal ani vtedy, ked neboli lenive bambulky, ked neboli dve dovolenky rocne na Maledivach a jedna lyzovacka v alpach. Rodilo sa 10 deti, ked neboli pracky, chladnicky, roboticke vysavace, donasky, ked nebol Lidl za rohom a obaja rodicia dreli od rana do vecera. Obstarat statok, dojit, varit, kopat, ... A nie dnes s 1 dietatom do detskeho kutika, pol dna presedim v Poluse pri kavickach a aka som udreta mama. Az raz som rodila, do prace nechodim, zasluzim si polku bytu/domu zdarma za tu drinu ...

anonym_0c61d1
Včera o 17:38
@anonym_af18b6

@anonym_a28c30 "Alebo uz rovno nech slovensko vykape ked tu mame takych chamtivych chlapov"
Svet nevykapal ani vtedy, ked neboli lenive bambulky, ked neboli dve dovolenky rocne na Maledivach a jedna lyzovacka v alpach. Rodilo sa 10 deti, ked neboli pracky, chladnicky, roboticke vysavace, donasky, ked nebol Lidl za rohom a obaja rodicia dreli od rana do vecera. Obstarat statok, dojit, varit, kopat, ... A nie dnes s 1 dietatom do detskeho kutika, pol dna presedim v Poluse pri kavickach a aka som udreta mama. Az raz som rodila, do prace nechodim, zasluzim si polku bytu/domu zdarma za tu drinu ...

@anonym_af18b6 Absolutne nemas predstavu, ako ziju zeny/matky. Bezne zeny a nie tebou vyfabulovane predstavy.

anonym_c75c7b
Včera o 17:54

@anonym_autor TO JE LASKA AKO BYC, ESTE NIE STE ANI ZOBRANI A NEMATE DETI A UZ ZISTUJES, CI S TVOJIM LENIVYM ZADKOM NEOSTANES S TVOJOU PRAZDNOU PENAZENKOU NA ULICI - POBAVILO

sticker
anonym_8a8319
Včera o 18:00

@anonym_autor tvoje bude len to co si sama kúpiš, takže nebude a nebuď vychcana, kúp si sama byt. Prizivnicka poj.bana

anonym_8a8319
Včera o 18:01
@anonym_autor

@sissy27 napadlo ma to kvoli tomu ze keby sme mali deti a jemu sa nieco stalo zeby nedajboze zomrel tak aby sme mali kde s detmi byvat.

@anonym_autor kúp si sama, čo si neschopna? Takú zenu ako ty normálny chlap ani nepretiahnr

anonym_7c86b9
Včera o 18:13

Sa tu do teba pustili 🤦‍♀️ práveže dobre, že nad tým uvažuješ včas. Byt bude jeho aj po svadbe, v prípade rozvodu dostaneš len polovicu splátok (ak ešte budete aj v manželstve platiť hypo). Ak by zomrel, dedíš ty a deti. Popracuj na tom, aby si si kúpila aspoň garsónku pred manželstvom a tú daj do prenájmu. Alebo kúpte potom v manželstve niečo spolu. Ja som spravila takú chybu, že som šla bývať do manželovho a vadí mi, že nemám svoju poistku keby niečo. Chcela som už dávno kúpiť niečo, čo by bolo pre mňa, ale nesúhlasil. Tak len čakám a verím, že sa čoskoro dopracujeme k spoločnej nehnuteľnosti. Inak máme vzťah ok, ale keby mu preplo, tak som bezdomovec (resp len polku tých splátok dostanem). Keby som mohla vrátiť čas, vydám sa až po tom, ako by som si vzala vlastnú hypo alebo by som tlačila, nech svoj byt prenajme a spolu si vezmeme iný byt.

autor
Včera o 18:38
@anonym_7c86b9

Sa tu do teba pustili 🤦‍♀️ práveže dobre, že nad tým uvažuješ včas. Byt bude jeho aj po svadbe, v prípade rozvodu dostaneš len polovicu splátok (ak ešte budete aj v manželstve platiť hypo). Ak by zomrel, dedíš ty a deti. Popracuj na tom, aby si si kúpila aspoň garsónku pred manželstvom a tú daj do prenájmu. Alebo kúpte potom v manželstve niečo spolu. Ja som spravila takú chybu, že som šla bývať do manželovho a vadí mi, že nemám svoju poistku keby niečo. Chcela som už dávno kúpiť niečo, čo by bolo pre mňa, ale nesúhlasil. Tak len čakám a verím, že sa čoskoro dopracujeme k spoločnej nehnuteľnosti. Inak máme vzťah ok, ale keby mu preplo, tak som bezdomovec (resp len polku tých splátok dostanem). Keby som mohla vrátiť čas, vydám sa až po tom, ako by som si vzala vlastnú hypo alebo by som tlačila, nech svoj byt prenajme a spolu si vezmeme iný byt.

@anonym_7c86b9 no zazila som jedneho co som chcela urobit to iste ze kupit nehnutelnost a urazil sa ze sa chcem takto poistovat ze preco vobec myslim na rozchod

anonym_7c86b9
Včera o 19:01
@anonym_autor

@anonym_7c86b9 no zazila som jedneho co som chcela urobit to iste ze kupit nehnutelnost a urazil sa ze sa chcem takto poistovat ze preco vobec myslim na rozchod

@anonym_autor áno, aj môj manžel sa na to urazil. Ale ja už nemám ako inak, len čakať na to nové bývanie. Alebo sa rozviesť (teraz by mi to aj celkom bolo výhodné, máme úspory, z toho by som mala na základ hypo). Inak je náš vzťah v pohode, nič mi nechýba, normálne fungujeme, momentálne ani nemám o ňom pochybnosti. Ale tak teraz je teraz a o rok môže byť situácia iná, všakže. Čiže preto ti radím, poisti sa alebo sa dohodnite na kúpe spoločnej nehnuteľnosti. Mňa trápi tá neistota, že som akoby odkázaná jemu na milosť, či aj o 5-10-15 rokov budem preňho naj partnerka do života.

mk1111111111
Včera o 19:12

Dobre, ze sa pytas, radsej sa 2x pytaj, nech vies na com si. Ak mozes, kup si aj svoje pred svadbou, ak nie, musis ratat len s tym, co nadobudnete spolocne, samozrejme pocas manzelstva, nie ako priatelia.

parvinka0001
Včera o 19:13
@anonym_autor

@anonym_autor jasne aj ti to veríme.
A preto sa radšej chces poistiť cudzim bytom 😁🤦lebo aby sa chudák neurazil že si si niečo kúpila ,ešte dobre že ty si sa neurazila že on už byt má.

anonym_c75c7b
Včera o 19:29
@anonym_7c86b9

@anonym_7c86b9 dobre, ze sa na to pyta? Aspon svedci o jej neschopnosti byt samostatna ...smutne...

anonym_7c86b9
Včera o 22:26
@anonym_c75c7b

@anonym_7c86b9 dobre, ze sa na to pyta? Aspon svedci o jej neschopnosti byt samostatna ...smutne...

@anonym_c75c7b nikto učený z neba nespadol. Iba ty si sa narodila a hneď si vedela, že si musíš byt kúpiť pred svadbou.

1sally12
Dnes o 03:44
@anonym_autor

@anonym_autor to ti máme akože uveriť, že keď si bola s iným chcela si si kúpit nehnuteľnosť😄 tak prečo si ju nekúpiš aj teraz? Či aj terajší je urazený tak hľadáš iné možnosti ako prísť k bytu?

sticker
sense
Dnes o 03:47
@anonym_autor

@sissy27 napadlo ma to kvoli tomu ze keby sme mali deti a jemu sa nieco stalo zeby nedajboze zomrel tak aby sme mali kde s detmi byvat.

@anonym_autor keď budete manželia a jemu sa niečo stane tak budeš dediť ty ako manželka plus deti.

Strana
z3