icon

Bývalá manželka nechce odísť

tom_ah
21. mar 2023

Som po rozvode cca 3 roky, s exmanzelkou sme majetkovo vyporiadaní 2 roky. Mám dve deti, dospelé 18r a 22r, žijú so mnou v mojom dome, ktorý som nadobudol pred svadbou. Syn cez týždeň býva na internáte. Problém je, že tu stále býva aj exmanželka. Rozvádzali sme sa v dobe kovidu, sám som jej navrhol, že nech odíde až si niečo sama nájde. Sú tu dve poschodia, miesto bolo, tak mi to nevadilo, niekedy sa nevidíme aj 3 dni. Nechce to však nijako riešiť, je zavretá u seba hore a nechystá sa nejako odísť. V dobe vyporiadania sme sa finančne vyrovnali, financie na jednoizbový byt alebo starší dvojizbový má. Mne to nejako extra nevadí, ale naozaj už sú to tri roky. Najprv nemohla chodiť po obhliadkach bytov skzr kovid, potom cena nehnuteľností rapídne stúpla a do podnájmu nechce. Peniaze z vyplatenia dáva vraj na lieky a kúpele. Cez víkend mi oznámila, že má asi roztrúsenú sklerózu, čaká na nejaké posudky a že potom jej prednostne priradia byt. No neviem, nezdá sa mi to. Ešte mi oznámila, že ak bude invalidná, nemôžem ju len tak vyhodiť, lebo zatiaľ nemá kam ísť a bude nezaopatrená. Osobne to nechcem riešiť škandálmi, políciou, ja jej nechcem rušiť ani trvalý pobyt, kedže nemá kam ísť. Sme malá obec, to by sa rozkríklo. Neviem ani ako by to obec riešila. V obci máme malú bytovku, sociálnu, 5 bytov a tie sú obsadené. Najbližšie mesto má asi svojich občanov, ktorým prideľuje byty. Keď pôjdem na obec, zariadi jej nejaké bývanie, aj keď nemá kde? Dá sa to vôbec nejako riešiť?

kate211
22. mar 2023

@tom_ah Kde ma tvoja byvala rodicov? A nema nikto o nu zaujem? Nikoho si nehlada?

srdeenko19
22. mar 2023

Tá tvoja ex žena vyzerá byť pekný vychcánek, ešte aby nemala niečo za lubom, ako ťa obrať o prachy, pozor na to. Byť Tebou, dala by som jej ultimátum, do konca apríla sa vysťahovať. V prípade, že sa nebude mať k ničomu, daj vymeniť zámky, zbaľ jej kufre a dovidenia. Za 3 roky sa mohla rozhýbať už aj 10x, ženská jedna neschopná, stále na niečo čaká. Aj ty máš právo ešte žiť pekný život s inou osobou.

lucka_ke
22. mar 2023

teraz som si pozrela mesto, odkiaľ je moja mama a oni majú zverejnený poradovník na sociálne byty s menami žiadateľov, skús pozrieť na stránke mesta či to nemáte aj vy

tramtada31
22. mar 2023

@tom_ah podmienky prideľovania bytov si určuje obec. Ten prijem musí byt v nejakej minimálnej a maximálnej výške. Je možné, že jej ho ani nepridelia, lebo neplatiča (človeka s veľmi nízkym príjmom tam nebudu chcieť). Podmienky sú určite niekde schválené obecnými poslancami a mali by byt zverejnene na stranke obce. Na byty sa caka rôzne - mesiace, až roky. Určite nie je realne, aby v septembri mala byt. Hlavne, keď si pisal, že bytov je tam len par.

tom_ah
autor
22. mar 2023

@lucka_ke To tam neni. Je tam len uznesenie obecného zastupiteľstva, tam sa rieši komu byty pridelili a za akú cenu, ale neni tam ako dlho čakali.

mk22
22. mar 2023

@tom_ah počuj, ty máš svedomie čisté.. Rozvod prebehol, vyplatil si ju, dovolil žiť a čakať ze sa rozhýbe.. A nič..
Ty sa jej bojíš? Alebo co teraz riešiš.. Nechápem.. Ideš s nou čakať na byt, ktorý je vo hviezda h..
Véd ty si tri roky slobodný, rozvedeny, v tvojich ruka h nie je budúcnosť tvojej bývalej ženy.
Ta kapitola skončila, bodks.
Ty máš pred sebou druhu polovicu života akože z čoho máš strach.
Véd 3r si jej dal zadarmo bývanie..

tom_ah
autor
22. mar 2023

@kate211 Jej rodicia žili v byte, neviem čo je s nimi teraz. Nemá nikoho, veď to neni sranda niekoho takého chcieť. Všetko jej musíš poskytnúť, lebo ona nič nemá.

tom_ah
autor
22. mar 2023

@tramtada31 U nás v obci je malá obecná bytovka, tak 5, maximálne 8 bytov. Tí ľudia čo tam bývajú sú tam roky. V meste je toho viac. Ale neviem či by ju tam prijali, keď tam nemá ani nemala žiadny pobyt.

kate211
22. mar 2023

@tom_ah Bohuzial, najhorsia je zena, ktoru po rozvode nikto nechce.

mk22
22. mar 2023

@tom_ah a tvoja nová známosť je s tým v pohode? Lebo ja keby randim s rozvedenym a viem ze tri roky po rozvode stále v Jeho dome žije bývalá.. Ktorých nespája ju malé deti.. Tak by mi svietila kontrolka..
Vyššie napísané kto chce hľadá spôsoby, kto nie, hľadá dôvody.. Úplne platí.
Ty si ako charita, srdiečko dobre 😅
To radšej spodok prenajmi nejakému páru, aspoň zarobíš.

tom_ah
autor
22. mar 2023

@mk22 Chodíme spolu na hory, sport, už sme boli aj s deťmi. Ona býva vo svojom, tam sa občas stretávame. Už by som ju chcel aj pozvať k nám, ale až exmanželka vypadne.

mk22
22. mar 2023

@tom_ah a pýtam sa, či sa jej bojíš?
Alebo teraz čakáš na čo?
Véd si s nou sadni, oznam.. Kata, k 1.5. Budeš vystahovana.

tinny81
22. mar 2023

@tom_ah Ty si si nevedel zaziadat zverenie deti do vyhradnej starostlivosti aj ked boli mladsie? Vies kolko mam ja v okoli chlapov, ktori maju deti vo vyhradnej starostlivosti? To je dnes bezna prax. Dnes sa to prisudzuje tomu, kto zvlada zaistit byvanie, ma prijem a zvlada sa postarat o deti vratane odvozov ci privozov zo skolky. Pracuje doma na home office. Myslis, ze by ich zverili zene, ktora nestiha/nevie/nechce sa jej/neda sa nic a je pre nu vsetko obtiazne? Od prace, cez starostlivost o dieta az po vyzdvihnutie z kruzkov. Zas len same vyhovorky ako si 20 rokov musel umoznit zene byt doma koli detom. Ved to je najlepsia varianta pre tu zenu. Pod hrozbou neplatenia vyzivneho na svoje deti jej bude hrozit exekucia. A uz jej snad trkne, ze by po tolkych rokoch mala zacat pracovat. Ked som ja byvalej svojho manzela pohrozila exekuciou, sla to prace len taky rachot. A preco tvojej zene neni urcene ziadne vyzivne? Tak ty platis detom 500 eur kazdemu a ona co, madam? Preco si deti nezaziadaju same? Ved jej vyzivne vypocitaju podla platu v inzeratoch na jobse a casnicka (ci co to ta tvoja robi), ved to moze mat skvely potencionalny prijem! Nebude platit, tak exekucia, trestne oznamenie. A ver tomu, ze za neplatenie skonci v base. Zariadim len taky fukot. Vsak to by vyriesilo tvoju situaciu - prisli by ju odviest policajti ale rovno smer vykon trestu.

anjelicek26
22. mar 2023

Preco si myslis, alebo ona mysli, ze jej priradia obecny byt, ked ma na ucte peniaze si kupit vlastny 🙄

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
anjelicek26
22. mar 2023

@zoro9836 to je len dohad, ze su prec... Nema ziadne vydavky, zije v jeho dome, on plati dokonca vsetky energie... je len vypocitava, pracovat sa jej nechce, on ju nema srdce vyhodit, tak si zije ako v hoteli...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
tinka8512
22. mar 2023

Ja by som si najust pozvala novu znamost a grilovacka na dvore a vsetko... a by som jej oznamila ze budem potrebovat priestory lebo nova znamost sa ide pristahovat

tom_ah
autor
22. mar 2023

@tinny81 Deti sú dospelé. Ak chcú niečo po svojej matke, nech si žiadajú samé.

tinny81
22. mar 2023

@tom_ah A ty si s nimi nevies spravit poriadok? Ty si nevies spravit poriadok ani s byvalou, ani s detmi. Tak im snad vysvetli, ze im samozrejme prispejes na studia, ale prispiet by im mala aj matka. Ona je ich rodic a ma taktiez vyzivovaciu povinnost. Tvoja byvala ma na ucte peniaze z uspor, ktore si TY setril svojim detom, ale musel si jej to vyplatit v ramci BSM. Peniaze proste ma a zohladnuju sa aj jej majetkove pomery. Tak nech si deti podaju navrh na urcenie vyzivneho. Exekutor jej bude TVOJE peniaze strhavat z JEJ uctu a posielat ich DETOM. Ked peniaze z jej uctu dojdu, trestne oznamenie a vykon trestu. Snad si premysli ci pracovat alebo nepracovat.

mk22
22. mar 2023

@tom_ah jednas s nou v rukavičkách.. Bojíš sa.. Čakáš, sam nevieš na čo.
Bývalá zrejme vie ze si bojko a tak cusi sem tam ti niečo podsunie, a ty čakáš ďalej.
Kým ona si žije zadarmo.. Deti ju nič nestoja Véd ex..otecko..plati rad radom všetko.
Si hlúpy??

kate211
22. mar 2023

@tinny81 Zena ma platit vyzivne podla potencionalnych prijmov podle jobsu.

Este tu napis, ze zena ma prispievat do domacnosti podla potencionalnych prijmov na jobse a znicis stavebny kamen tohoto fora. A prach ma kedy ta zena utierat? Prasi sa cely zivot, nielen ked su deti male.

daria77
Autor odpoveď zmazal
tom_ah
autor
22. mar 2023

@tinny81 Ja nechcem deti zaťahovať do podávania návrhov. Ja chcem nech jej dajú ten byt a ide.

tom_ah
autor
22. mar 2023

@daria77 Žiadala si o sociálny byt? Ako dlho?

kate211
22. mar 2023

@tom_ah Tak cakaj 10 rokov na socialny byt pre byvalu. A u jej rodicov v byte byvat nemoze? Nemala tam detsku izbu? Ved preboha niekde musela byvat predtym ako k tebe prisla.

tom_ah
autor
22. mar 2023

@kate211 Teoreticky by mohla ísť tam.

mpg
22. mar 2023

@kate211 V dedine, kde sa ľudia poznajú a zhruba poznajú aj majetkové pomery sa iste načaká, vždy budú závažnejšie prípady a takí, ktorá sú na tom finančne horšie.

mk22
22. mar 2023

@tom_ah jednou z podmienok pre získanie soc bytu je mať príjem a schopnosť platiť nájom.
Od podania žiadosti sa čaká, aj par rokov.
Tak zatiaľ sa o ňu staraj a čakajte spolu🙋‍♀️hádam sa dočkáte.
Ona v prvom rade ma ísť do práce ale keďže ma v tebe istotu ze ju nevyrazis nechceš ani euro, tak si bude ďalej užívať tvoje dobre srdiečko.
Parazit sa drží kým mu obeť dovolí😅tak tvoje ex sa bude držať kým neurobíš rázny krok.

daria77
22. mar 2023

@tom_ah Išla som hneď do podnájmu...žiadosť som si dala,mala som ju tam 3 roky a nič...