Bývanie u partnera
Ahojte, súhlasili by ste s bývaním v byte svojho priateľa? Jeho rodičia bývajú 5 minút chôdze od jeho bytu.
Ak nie, ako by ste riešili bývanie? Ja svoj byt nemám.
Popravde sa mi to nepozdáva, lebo jeho mamka je taká veľmi náročná na to, aby ste k nej chodili. Keď nejdeme aspoň raz do týždňa, urazí sa... Potom to vykrikuje partnerovi.
Rozmýšľam, aké by to bolo, keby sme časom mali svadbu a deti... Lebo zatiaľ mi pripadá taká, že sa do všetkého stará a má rada veci pod kontrolou (kde sme, aké máme plány, čo robíme, čo sme varili, ako budeme tráviť víkend, kedy ju prídeme pozrieť).
@anonym_autor A Ty prečo nemáš vlastné bývanie?
@anonym_38f897 dúfam, že ty niesi taka dr.nutá ako tvoja otázka
@anonym_auto Buď priateľovu mamu dokážeš brať takú aká je (ona sa totiž určite nezmení) a psychicky sa pripraviť na všetky tie úskalia, alebo sa s priateľom rozísť. V každom prípade, porozprávaj sa s ním o tom. Ak ho naozaj veľmi ľúbiš, možno si dokážeš vytvoriť nejaké "citové brnenie" a zvykneš si na to. Takže je to len a len na Tebe, ako sa s tým dokážeš vysporiadať.
Veď jej jasné povedzte, že vždy pred navstevou u nich im dáte vopred vedieť, napr. deň vopred. Vysvetlite im, že často máte vlastný program, aj oni by si ho mohli spraviť, namiesto toho že sedia doma a chystajú pre vás. Poraďte im návštevy múzea, výlety do prírody a pod., syn by mal vedieť čo by ich zaujimalo.
Voči výčitkám sa ohrad, slušne, ale dôrazne, máš svoj spôsob života, ktorý ti vyhovuje.
@anonym_autor hmmm, ako Vegeta, mieša sa do všetkého 🫣. Jednoducho ju nerieš, zite si svoj život,craz za čas spolu skavickujte a hotovo.
@biba_18 nie nie je na tom nič zlé ísť navštíviť svojich rodičov, ale keď je priateľova mamka už teraz na mňa protivná, má blbé poznámky, prekrúca očami a keď napríklad ideme na nejaký víkendový pobyt a nestihneme prísť v nedeľu k nej, tak sa hneď urazí a partnerovi rozpráva také vecí, že či uprednostňuje cudzie osoby pred ňou a pod...
@anonym_autor mala by si sa priatelom porozpravat, ze nebudes tolerovat urcite veci, nech si a rodicmi spravi poriadok, ze ty si neni ich dcera a nemaju sa co starat do tvojho zivota a kontrolovat ti ho. Pokial si nespravis hned teraz s tym poriadok, bude sa to len stupnovat. Pokial planujete dlhodoby vztah a nie je to len chvilkovy ulet, treba si urcit hranice, co si mozu dovolit rodicia, tvoji aj jeho. On si ma spravit poriadok a povedat, ze sice to su rodicia ale nie jeho zivotni partneri. Takze mal by povedat, ze do jeho vztahov sa nech nestaraju, inak uz uplne prestane chodit. Lebo to nemieni pocuvat. Bohuzial, treba to hmed takto vyriesit.
@anonym_autor V byte Vášho partnera budete mať súkromie/horšie by bolo bývať v jednej domácnosti so svokrovcami/Musíte však prijať fakt, že ak má Váš partner dobrý vzťah s rodičmi,tak raz do týždňa ich navštíviť je prirodzené.No a do tretice:V prípade, že plánujete spoločnú budúcnosť,skor,ci neskôr budete chcieť väčšie bývanie a to už môže byť pokojne aj v inom meste, čiže nič nie je na večné časy...a ešte taká poznámka:V prípade,ze v budúcnosti príde dieťa do vášho života, ešte sa potešíte,ze možno bude p.svokra blízko a bude ochotná Vám občas pomôcť...

@biba_18 nie nie je na tom nič zlé ísť navštíviť svojich rodičov, ale keď je priateľova mamka už teraz na mňa protivná, má blbé poznámky, prekrúca očami a keď napríklad ideme na nejaký víkendový pobyt a nestihneme prísť v nedeľu k nej, tak sa hneď urazí a partnerovi rozpráva také vecí, že či uprednostňuje cudzie osoby pred ňou a pod...
@anonym_autor ... riešenie má v rukách partner.Mal by sa porozprávať s matkou a vysvetliť,že keďže má Vás,chce s Vami tráviť čas.Zaroven matku ubezpečiť,že je stále dôležitá,že na blízkom vzťahu k nej nemení nič ,ani tože nie vždy stíha návštevu