Bývalá manželka nechce odísť
Som po rozvode cca 3 roky, s exmanzelkou sme majetkovo vyporiadaní 2 roky. Mám dve deti, dospelé 18r a 22r, žijú so mnou v mojom dome, ktorý som nadobudol pred svadbou. Syn cez týždeň býva na internáte. Problém je, že tu stále býva aj exmanželka. Rozvádzali sme sa v dobe kovidu, sám som jej navrhol, že nech odíde až si niečo sama nájde. Sú tu dve poschodia, miesto bolo, tak mi to nevadilo, niekedy sa nevidíme aj 3 dni. Nechce to však nijako riešiť, je zavretá u seba hore a nechystá sa nejako odísť. V dobe vyporiadania sme sa finančne vyrovnali, financie na jednoizbový byt alebo starší dvojizbový má. Mne to nejako extra nevadí, ale naozaj už sú to tri roky. Najprv nemohla chodiť po obhliadkach bytov skzr kovid, potom cena nehnuteľností rapídne stúpla a do podnájmu nechce. Peniaze z vyplatenia dáva vraj na lieky a kúpele. Cez víkend mi oznámila, že má asi roztrúsenú sklerózu, čaká na nejaké posudky a že potom jej prednostne priradia byt. No neviem, nezdá sa mi to. Ešte mi oznámila, že ak bude invalidná, nemôžem ju len tak vyhodiť, lebo zatiaľ nemá kam ísť a bude nezaopatrená. Osobne to nechcem riešiť škandálmi, políciou, ja jej nechcem rušiť ani trvalý pobyt, kedže nemá kam ísť. Sme malá obec, to by sa rozkríklo. Neviem ani ako by to obec riešila. V obci máme malú bytovku, sociálnu, 5 bytov a tie sú obsadené. Najbližšie mesto má asi svojich občanov, ktorým prideľuje byty. Keď pôjdem na obec, zariadi jej nejaké bývanie, aj keď nemá kde? Dá sa to vôbec nejako riešiť?
@tom_ah len keď bude bývať u teba čo myslíš komu to prischne? Píšeš, že býva na poschodí a tam sa RS o pár mesiacov bez pomoci nemusí ani dostať
Kazdopadne cakat, kym jej priznaju postihnutie, invaliditu a neschopnost pracovat ti nijako "nepomoze", prave naopak moze byt problemom. Ries to teraz, mas na to dovodov pozehnane.
@tom_ah ja si o sebe myslím, že mám miernu formu RS už 10 rokov. mne sa ti dejú veci.... takže ak píšeš fakt pravdu, chce ťa vydierať. to je fuk, akú diagnózu jej nájdu, podľa jej lemravosti a lenivosti súdim, že jej nejde o nič, len ako z teba dostať peniaze alebo teda to, čo mala doteraz. strechu nad hlavou a jedlo. bez toho, aby prispela. poslala som ti v úvode 7. strany link, pozri si ho, prípadne iné právne poradne, prípadne na MK je skupina právne poradenstvo, kde sa môžeš opýtať, či a do akej doby po rozvode môže žiadať o výživné od teba a či môže aj spätne. ideálne právna poradňa, ktohovie, možno tam niečo také už aj bolo v minulosti riešené. daj sa do tej skupiny a popátraj alebo sa opýtaj.
@panelacikova A jak to ja mám vedieť? Pred polrokom mala boreliózu. Teraz to neni borelióza, ale skleróza. A možno to neni ani to. Ako to mám vedieť? Ja vážne neviem k akým dokrotom chodí a ako dlho jej stanovujú diagnózu. Pred rozvodom žiadne prolémy nemala.
@tom_ah no tak vidíš. ja bojujem s boreliózou a jej následkami momentálne už 10.rok. čiže by som ti vedela popísať. áno, isté obdobie to vyzeralo brutálne ako SM, čiže skleróza multiplex. po x vyšetreniach to uzavreli, že nie, že následky boreliózy. takže panička nech sa pozviecha a zapojí sa do pracovného života. nič iné jej neostáva.
@matullienka A čo ja s tým mám spoločné? Od septembra pôjde preč. Dcéra pôjde preč, už naozaj nevidím dôvod, prečo by tu mala byť exmanželka.
@tom_ah tak vyplatením a ukončením delenia majetku si ju mal vyprášiť z domu. však dcéra mohla chodiť za ňou predsa... teraz to budeš mať dosť blbé. ona môže na prípadnom súde klamať v niektorých veciach a dokonca tvrdiť, že ty si jej ponúkol pomoc, lebo si roky videl, že jej zdravotný stav nie je OK. no problém. čím skôr ju vyhodíš, tým lepšie pre teba.
mimochodom, a ona akože kam pôjde od septembra? či zase som niečo prehliadla? všade píšeš o tom, že nechce odísť...
@panelacikova Tak to mi je ľúto. Mojej ex nikdy nič nebolo. Aspoň o tom neviem. O jej zdravotných problémoch mi hovorí dcéra alebo to spomenie vždy keď sa spýtam, či už hľadá byt.
@tom_ah v každom prípade nemá nič vážne doteraz potvrdené. a akých posudkoch ti rozpráva, netuším, ale zrejme si vymýšľa. a keby aj nie, nie je dôvod ju naďalej živiť, keď ste dlhodobo rozvedení a dávno vysporiadaní.
@panelacikova Moja ex je tu kôli dcére, lebo s ňou nemala kam ísť. Od septembra nech ide kam chce. Dcéra bude na vysokej a ex nech ide kam chce. Po prečítaní tejto diskusie mi to je jedno.
@panelacikova Neurológ jej má dať nejaký posudok na základe akýchsi vyšetrení. Ja neviem akých.
@tom_ah v podstate ťa využívala svojím spôsobom aj dcéra. robila na teba oči a neviem čo, len aby si jej mamičku nevyrazil. no len či si dobre urobil. aby ti jedného dňa neostala visieť na krku aj dcéra, keď celý život vidí, ako mamička nerobí nič, neprispieva, ty ju živíš, ba ešte aj po rozvode ju necháš roky žiť u seba a živíš ju....
je dosť možné, že to pokladá za úplne normálne a bežné a bude chcieť podobného hlupáka do života aj ona
@tom_ah ....no len aby si milostiva ex do septembra nejaku specialnu diagnozu nevymyslela....mozno budes velmi prekvapeny.....davas jej prilis vela casu na spekulovanie, mal by si ju postavit bez upozornovania pred hotovu vec a cau pa...a nie kukat na to co povedia susedia a dedina....
@panelacikova A co som mal robiť? Na súde trvdila, že po vyplatení si kúpi byt a pôjde tam aj s dcérou, ktorú mala zverenú. Byt si asi nikdy nehľadala. To som ju mal vyhodiť aj s dcérou? Dcéra sa sama vyjadrila, že tu chce zostať, ma to blízko do školy.
Ty budes taky dobrak, ze exka keby si tam aj noveho chlapa na poschodie nastahovala tak ty by si platil energie este aj za neho....lebo dcera chcela mamku nablizku....aaaach jo, exka je vychcana ako dierka v snehu....
@tom_ah veď dcéra mohla ostať a pani mohla ísť. nikde nie je napísané, že ty si jej povinný dať strechu nad hlavou (starej). dcéru si mohol prichýliť, ženu nemusel. zrejme ťa kvalitne citovo ojebabrala.
@tom_ah mám pocit, že ztp schvaľuje ÚPSVaR
@tom_ah a invalidný dôchodok sociálna poisťovňa.
@panelacikova Dcera chcela a mne to bolo jedno. Ja som nevedel, že začne mať diagnózy a bude problém ju vyhodiť.
@tom_ah A co ta zenska robila cele poobedie, ked deti ste uz mali velke? Preco bola na predlzenom rodicaku? Dcera ma zdravotne problemy? Preco nechcela pracovat?
Preco sa vlastne delili len tvoje uspory na ucte? Peniaze peniaze z jej uctu ste si nedelili? Alebo kam chodili peniaze, ktore zarobila ona, ked si ich nikdy nevidel?

@tinka8512 je to stále len pohľad jednej strany, ktohovie ako by celé manželstvo opísala jeho žena. Možno tu aj je...