icon

Chcem opustiť manžela

19. júl 2020

Ahojte..Idem sa sem prvý krát vyrozprávať.Pisem anonymne, nakoľko tu mám účet už dlhšie a nechcem,aby niekto vedel, akú mám situáciu.Jednoducho takto inkognito je to fajn...S mojím manželom som sa dala dokopy,keď som bola veľmi mladučká.Mala som iba 16rokov,on 27..Teraz mám 27,on 38..Máme spolu 2krasne, najkrajšie detičky, ktoré veľmi ľúbim..Ľúbi ich aj on samozrejme..Ale...Jeho spôsob života je pre mňa neakceptovateľný.Vedela som,čo je zač,vedela som,s kým sa stretáva,vedela som,čo robí...Je to vagabund.Presne taký, ktorý sú zatvorený v base pri najlepšom na 25rokov..On mal však väčšie šťastie a nikdy v base nesedel(čo mu teda ako otcovi našich detí samozrejme ani neprajem)..Vrátim sa k tomu spôsobu života..Keď som bola mladá, sprostá, naivná,myslela som si,že autá,peniaze,zlato sú všetko a všetky moje kamošky mi budú takého frajera závidieť.. Kokaín,kurv...y,automaty,to je jeho...Bol to môj prvý muž v posteli,prvý chlap,do ktorého som sa úplne najviac zamilovala a preplakala kvôli nemu polku puberty,ale ono to tak v poberte býva a má byť..Tam to,ale malo aj skončiť..No neskončilo..Otehotnela som,nasťahovala sa k nemu do domu a trpela.. Vnútri...On je proste "biznisman",ty sed doma,alebo niekde na káve a drž hubu..Nieje agresor,ale je to proste dominantný chlap,ktorý nosí domov pekne prachy a ja som žena,ktorá sa má starať o deti..Áno,zo začiatku sa mi to strašne páčilo a myslela som si,že žijem sen snáď každej ženy(pubertacky)...On môže všetko,ja nič...On sa vracia o druhej ráno,ja do druhej ráno tisim naše druhé dieťa,keď plače ..Keď sa konečne vyhadam a idem sa zabaviť s kamoškami aj ja..Vždy som kur...va,vždy sa podľa neho niekde asi prinajlepšom vyciciavam s nejakým debilom na disko,pritom sedím s kamoškami pri víne a nikdy nič zle nerobím... Nemá problém mi len tak povedať,že som špinavá kurva,potom sa smeje,že čo všetko beriem vážne a ide sa ľutovať,že ako keby si ma nepoznala,však srandujem..Mne to ale smiešne nepríde..Som vnutorne strašne vyčerpaná, neľúbim ho, vidím,že čím je dcéra staršia,tým viac ho začína nemať rada..Nechce mu dať pusu,nechce s ním nikam ísť,neobijme ho,iba,ak jej poviem,nech to urobí,že je to jej otec .Tak s prevratenymi očami mu dá pusu(má 7rokov)..Pritom somnou sa mojka od rána do večera, nemá s tým problém...Už má nebaví počúvať dennodenne o jeho kamarátoch,kto koho oklamal,kto komu dlží peniaze,kto má aké auto,kto nemá auto..Robota? legálna?Max tak na dva mesiace,on nebude robiť zo seba kkta za 1500€ mesačne a jemu nikto nemôže byť šéfom,lebo šak on je šéf..To si o sebe myslí možno tak on...výlety rodinné?Spoločná prechádzka s deťmi??hahhahaha nehrozí,možno tak na hodinu a keď mu volajú kamoši,on musí ísť riešiť lebo mu utečú peniaze.... Vyčerpáva má ako vzťah,tak aj on,ako osoba.. Neznášam keď je s nami doma,milujem,keď je celé dni preč a nevidím ho...Po tomto chce vecer odomna sex,no priznám sa,nemám náladu,už som pica nezáživná.......
Ale.....Už minimálne 5rokov takto uvažujem a ja sa nedokážem od neho odpútať...Už som raz aj odišla,ale toľko prosil,až som mu uverila,alebo skôr mi ho bolo ľúto a zas som tam,kde som bola...Je to výborný manipulátor,on presne vie,čo robí a presne vie,ako to má robiť,aby som sa ja vždy cítila tá zlá...Neviem si predstaviť život bez neho,,,pritom tak veľmi chcem.
. možno aj preto,že som pred ním ani nikoho iného nemala a ja vlastne neviem,ako má skutočný vzťah vyzerať a fungovať...Viem,že takto nie,ale stále niekde v mojej hlave je to,čo ak si už nenájdem niekoho,kto bude milovať moje deti....A mňa samozrejme..Už sú tam tie deti a stále sa neviem dokopat k tomu,aby som ho poslala do čerta....Peniaze na právnikov má,ja nie...Bojím sa, že mi bude robiť napriek,že mi bude robiť zle,keď odídem(čo už aj robil,keď som odišla)...Sledoval má pri dcerinej škôlke,stopoval pred robotou,kde mi pred kolegami nadával do spin a plul na mňa... Momentálne som na materskej,čo je ďalší problém...Na druhej strane musím povedať aj to,že som není žiadna tichá sivá myš...Dokážem naňho navrieskat,už som mu aj strelila,ako sa somnou baví,nesedim ticho v kúte,no väčšinou si kusnem do jazyka kvôli deťom...K mame nejdem,nemáme dobrý vzťah,otec žije v zahraničí..Asi som sa len potrebovala vyrozprávať a počuť triezvy názor od nestrannych osôb,aj keď počítam s tým, že nebudú pozitívne...

jany149
19. júl 2020

veľmi ti držím palce.....ako vravíš....prvý krok je najťažší0

cacianka
19. júl 2020

Auta su urcite výlučne tvoje ? Nemáte ich v BSM?
Ak 1 predas alebo dost nasetris na byt nemôžeš dať € otcovi a on ti ich akoze daruje ? Pri rozvode dar alebo dedicstvo si delit nemusíš. Je to len a len tvoj majetok.
On muž nema nárok ani na cent

jaass
19. júl 2020

Ah, máš to naozaj VEĽMI ťažké. Asi prvé čo by som urobila, udobrila by som sa s mamou na tvojom mieste. Stretla by som sa s ňou, vyrozprávala sa jej. Neviem aké máte medzi sebou problémy. Ale mama je mama. Skús.

kassandra25
Autor odpoveď zmazal
tulipanicek
19. júl 2020

Hlavne pozor. Kupovať byť počas manželstva je v tvojom prípade hlúposť. Stále by to bolo v BSM. Ak tak, dohodnúť sa s otcom trebárs, kúpiť byt s tým že bude na jeho meno a následne po rozvode ho prepisete na teba alebo podobne.

luccija
19. júl 2020

Sú iba na teba napisane, ale kúpené v manželstve nie?

mike_bassett
20. júl 2020

Dobrý deň, nečítal som odpovede, neviem, či je autorka z Bratislavy, ale ak áno, na Mokrohájskej 3 funguje organizácia Poradenské centrum Nádej. Venujú sa práve takýmto prípadom. Poskytnú poradenstvo, i právne, psychologickú pomoc, pre týrané či ohrozené ženy a deti majú k dispozícii utajené byty.

cistykvietok
20. júl 2020

Najskôr si nevieš predstaviť život bez jeho peňazí, nie bez neho. Lebo čo si budeme hovoriť, keď ste spolu od puberty, nejaké vyššie vzdelanie a prax asi nemáš. A nie, nie každý z nás mal počas puberty na očiach ružové okuliare. Bohužiaľ, mnohé ženy sa takto dobrovoľne zrodia na "puťky" a potom je ťažké sa osamostatniť a vedieť sa spoľahnúť na vlastné schopnosti a sebou zarobené peniaze. Ok, výživné by mu prisúdili. Ale aké a z čoho, keď oficiálne vlastne nepracuje.

monitamoni
Autor odpoveď zmazal
ivik4
20. júl 2020

Ahoj. Mas velmi tazku situaciu, napriek tomu mi neda nenapisat ze za mna furt lepsie ako si narobit deti s muzom co je vecne vyvaleny pred telkou, pupek ven a zarobi chabych par stovak a zit z ruky do ust. So vsetkym co si napisala suhlasim, peniaze nasetrene mas to je zaklad, hlavne odkladaj aj dalej. Keby nemas toho drobca tak maleho tak by som este par rokov vydrzala v zlatej klietke ale takto je to hrozne na psychiku. S tym predajom auta fajn, ale urcite nekupovat byt pocas manzelstva . Napriklad nech byt kupi tvoja najlepsia kamoska ci rodina a da Ti ho darovacou zmluvou.. Ze sa s nou dohodnes . S manipulatorom treba opatrne, ja som mala jedneho na krku, chvalabohu nemali sme dieta , tahalo sa to 2roky na sude a dostal podmienku a zakaz priblizenia, ak chces kludne mi napis a pokecame, rada si Ta vypocujem ak Ti to pomoze.Na zaciatok chod do centra pravneho poradenstva ktore je zadarmo , urcite aj vo Vasom meste, nez teraz zbytocne draheho pravnika platit. To by som si nechala na neskor. Deti pochybujem ze mu zveria ked nema pracu na papieri.. Ci ma? Navyse ty si na materskej, nic zle nerobis takze nevidim dovod. Jedine znamosti

xxemma
20. júl 2020

Deti brat do zahranicia bez suhlasu je u nas definovane ako únos, to urcite netob. Peniazky treba odkladat napr. u kamosky, ked to bude raz riesit jeho pravnik tak by poukazoval na to ze nikdy si nemala prijem a mas "nakradnute" z jeho penaxi aj ked asi mate BSM, ak ste manzelia. Treba kontaktovat org. ktore sa tymto zaoberaju, maju aj pravnu pomoc a urcite za teba budu bojovat. Prikladam kontakty
Prajem vela vela sil.

srdiecko213
20. júl 2020

Absolutne by som tuto pani nesudila. Mnohe slovenske zeny maju doma to iste,az na to,ze chlap bud nedonesie domov ani korunu,alebo ju prepije,zbije zenu aj deti a vsetci su z neho vystresovani. To nie je o peniazoch. To je o chrapunstve mnohych muzov. Okrem toho,ktora z nas si moze povedat,ze ma bokom nasporenych par tisic? Myslim,ze,maloktore z nas...Je to tazke,no nie neriesitelne. A od kazdeho tyrana sa tazko odchadza,mozno od nejakeho pologramotneho mongola este horsie,ako od tohoto. Ale treba vymysliet nejaku lesť.

andraska
20. júl 2020

Možno tichý anonymný bonz na políciu ak užíva koks tak ho aj predáva...prídu ujovia v čiernom nadránom čo neklipu a máš vyriešené....

kubkovamama
20. júl 2020

Skús psychologicku,vyrozpravas sa,trochu sa ti ulavi aj keby ti hneď nijako nepomohla.Zbieraj odvahu a nesprav asi nič unáhlené a ani sa s ním na tému rozvod atď nebav,aj tak je to zbytocne s takým debilom,ten si pôjde svoje.Potom chod na kuratelu sa poradiť.Nie si prvá ani posledná.

gugugaga123
20. júl 2020

Máš čo si chcela! Mňa by v 16 ani len nenapadlo hľadať si frajera a už vôbec nie takéhoto!!!

mimikas
20. júl 2020

Drzim ti palce a velmi. Tiez mam kamosku, ktorej muz sice legalne robi a ona ma karieru a penazi zarobenych kopec ale boji sa ho tak, ze doma trpi, len aby jej dceru nezobral. Caka kym bude mat aspon14r. Tiez sa bojim, ci ju do vtedy neznesie zo sveta. Zial vela zien je v tvojej situacii a ostavaju sbtyranom doslova koli strachu, ze im vezmu deti a im bude ublizene.

mimikas
20. júl 2020

Inak co sa tohto spehovania tyka, na slovensku nemas sancu ak ti realne neublizi. Pokial bude nasilie vykonane doma, nemas svedkov. Jedine sa poztarat o to aby to nasilie vykonal na verejnosti. Zial take som zazila a realne az to pomohlo, kym sa nasa policia rozhybala. Ale to chce mesiace planovania, doslova mat vsetko premyslene a cakat na svoju chvilu.

nikuska744
20. júl 2020

Ak sa ináč nedá, hľadať pomoc u pani prezidentky. Ja som jej napísala a ona pomohla. Len som čumela. A koľko ľudí na ňu nadáva.

lilitela
20. júl 2020

mna by zaujimalo ako reaguje muz na dcerine spravanie? Ze ho odmieta a pod.?

pretova
20. júl 2020

Našetri si aj informácie 😉 keď robí černotu, daj mu čo chce premôž sa zaherečkuj...maj stále v hlave že to je kvôli deťom a dokážeš to...pozisťuj si s kým kšeftuje a v čom všetko,skús si zohnať konkretné informácie... on sa cíti že je na koni len kvôli vašim deťom a tvojmu strachu... žiaľ na takýchto ľudí platí iba to isté čo robia tebe...čiže vyvolať v ňom strach a pocit že ty si na koni...určite nebude chcieť aby si mu zmarila kšefty a bonzla jeho spolupracovníkov lebo ak sú tam ozaj drogy tak to niesú srandy, nie len v amerických filmoch si zato fyzicky ubližujú....

lilitela
20. júl 2020

@nelita02 Ved to je ten problem, toto sa neda robit do ich 15-ich, strazit ich... je to ich otec, aj keby prisiel pocas vyucovania, ze bere malu domov, ucitelka musi vydat, pokial nie je vysloveny zakaz priblizenia, co hadam ani neviem, v akych situaciach sa taky vydava.
Toto je o mensom zle, bohuzial.

majkeel
20. júl 2020

@andraska To by si vazne riskovala nabonzovat mafiana, ktoreho mozno po vypocuti bez dokazov pustia domov? Inak sa radi v bezpeci na internete a inak je realne prezivat to, ze po pusteni z cely zaklope na dvere on a pekne nas...ty. 🙂
Urcite by som sa do nejakeho bonzovania nepustal. Jeden podraz spusti dalsie ... Neda sa 10 rokov vysmiata zit s niekym, nech je aky je, ale vybrala si ho autorka. Dovtedy ok, potom ju to zrazu prestane bavit a zacne ho udavat ... To by nemuselo dopadnut dobre.

somtu2019
20. júl 2020

@moniika268 mohol

vianne
20. júl 2020

Vidim, ze vidis vyhody aj nevyhody vasho vztahu, vnimas rizika a myslim, ze ich vies aj spravne vyhodnotit. Rozmyslas uz nejaku dobu, je to dobre minimalne nato, ze si postupne uvedomujes,, ze takto uzit nechces, nechces takto vychovavat deti. Lebo povedzme si na rovinu, riziko ze raz sklznu do drog a podobneho stylu zarobkku je velke. Urobila si chybu, ze si s nim vobec zacala, ale ludia robia aj horsie chyby, nech si hodi kamnenom, kto je bezchybny, vsak? 🙂
Kedze nemozes odist hned, mas z druhej strany cas na nejaku pripravu.
Financnu - opatrne a velmi nenapadne si odkladat peniaze na rozne miesta (ucet, terminovany vklad, hotovost u kamosky a podobne)
Nezavislost - udrzat alebo ziskat nejake pracovne miesto.
Mat dovernu osobu, ktora vie, v akej situacii sa nachadzas, a ze to moze byt zrazu nebezpecne a bude vediet ta bud prichylit, alebo zavolat pomoc, ak to bude nutne.
Psychicka odolnost - navstiv psychologa, pomoze ti zorientovat sa v sebe, v svojich cieloch, moze ti objasnit rizika, co mozes od muza cakat v priapde eskalovania problemov a podobne.
Pravnik - netreba celu armadu, skus idealne v inom meste, kde by teoreticky muz nemusel mat kontaky, lebo nikdy nevies. Mat cloveka, ktory vie, v akej situacii si, moze ti pomoct s planovanim krokov k samostatnosti.

Nezatahovala by som do svojich planov vela ludi, idealne jedna naozaj 100 spolahliva kamoska, nebude mu tak podozrive, ze sa spolu sptretavate. pravnik a poradna ....cim menej ludi vie, tym mensie riziko, ze sa prezradis skor, ako budes pripravena.

Bonzovat manzela, za jeho aktivity, o ktorych roky vies, nie je najstastnejsie riesenie, moz s teba spravit spoluvinnika, a naozaj moze mat kontakty, a dozvie sa o zasahu skor, a moze hodit vinu na teba...plus, pomstychtivost v hneve je naozaj nebezpecna.

Mas nasetrenych par tisic, ako vravis, niektore zeny utekaju s 2 eurami vo vreckku, doslova na ulicu....a nemaju nic. Stale si na tom dost dobre. Dieta nie je tak male, aby si v pripade nutnosti nemohla riesit napriklad jasle.
Hlavne, rozhodni sa na 100 percent, ci chces odist alebo nie. Dalsi odchod taky pokusny ta posunie spat este viac ako prvy. A on bude vedeit, ze si ma dat na teba este vacsi pozor. Dovody, preco by si to mala urobit, nie len z dovodu, ze ho uz nelubis, su evidentne, ide o moznu buducnost a bezpecnost tvojich deti.
Ked sa uz rozhodnes, necuvaj,
Je sa kam obratit po pomoc, mas pristup na internet, ako vravis, doma si casto sama, vyuzi to, a hlavne zamestaj dokladne po sebe stopy. Veci ako vymazana historia, maily, kvalitne hesla su nutnost. Drzim palce

ivik4
20. júl 2020

Ja tiez čumim ze niekoho napadne vobec zbierat info o muzovi a este aj o jeho kamosoch .. Este aj Ti by ju doriadili 🙄

ivka716
20. júl 2020

nepoznám ťa ale napíš mi do vnútornej pošty, mám s tým dosť veľa skúseností

ktochytavzite
20. júl 2020

najskor b som si zacala velmi poctivo setrit a este by som pockala dokial nebude mat syn aspon 3roky a aspon aby si mala na daky 2izbak potom by som odisla,skor nie.Ked si uz tolko vydrzala este vydrzis.
Inak este druha miznost by bola kebyze si njde in daku inu zenu,len to tiez by neznamenalo zeby ti nechal deti bez hadok.

autor
20. júl 2020

Reálne mám na mojom účte o ktorom on nevie 40526€..Nasetrila som to cca za 4roky...Keby vydržím ešte aspoň 2,mám hádam aj 60000,za to by som už reálne aj niečo schopné mimo Ba kúpila ...Neplánujem odísť zajtra,ani za mesiac,to nepôjde a som s tým stotožnená..Viem,že to bude trvať rok,dva,tri,možno aj štyri, pretože chcem odísť pripravená na všetko a to sa nedá len tak zo dňa na deň..Čo sa týka udania jeho,alebo jeho kamošov,to nehrozí,nedám sa odbachnut niekde na ulici,alebo si nechať uniesť decko zo školy..To nepôjde,s tým som sa zmierila už dávno..A ono to nieje o anonymnom telefonáte na políciu..Na tej polícii presne vedia,kto volal a odkiaľ,to si len my myslíme,že voláme anonymne,ale prd..Nebije má,nieje agresor,takže pár rokov ešte vydržím a pripravím sa na teror z jeho strany psychicky...Lebo psychika po tých rokoch s ním je u mňa na bode mrazu,o to viac,že sa jednoducho nemôžem zbaliť a odísť preto,lebo ja chcem,ale iba vtedy,keď on mi dovolí..Aj keď nikdy nedovolí...to ma na Tom ubíja najviac...Jediná výhoda u mňa je taký,že má nekontroluje,kde som,keď som s deťmi..Lebo vie,že vtedy sa nemôže nič stať..Takže tie roky prežijem celkom ok,robím deťom program,ideme tam a tam,a každý deň využívame na plno..Viem,že sú aj také ženy, ktoré nemajú ani korunu a sú doma bité...to je úplne psycho..Toto nieje môj prípad..Ale mať doma nahota,ktorý má všade známych a nemôžem si ani prdnúť bez toho,aby o Tom nevedel je horor..A predstava čo bude nasledovať,keď sa raz vyparim mi naháňa husiu kožu po tele...Ale pripravujem sa na ten deň, keď tu už nebudem a budem robiť všetko preto,aby som ja a hlavne moje deti mohli konečne slobodne vydýchnuť 🙏💙

daniela1911
20. júl 2020

Máš správnu “stratégiu”, vydržať kým sa dá a pripraviť sa na najhoršie.
Možno za tie 2-3 roky odíde sám, za nejakou mladšou, alebo sa zdekuje kdesi do kľudu. A budeš mať pokoj.

petra9517
20. júl 2020

No, a teraz by si to tu mala celé zmazať, vrátane histórie v mobile.