icon

Budia vás muži v týždni kvôli raňajkám?

12. máj 2024

Ale nie,ze vam ich urobili ale ze rabajky mate urobit muzom. Nepride vam to zvlastne?

autor
14. máj 2024

@lujza123 neviem preco sa bojim ist do konfrontacie, lebo on je taky typ,ze nekrici ani nenadava, proste ked je nasrany ma neprijemny ton, ale nikdy by mi nestrelil ani nic ppdobne.. asi nemam rada,ked su druhi zo mna sklamani,resp.nesplnim ich ocakavania a ano,viem,ze to neni Ok.

autor
14. máj 2024

@domkakvet no to bud rada. Ja som teda prva.

lakebabe
14. máj 2024

@lenkakravcova za mňa slúžiť si v láske neznamená nechať robiť zo seba handru a otroka chlapovi.
To ze ty si neschopná nájsť si dobre zamestnanie , mat dobrú kariéru alebo podnikať , tak aby ta to bavilo , neznamená, ze tak žijú všetky ženy sveta. Moje zamestnanie je omnoho jednoduchšie ako sedieť doma na riti a starať sa o tri deti. Dokáže ma kariérne a financne uspokojiť
Ty sa vyhováras na islam, že nemôžeš pracovať a chudák muž vás musí všetkých živiť.
Ja som si chvalabohu vzala dosť inteligentného muža , aby ma nemal za služku, ale vďaka tvojim komentárom a nazorom nás ženy vraciaš sto rokov do zadu.

carolynka
14. máj 2024

@autor
Mne je tiez niekedy neprijemne, ked niekoho 'sklamem' ale vies co, to je len signal toho ze si nastavujes hranice odkial pokial. Je to zdrave aj ked neprijemne. Ja som si vsimla, ze ludia ktori sa hnevaju ked ich ocakavania nie su splnene, idu ako valce a pocity inych su im ukradnute. Hlavne ze ich potreby su naplnene. Nech ochutnaju tu medicinu ktoru dopraju inym... Tym mam namysli, ze sa jednoducho budes musiet povzniest nad tu jeho nasratost a doverovat, ze ta aj nadalej bude lubit, aj ked nerobis vsetko to co on chce

lenkakravcova
14. máj 2024

@victoriab vďaka za gratuláciu.
@konikmodry111 to, že niekto to má inak neznamená že je to za opicami. Nakoniec po rokoch aj tak sa úspešnosť toho či onoho postupu odzrkadlí na % rozvodovosti a stastia v manželstvach.

lenkakravcova
14. máj 2024

@lakebabe najvtipnejšie je keď napíšeš niečo čo je úplne scestné, lebo ja to takto nemám. 😂 podnikám popri deťoch. Mám eshop. A aj tak sa nesťažujem. Neschopná určite nie som. Popri deťoch a domácnosti mám ešte živnosť (peniaze čo zarobím sú moje - ak chcem dám ich na deti a domácnosť, alebo len na seba..).
Táto žena má len dieťa a domácnosť. Jedno dieťa. A sťažuje sa tu ako keby robila skúšky z jadrovej techniky a bolo to nezvládnuteľné.
Ak ťa môj koment vracia 100 r späť, tak to asi až tak úžasne (alebo nepozmenitelne) nemáš. Inak by si to proste len preskočila.

konikmodry111
14. máj 2024

@lenkakravcova ale udobrovať že žena je len ,,handra domáca,, v poriadku pre mna nie je. Tak ale tvoj život, hlavne že ty si šťastná. Ale to že ty si s tým spokojná, neznamená že s tým ma byt spokojná aj iná žena

vevapeto
14. máj 2024

Nie, mna budí, že raňajky mám hotové🤷‍♀️

hope87
14. máj 2024

@lenkakravcova nemozem s tebou viac nesuhlasit. Ano, je matka a manzelka ale v prvom rade je to ona ako zena sama za seba, ktora sa STALA manzelkou a matkou ale nie otrokom, ci sluzkou. Partnerstvo nie je o tom, ze zena ma doslova a do pismena obskakovat muza, lebo on nosi domov peniaze. Ano, logicky, ked je doma, postara sa o dieta, o domacnost ale nie este nutene obskakovat chlapa stylom, ze este bude kvoli tomu vstavat, aby mu spravila jest. Napisala si, ze "...vstať a urobiť raňajky nie je skúška z radiologie.. si doma, môžeš si cez deň pospať." Ako zene, ktora mala do 3rokov velmi zleho spáča - ci uz v noci, tak cez den, dovol mi, sa zasmiat. Absolutne som si nemala kedy oddychnut, ci pospat cez den, ked nespal ani on...a keby ma rano chlap zobudil kvoli jeho ranajkam, nerucila by som za seba. Lebo ked ta po prebdenej noci, vo chvili, ked konecne spis, niekto zobudi, tebe sa chce tak akurat plakat a nie ze s radostou vyskocis na nohy a ides robit ranajky. A ty tu este ironicky napises, ze to nie je skuska z radiologie? A keby si autorka aj mohla cez den oddychnut, ze jej dieta dobre spava, kedy by stihla ostatne povinnosti? To by si jej zase poradila, ze prat, vysavat a varit ma vtedy, ked sa v noci k dietatu budi?

lenkakravcova
14. máj 2024

@hope87 písala som vyššie. Mám tri deti. Posledné nemá áno rok a pol. Vstáva minimálne 3* v noci a ja s ním. Normálne potom ráno vstávam o 6.-6.30. a cez deň si porobim čo treba.
Popri Tom mám živnosť. Tak ako je možné že ona nič nestíha?
A to ešte stíham vypisovať na MK.
Asi to bude kus o prioritách, nie?

oblecenie99
14. máj 2024

@lenkakravcova No neviem, z toho listu Galaťanom (odhliadnuc od skutočnosti, kedy to bolo písané a na aké spoločenské pomery sa to aplikovalo) by som pojem slúžiť nevylozila tak, že manžel ma môže počas náročnej noci, kedy som bola viac hore ako spala, či v čase choroby vyslovene že zobudiť, aby som vstala a pripravila mu raňajky. Je to o vzájomnom rešpekte, vzájomnej úcte, prirodzenej deľbe povinnosti medzi manželmi, a nie o tom, že musím druhého obsluhovať a naopak, on mňa.
My pracujeme obidvaja, dovolím si tvrdiť, že moja práca je zodpovednejšia čo do povahy práce a následkov, ako mužova. Je to fakt, a je to objektívne tak. Po práci mám vo veľkej väčšine prípadov až na výnimky na starosti nášho syna, a nákupy, a domácnosť, varenie, proste klasický kolotoč mamiciek po pracovnej dobe... Na druhej strane, manžel zarobí viac a je v práci dlhšie ako ja, on chodí na pracovné zmeny, a keďže je to viac fyzická, ako psychická práca, povedzme, že na konci dňa je fyzicky vyšťavený, pozor z roboty!, viac ako ja. Môže za týchto okolností žiadať môj muž, aby som uráčila vstať skôr, a pripravila mu raňajky? Kto z nás má poskytovať túto službu tomu druhému?

lenkakravcova
14. máj 2024

@oblecenie99 vy pracujete obaja. Ty máš na starosti väčšinou dieťa. Takže u vás je vhodné aby si muž robil jedlo sám. Alebo si objednal.
Oni sú ale iný prípad. Diametrálne odlišný.

ns994
14. máj 2024

@lenkakravcova ok ty to tak mas si spokojna a teda asi aj sikovna. Tlieskam. A teraz co ? Vsetky matky co to tak nemaju ako ty 3 deti a eshop su neschopne luzy ? Ja tak nemam rada tieto reci. Rob si ako chces ale netvrd tu zenam ze je vporiadku ked ich niekto budi ze je hladny. Aj keby dieta nemala.. a co. Muz ma ruky nohy. Chleba si snad natriet vie. Vies keby skutočne nic nerobila a len sedela na riti a manzel je chudacik otrok tak dobre. Ale pisat to takto nezmyselne. A teraz si to precita niaka mamicka s poporodnpu depkou a bude mat este vacsi pocit neschopenstva. Kazdy zvlada inak. Inak ma podmienky atd. Ked tebe to vyhovuje ze popri 3 detoch a eshope sa nechas budit manzelom kvoli ranajkam neh sa paci. Ale netvrd tu ze to je vporiadku

lenkakravcova
14. máj 2024

@ns994 to som nepovedala.
Ale asi s vysokou pravdepodobnosťou má zle rozdelený čas.
Ja som pri prvom to tiež tak mala že som si to nevedela dobre časovo rozvrhnúť.
Jedine čo mi v tej "depke" pomohlo bolo necitat názory na MK aký je môj muž hrozný (v zmysle ak zapadal do názorov tu väčšiny komentárov) ale naopak snažiť sa žiť v prítomnosti - bez sociálnych sietí s dieťaťom a rodinou. Splniť si čo treba a oddychovať. Dnes keď ženy (aj muži) nevládzu, idú na sociálne siete. Ale tieto diskusie nič nezlepšia. Tak či tak pomôže len premýšľať ako vo svojom živote robiť veci lepšie, efektívnejšie a tak aby bola (moja - z pohľadu autorky) rodina spokojná. Teda ja, manžel a deti. Nie ženské z fóra, ktoré si tu často riešia svoje minerály nadavanim na iných mužov (lebo je jednoduchšie vidieť chybu v mužovi než v sebe, alebo chcieť meniť seba než v niečom seba).

autor
14. máj 2024

@lenkakravcova Lenka,Lenka..kde som ja pisala,ze nic nestiham? To si tu napisala za mna ty. Dobre,mas eshop, zivnost, klobuk dole,ze stihas,este s 3ma detmi. Ale narovinu. Kolko objednavok mas za den? Nechce sa mi verit,ze nejako vela ludi objednava konzervativne a muslimske veci,tak podla mna s tym nemas az tolko roboty. A uplne si sa chytila nejakych nepodlozenych veci tu,ze nestiham,nezvladam atd. Ked podstata tejto otazku a toho problemu je uplne ina a to ti uslo..

autor
14. máj 2024

@lenkakravcova a tiez nesuhlasim s nazorom o sluzeni. Akoby som bola nejaky majordomus😅. Ide o to,ze doma robim vsetko len ja- nikde nebolo povedane,ze nezvladam, nestiham. Stiham. Len sa mi nepaci,ked mam robit vsetko lrn ja aj napriek tomu,ze som na RD. A ano, chystanie ranajok nie je skuska z radiologie. Tak co brani druhemu otvorit chladnicku a urobit si jest? A dalsia vec, ked sa tebe budi dieta 3x neznamena,ze to tak ma kazda. Boli dni,ked sa budila 10x.. alebo zaspala o 23. A vstala o 2.30 o 3.,lebo zuby, lebo horucka. Ja som si pripadala ako matoha. Je podla teba vhodne matohu budit, aby druheho obsluhovala, ked sa citi ako vygrcnuta rezanka?

autor
14. máj 2024

@mikadooo ppbavil ma tvoj prispevok😅celkom vtipne si to opisala. Nuz,casy minule.

lakebabe
14. máj 2024

@lenkakravcova prosím ta eshopom nenazyvaj to ze predavas tácky pod koran
Nemáš o podnikaní ani šajnu , co to je starať sa o firmu a poriadny eshop, kde sú objednávky v stovkách.
Rozčuľuje ma to preto, že ženy stáročia bojujú o samostatnosť, emancipaciu, vyššie platy, uznanie na pracovisku a ty prídeš a zahlásis, že žena má robiť chlapovi full servis lebo mu má slúžiť.
Ja to mam veľmi dobre, o mňa sa neboj mne chlap kazde ráno vstane skôr , nakúpi urobí raňajky obom až potom ide do prace. Nikdy v živote by si nedovolil niečo takéto vynucovat a ani ja.
Nie je jej povinnosť starať sa chlapovi o rit aj keď je na materskej

ns994
14. máj 2024

@lenkakravcova ja tiez netvrdim ze chlapi su zbytočni atd a nejdem na nich utocit. Mam doma skveleho a aj muz ma dôležitú ulohu. Takze urcite nie som zastancom toho ze idem na niekoho nadavat len preto ze je muz. To nie. Ale bohužiaľ velakray to je tak ze etse aj v dnesnej dobe mnoho muzov povazuje zeny za sluzky pricom oni sami do toho vztahu takmer nic nedavaju a zena sa ma aj roztrhnut. Netvrdim ze to je rak aj tu. To nie. Muz zaraba ma dve prace a autorka je doma s dietatom. Maju to podelene. Len tvrdim ze sa mk nepaci a suhlasim s nou zw aj napriek tomu bh si ranajky mohol vediet urobit sam. Je dospely. Svojpravny a aj ked je autorka doma a nepracuje nenudi sa. Ono tu ide o to ze jj vyslovene budi. A teda za mna je to proste extrem aby niekto niekoho budil.lebo je hladny. A to ze to ma zle podelene? Ako bies ? Si u nich doma ? Nie. A aj keby mala nie je to dovod niekoho budit. Nie kazda zena to chce mat ako ty. Ocividne mas skveli time manazment gratulujem. Ale ked toho hces tolko stihnjt bud ide nieco do uzadia alebo mas naplanovanu kazdu minutu dna. A neviem o tom ze bh matka na materskej musela odškrtavat zoznam co ma nema a kedy ma. Opakujem ked tebe to vyhovuje ok. Ale bezna matka je doma s jednym dvoma a je rada. A taketo reci jej nepomozu. A opakujem ze sme uplne odbocili lebo tema je o budeni kvoli tomu ze panko je hladny. Myslim ze vztah ma byt o tom ze ked uz ,,sluzit,, tak obaja. O tomto. Robit veci pre rodinu pre seba navzajom. Nie ze panko je hladny tak ma zobudi ze zena hybaj za sporak urob jedlo.

autor
14. máj 2024

@victoriab hmm,aky je rozdiel medzi psychologom a psychoterapiou? Pozriem si to,fakt ma to zaujima 🙂 len ozaj neviem. To,ze moja asertivits je mizerna,to ja viem. Aj to ze si neviem urcit hranice,tiez viem. Len s tym treba robit nieco. Och dofrasa. Musim fakt nieco s tym robit.

autor
14. máj 2024

@ns994 super si to zhrnula. Dakujem. Sama by som to lepsie nenapisala.

ns994
14. máj 2024

Dakujem 😁 snad je to zrozumitelne 😁

autor
14. máj 2024

@ns994 na 100%. A storoznujem sa snad s kazdou vetou',co si napisala 🙂

victoriab
14. máj 2024

Nie kazdy psycholog je aj psychoterapeut, ak sa nemylim, na to musi mat vycvik, tam sa pouzivaju pri terapii rozne metody a rozoberaju sa veci do poslednej supky cibule, lebo vswtko z niecoho prameni a suvisi. Drzim ti palce 😍

lolita555
14. máj 2024

Nie nerobím ani cez víkend keď je doma on jedáva iné ja s deckami iné tak len sebe robí a niekedy on nám.ja nemám problém spraviť aj by ma to tešilo keby že nemusím ale tak ako to prezentuje ten tvoj tak to by u mňa neprešlo že musím lebo tak to má byť .to kde sme .iné na ňom ti nevadí ,je to sebec ako vyšitý

hope87
14. máj 2024

@lenkakravcova akurat som chcela napisat, ze kde autorka spomina, co i len naznakom, ze nic nestiha ale stihla ti napisat sama a velmi trefne. Ty riesis uplne, sebou domyslene veci. Ako tu napisala jedna kocka vyssie, ako si pisala, vstat rano a spravit ranajky, nie je skuska z radiologie, tak to ma platit predsa aj u chlapa, nie? Nie je nic horsie, ako mat neschopneho chlapa v zmysle, ze robi cirkusy kvoli nepripravenemu jedlu, ktore si kludne mohol spravit sam. Autorka tu riesi normalnost toho, ze ju, ako tu, ktora v noci niekolkokrat vstava k dietatu, muz este rano budi, aby mu spravila ranajky. A teda normalne to nie je. Tu nejde o to, ci je problem rano vstat...ked sa musi, tak sa vstane...tu ide o to, ci je to naozaj nutne, pre takuto vec. A to teda nie je. Ja som napriklad vstavala v noci aj 7-8x, niekedy aj viac. A teda neda sa ani tvrdit, ze by som vobec spala, takze ja by som bola schopna normalne fyzicky ublizit, keby ma niekto budil kvoli ranajkam. To, ze ty si takto spokojna...ak takto zijes. Ze si podriadena vo vsetkom muzovi...aby si mu ulahodila a spravila vsetko, co sa od teba ziada. Zi si zivot, taky aky ti vyhovuje ale nenormalizuj to, prosim ta.

luccija
14. máj 2024

@lenkakravcova ale ona nepíše, že nestíha to kde čítaš?ona už nechce vstávať a robiť raňajky, lebo sa jej asi nič z tej starostlivosti nevracia
Autorka si verná kópia svojej mamy tak to väčšinou býva a pekne si pomenovala tvoj problém a prežívanie.Nie je cieľom.zivota sa zničiť, aby ma druhý človek mal rád potom si Ťa nebude vážiť budeš ako psík na zavolanie Ale je super, že si to zistila a treba si trocha dať hranice a pozor raz aj voči dietatu

lujza123
14. máj 2024

Autorka no konfrontácia, vyčistenie vzduchu je potrebné v každom vzťahu. Lebo takto sa to potom v tebe len zbytocne zbiera zbiera a zbiera až človek raz “buchne”
Alebo sa len zbytočne tajne hnevá na svojho muza, tu ho všetky ženy označia za pomaly otrokára a pritom to môže byt fajn chlap. Len rozmaznaný mamkou z domu a tvojim doterajším správaním.
Dobre ze si uvedomuješ ze tato snaha všetkým sa zapáčiť a strach z konfrontácie je niečo s čím treba začať pracovať. Pretože ono ta to isto dobieha aj v iných oblastiach života nielen vo vzťahu

minenkak
14. máj 2024

Inak ja si myslím,že to stačí odognorivat,však ako tá môže donútiť vstať

veronicka1901
14. máj 2024

Nie, potichu sa oblečie, umyje zuby a ide do práce. Ja som už väčšinou hore, keďže vstáva o 5:00. V práci si spraví kávu a dačo zje. Robí v kancelárii, tak sa mu dá najesť v práci. A kebyže ak nie, zvládol by to doma sám.

ptvw
14. máj 2024

To co mas doma za chuja??? To je ale kkt 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️