icon

Chcem opustiť manžela

19. júl 2020

Ahojte..Idem sa sem prvý krát vyrozprávať.Pisem anonymne, nakoľko tu mám účet už dlhšie a nechcem,aby niekto vedel, akú mám situáciu.Jednoducho takto inkognito je to fajn...S mojím manželom som sa dala dokopy,keď som bola veľmi mladučká.Mala som iba 16rokov,on 27..Teraz mám 27,on 38..Máme spolu 2krasne, najkrajšie detičky, ktoré veľmi ľúbim..Ľúbi ich aj on samozrejme..Ale...Jeho spôsob života je pre mňa neakceptovateľný.Vedela som,čo je zač,vedela som,s kým sa stretáva,vedela som,čo robí...Je to vagabund.Presne taký, ktorý sú zatvorený v base pri najlepšom na 25rokov..On mal však väčšie šťastie a nikdy v base nesedel(čo mu teda ako otcovi našich detí samozrejme ani neprajem)..Vrátim sa k tomu spôsobu života..Keď som bola mladá, sprostá, naivná,myslela som si,že autá,peniaze,zlato sú všetko a všetky moje kamošky mi budú takého frajera závidieť.. Kokaín,kurv...y,automaty,to je jeho...Bol to môj prvý muž v posteli,prvý chlap,do ktorého som sa úplne najviac zamilovala a preplakala kvôli nemu polku puberty,ale ono to tak v poberte býva a má byť..Tam to,ale malo aj skončiť..No neskončilo..Otehotnela som,nasťahovala sa k nemu do domu a trpela.. Vnútri...On je proste "biznisman",ty sed doma,alebo niekde na káve a drž hubu..Nieje agresor,ale je to proste dominantný chlap,ktorý nosí domov pekne prachy a ja som žena,ktorá sa má starať o deti..Áno,zo začiatku sa mi to strašne páčilo a myslela som si,že žijem sen snáď každej ženy(pubertacky)...On môže všetko,ja nič...On sa vracia o druhej ráno,ja do druhej ráno tisim naše druhé dieťa,keď plače ..Keď sa konečne vyhadam a idem sa zabaviť s kamoškami aj ja..Vždy som kur...va,vždy sa podľa neho niekde asi prinajlepšom vyciciavam s nejakým debilom na disko,pritom sedím s kamoškami pri víne a nikdy nič zle nerobím... Nemá problém mi len tak povedať,že som špinavá kurva,potom sa smeje,že čo všetko beriem vážne a ide sa ľutovať,že ako keby si ma nepoznala,však srandujem..Mne to ale smiešne nepríde..Som vnutorne strašne vyčerpaná, neľúbim ho, vidím,že čím je dcéra staršia,tým viac ho začína nemať rada..Nechce mu dať pusu,nechce s ním nikam ísť,neobijme ho,iba,ak jej poviem,nech to urobí,že je to jej otec .Tak s prevratenymi očami mu dá pusu(má 7rokov)..Pritom somnou sa mojka od rána do večera, nemá s tým problém...Už má nebaví počúvať dennodenne o jeho kamarátoch,kto koho oklamal,kto komu dlží peniaze,kto má aké auto,kto nemá auto..Robota? legálna?Max tak na dva mesiace,on nebude robiť zo seba kkta za 1500€ mesačne a jemu nikto nemôže byť šéfom,lebo šak on je šéf..To si o sebe myslí možno tak on...výlety rodinné?Spoločná prechádzka s deťmi??hahhahaha nehrozí,možno tak na hodinu a keď mu volajú kamoši,on musí ísť riešiť lebo mu utečú peniaze.... Vyčerpáva má ako vzťah,tak aj on,ako osoba.. Neznášam keď je s nami doma,milujem,keď je celé dni preč a nevidím ho...Po tomto chce vecer odomna sex,no priznám sa,nemám náladu,už som pica nezáživná.......
Ale.....Už minimálne 5rokov takto uvažujem a ja sa nedokážem od neho odpútať...Už som raz aj odišla,ale toľko prosil,až som mu uverila,alebo skôr mi ho bolo ľúto a zas som tam,kde som bola...Je to výborný manipulátor,on presne vie,čo robí a presne vie,ako to má robiť,aby som sa ja vždy cítila tá zlá...Neviem si predstaviť život bez neho,,,pritom tak veľmi chcem.
. možno aj preto,že som pred ním ani nikoho iného nemala a ja vlastne neviem,ako má skutočný vzťah vyzerať a fungovať...Viem,že takto nie,ale stále niekde v mojej hlave je to,čo ak si už nenájdem niekoho,kto bude milovať moje deti....A mňa samozrejme..Už sú tam tie deti a stále sa neviem dokopat k tomu,aby som ho poslala do čerta....Peniaze na právnikov má,ja nie...Bojím sa, že mi bude robiť napriek,že mi bude robiť zle,keď odídem(čo už aj robil,keď som odišla)...Sledoval má pri dcerinej škôlke,stopoval pred robotou,kde mi pred kolegami nadával do spin a plul na mňa... Momentálne som na materskej,čo je ďalší problém...Na druhej strane musím povedať aj to,že som není žiadna tichá sivá myš...Dokážem naňho navrieskat,už som mu aj strelila,ako sa somnou baví,nesedim ticho v kúte,no väčšinou si kusnem do jazyka kvôli deťom...K mame nejdem,nemáme dobrý vzťah,otec žije v zahraničí..Asi som sa len potrebovala vyrozprávať a počuť triezvy názor od nestrannych osôb,aj keď počítam s tým, že nebudú pozitívne...

autor
20. júl 2020

@petra9517 nepozná modrý koník a do telefónu mi nejde..Mám také heslo,že niekedy mám aj ja problém odblokovať 🤦 chcem to tu nechať a prečítať si za pár rokov...Keď už to bude minulosť

ada12345
Autor odpoveď zmazal
petkazamborska
20. júl 2020

A keby si ho dala vysetrovat naka policia

radussska999
20. júl 2020

No podla mňa tu asi pomôže len basa... Píšeš síce ze ako otcovi svojich detí mu to ne praješ, ale možno toto by ho zmenilo a zároveň kým by bol tam, tak by si sa určite postavila sama na vlastné nohy 🙏v každom prípade držím palce, drogy sú sviňa vec a na tvojom mieste utekám kade ľahšie

petkazamborska
20. júl 2020

@radussska999 baby nemoze utiect ked je prepnuty pojde na doraz moze ju zwbit alebo deti ☹

srdeenko19
20. júl 2020

Ja by som dala nejaký anonymny podnet na NAKU. Minimálne to musia preveriť a začať nejako riešiť. Nie je dávno, čo zasahovali a zobrali jednu mamičku od nás, čo ma 5 ročne dievčatko. Sledovali ju niekoľko mesiacov a potom ju jedného krásneho dňa prišli domov zobrať. Frcala v drogách, aj brala, aj predávala. Hrozí jej 10-15 rokov. Dieťa už riešime v práci, ide babke do NOSky.

xjakubikovak
20. júl 2020

@gugugaga123 urcite si takeho naschval.hladala 🙄.... citis sa lepsie po tejto povyseneckej sprave?

ysseba
20. júl 2020

Keď má Tvoj "drahý" kontakty na políciu, najlepšieho právnika v BA, keď Ťa dal sledovať pred škôlkou (!) a myslíš si, že tento príspevok píšeš fakt anonymne, lebo o Modrom koníku nevie a so svojim heslom do mobilu máš sama problém niekedy, tak si fakt naivná a hoci tvoja situácia trvá dlho, tak si sa stále nepoučila....

nini1010
Autor odpoveď zmazal
daniela1911
20. júl 2020

Ako prvé budú preverovať najbližšie osoby - pri “anonymnom” udaní.
A nebuďte najivné, že anonymny sa niekto zaoberá na hocijakom úrade.

katy1781
20. júl 2020

Na súde by sa to dalo použiť že je závislý urobili mu testy aspoň niečo v tvoj prospech hneď potom odísť na opačný koniec a začať nejak

antilop1
20. júl 2020

Podľa mňa ten chlap ti bude ničiť celý život ak ho opustis a to cez deti. Najprv sa porád s nejakým psychológom aj kvôli tebe a aj deťom a aj právnik.

majkeel
20. júl 2020

Aj tak si sikovna, ze popri detoch doma vies odlozit nabok dost penazi na novy zaciatok. ;)

inulienka29
20. júl 2020

Toto je zaujímavý román, ďakujeme za info na tvojom účte 😅 vážne...nežeriem ti to.

mirgenah
21. júl 2020

Ahoj. V prvom rade si zacni vazit samu seba. Ziadne nadavky na seba a ani ma okolie ani ma neho-aj ked si to zasluzi, je to otec tvojich deti a zatial vas slusne zivi. Neznizuj sa k tomu. Mas to tazke a chapem ta, aj ked nerozumiem udajom z tvojho profilu. Ja by som pockala este, kym najmensie dieta nepojde do skolky, nasla si pracu. Pri nej prides na ine myslienky a osamostatnis sa. Skor urcite nie teraz. Urovnaj si s vztah s matkou, tam su korene tvojho problemu, ktory zacal uz v detstve, skus to v ramci moznosti. Drzim palce.

ecoli
21. júl 2020

Ahoj, ja som pred vyše rokom odišla od podobného idiota. Nemal síce až toľko peňazí ani drogy v tom neboli, no tiež sa vedel pekne zabezpečiť a nebol práve poctivým občanom SR... No ego mal neskutočné. Proste riaditeľ zemegule a správal sa ku mne presne ako to popisuješ... Nebudem to rozvádzať... Tiež máme dcéru a v čase, keď som Odišla, mala 2roky. Tiež bol môj prvý a nemala som s čím porovnávať a vždy keď sa niečo stalo, povedala som si- veď v každom vzťahu sú problémy... No odkedy sa malá narodila, vedela som ze nechcem aby takto žila a toto videla... Ale tiež som sa bála. Ja na materskej, on má svoje kšefty, ktoré mu dobre zarábajú, hlavne mal dobre kontakty všade kde mohol, ja som nepoznala nikoho takého, on mal tú sk.rvenú povahu že si šiel za svojím a vždy všetko, čo chcel, dosiahol... Ja taká priebojná nie som... Predstavovala som si katastrofálne scenáre a odchod odkladala... Raz mi (paradoxne) jeho( už bývalý) najlepší kamarat sám od seba povedal ze vie ako to je a vie ako sa správa a nechápe prečo som s ním... Tak som sa mu zdôverila, On ma povzbudil a nakoniec som to spravila. Ale ešte predtým som si našla pravnicku, napísali sme návrh na zverenie dcéry do mojej starostlivosti a povedala ze keď mam obavu z jeho reakcie , nech odídem kým bude v práci a iba mu nechám odkaz ze som Odišla,kam som Odišla a ze sa nevrátim. Najprv som asi 2 týždne po častiach nenápadne presúvala veci k mame... Ani si nevšimol že máme polovicu vecí preč.... nakoniec keď zostali v byte len moje a dcerine osobné veci a on bol v práci, prišla mama, naložili sme to do auta a odišla som k rodičom. Nechala som odkaz. A chvalabohu som to stihla 2dni predtým ako mu prišiel papier zo súdu.. Keby mu to prišlo a ja by som bola ešte v byte, neviem si predstaviť čo by bolo...rozpisala som sa ale chcela som len povedať - najťažšie je odhodlať sa k tomu. Potom už zvládneš všetko čo príde... Budeš musieť... A najhoršie predstavy a strach sú len v tvojej hlave... Ja mam za sebou ťažký rok.. Ale nebolo to také zlé ako som si predstavovala ešte pred odchodom. Tiež ma vydieral, vyhrážal sa, sledoval ma, stál pred domom mojich rodičov, nechcel Mi vrátiť dcéru atď... Všetko musíš oznamovať na polícii...Čím viac oznámení, tým Lepšie ja som tam za posledný rok ako doma... Na všetkých oddeleniach v meste aj mimo Mesta... Jeho ataky sa asi pred polrokom ukludnili..asi pochopil ze všetkým, čím má chce vystrašiť a znepríjemniť mi bytie a žitie, škodí iba sebe, lebo všetko ohlásim na polícii ...tiež sa vyhrážal ze mi malú vezme, lebo nemám peniaze a bývanie, on ma aj jedno aj druhé, aj kontakty atď... A výsledok? Súd mu pridelil malú len na 4 dni v mesiaci... na začiatok Musíš hlavne mať nejaké dôkazy proti nemu, aby mu nezverili deti aj keby sa posral! Drogy, partia, násilie atď... Ty už vieš čo všetko... Ak ti píše nepekné správy, nadáva ti, ulož si to... Rob fotky,, maj svedkov.... Keď toto proti nemu budeš mať , žiaden normálny sudca mu deti nezverí.... Ty by si musela byť alkoholicka alebo fetacka aby ti ich vzali... Hlavne už bude vypovedať aj tvoja dcéra keďže ma 7 a ona už bude vedieť povedať, že otec nikdy nie je doma, že sa o nich staráš ty, ako sa správa, že S ním nehce byť atď .. Slovo dieťaťa je podstatne v tomto... No a ešte predtým ako odídeš, môžeš ísť na ÚPSVaR a tie sociálne Pracovníčky ti pomôžu.. Môžete napísať návrh na neodkladné opatrenie... To znamená že deti budú s tebou, kým súd oficiálne nerozhodne (lebo napr u otca nemajú vhodné prostredie alebo na ne nemá čas) ... Či už pôjdeš cez právnika alebo cez upsvar, neboj sa povedať všetko presne podrobne. Nemôžeš naňho brať ohľad...no najprv sa skus zveriť niekomu komu naozaj veríš a vieš, že by ti pomohol.. Hoci len postražil deti kým budeš u právnika, poskytol ti prenocovanie na jednu noc alebo aspoň ťa vypočul a povedal svoj názor, podporil... U mňa to tak začalo... 😉
Hlavne to urob... Zvládneš to... Držím palce.... ❤️

autor
21. júl 2020

@inulienka29 nemusíš.. Absolútne to sem nepíšem preto,aby mi to niekto "žral"...Píšem sem presne preto,aby som počula aj iný názor ,okrem môjho,od nestrannych ľudí,žien,ktoré vedia poradiť prípadne zažili možno podobnú situáciu..A trefnych odpovedí som sa dočkala až nad rámec očakávania...
Keby sa ma to netýka,asi tiež pozerám na to cez prsty..Ale bohužiaľ sa ma to týka,aj keď tebe sa to zdá neuveriteľné a nemožné.. Mať našetrenych 40tisic je podľa teba nejaké umenie?Mohla som mať aj viac,moja sprostosť...Prajem ti,aby si nikdy nezažila podobnú situáciu a mala krásny a spokojný život na veky...Lebo ako sa hovorí-Nikdy nehovor nikdy... Krásny deň Ti prajem ☀️☀️

inulienka29
21. júl 2020

On musí byt debil nie len zato že robí čo robí ale aj zato že si nevšimol že mu ulievaš z účtu 🤣. Tak sa zober a chod s deťmi po dovolenkách cestuj odchádzaj každý víkend na velnesy, uzi si život. Ja ti neodporúčam odísť, lebo to sa od takého nedá. Neostáva ti nič iné len ostať zmeniť pohlad na vec uzi si čo sa dá 😜
Ja by som sa ním a jeho budúcnosťou nezapodievala.

liljana
21. júl 2020

Nikdy nikde nepracovat a odlozit 40 tisic za styri roky je pre beznych ludi umenie. Prides na to tiez, ked budes sama s detmi. Ak teda od neho odides.

inulienka29
21. júl 2020

@liljana presne preto hovorím že je to sprostosť 😅 lebo tu uniká realita života s deťmi...

lilitela
21. júl 2020

@petkazamborska Veru. Tazko sa to odhaduje. Aj teraz nejaky vyliezol z basy za tyranie blizkej osoby a par dni nato ich tam povrazdil.

juliet86
21. júl 2020

pomocobetiam.sk nie je agresivny?? plitie manipulacia nadavky to je tiez agresivita .... porad sa s odbornikmi. toto nie je dibre a zdrave pre teba ani pre deti

lilitela
21. júl 2020

ja napisem za seba. Nemam doma takeho experta, ale kolkokrat to doma mame vesele tiez. Fyzicke aj mravne ohrozovanie zdravia deti, ustupovanie starym rodicom daleko za hranice normalnosti, alkohol a pod. Tiez som sa nejedenkrat strachom psychicky zlozila a planovala rozvod a pochodila taky urad, taku organizaciu a podobne. Moc mi nikto nechcel radit, kazdy bol skor opatrny vo vyhlaseniach. Pretoze to v ani jednom pripade nebolo nejake typicke domace tyranie. DOkonca ked som povedala, ze snad budem musiet s detmi zdrhnut do zahranicia, povedali dve veci - prve, ze je to unos a druhe, ze to nie je velice vyzrele rozhodnutie. Ked som povedala, ze tak poziadam o zverenie do svojej starostlivosti a vyrazne obmedzeny styk s otcom, vypocula som si, ze to nemozem tym detom urobit, je to ich otec a urcite maju aj kopec peknych zazitkov. Clovek sa citi potom ako imbecil, sam pochybuje o svojich pocitoch nazoroch a presvedceniach. ked som opisala riskantnu situaciu, ktoru s detmi robil, vypocula som si, ze ale ved ked to nie je kazdy den.... Dlasia ma strasila tym, ze ked budeme takto bojovat, robime detom zle a mozu skoncit na psychiatri, ze pozna taky pripad. A nikto vam nepovie, co je pre deti horsie, ci to, ze vyrastaju v takom manzelstve s takym prikladom, alebo to, co bude nasledovat ked sa zacnete rozvadzat a po rozvode.

A samozrejme o vypovedani starsieho dietata si mozme tiez napisat. Vypovedat bude aj otec a ten sa bude snazit vyzerat co najlepsie - a navyse dieta je predsa "zmanipulovane a ovplyvnene matkou".

andraska
21. júl 2020

@majkeel no mne sa zda ze kebyze to urobi anonymne a poziada o ochranu to by slo nie? ci je to inak si od policie ? mozno mas lepsie informacie...tazko sa zije s mafianmi.... abyju nedal zozrat tigrom jak ten magor neviem z ktorej dediny ..... ako sa daodist od mafiana? iba v truhle? neviem kebyze som v podobnej situacii tak mi ide hlava ako hjadrova turbina aby som vymyslela cokolvek ako s aod neho dostat ak to tak je... mozno aj to ze tichy bonz, myslim si ze policia dnes pracuje dost efektivne....

iva812
21. júl 2020

Nemáš dobrý vzťah s matkou, Tvoj manžel je voči Tebe agresívny , na problémy Tvojich detí najmä v puberte a potom neskôr je už zarobené.

lilitela
21. júl 2020

najhorsie je to na psychiku - ja tiez mam strategiu cakania, roky idu, uz som vydrzala 3 roky, este mam nejake v plane. lahko sa hovori, nevsimaj si ho, zi si svoj zivot, funguj s detmi. je tam ten strach. To su pudy. Zijete v jednej domacnosti, on interaguje s detmi, musi sa clovek ako tak pretvarovat, ze je vsetko "ok". Pred muzom, rodinou, znamymi.

autor
21. júl 2020

@iva812 mňa zaujíma,ako si na toto prišla?Čo má môj vztah s matkou spoločne s výchovou mojich detí?Napriek tomu,že mám s mužom taký vzťah aký mám,nemôžu byť moje deti v budúcnosti dobrí ľudia?Alebo čo si tým chcela povedať?🙄

puklica13
21. júl 2020

Tebe sa nic neda..lutujem akurat tvoje deti..nechavas ich vyrastat v patologickej domacnosti a ospravedlnujes si to akurat trapnymi vyhovorkami...ak by sichcela uz davno zijes normalne, ale ty nechces...rola ublizenej je pre teba asi viac ako tvoje deti..omg

puklica13
21. júl 2020

@lilitela mna by zaujimalo ako sa da pretvarovat pred detmi ze je vsetko ok, ked jej pred tymi detmi nadava do spinavych kuriev

iva812
21. júl 2020

O tom či budú dobrí ľudia o tom nehovorím, ale stresy , ktoré zažívajú a v prostredí , kde sú napäté vzťahy ich poznačia - je to také reťazenie. Aký vzťah mala Tvoja matka so svojou matkou - bol priateľský , bezprostredný ? Vzorec správania preberáme od svojich rodičov. Nechcela som Ti ublížiť, ak si chcela , aby Ti tu niekto pomohol, tak som brnkla na najcitlivejsiu strunu - na deti, lebo ak ty a oni ziju v takom prostredi ake opisujes ( dcerka sa musi pretvarovat , ked bozka otca - uz to nie je dobre), tak to nie je o tebe ale o Tvojich detoch.
A nie je to o tom , aky je clovek vo vztahu k inym ludom, koniec koncov, kto je dobry a kto zly - podla akych kriterií ,?, ide o to ako sa budu deti v buducnosti citit, ci budu mat vnutornu pohodu alebo nie.