icon

Bývalý leží po ťažkej autohavárii v nemocnici

dilarana
17. aug 2023

Ahojte. Neviem si rady. Bývalý leží po ťažkej autohavarii v nemocnici a nevie sa či bude chodiť. Neboli sme v kontakte 6 rokov a zo súcitu som ho navštívila v nemocnici. Psychicky je natom zle a bol by rád, keby som ho navštevovala častejšie. Nepríde mi to fer voči jeho priateľke. Sú v pohode, majú pekný vzťah a nič nenasvedčuje tomu, že by sa chcel vrátiť. Ja cítim len súcit a neviem ako sa k tomuto postaviť

Strana
z3
tosomja
18. aug 2023

@dilarana na toto napíšem len jedno. Ak plánuješ chodiť za ním, len aby si jej dokázala, že si viac, tak to nerob. Aj keď ťa podviedol, máš priateľa, s ktorým si vraj šťastná, tak nerob zlo. Nechaj jej ho, nech si ho teraz užije aj ako "skoro invalida".

dilarana
AUTOR

Včera o 21:49
@liusa82 Uplne chápem tvoje pocity, máš pravdu, ale koho city mám šetriť. Cudzej ženy ktorá mi odviedla muža, priznávam aj ja som mala natom svoj podiel, alebo city otca mojich detí, ktorý si veľa veci uvedomil a navyše je natom dosť zle, včil buc múdra

dilarana
autor
18. aug 2023

@tosomja Veľmi rozumné argumenty a logické. Asi založím novú tému vo fore, a sice... ako sa dá resentnúť istú časť centra v mozgu ktoré je zodpovedné za socialne cítenie. 🙉

karolinakr
18. aug 2023

@dilarana ono je to taka slušnost, za niekym chceš ist za niekym nie..ale keby sme žili všetci sebecky, bolo by tu peklo žiť.. keby som mala na mále, že skoro zomrela a nikto by sa nepristavil v nemocnici, asi by mi to moc nepridalo na nálade
Takže za svoje " sociálne" cítenie sa vôbec nehanbi

domkakvet
18. aug 2023

@dilarana nie uz za nim viac nechod, v ziadnom pripade.

cessy01
18. aug 2023

@dilarana poradím urob ako cítiš, ja som sa tu raz radila. Môj ex zomrel pri leteckom nešťastí a ženy ma tu išli ukameňovať keď som riešila či ísť na pohreb. Kašľať na to čo ti tu radia urob to ako cítiš. Ja som na pohreb išla aj keď mi tu 99% radilo že tam nemám čo robiť, čo jeho žena a môj manžel ako sa budú cítiť. A vieš ako to skončilo? Plakali sme pri truhle v objatí s jeho tehotnou manželkou a povedala mi že už tu má všetko čo kedy miloval, je štastná že som prišla a budem ho mať stále v srdci ako on mal mňa. Celá jeho rodina a priatelia dúfali že prídem a ja som sa riadila srdcom a som rada že som išla. Každý jeden človek ktorý má urobil čo i len na chvíľu v živote šťastnou si zaslúži aby som tu pre neho bola keď ma prosí o pomoc.

tanyag
18. aug 2023

Súhlasím s @karolinakr

Ešte dodám, ja mám tiež dieťa s mužom, s ktorým nie som už 4 roky. Síce v kontakte sme, lebo sa o naše dieťa zaujíma. Ale ak by som sa dozvedela, že sa mu niečo stalo, hneď by som za ním išla. Lebo taká som. Záleži mi na ľuďoch, s ktorými som si prežila dlhé roky, či už mi ublížil tým, že ma podviedol, alebo bol zlý atď.
Bolo by mi jedno, či jeho priateľka, rodina, kamaráti by na mňa zazerali, alebo si nepriali to, že tam idem. Je to proste otec môjho dieťaťa a vždy nás to dieťa spájať bude, či už je malé alebo veľké.
Viem, že veľa žien by s mojím názorom nesúhlasila, ale ja najlepšie poznám seba a práve ako písala @karolinakr ... ak by som nešla a dozvedela sa, že napr. zomrel atď. vyčítala by som si to do konca života.
Ak by ma zastavila jeho nová priateľka, jej by som pekne, slušne vysvetlila, že je to otec nášho spoločného dieťaťa, nech to rešpektuje, že k nemu necítim náklonnosť, lásku a neviem čo, ale ako otca môjho dieťaťa ho rešpektujem a ak si on praje, aby som ho navštevovala, tak ho navštevovať budem. A ostatné nech si vyriešia oni dvaja.

Strana
z3