icon

Chcem darovať dom a rozísť sa

17. aug 2022

Dobrý deň,
Priateľ kúpil dom ale napísal ho celý namna, chcel naše dieťa a mňa zabezpečiť.
Chcem sa s ním ale rozísť už nezvládam jeho nálady a keď ho vidím, nemám si s ním čo povedať okrem neustáleho hadania sa, už som dosť dlho verila že sa to zmení, ale je to horšie a horšie s nami. Tak chcem sa rozísť, zakial dcérka nevníma takéto problémy ( ma rok ).
Otázka znie, môžem mu dom darovať darovacou zmluvou späť bez toho aby on súhlasil?
Lebo on ma týmto vydiera on vie že ja by som si ten dom nenechala a ze dokiaľ bude dom namna tak neodidem. A navrhla som mu že dám vypracovať nové zmluvy a prepise sa naňho a nechce ani počuť.
Lenže ja som čestný človek, ja si ten dom nechať nechcem keď sa rozideme, chcem mu ten dom prepísať.
Nemá žiadne podlžnosti, prečo by ten dom nechcel na seba, riadne robí a všetko riadne platí, len dôvod prečo ho namna napísal bol že chcel nás zabezpečíte keby náhodou sa niečo mu stalo.

radkaradix
17. aug 2022

najlepsia rada je odist a neriesit vlastnictvo.. on sa rychlo spamata a pristupi k darovaniu

h2
17. aug 2022

A vie o tom, že keby sa tebe niečo stalo, on po tebe ten tvoj "svoj" dom nebude dediť? Keby sa, nedajbože! stalo niečo nielen tebe, ale aj vašej dcérke, dom zdedí tvoja rodina.

autor
17. aug 2022

@lubkavargova1 tak ja to skúsim, myslím si ze sa ozve ako hovoríš ty 😀
A on neni vychcaný keď ma ty doslova vydiera s tým že dom nechce na seba a vie že ja by som neodišla dokiaľ by nebol dom nanho ?

nikha2809
17. aug 2022

@doriiis to snáď nemyslíš vážne, nech z toho niečo vytlcie...tak on kúpi dom, prepise ho na ňu a ešte mu ho teraz má predať...bože ženy niektoré ste pekne hnusne, mali by ste sa nad sebou zamyslieť.No a čo že sa s ním chce rozísť, nepísala prečo len to že sa hádajú.Tak ako to môže byť alkoholik tak to môže byť aj skvelý chlap len si proste už po rokoch nerozumejú a každý chce niečo iné.

autor
17. aug 2022

@h2 to on určite vie a moji rodicia by mu ho bez problémov dali, oni ho majú ako za vlastneho syna, za to ho nemajú ani jeho vlastný.

lubkavargova1
17. aug 2022

odporucam pekne sa zobrat, ist na konzultaciu k pravnikovy a ten ti poradi. To jedno sedenie kde mu pekne vysvetlis bez hanby a strachu ako sa maju veci ta nezabije a on ti poradi lepsie a kvalitnejsie. Lebo toto tu su take odsampak ruky poradenstvo...normalny a ludsky pravnik ma vacsinou prve sedenie zadarmo a az potom sa rozhodne ako dalej a co bude. urcite by osm sa poradila ako potom mat na krku trestne
Nehnevaj sa, ale toto je inak podvod co robis.

autor
17. aug 2022

@babovka2321 tiež som nad tým rozmýšľala ale neviem ci on by tam chcel chodiť.

babovka2321
17. aug 2022

Ocividne nechce, aby si odisla, tak by mozno na to pristal. Vyskusajte. Netreba kazdy vztah zahadzovat, ja z tvojho pisania nemam pocit, ze je nutne ho opustit. Hlavne, ked mate aj male dieta. Dajte tomu sancu.

autor
17. aug 2022

@lubkavargova1 pre o by bol keď on mi dal plnú moc aby som ho vo všetkom zastupovala ?
On podvod tým pádom spravil tiež keď teraz to zneužíva len aby som neodišla a ja ten dom na seba nechcem, ani som ho neplatila ja ale on. Tak jemu patrí viem aj preukázať že na ten dom išli peniaze z jeho účtu.
Skúsim právne sa poradiť. Zajtra skúsim si dohodnúť konzultáciu 🙂

simona20201309
17. aug 2022

Ved keď ho ani jeden z vás nechce, rada vám s tým pomôžem. Napíšte ho na mňa a vec vybavená 🥰

... nedá sa napísať na dcérku? Neviem ako to je s neplnoletou. To je podľa mňa najlepšie riešenie.

autor
17. aug 2022

@babovka2321 práveže chcela by som strašne aby bolo všetko normálne, nešťastná som z toho že to takto dopadlo, pritom nemáme problémy že by niekto niekoho podviedol a podobne, našťastie sme si verný. A snažím sa stále komunikovať o problémoch ale on sa nad všetkým iba smeje alebo sa urazí a prestane ma počúvať.

autor
17. aug 2022

@simona20201309 na to som sa pýtala dá sa, že by jej ho zatiaľ do 18 niekdo spravoval, lenže potom tým pádom by bol nepredajný, no a do tých 17 rokov sa môže hocičo stať.

simona20201309
17. aug 2022

A ešte rozmýšľam... keby si išla za jeho rodičmi? Ti by určite ten dom s radosťou prijali, a ostali by s otvorenou pusou, keďže sa tak strašne báli ako ho o...

lubkavargova1
17. aug 2022

Takze zneuzie generelanej moci bez jeho vedomia a hlavne ked aj nesuhlasi s predmetnou vecou je podla teba v poriadku?? Zaujimave zmyslanie a "potrestanie" tvojho partnera.

148terka148
17. aug 2022

Ty ho mozes predat jemu za symbolicke euro,

sickynickyobsadene
17. aug 2022

Dievča,píšeš že prerába že sa tam nadrel,..čiže z roboty do roboty a tebe sa nepáči keď ma zlú náladu? A ty mu pomáhas okolo domu,či všetko robí sám? Konkretizuj prečo je zly

autor
17. aug 2022

@sickynickyobsadene samozrejme, ja sa staram o nase dieta cele dni, kazdy den umieram v celom dome prach, vysavam umývam zem, priemer a varím. Co môžem pomôžem aj jemu, keď niečo potrebuje. Mrzí ma ze včera sedel na terase, bola tam aj mala a on zahladený do mobilu sa pozeral aký vyšiel novú film, namiesto toho aby aspoň sa tých 5 minút pomenoval malej, cele dne s ňu není, mala ho hocikedy nevidí ani celý deň, ja viem, chodi do roboty a robí aj niečo pre nás, ale príde mi to ako keby tu malú ani nechcel a pritom to bolo naše vytúžené dieta a to ešte by chcel ďalšie dieta aby mala mala súrodenca.

doriiis
17. aug 2022

@nikha2809 ...ja som jej len navrhla ako by mohla dosiahnut to,co chce ( zbavit sa domu ktory nechce) a ani on by nevysiel z toho naprazdno.Navrhla som len riesenia,z ktorych by mali osoch vsetci zucastneni...hnusne? Skor prakticke si myslim

doriiis
17. aug 2022

@nikha2809 ...hentak jak rozmysla este seba dostane do problemov...

autor
17. aug 2022

@sickynickyobsadene a zlu náladu ma hocikdo, beriem ale nie každý boží deň, aj keď mal dovolenku.
Ja som zasa mala covid a nebolo mi najlepšie, mala som co robit aby som poupratovala a navarila a ešte okolo dieťaťa chodila a bral niekto na mňa ohľad?

autor
17. aug 2022

@simona20201309 ja nepôjdem za jeho rodičmi určite po tom všetkom, on sám by nechcel aby to bolo na nich práveže, preto to napísal namna ze keby sa niečo s ním nedajboze stane aby sme to mali z dcérou, lebo oni by mi nič nedali.
Oni sa oňho ani nezaujimaju ani o malú

sasa1310
17. aug 2022

@148terka148 no nemôže. Daňový úrad to bude brať ako danový podvod

barbora9312
17. aug 2022

Co tak skúsiť napraviť vztahy? Viac medzi sebou komunikovať

zuzanka.zuzu
17. aug 2022

@sasa1310 nebude. ty svoj majetok môžeš predať aj za 1e.
skôr vidím problém ak je tam hypotéka - autorka, na to si ešte neodpovedala. ak je na tomto konkrétnom dome hypo, tak neurobíte nič bez súhlasu banky.

sasa1310
17. aug 2022

@zuzanka.zuzu ale bude. Nemá ho 5 rokov, bude ju finančná správa kontrolovať. A viem to naisto. Nemôžeš účelovo predať za 1 niečo, z čoho by si mala reálne platiť daň + zdravotku. Kataster dáva info finančnej správe o všetkých, ktorí zmenili vlastníctvo do 5 rokov

haley7897
17. aug 2022

A tusis co je dôvodom tých jeho nálad? Problémy v práci, depresie, niečo iné...? Lebo vieš, dno chytíš čas od času v každom vzťahu. V každom jednom, aj v tom najideálnejšom. Mate iba ročne dieťa, to je pomerne čerstvá a veľká zmena. Ovplyvní každý vzťah. Veľmi často paradoxne negatívne, je to vcelku solídna skúška pre páry. Z toho co píšeš nevyznieva, se by ste mali naozaj závažný a neprekonateľný problém. Naopak obaja z toho vychadzate ako vcelku solídne ľudské bytosti. A nájsť dobrého človeka nieje ľahké. Nevieš si predstaviť skúsiť hoc aj pod hrozbou rozchodu nejakú mediáciu? Možno by ho to donútilo "dat sa dokopy" a mediátor by pomohol aby bola komunikácia z oboch strán efektívna a konštruktívna, lebo jeho "som v pohode, nič sa nedeje" vás nikam neposunie...

autor
17. aug 2022

@barbora9312 vieš čo, teraz prišiel z prace začal zasa kričať preco je na zemi voda ( pár kvapiek ) lebo som vodu na ľad dávala do mrazaku... a trestil pohár od nervov do drezu. V tomto momente sa balím a odchádzam preč, aby som ma musela plakať hneď ako príde z roboty a začne kričať.

zuzanka.zuzu
17. aug 2022

@sasa1310 predaj v rámci rodiny nebude kontrola. vykašlú sa na to. ani by to nestíhali 😀 (samozrejme, to nie je oficiálny dôvod 😉 ale veru je reálny)

sasa1310
17. aug 2022

@zuzanka.zuzu jasne, lebo ty povieš. Vidím, že máš skúsenosti habakuk. By si bola prekvapená ako to kontrolujú teraz, keď naháňa štát každé euro. Žiadny predaj neexistuje za 1 euro. A našťastie to vie aj autorka.

liljana
17. aug 2022

Proste odid, dom sa casom utrasie. On sa ozve, ked bude musiet za vsetkym za tebou (dan, elektrika,...), ze to treba uradne dat do poriadku. Si charakter, ze sa nechces obohatit na cudzi ucet. Takych ludi dnes moc nenajdes. Dnes chce kazdy kazdeho rychlo odrbat.