icon

Bude priateľov byt po svadbe spoločný alebo nie?

Včera o 09:12

Ahojte. Chcem sa opytat len preto ze nemam skusenost. Mam sa nastahovat k priartelovi a vlastne do buducna kebyze mame svadbu a deti tak po tej svadbe bude ten byt aj moj alebo len jeho ? Ako to ma byt po spravnosti ? Dakujem.

anonym_6be0e0
Včera o 10:08
@sisska96

@parvinka0001 len myslí na budúcnosť aby neostala na ulici s holým zadkom

@sisska96 tak nech si kúpi nehnuteľnosť aj ona.

anonym_6be0e0
Včera o 10:10
@sisska96

@parvinka0001 ja ju pochopím . Aj moja švagriná takto padla na hubu bez bývania

@sisska96 ale tvoja švagriná zjavne nemala nikdy vlastné bývanie a bývala len u manžela. A keďže bola blbá a neriešila si vlastné bývanie, tak tak aj dopadla.

crazy_cat_lady
Včera o 10:15
@anonym_6be0e0

@crazy_cat_lady netrep. Deti sú dedičmi

@anonym_6be0e0 pisala snad nieco o umrti v nadpise/texte? To pisala az neskor

anonym_91ead1
Včera o 10:17

zas a znova dalsi mozgovy atlet 🙂

anonym_6be0e0
Včera o 10:22
@crazy_cat_lady

@anonym_6be0e0 pisala snad nieco o umrti v nadpise/texte? To pisala az neskor

@crazy_cat_lady áno písala to v komentári, na ktorý si jej reagovala s touto odpoveďou, kde si toto trepla

sisska96
Včera o 10:39
@anonym_6be0e0

@sisska96 tak nech si kúpi nehnuteľnosť aj ona.

@anonym_6be0e0 odkial vieš že on kúpil a nedostal od rodiny ?

sissy27
Včera o 10:39
@anonym_autor

@sissy27 napadlo ma to kvoli tomu ze keby sme mali deti a jemu sa nieco stalo zeby nedajboze zomrel tak aby sme mali kde s detmi byvat.

@anonym_autor ak budete manželia, tak v prípade jeho úmrtia budeš dediť. Ale tam je zase otázka, či nemá aj nejaké dlžoby, ktoré bude treba vyplatiť, prípadne ďalšie deti, ktoré sa budú dožadovať svojho podielu. A rátaj s tým, že dedičské konanie nejaký čas trvá, nebude to zo dňa na deň.
V prípade rozvodu ale nebudeš mať nárok na časť bytu.
A ešte teda je otázne, či je byt naozaj jeho a len jeho, alebo je to napríklad rodičovský byt, ktorý mu len nechali k užívaniu.
Najlepšie by bolo, keby si sa zabezpečila sama a nespoliehala sa na to čo ti kto dá alebo čo zdedíš.

anonym_af18b6
Včera o 10:42
@sisska96

@parvinka0001 len myslí na budúcnosť aby neostala na ulici s holým zadkom

@sisska96 ako mysli na buducnost? Ze roztiahne nohy a za to ma pravo na odmenu polovicu bytu za 300k? To by bral asi kazdy ... lahko prist ku peniazom.

sisska96
Včera o 10:43
@anonym_6be0e0

@crazy_cat_lady netrep. Deti sú dedičmi

@anonym_c8b1bf
@anonym_6be0e0 Prvá dedičská skupinaManžel/ka a deti dedia v prvej skupine zo zákona.Každý z nich dedí rovnakým dielom (napr. pri manželovi a dvoch deťoch dostane každý 1/3).

sisska96
Včera o 10:44
@anonym_af18b6

@sisska96 ako mysli na buducnost? Ze roztiahne nohy a za to ma pravo na odmenu polovicu bytu za 300k? To by bral asi kazdy ... lahko prist ku peniazom.

@anonym_af18b6 Čo si taká frustrovaná. Nezáviď 😀😀

anonym_af18b6
Včera o 10:46
@sisska96

@anonym_af18b6 Čo si taká frustrovaná. Nezáviď 😀😀

@sisska96 Keby ta partner obral o polovicu bytu, na ktory neprispel, alebo o polovicu zivotnych uspor, tiez by si bola takto vysmiata? 🙂 Ono je to velka sranda, ... kym sa to nestane nam samym.

sisska96
Včera o 11:10
@anonym_af18b6

@sisska96 Keby ta partner obral o polovicu bytu, na ktory neprispel, alebo o polovicu zivotnych uspor, tiez by si bola takto vysmiata? 🙂 Ono je to velka sranda, ... kym sa to nestane nam samym.

@anonym_af18b6 kto rozmýšla normálne tak v manželstve je všetko spoločné a nie je tvoje moje

anonym_af18b6
Autor odpoveď zmazal
anonym_c99bad
Včera o 11:25
@anonym_bb2e61

@anonym_c99bad pise, ze by bol aj sobas, ak by bol sobas, tak je tiez dedicka, bez sobasa dedia len deti

@anonym_bb2e61 deti su neopomenutelni dedici... manzelka nie... moze byt vydedena... preto pisem, ze za normalnych okolnosti ano...

parvinka0001
Včera o 11:31
@sisska96

@anonym_af18b6 kto rozmýšla normálne tak v manželstve je všetko spoločné a nie je tvoje moje

@sisska96 ty by si len tak prepisala na muža byt ktorý by si si kúpila či na úver ,prípadne si ho dostala ? Len preto aby to bolo spoločne ?. Asi nie . Fajn keby išli do spolu niečo kúpiť a nie že on už svoj má a len tak pre nič za nič nanu napísať .

anonym_6be0e0
Včera o 11:39
@sisska96

@sisska96 v manželstve je všetko spoločné. Tu je byt nadobudnutý pred manželstvom. To je podstatný rozdiel

anonym_ca7641
Včera o 11:52
@parvinka0001

Ešte tam nebyvas a ty už riešiš ,jeho byt,deti a už aj smrť 🤦chudák chlap

@parvinka0001
Asi mu chce klepnut po hlave

doux
Včera o 12:22

@anonym_autor ako dlho má byt kúpený? je na byte hypotéka? kedy sa idete brať?

anonym_3cace1
Včera o 12:33

Však si kup aj ty, ci len sa nalepiť na nejakeho muza a natrcat prsty?Už vidím ako by si ty prepísala tvoj byt, ci už kúpený alebo darovaný😁Že ti neni hanba.

anonym_a28c30
Včera o 13:24
@parvinka0001

Ešte tam nebyvas a ty už riešiš ,jeho byt,deti a už aj smrť 🤦chudák chlap

@parvinka0001 a preco by neriesila, praveze v dnesnej dobe je treba mysliet na vsetko nie ako tuna zeny si narobia 5 deti a dom je frajerov a potom ich vykopne s deckami na ulicu. Dobre robi ze to riesi uz teraz

anonym_a28c30
Včera o 13:25
@anonym_af18b6

@anonym_af18b6 nie ale ked je chlap OK tak si kupia spolocnu nehnutelnost a tu jeho bude napriklad prenajimat. Tak to robia spravni chlapi. A preco by mala zena dat chlapovi deti zadarmo haaa? pride o prijem na niekolko rokov a chlap ju bude vydelovat? Alebo uz rovno nech slovensko vykape ked tu mame takych chamtivych chlapov

anonym_af18b6
Včera o 13:27
@anonym_a28c30

@anonym_af18b6 nie ale ked je chlap OK tak si kupia spolocnu nehnutelnost a tu jeho bude napriklad prenajimat. Tak to robia spravni chlapi. A preco by mala zena dat chlapovi deti zadarmo haaa? pride o prijem na niekolko rokov a chlap ju bude vydelovat? Alebo uz rovno nech slovensko vykape ked tu mame takych chamtivych chlapov

@anonym_a28c30 Alebo ona si kupi svoju, prenajme ju, najomnici splacaju hypo a byvaju u neho? Ci takto to spravni chlapi nerobia?

anonym_8f44ad
Včera o 13:36

Ved sa len opytala.
Tu potom byvaju také reci, ze kde si rozmyslala, ked si sa k nemu stahovala s holym zadkom.

betulinka1
Včera o 13:47

@anonym_autor po správnosti je to tak, ze byt je jeho. Ty mu neplatíš hypo a ani nedavas peniaze na rekonštrukciu. Ak Ano, pojdes za pravnikom aby bola tvoja investicia krytá a doriesite zmluvne. Ideálne by bolo, ak by si si kupila aj ty svoj byt pred manželstvom a hypo splácaš z najmu. Ak nie nic sa nedeje, len musis ratat s tym, ze s cim si prisla s tym odídeš. Ak budete manzelia dedia aj ty, ak nie tak iba vase deti. Novym občianskym zákonníkom sa casom bude nieco menit ale v súčastnosti je to proste tak. Prosim ta idete spolu byvat. V prvom rade rozhovor o výdavkoch, naklady na byvanie, strava a tak ako to budete riesit. Teória 50 na 50 je celkom fajn, ak mate rovnaky prijem. Za prvy rok byvania, berme to ako skúšobná doba, si odsleduj ci ti dopraje, nie je drzgros, nepočíta aj polovicu benzínu na vylet. Ak ano, utekaj. V tomto case iba sťahovania, by ste mali mat zodpovedané iba tieto otazky a nie ci byt bude tvoj.

parvinka0001
Včera o 13:54
@anonym_a28c30

@parvinka0001 a preco by neriesila, praveze v dnesnej dobe je treba mysliet na vsetko nie ako tuna zeny si narobia 5 deti a dom je frajerov a potom ich vykopne s deckami na ulicu. Dobre robi ze to riesi uz teraz

@anonym_a28c30 tak nech si rieši že si kúpi svoj byt a nie ako prizivnicka čaká že chlap nanu prepise a ho... Do toho bytu dala

1sally12
Včera o 13:58
@anonym_a28c30

@anonym_a28c30 dobre že to rieši už teraz? 😄 čo rieši?aby si ju vzal a najlepšie hneď aj zomrel aby mohla dediť? 🤦‍♀️a ako píšeš - ženy si narobia 5 detí a byt je frajerov. Presne pre tieto prípady si má žena kúpiť vlastný byt.
A ten jej si ju možno ani nechce vziať len madam už spriada plány😄

anonym_6be0e0
Včera o 14:04
@anonym_a28c30

@anonym_a28c30 riešiť môže spôsobom odkúpením 1/2 od neho.

anonym_e46f78
Včera o 14:19

@anonym_autor ak je byt jeho bez hypotéky, tak by som si na tvojom mieste kúpila garsónku a dala do prenájmu. Ak platí a bude ďalších 15-20 rokov platiť hypotéku mali by ste sa dohodnúť na percentuálnom vlastníctve pre teba, lebo v manželstve ju budete splácať spoločne.

anonym_5457af
Včera o 16:22

Ja sa už nečudujem, že Slovensko je v takej riti ako je… Však tu je polovica ľudí analfabetov🙈🙈Napíš nám prosím ťa jeden rozumný dôvod prečo by jeho byt zrazu mal byt aj tvoj.

katkazatka
Včera o 16:34
@anonym_a28c30

@anonym_a28c30 ved nech si poriesi vlastne.