Chcem darovať dom a rozísť sa
Dobrý deň,
Priateľ kúpil dom ale napísal ho celý namna, chcel naše dieťa a mňa zabezpečiť.
Chcem sa s ním ale rozísť už nezvládam jeho nálady a keď ho vidím, nemám si s ním čo povedať okrem neustáleho hadania sa, už som dosť dlho verila že sa to zmení, ale je to horšie a horšie s nami. Tak chcem sa rozísť, zakial dcérka nevníma takéto problémy ( ma rok ).
Otázka znie, môžem mu dom darovať darovacou zmluvou späť bez toho aby on súhlasil?
Lebo on ma týmto vydiera on vie že ja by som si ten dom nenechala a ze dokiaľ bude dom namna tak neodidem. A navrhla som mu že dám vypracovať nové zmluvy a prepise sa naňho a nechce ani počuť.
Lenže ja som čestný človek, ja si ten dom nechať nechcem keď sa rozideme, chcem mu ten dom prepísať.
Nemá žiadne podlžnosti, prečo by ten dom nechcel na seba, riadne robí a všetko riadne platí, len dôvod prečo ho namna napísal bol že chcel nás zabezpečíte keby náhodou sa niečo mu stalo.
@nadazdi tak mi žijeme spolu 5 rokov, lenže on predal byt pred rokom a kúpili sme dom keď sa nám narodila dcéra 🙂
No keby ta chcel zabezpecit, tak si ta vezme 😉 Ja ti neviem, nechce prijat dom, ktory zaplatil a zveladil.... Tam bude iny problem.....
Hej a dcéra nemá ani rok a už sú tam odchody, lebo muž je zduty a nepríjemný.. ak bol 5 rokov v pohode a zrazu dostal prepal, tak idem a riešim.. je to fakt uplna pohoda zbaliť sa a odísť, ale realita slobodnej matky nie je med lízať.. tam okrem tohto prídu ešte aj existenčne problémy, ak teda nechceš ostať na krku niekomu inému.. ja som sa s prvým dieťaťom cítila tiež ako pupok sveta, že sa starám sama 😂 až kým som neskončila naozaj sama a už to nebolo že varenie pranie upratovanie, ale ,,kurnik nemám na sunar” 😂 raz dva som sa pobreberala, byt doma s dieťaťom je vymoženosť, nie povinnosť.. ve dvou sa to tahne lip, rieš problémy a nie tu obchádzať darovaciu zmluvu.. ty kkt tolko času že budem behať po právnikoch lebo som si zmyslela, že nechcem dom, hmmmm to by som chcela mat 😂
Ja by som v prvom rade odišla. A neriešila vôbec dom. On zistí, že si ťa "domom" neudrží. Keď pochopí, že je to definitívne, predpokladám, že zrazu zmení názor na veľa vecí. Teraz by som mu len povedala, že odchádzam. Podľa mňa najférovejšie by bolo darovať dom dieťaťu, ale keď ho tak veľmi chceš vrátiť priateľovi, tak by som mu to podala s informáciou, že odchádzam. Druhý krok by bol, že by som napísala jeho rodičom správu, že sa s ním rozchádzam a dom mu darujem naspäť, ak ho chce, ak nie, tak ho darujem spoločnej dcére.(prípadne, že priateľ má právo ho užívať do jej dospelosti, alebo také niečo, ale tu asi by bol vhodnejší právnik, keď príde k tejto alternatívne).
@mikadooo Ten dom je priatelov, on jej ho daroval, aby si ju priputal, ale ona ho nechce. Nie kazdy nema chrbtovu kost, ze si necha cudzi dom darovany v a kvoli vztahu a zaroven vztah s darcom nechce.
To je ako ked od rodicov dostanes nehnutelnost a napises polku, ci celu v zalubeni na priatela. Po vasom rozchode by bola slusnost od neho dar vratit. Vacsina ludi sa ale radsej na tom obohati.
To, čo píšeš nie je na rozchod. Je to na zníženie tempa a manželskú/psychologickú poradňu. Ty netušíš koľko sa on nadie v robote (logicky po nej chce oddych, nie starať sa o malé dieťa - väčšina mužov začne mať záujem až o cca 2 ročne deti). On zase netuší koľko roboty je s malým dieťaťom a chce všetko tip top. Chyba tam komunikácia. Nič viac. Zbytočne o berieš dieťa o otca pri probléme, ktorý sa dá riešiť.
Boze tak jednoducho odid a nehraj sa na chrumkavu. Na stole mu nechaj darovaciu zmluvu,navrh na vklad do katastra a podpisanu nech ti posle postou
Riešite bežne problémy, ktoré väčšina párov, keď sa im narodí dieťa. Všetci majú nervy, sú unavení, život úplne rozbitý. A to kvôli tomu chceš vziať dieťaťu otca? To hádam treba najskôr skúsiť riešiť a nie hneď sa na všetko vykašľať. Buď nehovoris všetko a je za tým kopec iného, alebo sa riadne zamysli nad tým čo robíš.
@lucia147852 prečo by som nehovorila všetko? Ja nemôžem za jeho povahu ktorú má po svojom otcovi. Ze je zvyknutý ze žena všetko robí iba na povel, ja sa každý deň starám o domácnosť všetko riadne poupratujem, všetko zaňho vybavujem a ešte on si bude odomna obtierat stále hubu ? To by sa tebe na mojom mieste páčilo? Podľa mňa nie. Ja jej otca neberiem, veď ja nebudem zakazovať aby si ju braval a podobne, ja chcem ak to pôjde si s ním vychádzať normálne, len už nebudem tolerovať aby stále po mne niekto zvyšoval hlas za nič. Za to že je horko, alebo neviem čo. Dnes opäť za úplne banality hulakal, za to že som dala robiť ľad a par kvapiek opadlo z formy keď som to išla dat do mrazničky, toto je ako podľa teba normálne? A to je furt za niečo podobné.
On si nedá do prádla na pranie kratase ale šmarí ich úplne niekde inde a mňa nenapadlo ísť po dome hľadať jeho kratase tak už bolo zle ? Podľa mňa toto normálne neni.
tak ale potom toto neni len teraz, ale bol taký predpokladám aj predtým, ako ste mali dieťa.
@martinkatinka zobrať si ma chce, v zime sme riešili ze toto leto by sme mali svadbu, ale finančne to nevyšlo nakoľko stále prerábam dom asi sa aj hanbí keďže jeho mama by nešla ani malej na krst, tak určite ani nám na svadbu. Tak podľa mňa to preňho není moc príjemné ze z jeho strany by neprišiel nikdo okrem súrodencov a možno starých rodičov.
A chce somnou aj druhé dieťa, on je niekedy normálny a niekedy uplne iný, ja som mu aj povedala ze nech ide psychiatrovi lebo príde mi niekedy ako schizofrenik ale nechce ísť, už moc krát som plakala pre toto jeho chovanie, že sa vytáča uplne za blbosti. Takýto on nebol nikdy. Ešte mu aj hovorím nech odpocine si aspoň cez víkend jeden deň ze sak ho zachviľu trafí keď 5 dní je v práci po práci ešte doma robí a cez víkendy tiež od nevidím do nevidím... myslím nanho, vidím že ma toho moc, dohovaram mu, ved bývame nemá kam ponáhľať postupne sa porobí a ci to bude o deň skôr alebo neskôr, musí myslieť aj na svoje zdravie a hneď ho týmto vytocim...
@lucia147852 vieš čo nebol taký, bol výbušný áno ale nie na mňa a nie za takéto banality, ani keď sa mala narodila taky nebol, on začal byť taký až neskôr ale už mi to pekne lezie na nervy.
Autorka a jej priateľ sú veľmi fajn ľudia. Nehľadia na majetky a od autorky je krásne, že má zmysel pre spravodlivosť a svedomie jej to nedá okradnúť priateľa a záleží jej na medziľudských vzťahoch a nie majetkoch. Bodaj by bolo takých ľudí na svete viac. Na tvojom mieste by som priateľovi dom vrátila teraz alebo neskôr.
@doriiis ale on ten dom už raz kúpil.Teraz ho má čo kupovať zas?veď to je smiešne.A autorka by bola v takých istých problémoch ako keby ho kúpi a napíše na seba.A podľa toho čo píše, pravdepodobne má kde bývať, vôbec nerieši existenčnu otázku ale to že mu chce vrátiť dom a on nechce, tak jej netreba podľa mňa radiť aby bola vychcana
@martina7578 hej, tak spravodliva a svedomita, ze sa chysta spravit podvod a zneuzit jeho generalnu moc..to je taky malinky detail jej charakteru tiez.
Zaujimave by bolo pocut aj druhu stranu, lebo tu na Mk som sa uz poucila, ze nikdy nieje pravda len na jednej strane. Keby uz tak chcela odist, tak toto neriesi.
Tiez neverim to, ze kupil dom aby zabezpecil ju a jej dceru...keby ta bolo, na LV je aj dieta a na sude urcia spravcu majetku (10 minutova zalezistost)...jaj a to by nedostali hypoteku...takze podla mna toto nie je az tak koser ako to tu vsetko napisala... tam je niekde inde pes zakopany. Keby to bolo take zle, uz davno je zbalena a odchadza neriesi toto.
Vobec nechapem co ma dom spolocny s tvojim odchodom. Odid a potom sa sam ozve, ze chce aby bol dom nanho alebo na dceru.
Pozri, sama hovoríš, že vidíš, že ma toho na pleciach veľa, navyše ho trápi situácia z jeho rodinou atď atď. Určite mal iné očakávania ohľadom zázemia pre svoje dieťa. To dá zabrať na psychiku. K tomu práca. Človek ktorý vybuchne kvôli kvapkam vody je vyčerpaný človek. Proste občas prídeš do bodu, keď je toho dlhodobo na teba tolko, že aj minimálny podnet ktorý by si za normálnych okolností odignirovala spôsobí podráždenie ze vybuchnes.
Prv než začneš riešiť dom od muža ktorý bol natoľko solídny, že ti bez záväzku daroval strechu nad hlavu keďže myslel na teba aj dieťa v prípade, žeby sa mu niečo stalo skús dorovnať zo svojej strany rovnakú energiu a buď mu partnerkou a pokus sa pomôcť mu - vám prejsť týmto obdobím.
Zbalit sa odísť keď je to nepohodlné je správanie frajerky. On ti dokazal, že s tebou počíta ako s celoživotným partnerom. Si pripravená na partnerstvo / manželstvo?
Keby ste boli manzelia, snazili by ste sa krizu vyriesit a ni4 utekatpred problemom. Nic v zlom, ale mam pocit, ze si mlada a nevyzreta, ked ani nechces problem riesit. On je nervozny - ty by si nebola, keby mas partnerku a male dieta a vies, ze partnerka chce od teba odist?
Píšeš veľmi pokojné, ale mam pocit, že nie všetko. Ak chceš odísť, odid, dom sa porieši neskôr, len pozor, aby neprestal platiť hypo a energiu
Myslím že ty ešte uvidíš aky chlapi sú...neviem čo si myslíš ako to inde funguje👎 mala by si byť mu aj vďačná ale možno si rozmaznána a vadí ti že vôbec musíš pratat a variť.
Ahoj. Máte to ťažké, stavba, svatba, dieťa.. to sú všetko ťažké skúšky pre partnerov. Ale pre niečo si si ho vybrala ako partnera, otca dieťaťa. Mali ste mať svatbu.. Ako dlho sa tak správa? Jeho dovolenka bola naozaj dovolenkou alebo pracoval na dome? Myslím, že je preťažený a nechce si to priznať. Ako vníma on tvojich rodičov? Nepomohol by mu rozhovor s nimi?
To že teraz sa moc dcérke nevenuje nemusí byť problém. Niektorí to proste s takým malým dieťaťom nevedia. A on potreboval fakt vypnúť na tom mobile..
Píšeš o ňom pekne, ale aj čo ti na ňom vadí. Porozmýšlaj či neskúsiš mu dať šancu a pomôcť mu to prekonať. Možno si neskôr povieš ako si dobre spravila.
@martina7578 ďakujem krásne, veríme si, nikdy nemal dôvod o mne pochybovať co aj svedčí o tom ze napísal celý dom na mňa, ja som bola sama proti takejto veci, lenže vysvetlil mi že keby sa s ním neco náhodou stane, tak ani omrvinku by som nedostala z toho a trval na tom že to chce takto, čo z druhej strany ma potešilo že ma vo mne takú veľkú dôveru 🙂
@nikha2809 presne tak, neriešim, ja mam kde ísť a vôbec sa nebojím, mam 3 známe ktoré boli o dosť horšie na tom a zvládli samé aj 2 deti 🙂 a ja určite by som ho nechcela osklbat z peňazí, nevidím dôvod aby si ešte raz zaplatil za niečo co už raz zaplatil a ešte k tomu ja to ani neberiem že tá nehnuteľnosť je moja, ja viem dobre kto tu nehnuteľnosť platil, nemám dôvod také niečo robiť a ani keby sa rozchádzam v zlom tak by som to neurobila, to by mi ani nenapadlo.
@lubkavargova1 prosím? 😀 toto je dobré odveci co píšeš, kupovali sme dom v hotovosti, nikde nespomínam hypotéku, predal svoj byt a kúpil dom.
Ďalšia vec je že keby je na LV dieta tak potom by sme asi nemohli do jej 18 rokov predať dom, bez jej súhlasu, lenže nikdo nikdy nevie či by sme si nezmysleli za 5 ci 10 rokov dom predať, nakoľko je poschodový a môže niekdo z nás byť kľudne aj zajtra invalid. A potom čo ? Potom budeme čakať než malá dovŕši 18 rokov ? Veď keď sa dom kupoval tak sme spolu sa videli aj v budúcnosti.
A k tej plnej moci, no tak keď mam plnú moc na všetky právne úkony tak to nieje trestný čin, tak isto ako ja nechcem mať dom na seba - on ho kupoval, on nech si s ním spraví co chce, prečo by som mala mat na seba písané niečo, čo som ja nekupovala, keď s tým človekom nebudem žiť?
@haley7897 samozrejme že som, ja sa snažím mu byť oporou, ja stojím pri nom a keď aj kričí ja som v kľude niekedy si niekde bokom poplacem keď mi to príde ľúto ale snažím sa stále veriť ze bude dobre, že je toto iba taka turbulencia ktorú snáď prekoname lenže 4 mesiace je to podľa mňa dosť aby mal niekdo každý deň takúto náladu, nepoviem keby sa nestaram o domácnosť, o dieťa, o to aby mal navarene, chodím zaňho rôzne veci vybavovať, ešte aj jemu pomáham keď potrebuje niečo... ze by mal dôvod byť namna taky, ale skratka nech robím čokoľvek som jediný človek ktorý si to odnesie všetko... bol u nás kolega na káve 2x za tento mesiac, obidva krát ma pred ním z*ebal za úplnú banalitu, lebo som na tacke niesla kávy na terasu a mame 2 dvere, neotvoril mi ich, otvorila som si ich sama a trošku sa vylialo na tácku ako som tie dvere otvarala, ale nič hrozné a hneď bolo zle, už aj jeho kolega povedal, že kľud že sak sa nič panebože nestalo.
A snažím sa stále robiť všetko aby to bolo medzi nami okej, lebo ho ľúbim, ja viem že určite ľúbi aj on mňa a že možno z prepracovania si nemusí ani toto všetko uvedomovať, ale ja už neviem naozaj koľko mam čakať, možno že by stačilo keby idem na par dni preč, že by si uvedomil že či mu vôbec chybame a že ako sa správal. Lenže ja už naozaj netuším....
@danielahamar samozrejme že píšem pokojne, lebo ja nechcem odísť v zlom, ja chcem si s ním vychádzať a nebudem nanho nadávať ako veľa žien tu na MK keď sa rozidu, aký je najhorší na svete. Ja by som bola najradšej keby sa toto utrasie a každý deň čakám keď príde že už bude iný, no není a dnes už naozaj ma to nasralo že som si povedala že odídem... ale ja stále dúfam, každý deň, že zajtra bude lepšie a potom príde opäť z prace a som sklamaná lebo hneď začne prečo toto prečo hento...
@sickynickyobsadene aha 😀 dobre tak ja som rozmaznana lebo mu chcem vrátiť dom ? Áno? Podľa mňa človek je rozmaznany keď ma všetko čo chce, ja upratujem z radosťou nie z odporom 🙂 len som poukazovala na to ze nejsom žiadny lenivec, alebo bordelar a mam rada veci na poriadku či v domácnosti alebo po právnej stránke 🙂
@trubi ahoj, dovolenku celú prepracoval, mala som narodeniny a povedala som mu ze žiadny darček nechcem, ale iba aby sme aspon ten deň strávili spolu s dcérou, no ale už išiel pomôcť zasa kolegovi na stavbu, tak som to nechala tak lebo už by zasa mal zlu náladu...
Nechce si to priznať on si to ani neuvedomuje ale on aj keď sa rozprávame, on staaaale hovorí iba o práci, či svojej alebo tu na dome co robí..
S mojimi rodičmi si vychádza dobre, môj otec dokiaľ nebol PN mu pomáhal, aj on mu dohovara že nech nácviku si odpocine že sak nemôže v kuse robiť ale on si nedá povedať... on je ako stroj 😞 naši práveže keď sme mali aj väčšie výdavky tak nám aj finančne pomohli, aj o malú sa zaujímajú, len poslednú dobu mam pocit ako keby žiarlil, lebo jemu jeho rodina nepomohla keď potreboval a jeho mama ani sa nejak o malú nezaujíma, ešte povedala ze nepôjde ani na krst pokiaľ nepozveme aj otca ( ale priateľ ho nechce ani vidieť)
Ja chcem, ja som si už kúpila aj knižku o problémoch vo vzťahu, ja chcem s naším vzťahom pracovať, lenže už naozaj neviem ako. Bolo by mi to naozaj ľúto keby nám to nevyšlo, ale zároveň sa bojím aby nebol ešte horší lebo poslednú dobu sa mi začína podobať na svojho otca a toho sa veľmi bojím...
Aj to chápem ze s takým malim dieťaťom moc toho ešte nenarobí, lebo už dlho hovorí ze sa nevie dočkať co začne rozprávať a tak, že skratka co bude väčšia, viem ze aj ju moc ľúbi a dal by za ňu všetko na svete a ze nemôže sa rozpolit aby bol aj s nou a aby dokončil aj dom, ved robí to pre nás, pre mňa, pre ňu, preňho... ale už fakt neviem.
Skúsim ešte dat tomu šancu, v tom sklamaní ako namna po robote vyletel som založila túto tému, ale už to zo mňa vychladlo, našťastie ja sa s ním nehadam, ja si ho iba vypočujem a som pokojná, toto bola čisto moja úvaha že už by som najradšej išla preč, ale ešte predsa len počkám či náhodou sa nepolepsi. Ja sa tu nechcem hrať na svätú, ja naozaj neviem co také zlé robím, práveže snažím sa najviac ako môžem, aby bol spokojný ani ma nenapadá co by som také ešte mohla vylepšiť aby sa potešil ale skúsim ešte aj ja sa zamyslieť kde by mohla byť z mojej strany chyba.
ak som to dobre pochopila s otcom sa z nejakého dôvodu nerozpráva, asi má dôvod a neuvedomuje si, že s práva ako on, povedz mu to otvoria sa mu oči...opýtaj sa ho či aj on chce mať taký vzťah s vlastnou dcérou...

Vaša situácia je asi dosť vyhrotená, keď ty tu vypisuješ o odchode a on ma permanentne zlu náladu.. riešte problémy.. jemu ta nálada nezačala len tak, choďte na parovu terapiu, veď ty aj tak hovno robíš cely deň 😂 neprešlo ani 5 rokov spoločného bývania, ani svadba nič, už je tam aj dieťa a rozchody.. toto fakt milujem, niečo je na prd, tak odchádzam.. vieš aký je život slobodnej matky? Keď teraz takto brutálne drieš na materskej, ešte aby si neplakala, keď na všetko ostaneš úplne sama..