icon

Chce, aby som stiahla žiadosť o rozvod

9. máj 2023

Manžel mi veľmi veľa ublížil slovami, nezáujmom, finančnou stránkou atď ... Podala som žiadosť o rozvod, a teraz začal sľubovať ako on sa zmení, ako mi bude pomáhať, a bla bla ... Len nech stiahnem rozvod. Mám to urobiť pre deti aby nevyrastali v nekopletnej rodine. A ja som na vážkach, ako sa rozhodnúť. Rozum mi vraví nenechaj sa znova oklamať ale srdce niečo iné ...

betulinka1
14. máj 2023

Povedz mu, ze naopak ak sa bude snazit, potom si ho znova zoberies😉 ale tak po dvoch-troch rokoch. Lebo rok dva sa vie pretvarovať kazdy.

mircalla
14. máj 2023

@ajn Ale vsak pisala, ze uz po 2. dnoch mal blbe reci. Co cakas? Zazraky? Naivne zeny..

autor
14. máj 2023

@sussie1 tento týždeň máme už súd o výživné, ale on sa vyjadril, že tam nepôjde tak neviem ako to bude ...

palculienka40
14. máj 2023

Ist nemusi. Sudca si poradi.

matkahelka
14. máj 2023

bud pokojna. vobec tam nemusi ist. sud rozhodne bez jeho pritomnosti.

autor
14. máj 2023

@matkahelka ešte sa vyjadril, že on mi peniaze nebude dávať, že mu napíšem čo treba kúpiť a on všetko nákupu i, je aj taká možnosť ?

dadis
14. máj 2023

Bude, neboj.

misinka20
14. máj 2023

Však nech frajer nedáva, ak 3 x nezaplatí môžeš podať na neho trestné oznámenie a rýchlo si to rozmyslí 🤣 nákup nie je náhrada výživného...

cacianka
14. máj 2023

Nie. Nie je. 3x mu dáš zoznam, nákupu a potom sa mu bude zdať že veľa minul, veľa prejete, zoderiete tak zas nekúpi 3 mesiace. A takúto dohodu nijako nevymozes.
Čo je psano to je dano, pekne a tvrdo trvať na súdnom rozhodnutí o výške výživného.
Až rozsudok mu dáva povinnosť platiť, tebe dáva právo vymáhať exekútorom,podať TO na polícii, prípadne dostať náhradné výživné od štátu.
Ak budete spomínať pojednávanie, len nenápadne spomen že máš veľa info z rôznych zdrojov, kolizna, internet, vyjadrenia advokátov, aj ženy so skúsenosťami, že má právo neprísť, (nech nevidí ako sa toho bojíš), že veľa chlapov sa kasali že neprídu, ale súd môže na má právo rozhodnúť aj bez jeho prítomnosti, podklady o jeho prijme si vyžiadali u jeho zamestnávateľa/ z daňového úradu, o to viac mu dajú platiť, a ešte dostane pokutu za pohŕdanie súdu, môžu ho aj policajti predviesť...

som_realistka
14. máj 2023

Nie, takú možnosť mal doteraz, mal ti povedať daj mi zoznam do potravín drogérie, a pod a ja sa o všetko postarám, teraz mu súd určí koľko má posielať k tvojim rukám, nemáte dúfam jeden účet, a tam ti musí posielať. Ak nepošle tak par dni po splatnosti treba riešiť, nie ze on sa bude chechtat a neplatiť, pohroziť exekútorom, v nemocnici, ak teda pracuje tam, mu nič načierno vyplácať nebudú, a bez ohľadu na to ci bude mat výplatu na účet ci v hotovosti tak mzdová uctaren je povinná spracovať exekučný prikaz. Neboj sa, takýto hrdinovia by sa po... li, keby v práci vedeli ze exekútor od nich vymáha výživné, vonku totiž majú gloriolu úžasných manželov a kolegov.

cacianka
14. máj 2023

@misinka20 je pravda že rodič sa musí podieľať na výžive detí, ak nie, ide o TČ zanedbanie povinnej výživy, ale ako ťažko sa to rieši, oveľa ťažšie ako keď je platné súdne rozhodnutie , tam by už išlo o iný trestný čin - marenie súdneho rozhodnutia, ...

matkahelka
14. máj 2023

nie, nie je taka moznost. taku moznost mal doteraz. magor ju cele roky nevyuzil. teraz dostane zo sudu rozhodnutie, KOLKO A KOLKEHO v mesiaci ti ma poslat € na ucet. 3x neposle, podas trestne oznamenie. vezmu mu vodicak, neskor moze ist aj sediet za neplatenie vyzivneho. a ty dostanes od statu nahradne vyzivne. skoda, ze si to neriesila skor a len si sa trapila. a on kreten sa na co zenil a robil deti, myslel si, ze sa budu deti past, ci budu zit z luftu? do gul by som ho nakopala!!!

autor
14. máj 2023

@matkahelka podľa neho deti viac než 150€ na mesiac neprejedia a ostatné z RD mám na benzín , kozmetiku atď ...

dadis
14. máj 2023

Nevadi, nevysvetluj, na sude mu to vysvetlia.

cacianka
14. máj 2023

@matkahelka doplním - stačí že nepošle načas, už aj za 2 dni meskania môže ísť za exekútorom, ak zaplatí o pár € menej ( nie celú sumu) fakt vážne, spomenie aj vodičák zabaviť, aj trovy geroj zaplatí.
To už po 2 mesiacoch , netreba čakať 3.
Gerojko zaplať oveľa viac ako si myslí, a zastaviť exekúciu nemusí matka celé roky, rovno z platu mu bude strhávať platbu.

matkahelka
14. máj 2023

a on spal ako sipkova ruzenka 100 rokov? kedy bol naposledy na nakup? ze 3 deti neprejedia 150€ mesacne. ach, ved moja 16 mesacna preje 150€/mesacne. za jeden kozi jogurt dam 1.25€. za sunar 20€ a ma to na necele 2 tyzdne. 3 banany stoja cez euro. ten tvoj muz je z inej galaxie zjavne.
a presne ako pise
@cacianka rozhodnutie sudu ho preberie do reality.

sidon
14. máj 2023

@autor na súd spísať žiadosť o určenie výživného na deti ( pred rozvodom, to si už spravila). Na deti pýtať kludne vyššiu sumu, z jeho príjmu kludne aj 800-900eur treba žiadať, musim mat v tom jasno, kolko chceš a zabojovať o to na súde, mysli na deti. Mysli na to, ze ich budeš mozno živiť sama, budeš musieť zabezpečiť bývanie. Spis si výdavky ( nie tie, co máš teraz , ale tie, co su realne: strava, naklady byvanie, naklady na dopravu do skoly/škôlky, stravné a poplatky v skolke/skole, lieky/zubár, sezonne oblečenie, nejaká zabava/vylet/kurz pre dieťa... x 3 deti. Nedaj sa zastrašiť. Súdne rozhodnutie treba mat v ruke. Spraviť si medzitym účet, tam bude k určitému datumu v mesiaci posielať výživné. Ked nepošle dohodnutú sumu ( co i len o 1e menej alebo nepošle načas, hneď podať na exekúciu, budu mu to ako prvú položku strhávat z platu, účtovníčka bude o tom zo súdu informovaná a jemu to zhorší renomé). Pokiaľ by ste zostali spolu, ziadat aj výživné na seba ako manželku. Nedaj sa obalamutit, ze on bude robiť nákupy. Uz mu neustup v tomto, daj to určiť súdom, nech to máš na papieri a kedykoľvek je to potom vymahatelne ( nebude to závislé od jeho vrtochov, ci da alebo neda)

pralinka25
14. máj 2023

mne je z takych chlapov normalne do placu. je ich ako maku co sa vyhybaju vyzivnemu aebo odrbu stat o tom ake maju prijmy len aby vlastnym detom nemuseli platit. normalne by za to mali byt prisne tresty.

audrye
14. máj 2023

Zacalo mu iba lepit, ze bude musiet zacat platit.. snazi sa ta vystrasit, ze platit nebude a vymysla, ako sa z toho vymotat. Nedaj sa! A never mu ani nos medzi ocami, nieto prazdne sluby. On len chce, aby mu to preslo cele lacno.. on na vysokej nohe a deti na hranici chudoby..

mk22
14. máj 2023

Tvoj muž dobrý vtipalek 😁 sa kde zabudol.. Nemusí ani byt prítomný, a Marenie súdneho rozhodnutia.. Nuž si rozmysli ci bude nebude platiť.. Nenechaj sa zastrašiť a 150e na tri deti.. Píšem že vtipalek..

mk22
25. máj 2023

Ahoj, ako si dopadla?

autor
25. máj 2023

@mk22 ahoj, až začiatkom júna máme pojednávanie, myslela som si , že do 8 dní od podania návrhu ale je to do 30 dní

mk22
25. máj 2023

A manžel?
Poslúcha, či to vzdal?

cacianka
25. máj 2023

30 dní od podania ? Tak to je neuveritelne rýchli termín, zvyčajne sa čaká na termín aj pol roka

autor
25. máj 2023

@mk22 poslúcha, správa sa normálne, ako nepoviem sem tam má nazlostibsle to sú len somariny, stará sa aj o deti, boli sme na výlete opekať atď, tak uvidíme

autor
25. máj 2023

@cacianka lebo to je neodkladne opatrenie o určenie výživného a zverenie maloletých detí, nie rozvod

autor
25. máj 2023

Aj pojednávanie čo máme začiatkom júna je len nejaký " KOCHEM"

erikab82
25. máj 2023

Žiaľ si myslím, že rozvod nechce kvôli tomu, aby neplatil výživné. Lakomec bude vždy lakomec. Teraz ti hra na city, ale nezmení sa nič. Na deti pýtaj maximum, čo je možné z jeho platu. Zaslužia si.

mircalla
25. máj 2023

Toto mu vydrzi chvilu....Ja by som mu sancu uz nedavala

autor
25. máj 2023

@erikab82 preto som nestihla žiadosť o rozvod, Max to presrusim, lebo tak isto viem , že sa nezmení