icon

Chceli by ste partnera, ktorý nehovorí vašim jazykom?

26. apr 2026

Ahojte, zaujíma ma, či by ste sa dali dokopy s mužom, ak by nehovoril slovensky, ale anglicky, s tým, že vaša úroveň by bola bežná hovorová B2. Ani nie fluent C1, ale ani začiatočník. Vedeli by ste vyjadriť všetky veci, ktoré chcete povedať v cudzom jazyku? Cítili by ste sa komfortne?

Strana
z3
biba_18
26. apr 2026

keď ho miluješ, nie je čo riešiť 🤷‍♀️

anonym_c67b3e
26. apr 2026

ano je to moj sen, aby som sa zdokonalila v jazyku 🙂

guudy
26. apr 2026

B2 je v pohode na zaciatok. Casom sa zlepsis. Takze nie, nebola by to pre mna prekazka.

doriiis
26. apr 2026

Nič lepšie sa ti v oblasti zdokonaľovania cudzieho jazyku nemôže stat

anonym_e8fbb0
26. apr 2026

Ja si neviem predstavit, ako by som sa ja s niekym takto dala dokopy, na tej urovni som sa necitila v jazyku dost sebavedomo na to, aby som v nom randila, nie to este bola ocarujuca… ale v tomto sme kazdy iny, ak si rozumiete po ludskej stranke, mate o com komunikovat, chod so toho, aktivnym pouzivanim sa rychlo v anglictine zlepsis a nebude to ziadna prekazka

catherin4
26. apr 2026

Ja mam priatela Rakusana, zijeme spolu, komunikujeme samozrejme nemecky. Rozumieme si bez problemov.

autor
26. apr 2026

Ja si to tiež neviem predstaviť a je to pre mňa prekážka pri budovaní vzťahu.

sssss123
26. apr 2026

nie

althinka
26. apr 2026

koľko ľudí , toľko chutí ... ale mne osobne by to veľmi nesedelo ... ja potrebujem komunikovať tak, že by to moja znalosť angličtiny nepokryla. Ale niektorí to berú ako výzvu a šancu .. pre mňa by to bola prekážka skutočne sa spoznať a dostať do svojich myšlienok tú hĺbku a vrstvy, ako to dokážem v materinskom jazyku🙂

anonym_72346b
26. apr 2026
@anonym_autor

Ja si to tiež neviem predstaviť a je to pre mňa prekážka pri budovaní vzťahu.

@anonym_autor Majster N veľmi dávno v relácii povedal, že jeho mama Američanka sa zaľúbila do jeho otca, Ona nevedela slovensky. Žili tu, všetko sa naučila. Jeho babička nehovorila slovensky, všetko jej prekladala.
Láska hory prenáša. Ak chceš, naučíš sa jeho reč a on tvoju.

lindous
26. apr 2026

Mňa by aj s tou C1 musel fakt, že neskutočne zaujať, aby som nad tým uvažovala, moja prvá voľba by to nebola a to denne komunikujem so zahraničnými kolegami bez problémov, ale poznam páry, ktoré tak fungujú

moonlight1210
26. apr 2026

Kolegyna sa presne takto zdokonalila cez leto v jazyku. Nasla si cez online hru frajera, pisali si, volali si. A ked si zalubena, tvoj mozog je nastartovany, ma motivaciu, vsetko si rychlejsie a lepsie pamata. Vstrebava vsetko okolo tvojho objavu ako spongia. Od najmensich detailov jeho osobnosti, po jazyk.
Na zaciatku leta habkala, na konci leta hovorila o 100% lepsie, plynulejsie, sebavedomejsie. Nebolo to vobec dokonale, ale pokrok to bol riadny.
Uz nie sme spolu, tak neviem, ako pokracuje.

Jednoducho spociatku je to ako v lete na saniach. Ale postupne sa to zlepsuje. Lepi sa to na teba, ked ho pocuvas. Takze by som sa toho nebala.

anonym_e335e5
26. apr 2026

@anonym_autor asi, ale nemám vo zvyku rozprávať sa s manželom po slovensky, nie je to môj materinský jazyk

anonym_a4191f
26. apr 2026

Mám a nie je prvý. Ďakujem Bohu za xy jazykov na úrovni C zadarmo🙂

a0
26. apr 2026

Neboj, veľmi rýchlo pochopí tvoje pocity aj v slovenčine 😂. Úplne bez problémov by som šla do takého vzťahu.

autor
26. apr 2026
@a0

Neboj, veľmi rýchlo pochopí tvoje pocity aj v slovenčine 😂. Úplne bez problémov by som šla do takého vzťahu.

@a0 ja som to stopla. Nepáčilo sa mi to vôbec a bola som v strese z toho, že sme neboli schopní naplno povedať to, čo sme potrebovali. Akokoľvek sa mi páčil a bol príjemný, nešlo to u mňa.

a0
26. apr 2026
@anonym_autor

@a0 ja som to stopla. Nepáčilo sa mi to vôbec a bola som v strese z toho, že sme neboli schopní naplno povedať to, čo sme potrebovali. Akokoľvek sa mi páčil a bol príjemný, nešlo to u mňa.

@anonym_autor áno, záleží aj od tvojej povahy. Ja mám blízku kamarátku cudzinku, v rodine Nemcov, Francúzov, američanov. Sama som si prešla jedným takým vzťahom a preto to vnímam asi inak 🙂

autor
26. apr 2026
@a0

@anonym_autor áno, záleží aj od tvojej povahy. Ja mám blízku kamarátku cudzinku, v rodine Nemcov, Francúzov, američanov. Sama som si prešla jedným takým vzťahom a preto to vnímam asi inak 🙂

@a0 mne to nejde. Ja pracujem v medzinárodnej spoločnosti, denno- denne komunikujem v cudzom jazyku, aj business english, ale nechcela by som takto hovorit aj doma, 24/7. Je to pre mna total unavujuce a nedala som tomu sancu. Aj ked sa snazil, ale za mna nie.

anonym_c7ed43
26. apr 2026
@anonym_autor

@a0 mne to nejde. Ja pracujem v medzinárodnej spoločnosti, denno- denne komunikujem v cudzom jazyku, aj business english, ale nechcela by som takto hovorit aj doma, 24/7. Je to pre mna total unavujuce a nedala som tomu sancu. Aj ked sa snazil, ale za mna nie.

@anonym_autor unavovať to bude, aj keby si mala C2, pretože to nikdy nebude tvoj materinský jazyk. Vlastná skúsenosť a nie jedna. Ale človeku to otvára nové obzory. Skúsila som, pár rokov, už sa nechcem ničiť, chcem kľud. Vždy budú nejaké kultúrne rozdiely.

danica2711
26. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor slovník do postele je jeden z najrýchlejších spôsobov, ako sa zdokonaliť v jazyku. Ale keď ti to nestojí za tú námahu, tak asi nie je čo riešiť

thereisabear
26. apr 2026

Nie, pre mňa sú v komunikácii dôležité rôzne slovné hračky, ktoré by som v angličtine nevedela vyjadriť, a teda by ani nemali zmysel.

anonym_f345af
26. apr 2026

mala som take vztahy, nerozisli sme sa kvoli jazyku, ale viem porovnat, ze sa nikdy nevyjadris tak presne, tak pohotovo, celkovo narazky, skryte vyznamy, podpichovanie, utahovanie... kvalitna komunikacia je pre mna zaklad vztahu, cuzdi jazyk pouzivam v praci 100% casu, doma sa mi ziada moj rodny 🙂

autor
26. apr 2026
@anonym_f345af

mala som take vztahy, nerozisli sme sa kvoli jazyku, ale viem porovnat, ze sa nikdy nevyjadris tak presne, tak pohotovo, celkovo narazky, skryte vyznamy, podpichovanie, utahovanie... kvalitna komunikacia je pre mna zaklad vztahu, cuzdi jazyk pouzivam v praci 100% casu, doma sa mi ziada moj rodny 🙂

@anonym_f345af toto presne, to také skryté, bez toho, aby si to musela explicitne vyjadriť. Ak je to aj dotyčného pána cudzí jazyk, je to ešte o to ťažšie. Ja nie som teda na vzťahy s cudzincami... zjavne..

anonym_edd9c4
26. apr 2026
@anonym_c7ed43

@anonym_autor unavovať to bude, aj keby si mala C2, pretože to nikdy nebude tvoj materinský jazyk. Vlastná skúsenosť a nie jedna. Ale človeku to otvára nové obzory. Skúsila som, pár rokov, už sa nechcem ničiť, chcem kľud. Vždy budú nejaké kultúrne rozdiely.

@anonym_c7ed43 to je blbost, ze by ju to vzdy unavovalo. To kazdy kto zije v zahranici a nepouziva primarne materinsky jazyk, je nonstop unaveny?

Skor za to moze ta uroven jazyka, ze este rozmysla, pripadne si preklada v hlave.

zlatica99
26. apr 2026

Ak by som o toho muža mala záujem a aj on o mňa, jazyk by ma asi nezastavil. Neviem, či by to mal byť tým kritériom, s kým sa dať dokopy a s kým nie.

marca12
26. apr 2026

@anonym_autor Jazyk by mi nevadil. Ale to,ze v pripade nezhod a rozvodu,ak by sme mali deti a on sa chcel vratit do svojej krajiny,tak co? Ja som velmi racionalne zmyslajuca,takze cudzincom som nikdy nedala sancu. Ale ak by som bola nastavena tak,ze nerozmyslam tymto smerom,tak by mi urcite nevadilo,ze neviem jeho jazyk. Aspon by som bola donutena doucit sa, zdokonalit sa. A jeho by som ucila nas jazyk.

anonym_2b05a2
26. apr 2026

Už nikdy…neni to iba o jazyku…keď prídu deti,začne sa to všetko komplikovať..rodina,priatelia, návštevy,oslavy,kultúra…

anonym_846092
26. apr 2026

Niekto si musí za native spikerov platiť veľa peňazí, ty by si to mala zadara. Choď do toho, však si nejdeš hneď brať. Aj keby ste boli spolu len pár týždňov, tak budeš mať aspoň intenzívny kurz zadarmo

anonym_5181ef
26. apr 2026

ja mam muza spaniela, ale spanielsky som vedela uz C1 ked sme sa spoznali, a v praci idem cely den anglicky spanielsky tiez, ja uz ten jazyk ovladam tak ze citim tie nuance, ja v nom aj premyslam aj snivam. takze toto je ok, na druhej strane ano obcas citim ze 3 jazyky denne moju mysel viac unavuju (snad aj precvicuju) ale je pravda ze v tom tvojom jazyky su obcas veci ktore jednoducho nedokazes prelozit,resp strati to tym prekladom tu pointu. ale ja mam najlepsieho muza na svete naozaj, 2 bilingvalne deti, ja by som to nevymenila ani za nic. ale nie je to pre kazdeho, ma to svoje uskalia ako vsetko v zivote ☺️☺️☺️

liusa82
26. apr 2026

ja poznám aj takých, čo sa dorozumievali cez prekladače a nevedeli ani ceknuť teda dotyčna nemecky.A teraz sú manželia a spolu už dlhé roky.Takže keď sa chce,všetko sa dá.Ale ty si asi inak nastavená.A tej dotyčnej to bolo jedno a naučila sa postupne.Teraz vie plynule a aj žiju v Nemecku☺

Strana
z3