Bude sa správanie môjho priateľa zhoršovať?
Bude sa podľa vás zhoršovať správanie môjho priateľa ?
Pred pár dňami sme sa pohádali , no je typ chlapa ktorý aj keď vidí že nejaký problém je nikdy to nezmení , myslimsi že tým že sa pritúli že bude všetko zabudnuté , je jedno či riešime veľký alebo malý problém .
No pred pár dňami sme sa pohádali a v tom ako sa priateľ chcel pritúliť som od neho odišla a sadla som si oproti na sedačku v tom ale priateľ chytil buď amok alebo nejaké nervy a začal si päsťami udierat hlavu , a poškriabal si ruku ma tam teraz chrastu veľkou ako čo ja viem povedzme väčší pomaranč .
Bude sa to zhoršovať ? Neni zlý , spravil by pre mňa aj posledné , no toto ma nejak dostalo a neviem na to prestať myslieť.
veď som ti napísala,k čomu to speje. Vôbec nezáleží na tom,či si na nejaké siete písala alebo nie.
On má psychické problémy.uvedom si to.A nevypisuj furt,že dva roky sa správa pekne.Aj môj sused sa 20 rokov správal pekne a potom začal demolovať byt....
Obracia nahromadenu agresivitu voci sebe a pokial s tym nic neurobi a ty ostanes si dalsia na rade. A neboj sa...on sa nezabije...lebo keby mal na to gule uz to davno pri hentakej materi urobi.
@rozculena akože prepáč , ale aj keby tu píšem 100 krát o tom koľko rokov sa správal pekne tak je to moja vec , však ak ti to vadí vôbec ta nikto nenúti písať , okrem toho všetci sme iný , to že tvoj sused bol taký neznamená že bude taký aj môj príatel , proste sa skúsim mu ponúknuť pomoc pokiaľ povie nie , tak okej bude žiť sám so sebou , som len vyplašená a dosť s toho smutná nepotrebujem tu ďalšie napínavé hádky ani nič podobne iba si popísať s babami a ich radmi nič viac 🫶
@oranzovyvevericnik on svoju matku veľmi rýchlo opustil , takže s ňou nežil , od 14 žil pri svojej krstnej ktorú ma veľmi rád , no a ako 18 ročný začal robiť teraz ma 26 a sám si pomaly postavil dom , snažil sa o peknú budúcnosť , vždy mi hovorí o tom že raz chce mať rodinu no najprv musí rodinu zabezpečiť , niečo našetriť , robí na mostoch od rana do večer každý deň , v mesiaci si voľno berie iba 2 dni , no na matku sa nejak nehnevá , vždy im chodí pomáhať na dome , pri dreve takže naozaj už ničomu nerozumiem
Bude najlepšie sa porozprávať s ním , a potom konať , na modrom koniku sa asi budem deptať viac a viac
mali ste krasny vztah LEBO neboli problemy. Vztah je krasny pokial vydrzi. Vies, vezmi to tak, ze take dieta zatrasie a poriadne prevetra aj zdravy fungujuci vztah. A teraz si predstav, co by to urobilo s Vami. Alebo napriklad, keby jeden z vas ochorel... nech sa stane cokolvek, nebude to niekto, u koho najdes oporu, ale prave naopak, niekto kto prileje olej do ohna.
Netvrdim, ze to tak bude urcite, pretoze ja ho nepoznam. Ale mam tuto skusenost s ludmi v okoli, pracujem s ludmi... ja by som si to zvazila.
ty absolútne nechceš pochopiť,o čom píšem,škoda ti niečo radiť....
@cookie29 problémy boli sú a vždy budú , samozrejme že sme mali aj my problémy no vždy to nejak normálne vyriešil , či už sme sa pól roka starali o jeho chorú starku , nikdy nebol nervózny to naozaj , ak teda robíte s ľuďmi skúsim vám opísať , starku nemal rad no žiaľ nastala situácia kedy musela k nám prísť na nejaký čas keďže jeho krstnú operovali tak sa o svoju mamu nevedela postarať takže sme sa navrhli my , pól roka u na bývala bol kľudne , vždy jej aj mne niečo doniesol keď bol na ceste domov , jeho starká je zlatá no on s ňou dobe vzťah nemal keď bol menší , no čas ukázal že sa musí aj on o ňu postarať a staral sa , a to bola už chorá starká , mala aj demenciu a kopec toho , bolo to ťažké no zvládli sme to , kvôli tomu som ja nikdy nemyslela na to že by bol nejako zlý človek , nikdy som nemylslela že by si ubližoval , miluje život miluje pracovať a vždy niečo na dome prerábať , oparvivať autá , vedel sa vždy aj usmievať , chodili sme do detského domova spolu na návštevy k mojej sestre ktorá je tvrdohlavá no mal ju rad , takže som zmazaná s tochto , porozprávam sa uvidíme čo to dá a čo ďalej
Ďakujem všetkým , určite sa nejakých rad chytím
Asi velmi potláča emocie a vybuchol. Nevedel ako to spracovat. Hlavne, ze neudrel teba. Kazdopadne vyhladat psychologa za ktorym mozete ist spolu. Nech sa o tom porozpravate, nakolko je vysoko pravdepodobne, ze sa to bude opakovat. Musi sa naucit spracovat emocie inak.
@betulinka1 určite budeme niečo riešiť , no a ako ste písali on strašne svoje emócie skrýva , a veľa v sebe dusí ..
Bude sa to opakovať. Urobil to raz, okúsil, ze nejakú veľkú reakciu si nemala, spraví to už smelší znova. Pozor na spoločné deti, tento typ labilneho človeka zvykne deti aj zneužívať. Z pozície dominancia moci. Štatistika ministerstva práce a rodiny je každé piate slovenské dieťa zneužívané. Pozor na to☝️
Na to, aby ho nicila nepotrebuje s nou zit. Ten najpodstatnejsi zaklad dostal ako dieta. A pozri co z toho vzniklo - sebadesktrukcia.
On musi sam chciet, ty to za neho nevyriesis. Ale urcite pouvazuj o terapii aj ty, aby si vedela preco sa to deje a nestala sa spoluzavislou.
Ja som tiež mala raz labilného muža. Hádzal sa o zem a reval ako decko keď som povedala na niečo nie. Vzťah som ukončila po pár prípadoch.
Tiež som mala takého, riešil stres päsťami do steny.. potom sa tie päste otočili proti mne..
Baby radia dobre, 2 roky sa ovládal, teraz sa to bude ukazovať častejšie.. mal skrat, že si si presadla?! To je len začiatok, prídu skutočné problémy a stres.. tento 1x bol zvedavý na tvoju reakciu hlavne, ak ťa to vystrašilo, vydesilo a budeš ticho a nikomu to nepovieš bude v tom pokračovať a bude pritvrdzovať..
@autorka... to uz musis vediet Ty. Na jednej strane pises "no je typ chlapa ktorý aj keď vidí že nejaký problém je nikdy to nezmení , myslimsi že tým že sa pritúli že bude všetko zabudnuté , je jedno či riešime veľký alebo malý problém ." ......... a na druhej "...sme mali aj my problémy no vždy to nejak normálne vyriešil"
Tak riesi problemy alebo nie?
A na čom ste sa vlastne pohádali?
@cookie29 rieši problémy no nie všetky , myslela som to skôr tak že viac pomôže druhým ako by menil problém skrotenie mu opakujem
@mandarinka555 kvôli jeho matke , ktorá si mysli že jej syn musí spraviť okolo domu všetko možné aj napriek tomu že v dome nebýva sama , využíva dobrotu syna tak som mu to povedala , no skôr som povedala celkový svoj názor , k celému ako som to videla , povedala som že ak sa nezačne správať a riešiť problémy ako chlap tak proste od neho odídem a keď sa chcel pritúliť tak som odisla do neho na druhý gauč , no a v tom prišiel prvý jeho amok
Vies, poznam dievcinu 28.,ktora si rezala predlaktia, pred 18.tkou doteraz ma jazvy, ale ako tak sa zrovnala. Ked som to preberala s ich rodinnou znamou, ze prosim ta, co chyba tomu stvoreniu, vsak mala vsetko, co si spomenula... Az po rokoch vyzradila, ze depky z tatka. Ten ju vychovaval ako v lagri, viac menej cely rok si ju nevsimol a potom jen dal facaka za nejaku kravinu, rovno na Vianoce. Primitiv a hovado, co nemalo mat deti. Mlada si to takto odniesla. Tvoj chlap sa na teba upol, lebo rodicovskej lasky nepobral... A ked videl, ze ty riesis nieco a neberies ho cakomprask tak spravil utok na seba... To je tak nespravodlive, ze mladsi je maznak a na starsom akoby si skusali vychovne metody a ked zistili, ze to doondiali, tak ho odkopli a sustredili na mladsieho. Mal by to riesit s nimi, preco to tak bolo a vysRat sa im na pomoc. V jeho detstve bude zakopany les, ako to uz tak byva. 🥵
Toto aj mne naháňa strach 😲,táto jeho reakcia. Obrat o 180 stupňov v priebehu minúty,keď si mu neopetovala pritulenie... Dávaj si prosím pozor na neho a jeho zmeny nálad 😬.
Odid od neho, on je zlý partner aj zlý geneticky materiál ohľadom detí. Mam podobne zažité, brutalne hlboky vztah sme mali, nádherný, neopísateľný. Na jednej strane.
Až pokial neprepol do toho super negatívneho módu. Prílišné nadviazanie je škodlivé a viem o com píšem.
Ako ti uz písali, vráť ho rodičom. Ja som trpela rok veľmi, napriek tomu ze som odisla ja. Ake neľutujem. Život s nim by bol ako na hojdačke - bud v nebi alebo hlbinách pekla.
Vies, pokial je niekto k tebe len zlý alebo len dobrý, vies na com si. Ak ale je blízky človek, toboz partner raz polohou a potom pekelnik, je to hruza na psychiku. Aj to ze musíš takto riešiť jeho stavy je des.
A pokial niekto nezažil nepochopí. Radšej bud za mrchu keď ho opustila, ale neznie sebevzivot ani eventuálne detom.
A k tomu ak to riešiť začne- to je beh na dlhé trate...
Môj to riešil a oblbol aj psychologickú, ze je v pohode a už ju nepotrebuje - lebo ma mňa a ja som jeho anjel 🙈
Výsledok? Katastrofa.
Ozaj a predstav si, ze mu objatie odoprieť raz vdorovite dieta... Tu bolest neznesie a co potom? Ser na to, fakt. Ja ti nepíšem teóriu z Wikipédie ale zo fakty zo zivota, mojho.
Boji sa opustenia, lebo ani mama ho nemala rada.Takato chorá naviazanost je zla.Ty si zaťala do živého on mame pomáha, aby videla aký je dobrý syn a konečne sa mu dostane od nej lasky a ty si mu povedala, že ho využívajú a on to vie
Dala by som mu sancu vtedy, ked by to zacal naozaj riesit u odbornika.
nie je zlý, niee.... len trochu chorý, ale inak nie je zlý. A áno, správne ti inštinkt radi, bude sa to zhoršovať a jedného dna ani nebude dôvod na amok. On si sam dôvod nájde. Ale terčom budes ty alebo vase dieťa.
Obaja ste dementi :D kolko mate rokov ? 12 ?
@drago12587 tvoje vyjadrovanie tiež nie je vyjadrovanie dospelej osoby moja zlatá 😉
To že tebe sa niečo také nestalo tak sa biješ po hrudi , no len aby si raz nepýtala aj ty radu na modrom koniku a niekto ta názve aj horšie než dementkou 😉
Prepač , uznavam že som to prehnal.. realne teraz.. kolko mate rokov ? :D ...
@drago12587 on sa správa ako 3-ročné decko,ktoré sa hodí o zem,keď mu nechcú kúpiť cukríky

@ahhola samozrejme že prvá bola ktorej som to povedala , bola najprv prekvapená že on bol vždy práveže tichý a strašne kľudný , no viac záujem nemala však matka ho nemusí takže ďalej sa zaujímať nebude , chcú ho iba vtedy keď treba robiť na dome a keď im treba pomáhať