icon

Bude priateľov byt po svadbe spoločný alebo nie?

Včera o 09:12

Ahojte. Chcem sa opytat len preto ze nemam skusenost. Mam sa nastahovat k priartelovi a vlastne do buducna kebyze mame svadbu a deti tak po tej svadbe bude ten byt aj moj alebo len jeho ? Ako to ma byt po spravnosti ? Dakujem.

Strana
z3
anonym_bb2e61
Včera o 09:15

Kym ta nezapise na list vlastnicstva ako spolumajitela bude to stale jeho byt, manzelstvo na tom nic nezmeni. Spolocne bude len to co kupite pocas manzelstva.

sissy27
Včera o 09:15

@anonym_autor prečo by mal byť ten byt zrazu tvoj? Takto to nefunguje. Spoločné je len to, čo nadobudnete počas manželstva. Takže ak byt je jeho ešte pred uzavretím manželstva, tak aj zostane jeho výlučným vlastníctvom. Jedine, že by sa rozhodol darovať ti nejakú časť, alebo odpredať. Ale ak je príčetný, tak na to jednoducho nie je dôvod.

crazy_cat_lady
Včera o 09:16

@anonym_autor preco by mal byt tvoj? Kedze nie ste manzelia a nadobudol ho pred svadbou, byt je a bude iba jeho.

januska12323

Jeho majetok je len jeho majetkom kým sa nerozhodne inak. Po svadbe keď kúpite niečo spolu bude spoločné.

anonym_14fb48

ak je jeho tak avadnou sa nestane ak tvojim musel by ho na teba prepisat

minenkaa
Včera o 09:17

@anonym_autor koho je teraz bude aj po svadbe,iba ak by si časť odkúpila alebo by ti daroval

minenkaa
Včera o 09:19

@anonym_autor mňa ale tiež zaujima prečo by mal byt aj tvoj ,,ty keby si mala niečo pred svadbou páčilo by sa ti keby to potom patrilo aj mužovi?

autor
Včera o 09:20
@sissy27

@anonym_autor prečo by mal byť ten byt zrazu tvoj? Takto to nefunguje. Spoločné je len to, čo nadobudnete počas manželstva. Takže ak byt je jeho ešte pred uzavretím manželstva, tak aj zostane jeho výlučným vlastníctvom. Jedine, že by sa rozhodol darovať ti nejakú časť, alebo odpredať. Ale ak je príčetný, tak na to jednoducho nie je dôvod.

@sissy27 napadlo ma to kvoli tomu ze keby sme mali deti a jemu sa nieco stalo zeby nedajboze zomrel tak aby sme mali kde s detmi byvat.

crazy_cat_lady
Včera o 09:21
@anonym_autor

@sissy27 napadlo ma to kvoli tomu ze keby sme mali deti a jemu sa nieco stalo zeby nedajboze zomrel tak aby sme mali kde s detmi byvat.

@anonym_autor tak musi na teba byt prepisat a musis byt na LV, inak mas smolu

anonym_c8b1bf
Včera o 09:24
@anonym_autor

@anonym_autor keby sa mu niečo stalo,tak byt zdedia deti určite 🙂

anonym_29e37a
Včera o 09:27

Toto sa realne dokaze niekto opytat? Ja uz naozaj nechapem...

anonym_bb2e61
Včera o 09:27
@anonym_autor

@anonym_autor ked zomrie zdedis ho ty a aj deti, boli by ste dedicmi zo zakona

januska12323
Včera o 09:30
@anonym_autor

@anonym_autor keby sa mu niečo stalo dedíš ty aj deti. Keď sa rozvediete nedostaneš nič. Hlavne mu o týchto myšlienkových pochodoch nehovor lebo nebudeš ani spolubývajúca.

anonym_582758
Včera o 09:30

Majetok nadobudnuty pres svadbou bude vzdy len jeho ak ta nepripise ako spoluvlastnika alebo rovnako co ty vlastnis bude len tvoje, majetok nadobudnuty po svadbe bude apolocny.

parvinka0001
Včera o 09:33

Ešte tam nebyvas a ty už riešiš ,jeho byt,deti a už aj smrť 🤦chudák chlap

anonym_b002ac
Včera o 09:36

@anonym_autor majetok nadobudnuty pred manzelstvom je jeho... v pripade rozvodu takisto... v pripade smrti dedis, pokial neurci inak

anonym_150939
Včera o 09:38

@anonym_autor to by ale bolo, nasackujes sa k chlapovi, dostaneš polku bytu, rozidete sa, nájde si druhú, tá sa tiež nasackujes a tiež dostane polku bytu? Čo chudákov chlapovi zostane
Aspoň chápem prečo je môj brat single

anonym_af18b6
Včera o 09:39

Ty chces polku bytu zadarmo? aka sikovna. Kupte spolu, splacajte spolu a bude aj tvoj.

anonym_af18b6
Včera o 09:39
@anonym_150939

@anonym_autor to by ale bolo, nasackujes sa k chlapovi, dostaneš polku bytu, rozidete sa, nájde si druhú, tá sa tiež nasackujes a tiež dostane polku bytu? Čo chudákov chlapovi zostane
Aspoň chápem prečo je môj brat single

@anonym_150939 Vymeni takto styroch a bude mat polovicu styroch bytov. :D

anonym_c99bad
Včera o 09:40
@anonym_bb2e61

@anonym_autor ked zomrie zdedis ho ty a aj deti, boli by ste dedicmi zo zakona

@anonym_bb2e61 deti zatial urcite, ona za normalnych okolnosti tiez, ale ista nie je 🙂 🙂

anonym_af18b6
Včera o 09:41
@parvinka0001

@parvinka0001 Inzerat. Hladam starsieho partnera s bytom. Znacka: Doopatrujem v rekordnom case. 🙂

zabka79
Včera o 09:46

@anonym_autor tak je to v USA tu ti majetok priatela ktory ziskal pred vasou svadbou nepatri.

sisska96
Včera o 09:54
@anonym_autor

@anonym_autor Bohužial nie. Musíš byť napísana v LV, inak ide do dedičského. Ja by som nešla do jeho bytu ak nebude polka tvoja, lebo môžeš sa popáliť

sisska96
Včera o 09:54
@parvinka0001

@parvinka0001 len myslí na budúcnosť aby neostala na ulici s holým zadkom

parvinka0001
Včera o 09:56
@sisska96

@parvinka0001 len myslí na budúcnosť aby neostala na ulici s holým zadkom

@sisska96 tak nech si sama niečo kúpi a nie také blbosti rieši . Ešte tam ani nebýva a už ho pochovava. 🤦

bielasovicka
Včera o 09:58

@anonym_autor keď od neho kúpiš polovicu bytu,tak bude aj tvoj.

sisska96
Včera o 10:00
@parvinka0001

@sisska96 tak nech si sama niečo kúpi a nie také blbosti rieši . Ešte tam ani nebýva a už ho pochovava. 🤦

@parvinka0001 ja ju pochopím . Aj moja švagriná takto padla na hubu bez bývania

sevrin
Včera o 10:01

Jedna otázka a až na pár výnimiek kopa balastu. Proste sa pýta, ako sa postupne v tomto prípade. Je také ťažké odpovedať bez zbytočných kecov?

@anonym_autor byt je v jeho vlastníctve, aj keď budete manželia. Predpokladám, že deti nemá (to je dôležité). Ak by zomrel, ty ako manželka byt zdedíš (ak nezanechá závet, ktorý musí byť právne v poriadku, môže byt odkázať napr. rodičom a tebe nezostane nič). Ak by ste mali deti, dedíte všetci rovnakým dielom. Ak by mal deti mimo vášho manželstva, dedia aj ony.

anonym_bb2e61
Včera o 10:03
@anonym_c99bad

@anonym_bb2e61 deti zatial urcite, ona za normalnych okolnosti tiez, ale ista nie je 🙂 🙂

@anonym_c99bad pise, ze by bol aj sobas, ak by bol sobas, tak je tiez dedicka, bez sobasa dedia len deti

anonym_6be0e0
Včera o 10:07
@crazy_cat_lady

@anonym_autor tak musi na teba byt prepisat a musis byt na LV, inak mas smolu

@crazy_cat_lady netrep. Deti sú dedičmi

Strana
z3