Bývalá manželka nechce odísť
Som po rozvode cca 3 roky, s exmanzelkou sme majetkovo vyporiadaní 2 roky. Mám dve deti, dospelé 18r a 22r, žijú so mnou v mojom dome, ktorý som nadobudol pred svadbou. Syn cez týždeň býva na internáte. Problém je, že tu stále býva aj exmanželka. Rozvádzali sme sa v dobe kovidu, sám som jej navrhol, že nech odíde až si niečo sama nájde. Sú tu dve poschodia, miesto bolo, tak mi to nevadilo, niekedy sa nevidíme aj 3 dni. Nechce to však nijako riešiť, je zavretá u seba hore a nechystá sa nejako odísť. V dobe vyporiadania sme sa finančne vyrovnali, financie na jednoizbový byt alebo starší dvojizbový má. Mne to nejako extra nevadí, ale naozaj už sú to tri roky. Najprv nemohla chodiť po obhliadkach bytov skzr kovid, potom cena nehnuteľností rapídne stúpla a do podnájmu nechce. Peniaze z vyplatenia dáva vraj na lieky a kúpele. Cez víkend mi oznámila, že má asi roztrúsenú sklerózu, čaká na nejaké posudky a že potom jej prednostne priradia byt. No neviem, nezdá sa mi to. Ešte mi oznámila, že ak bude invalidná, nemôžem ju len tak vyhodiť, lebo zatiaľ nemá kam ísť a bude nezaopatrená. Osobne to nechcem riešiť škandálmi, políciou, ja jej nechcem rušiť ani trvalý pobyt, kedže nemá kam ísť. Sme malá obec, to by sa rozkríklo. Neviem ani ako by to obec riešila. V obci máme malú bytovku, sociálnu, 5 bytov a tie sú obsadené. Najbližšie mesto má asi svojich občanov, ktorým prideľuje byty. Keď pôjdem na obec, zariadi jej nejaké bývanie, aj keď nemá kde? Dá sa to vôbec nejako riešiť?
@apolka77 tvoj príspevok o 9:21.. nuž, budeš asi prekvapená, ale autor s bývalou manželkou už naozaj netvorí rodinu. majú tak akurát pokrvné potomstvo, to je všetko. rozvodom sa pre neho stala prakticky cudzou ženou 🙂
@tom_ah hrozne to tu smrdí tým, že je to vážne vážne vymyslené 😀
5 rokov ste sa nevideli so svokrovcami? deti ich nevideli tiež 5 rokov? a ak áno, nikto nepriznal, že ste rozvedení???
a k sociálnym bytom, čítam celú diskusiu a len žasnem. ty si tu stále točíš o sociálnom byte pre lemru lemravú. správne ti tu poradila v posledných príspevkoch používateľka: pekne si čakajte spolu ďalších 10 rokov, ba i viac. budeš ju i naďalej trpieť v dome a živiť. možno sa raz dočkáš, hoci pochybujem o tom...
byť na tvojom mieste, ak je všetko tak, ako uvádzaš, tak behom hodiny má kufre pred dverami, zámka vymenená a dovi dopo
@kate211 my vieme, že sú rozvedení 🙂
@panelacikova tak to je podstatne 🤣 mal by to vediet hlavne autor a jeho byvala a podla toho sa zariadit
A moja posledna teoria: bude to nejaka krestanka, ktorej bolo vstepovane, ze sa ma cely zivot starat o domacnost. Nechcela sa rozvadzat, ale rozviedli ich. Nikde o tom nehovori. Skusala cirkevny rozvod, nevysiel. Tak pekne krasne chce byt po boku svojho cirkevneho manzela do smrti. A este sa riadi aj tym, ze manzel sa o nu postara v chorobe a chudobe.
Toto sa dá zhodnotiť tak, že obaja sú svojím spôsobom divní, on nekoná ako chlap, ale verí na nejaké oznámenia o sociálnych bytoch, diagnozach a pod. a ona je možno aj celkom šikovná využiť takúto nejasnú situáciu vo svoj prospech a dokedy sa to bude takto ťahať sa nedá vedieť, keďže čakajú na byt, čo možno bude ale skôr nebude.
Dosť pochybujem o tom, či tam má vôbec podanú žiadosť.
Muži po rozvod by nemali veriť tomu, čo im ex-manželky hovoria, ale si to overiť.
Darmo tu zenicky deriete klávesnicu...tohto pána to aj tak nezaujíma...jeho nič nezaujíma iba kto mu povie kedy môže ex dostať sociálny byt...hoc na túto otázku by mu nevedeli odpovedať ani poslanci z obce, pretoze nikto nevie kedy sa byt uvoľní...
Najprv som mu fandila chudák muž, teraz po všetkých " mňa to nezaujíma" si hovorím že škoda že ho tá ex neosklbala o pol.domu ...
Zrejme vymyslená celá téma...ak nie nebude to žiadne terno ani pre tu novú známosť.
Škoda slov.
no fakt s postupujucou diskusiu je to divne cele. ved ty o svojej byvalej vobec nic nevies. nemyslim si ze divna je len ona. s tebou podla tvojich prispevkov tiez nieje vsetko ok. pocnuc tym ze si nevies spravit slusne poriadok pokracujuc tym ze ocividne nevies ani komunikovat a riesit problemy a len tak nejak si a cakas ze sa vsetko tak nejak vyvinie. baby ti tu radili dobre a k veci ale ako hrach na stenu. ty si total mimo. vlastne ste sa nasli. aky isiel taku nasiel.
@apolka77 Ja sa od rozvodu nebavím, ani ma nezaujíma. Prečo by malo? Dva roky pred rozvodom to bolo podobné. Rozvod trval rok. Jej rodičia ma totálne nezaujimáju 5 rokov, takže čo je s nimi aktuálne neviem. Bavíme sa len o deťoch a pýtam sa kedy vypadne. Prečo by ma malo zaujímať niečo daľšie? Je na to nejaký dôvod? Hádam nebudem jazdiť po rozvode za jej rodičmi do Michaloviec. O čom sa mám s nimi baviť? O počasí? Deti tam boli 2x za posledné dva roky. Tiež sa nepletú do našich vzťahov, lebo sami vidia, že mna to nezaujíma.
@pralinka25 Aký poriadok si mám spraviť? A ako mám komunikovať? Ja potrebujem komunikovať o tom, kedy vypadne. A na to sa pýtam každý týždeň. O čom by som mal ešte komunikovať? Celé manželstvo som do nej rýpal. 5 rokov už nerýpem, zas mám začať komunikovať? A o čom takom? Mňa nič viac reálne nezaujíma. Ja mám svoju prácu, svoje povinnosti v dome, s deťmi, koníčky, šport. Ja mám dosť vecí, o čo sa zaujímať.
@tom_ah myslím, že teba zena nezaujímala nikdy, tvoje posledné správy to len potvrdzujú. Manželstvo nie je len o tom kto koľko zarába a kto prinesie koľko do domácnosti ,,snáď ste sa brali že ste sa milovali .
Ale tvoja vec.
Ak chces aby vypadla tak maj gule a chod jej to povedat.
@apolka77 Pýtam sa jej to každý týždeň. Odpoveď je, že aj jej priradia byt. Manželstvo neni len o tom, že ak sa niečo ženy spýtam, tak mi povie nerýp. Po 15 rokoch sa mi to slovo tak znechutilo, že mám k nej odpor. Ja sa jej ani nič už nepýtam, lebo z toho slova ma chytajú nervy.
@tom_ah myslim, ze odpoved je, ze tvoja exmanzelka sama od seba nevypadne naozaj NIKDY. Pokial ty s tym poriadok nespravis. Ja som roky zila v manzelstve kedy moj manzel roky online pisal cudzim zenam, ze je v stadiu hladania si noveho byvania a odchadza odo mna. Vies, kedy realne odisiel? Ked som podala ziadost ja, ked som ho vyplatila ja a v dohode o vysporiadani dostal termin, dokedy ma odist. Takze ak mas zaujem to vyriesit, zrus jej pobyt a oznam termin, dokedy odide.

@tom_ah Tak zavolaj jej rodicom, boli ste 20 rokov rodina, snad nejaky kontakt mas. Nech si po nu pridu, ked ma zavrate v autobuse. Alebo ju tam odvez.